Diyete Uygun Sağlıklı Tariflerle Zayıflayalım

aklıma gelmişken bir kahvaltılıkta paylaşayım
bu benim diyette her sabah peynir ekmek yumurta yemekten bıkıp uydurduğum bir tarif
kime verdiysemde çok beğendi
aslında malzeme aynı ama tadı çok güzel
hemen geçiyorum tarife

1 dilim ekmek küp küp doğranmış( bayat ekmeklede güzel oluyor hem israf önleniyor)
1 yumurta
biraz peynir
maydanoz

hepsi güzelce karıştırılıp tavada çok az yağda pişirilir
üzerine karabiberle yanında domates ve çayla muhteşem

yumurtalı ekmek gibi oluyor tadı, ama tam diyetlik kesinlikle deneyin derim

Aynen canım ya, kahvaltı en önemli öğün ve insan ne yiyeceğini şaşırıyor, bu tarif hem pratik, hem sağlıklı, hem diyete uygun, bunu yarınki kahvaltım için yapayım:16:

sabah tvde ayça kayanın pazılı mantar tarifini gördüm pazıyla aram yoktur ama onu görüncede aklıma benim yaptığım bi tarif geldi onu paylaşayım dedim

mantarlar piyazlık doğranır
kırmızı dolmalık biberler jülyen doğranır
ikisi az zeytinyağında kavrulur
üzerine mantarlar ince ince kıyılır ve eklenir
isteğe göre pulbiber karabiber

bu haliyle bir öğle yemeğinde yanında bir dilim buğday ekmeği ve yoğurtla çok güzel oluyor

bunu bi arkadaşım bu aşamadan sonr aince ince kıydığı ıspanaklarıda ekliyormuş ben öyleisni denemedim ama denemek isteyen olursa diye yazmak istedim:))

bu topik tam benlik olmuş.bende diyetteyim ve tatlı konusunda çok sıkıntı çekiyordum.taa ki İlkay'ın Dukan Lezzetleri sitesini bulana kadar.tek ihtiyacınız pişebilen tatlandırıcı ve süt tozu almak.canderel yada splenda marka olabilir.bunlar sakarin yada aspartam içermiyor.stevia bitkisinden elde edildiği için gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.hatta diyet için değil hayat boyu tüm tatlılarınıza şeker yerine bunlardan koyarsaniz kalorileri %50-60 azalıyor.
artık ekmek, pasta ve keklerimide burdan öğrendiğim yulaf kepeği ile yapıyorum.midede 3-4 kat şiştiği iiçin çok doyurucu ve protein ağırlıklı olduğundan kalorisi az.ben bu şekilde hiçbirşeyden eksik kalmadan ve kalori hesaplayarak şu an 2 ay olacak 6 kilo verdim.tek yaptığım hayatımdan unu ve şekeri çıkarıp yerine yulaf kepeği ve tatlandırıcıyı soktum.herşeyi yiyerek kilo veriyorum yani.4 kilom kaldı 55 e
ben nutella delisiyimdir.gün boyu bana onu verin başka birşey istemem o kadar yani.kalorisini bilmiyorum ama işte size dukanella tarifi.nutellayı sayesinde bıraktım
DUKANELLA
-7 yemek kaşığı süt tozu
-3 yemek kaşığı tatlandırıcı
-1,5 yemek kaşığı kakao
-yarım çay bardağı süt(light da olabilir
-yarım paket vanilya
hepsini mikser ile epey bir süre çırpıyoruz.kapaklı bir kapta buzdolabında saklıyoruz.vicdan azabı duymadan her istediğimizde kaşıklıyoruz

aslında tarif güzel duruyorda ben süt tozundan pek hoşlanmadım bide 7 yemek kaşığı bayada çok
süt tozu hem yapay bişey hemde 7 kaşık deyince kaloriside çoktur gibi geldi bana

bu topik tam benlik olmuş.bende diyetteyim ve tatlı konusunda çok sıkıntı çekiyordum.taa ki İlkay'ın Dukan Lezzetleri sitesini bulana kadar.tek ihtiyacınız pişebilen tatlandırıcı ve süt tozu almak.canderel yada splenda marka olabilir.bunlar sakarin yada aspartam içermiyor.stevia bitkisinden elde edildiği için gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.hatta diyet için değil hayat boyu tüm tatlılarınıza şeker yerine bunlardan koyarsaniz kalorileri %50-60 azalıyor.
artık ekmek, pasta ve keklerimide burdan öğrendiğim yulaf kepeği ile yapıyorum.midede 3-4 kat şiştiği iiçin çok doyurucu ve protein ağırlıklı olduğundan kalorisi az.ben bu şekilde hiçbirşeyden eksik kalmadan ve kalori hesaplayarak şu an 2 ay olacak 6 kilo verdim.tek yaptığım hayatımdan unu ve şekeri çıkarıp yerine yulaf kepeği ve tatlandırıcıyı soktum.herşeyi yiyerek kilo veriyorum yani.4 kilom kaldı 55 e
ben nutella delisiyimdir.gün boyu bana onu verin başka birşey istemem o kadar yani.kalorisini bilmiyorum ama işte size dukanella tarifi.nutellayı sayesinde bıraktım
DUKANELLA
-7 yemek kaşığı süt tozu
-3 yemek kaşığı tatlandırıcı
-1,5 yemek kaşığı kakao
-yarım çay bardağı süt(light da olabilir
-yarım paket vanilya
hepsini mikser ile epey bir süre çırpıyoruz.kapaklı bir kapta buzdolabında saklıyoruz.vicdan azabı duymadan her istediğimizde kaşıklıyoruz

bu arada tatlandırıcı konusuna katılıyorum
bende stevya kullanıyorum
1grlık paketlerde bi kutuda 100 paket çıkıyor
çaya zaten çok şeker atmam ama kahveyi azda olsa şekersiz içemem
hemde minik paketler gayet kolay çantada filan taşınabiliyor tavsiye ederim

diyet tatlı dr ayça kaya'nın verdiği tarif... haftada 2-3 kere yenebilir...

malzemeler:

1 lt süt
10-12 yk pirinç unu
3 muz ya da kuru meyveler
tercihe göre 2 yk bal

kızlar pirinç ununu sütle pişiriyoruz, sonra üstüne muzu ya da tercihe göre kuru meyve ekliyoruz. sonra blendırdan geçiriyoruz. eğer çok tatlı seviyosak hazırladıktan sonra içine 2 yk bal koyuyoruz. balı pişerken koymayın, besin değeri ölüyomuş...
benimde bi faydam olsun istedim

evet aslında ya niye yapmadımki şimdiye kadar
oğluma pirinç unuyla muhallebi yaparım içinede genelde fındık koyarım blendrdan geçirip toz halde
tadı çok hoşuma gider ama hiç kendime yapmak aklıma gelmedi
helede içinde kuru meyvelerle daha güzel olur heralde

dün akşam güzel bi balık yedikten sonra hemen bir balık tarifi paylaşmak istiyorumm
herkesin bilidğide bişeydir ama yinede balığı hatırlatmış olalım
biz deniz levreğini bu şekild eçok seviyoruz istediğiniz başka bir balıkta olur tabi

levreklerin üzerine balıkçıda alırken birer çentik attırıyoruzz
balıkların içine ve o çentiklere bolca doğranmış sarımsak koyuyoruz
ne kadar bol o kadar lezzetli
içlerine biraz tuz karabiber kekik ve kırmızı biber ( burda en önemlisi kekik çok yakışıyor:)
defne yaprağıda çok güzel oluyor koku veresi açısından yoksa poblem değil olmasada olur:)

ayrı bir yerde patates ve soğanları halka halka doğrayıp baharatlıyoruz ( çok az zeytinyağıyla)

fırın tepsisine yağlı kağıt seriyoruz
balıkları diziyoruz çok az zeytinyağı gezdiriyoruz üzerlerine
yanlarınada patates ve soğanları koyuyoruz

200 derecede yarım saatte hazır balıkcıklar biraz kızarsın derseniz 40 dk
hem kolay hem lezzetli

dün akşam güzel bi balık yedikten sonra hemen bir balık tarifi paylaşmak istiyorumm
herkesin bilidğide bişeydir ama yinede balığı hatırlatmış olalım
biz deniz levreğini bu şekild eçok seviyoruz istediğiniz başka bir balıkta olur tabi

levreklerin üzerine balıkçıda alırken birer çentik attırıyoruzz
balıkların içine ve o çentiklere bolca doğranmış sarımsak koyuyoruz
ne kadar bol o kadar lezzetli
içlerine biraz tuz karabiber kekik ve kırmızı biber ( burda en önemlisi kekik çok yakışıyor:)
defne yaprağıda çok güzel oluyor koku veresi açısından yoksa poblem değil olmasada olur:)

ayrı bir yerde patates ve soğanları halka halka doğrayıp baharatlıyoruz ( çok az zeytinyağıyla)

fırın tepsisine yağlı kağıt seriyoruz
balıkları diziyoruz çok az zeytinyağı gezdiriyoruz üzerlerine
yanlarınada patates ve soğanları koyuyoruz

200 derecede yarım saatte hazır balıkcıklar biraz kızarsın derseniz 40 dk
hem kolay hem lezzetli

süpermiş valla... canım istedi sabah sabah:9:

neslicim sendende tarif bekliyorum
benimkiler hep tembel işi seninkilere baktım genelde ağır yemekler( iş olarak)
hamarat hatunsun anlaşılan:)

neslicim sendende tarif bekliyorum
benimkiler hep tembel işi seninkilere baktım genelde ağır yemekler( iş olarak)
hamarat hatunsun anlaşılan:)

Yok be yaw, nerde bende hamaratlık:1: pratik tarifler de lazım, hele çalışan kadınlar için çok kurtarıcı oluyorlar. Tarif gireceğim ama kalori hesabı yapıp öyle gireyim diyorum, ona vakit ayıramayınca da kaldı bir süredir. Bu arada pirinç unlu tatlıyı yaptım az önce, ben bolca kuru meyve koydum içine, biraz abarttım galiba:1:, şimdilik tadı fena gelmedi ama soğusun da nasıl olacak bakayım.

Yok be yaw, nerde bende hamaratlık:1: pratik tarifler de lazım, hele çalışan kadınlar için çok kurtarıcı oluyorlar. Tarif gireceğim ama kalori hesabı yapıp öyle gireyim diyorum, ona vakit ayıramayınca da kaldı bir süredir. Bu arada pirinç unlu tatlıyı yaptım az önce, ben bolca kuru meyve koydum içine, biraz abarttım galiba:1:, şimdilik tadı fena gelmedi ama soğusun da nasıl olacak bakayım.

bence sen yaz tarifleri kalori hesabını yaptıkça eklentili paylaşırsın
hem zaten diyetteyiz biz yaptığımız her yemeğin porsiyonunu olabildiğince küçük tutmamız lazım bunun farkındayız
az yedikten sonra net kalorisini bilmesekte olur:)

o tarifi birde fındıklı dene neslicim
kuru kayısı yerine az doğal tatlandırıcı ve toz fındık( blendrdan geçirilmiş) bence öylede güzel olur:)

bu sayfayı canlandıralıımm
ya görünce nasıl hoşuma gitti varya burası
diyete başlayınca dellenirim hep n eyicem ne yapıcam diye
çok kişi olsak herkes bişa birşeyler paylaşsa dünya kadar fikir çıkar illa birilerinin beğeneceği:)

evlenen kadar hamsi dışında ( oda illaki kızartma olacak) balığı ağzıma sürmezdim
sonra eşimden dolayı yemeğe başladım
şimdi favori yemeğim
yılların acısını çıkartıyorum balıkla:)

aynı bende evlenene kadar hiç yemedim eşim alıştırdı şimdi her türlüsüne bayılıyorum ohhhh miss

6 kişilik

Hazırlama süresi 10 dakika

Pişirme süresi

35 dakika

Malzeme listesi

2 su bardağı yeşil mercimek

4 su bardağı yoğurt

2 diş sarmısak (dövülmüş)

3 yemek kaşığı zeytinyağı

1 çay kaşığı tuz, karabiber, kırmızı pul biber

3 adet yeşil soğan

(İncecik kıyılmış olmalı.)

1 demet maydanoz

(İncecik kıyılmış olmalı.)

Yıkanıp ayıklanmış olan mercimek 5 su bardağı suyla haşlanır. Diğer taraftan yoğurt, dövülmüş sarmısak, zeytinyağı, tuz, baharatlar, yeşil soğan ve maydanoz derin bir kaba aktarılıp çatal yardımıyla çırpılır. Haşlanıp iyice yumuşayan mercimek süzüldükten sonra ılık hale gelmesi beklenir. Mercimek hazırlanmış olan yoğurtlu sosla karıştırılıp salata tabağına alınır. Üzerine sızma zeytinyağı gezdirilip kırmızı pul biber serpiştirilir ve servise sunulur.

Not: İstenirse yoğurtlu sosa 2 yemek kaşığı mayonez ve 1 yemek kaşığı tatlı hardal ilave edilebilir.

6 kişilik Patlıcan Salatasının hazırlanışı: 4 adet patlıcanı yıkayın ve közde veya ocak üzerinde veya fırında pişirin, temizleyin, ayrı bir kapta çatalla ezin. Ayrı bir kapta 1 adet soğan, 4 adet yeşilbiber, 4 adet domatesi doğrayın. Üzerine 2 yemek kaşığı limon suyu. 2 yemek kaşığı sıvı yağ, ½ tatlı kasığı iyotlu tuz ekleyin. Patlıcanları karışımın üzerine dökün. Kıyılmış naneli maydanoz ile servis yapın.

1 porsiyonda kolesterol: 0, Enerji: 75 kalori, Yağ: 2 gramdır.

Ender Saraçtan hem kabızlığı önleyen, hem sağlıklı, hem de diyet bir kek tarifi;

GEREKLİ MALZEMELER : 2 adet yumurta sarısı 1 fincan sıvı yağ Tarçın 50 gr keten tohumu (az öğütülmüş) 50 gr yulaf ezmesi Mürdüm eriği (İsteğe bağlı miktarda) 1-1.5 kahve fincanı şeker Tam buğday unu (yeteri miktarda)

HAZIRLANIŞI : Yumurtaları akından ayırın ve kek kabında iyice çırpın. Sıvı yağın içine tarçını ekleyip ayrı bir kapta çırpın ve yumurtanın içine katın. Diğer malzemeleri de ekleyerek normal bir kek hamuru elde edin ve 150-160 derecede pişirin.

NOT : Keki 2 ince dilimden fala yemeyin.

istediğin meyve
1 yemek kasıgı keçiboynuzu tozu
1 tatlı kasıgı tarçın
1 tatlı kaşıgı vanilya
meyveyi kalın kalın dogra diğer malzemeleri bi tabakta karıştır meyveyi bu karışıma batırıp ye... (ananas ve muzla yaptılar onlar)
afiyet olsun kızlarrr bu sabah doktorum programından öğrendim

Merhaba arkadaşlar, epey ara verdikten sonra denenmiş, beğenilmiş bir kurabiye tarifimi paylaşmak istiyorum:16:

Malzemeler:

- ½ su bardağı zeytinyağı
- ½ su bardağı toz şeker
- ¼ su bardağı süt
- 1 yumurta
- ½ paket kabartma tozu
- ½ çay kaşığı karbonat
- Aldığı kadar un (tam buğday unu)
- 1 kase iri çekilmiş fındık
- 1 kase kuru yabanmersini

Yapılışı:
- Fındık ve yabanmersini hariç diğer malzemeleri karıştırın ve kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin
- Fındık ve yaban mersinini de ilave ettikten sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde küçük parçalar koparıp yuvarlak şekil verin ve üzerine hafifçe bastırın
- Yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin ve 200 oC sıcaklıktaki fırında 20 dakika kadar pişirin.
- Afiyet olsun:16:

Her bir kurabiye 80 kalori:16:

Back
X