Diyete Uygun Sağlıklı Tariflerle Zayıflayalım

Et yemeklerını ve ozellıkle antep' ozgu seylerı de paylasmanı cok ısterım:34:

Neslı aklıma geldı,

senın gırıt sıyırma, mucver, karnıbahar ve corba tarıflerın de cok faydalı olur bence.

Evet canım, hepsini paylaşmayı düşünüyorum. Elimdeki tariflerin kalori hesaplarını da yapmaya çalışıyorum, o yüzden biraz yavaş ta olsa hepsini ilave edeceğim. Antep yemeklerini de modifiye ettiğim halleriyle paylaşmayı planlıyorum canım. Malum yüksek kalorili oluyor çoğu yemekleri, benim daha hafif hale getirmiş olduklarımı buradan paylaşacağım.

Bu akşam etli bulgur pilavı yapmayı planlıyorum, buzlukta et vardı, sabahtan çıkardım hatta, akşama hazır olsun diye, şimdi kalori hesabını da yaptım ve sizlerle paylaşayım dedim bu tarifi, sağlıklı, besleyici ve nispeten düşük kalorili bir tarif:)

Etli Bulgur Pilavı (4 Kişilik)
1 Porsiyon: 281 Kalori

Malzemeler:
- 250 gram kadar yağsız dana kuşbaşı et
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 su bardağı bulgur
- 1 orta boy soğan
- 1 yemek kaşığı domates-biber salçası
- Tuz, karabiber, pulbiber

Yapılışı:
- 1'er kaşık tereyağı ve zeytinyağını bir tencereye koyalım, üzerine de kuşbaşı eti koyup, yüksek ateşte sık sık karıştırarak pişirelim
- Etler suyunu salıp çektikten sonra üzerine yemeklik doğradığımız soğanları ilave edelim ve ara ara karıştırarak soğanlar yumuşayana kadar pişirelim
- Üzerine tepeleme 1 kaşık salçayı koyarak yine karıştıralım
- 2-3 bardak kaynar su koyup bir iki taşım kaynatalım ve bulguru kaynayan karışıma ilave edelim
- Bulguru koyduktan sonra, tenceredeki su seviyesi bulgurun bir parmak üzerinde olmalı, daha azsa kaynar su ilave edelim
- Tuzunu, karabiberini ve pulbiberini ekleyelim ve ağzı kapalı olarak kısık ateşte pişmeye bırakalım
- Suyunu çekince, pişip pişmediğini kontrol edelim, pişmemiş gibiyse az az su ilave edelim.
- Piştikten sonra tencerenin üstünü kağıt havlu ile kapatıp biraz dinlendirelim.
- Afiyet olsun:)

Yanında yoğurtla çok güzel bir öğün oluyor.

Ben tarife 4 kişilik dedim ama standart porsiyon hesabı değil, fazla porsiyon çıkarırsanız kalorisi de daha düşük olur tabi:)

hayırlı olsun arkadaşım :D gerçekten harika bir fikir mutlaka içinden deneyeceğim tarifler olacak ve yaptıklarımın yorumlarını paylaşacağım...
bende mutlaka bi kaç tarif eklemek isteyeceğim :D :D

hayırlı olsun arkadaşım :D gerçekten harika bir fikir mutlaka içinden deneyeceğim tarifler olacak ve yaptıklarımın yorumlarını paylaşacağım...
bende mutlaka bi kaç tarif eklemek isteyeceğim :D :D

Teşekkür ederim canım, fikirlerini paylaşırsan ve hele tarif verirsen çok mutlu olurum:16::16::16:

Bir de börek tarifi vereyim, deneyenlerin beğendiği ama en çok benim beğendiğim bir tarif:)

Ispanaklı Peynirli Börek
1 Dilim: 90 Kalori

Malzemeler:
- 3 tane taze yufka
- Yarım kg ıspanak
- 1 orta boy soğan
- 2 yemek kaşığı zeytin yağı
- 100 gram kadar tulum peyniri
- 2 tane taze soğan
- Tuz, karabiber, pul biber

Harç için:
- 1/4 su bardağı zeytinyağı
- 1 yumurta
- 1 su bardağı yarım yağlı süt

Benim fırın tepsisi büyüklüğünde bir borcamım var onda yaptım, normal fırın tepsisinde de yapabilirsiniz.

Yapılışı:
- Ispanakları yıkayıp ayıklayıp doğrayın. Bir tencerede 2 kaşık zeytinyağında yemeklik doğranmış soğanları biraz kavurduktan sonra, ıspanakları ilave edin. Bir kaç dakika pişirin, tuzunu, karabiberini, pulbiberini ekin. Altını kapattıktan sonra, ince ince doğradığınız taze soğanları da ilave edip karıştırın. İç harcını soğumaya bırakın.
- Yufkalara sürülecek harç için, yumurtayı iyice çırptıktan sonra üstüne süt ve yağı da ilave edip çırpmaya devam edin.
- 100 gram kadar tulum peynirini rendeleyin. Başka peynir veya lor da kullanabilirsiniz, benim elimde bu vardı, o yüzden bunu kullandım.
- Borcamı veya tepsiyi az bir zeytinyağıyla yağlayın. Üzerine 1 yufkayı serin ve taşan kısımları keserek alın. Yufkanın üstüne küçük bir kepçeyle yumurtalı harçtan dökün. Kenarlardan kestiğiniz yufkayı parça parça bir sıra halinde yerleştirip yine harçtan dökün. Üstüne yine yufkayı parçalayarak koyun, üstüne ıspanaklı harcı döküp, eşit bir şekilde yayın, üzerine de rendelenmiş peyniri gezdirin. Üstüne yine parçalanmış yufkaları araya yumurtalı harç dökerek yerleştirin. Ben son yufkayı borcam büyüklüğünde kesip, ayırıyorum ve kalan parçaları da aralara koyuyorum. En üste de düzgün yufkayı koyuyorum. Üstüne de kalan harcı fırça yardımıyla eşit bir şekilde sürün. Üzerine susam veya çörekotu koyulabilir ama ben koymadım.
- Ben fırına sürmeden önce kesiyorum, daha kolay oluyor böylece. Toplam 20 dilim oluyor.
- 200 C ısınmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun:)

Bu da denenmiş güzel bir tarif, karnıbahar kızartma sevenler için hafif alternatifi diyebilirim.

Fırında Karnıbahar Kızartma (4 Kişilik)
1 Porsiyon: 192 Kalori

Malzemeler:
- 1 orta boy karnıbahar
- 2 yumurta
- 1 bardak yarım yağlı süt
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 4 kaşık tam buğday unu
- Tuz, karabiber, pulbiber

Yapılışı:
- Karnıbaharı çiçeklerine ayırıp haşlayın. Karnıbaharlar biraz yumuşasın ama diri kalsın. Suyunu süzüp karnıbaharları bir kenara alın. (Karnıbaharı haşladığınız suyu çorba yapımında kullanabilirsiniz)
- Bir tabağa 2 yumurta kırın, üstüne 1 bardak süt ve 2 kaşık zeytinyağı koyup güzelce çırpın. İçine tuz, karabiber ve pulbiber de koyun. Üstüne 3-4 kaşık tam buğday unu koyup tekrar çırpın. (Aslında bu harç kızartma için kullandığımız harca benziyor, kıvamı o şekilde olacak).
- Fırın tepsisine yağlı kağıt serip, haşlanmış karnıbaharları bu bulamaçla iyice bulayıp yağlı kağıt üzerine dizin. Önceden ısıtılmış fırında 250 C sıcaklıkta kızarana kadar pişirin.
- Çıkardıktan sonra da üstüne sarımsaklı yoğurt dökün ve üstüne de pul biber ekin.
- Afiyet olsun:)

Nesli hanım tarifleriniz çok güzel ve yararlı olmuş bende diyetim boyunca ve diyette olmadığım zamanlardada yaptığım sevdiğim şeyler yalnız ben pilavı etsizde yapıyorum çok seviyorum özellikle normal kullandığımız bulgurun bir büyüğü olursa daha iyi oluyor:)

Nesli hanım tarifleriniz çok güzel ve yararlı olmuş bende diyetim boyunca ve diyette olmadığım zamanlardada yaptığım sevdiğim şeyler yalnız ben pilavı etsizde yapıyorum çok seviyorum özellikle normal kullandığımız bulgurun bir büyüğü olursa daha iyi oluyor:)

Çok teşekkürler güzel yorumunuz için. Aslında bu yemekler diyet için değil, sadece diyet döneminde olanlar için de uygun:) Bulgur çok faydalı bir yiyecek. Ben de etsiz de yapıyorum, ona yeşil biber ve domates te koyuyorum farklı olarak. Sizin de düşük kalorili değişik tarifleriniz varsa, paylaşırsanız çok sevinirim.

Canım ne güzel faydali bir topik olmuş :46::46:tariflerden 2 sini not aldım çok güzel :16:başarının daim olmasını diliyorum canım emeğine,yüreğine sağlık :45::45::54:

Canım ne güzel faydali bir topik olmuş :46::46:tariflerden 2 sini not aldım çok güzel :16:başarının daim olmasını diliyorum canım emeğine,yüreğine sağlık :45::45::54:

Sağol canım, dene bakalım, beğenirsin inşallah:) Yeni tarifler de ekleyeceğim ama bu ara iş yoğunluğum çok fazla o yüzden vakit ayıramadım.

bu topik tam benlik olmuş.bende diyetteyim ve tatlı konusunda çok sıkıntı çekiyordum.taa ki İlkay'ın Dukan Lezzetleri sitesini bulana kadar.tek ihtiyacınız pişebilen tatlandırıcı ve süt tozu almak.canderel yada splenda marka olabilir.bunlar sakarin yada aspartam içermiyor.stevia bitkisinden elde edildiği için gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.hatta diyet için değil hayat boyu tüm tatlılarınıza şeker yerine bunlardan koyarsaniz kalorileri %50-60 azalıyor.
artık ekmek, pasta ve keklerimide burdan öğrendiğim yulaf kepeği ile yapıyorum.midede 3-4 kat şiştiği iiçin çok doyurucu ve protein ağırlıklı olduğundan kalorisi az.ben bu şekilde hiçbirşeyden eksik kalmadan ve kalori hesaplayarak şu an 2 ay olacak 6 kilo verdim.tek yaptığım hayatımdan unu ve şekeri çıkarıp yerine yulaf kepeği ve tatlandırıcıyı soktum.herşeyi yiyerek kilo veriyorum yani.4 kilom kaldı 55 e
ben nutella delisiyimdir.gün boyu bana onu verin başka birşey istemem o kadar yani.kalorisini bilmiyorum ama işte size dukanella tarifi.nutellayı sayesinde bıraktım
DUKANELLA
-7 yemek kaşığı süt tozu
-3 yemek kaşığı tatlandırıcı
-1,5 yemek kaşığı kakao
-yarım çay bardağı süt(light da olabilir
-yarım paket vanilya
hepsini mikser ile epey bir süre çırpıyoruz.kapaklı bir kapta buzdolabında saklıyoruz.vicdan azabı duymadan her istediğimizde kaşıklıyoruz

Son düzenleme:
merhaba neslii çok güzel düşünmüşsün
burada herkes bildiği tarifleri paylaşsa tam bir kitap olur:)

bende hemen aklıma gelen bir tatlıyı paylaşayım

1 elma rendelenip pişirilir
üzerine 2-3 adet eti form elmalı biskuvi yada limonluda olur parçalanır
biraz ceviz ve tarçın eklenir
minik toplar yapılıp isteğe göre hindistan cevizine bulanır

kalori hesabını yapmadım ama çok az olduğunu kesin
hemde tadı inanılmaz ve epey minik topcuklar çıkıyor bu miktarla
tadı az gelen çok az tatlandırıcıda ilave edebilir

deneyen herkese afiyet olsun:)

Çok teşekkür ederim canım, çok ta güzel bir tarif, en kısa zamanda deneyeyim:) Deneyince hesaplarım kalorisini de ama düşüktür zaten, belli:16:

bu topik tam benlik olmuş.bende diyetteyim ve tatlı konusunda çok sıkıntı çekiyordum.taa ki İlkay'ın Dukan Lezzetleri sitesini bulana kadar.tek ihtiyacınız pişebilen tatlandırıcı ve süt tozu almak.canderel yada splenda marka olabilir.bunlar sakarin yada aspartam içermiyor.stevia bitkisinden elde edildiği için gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.hatta diyet için değil hayat boyu tüm tatlılarınıza şeker yerine bunlardan koyarsaniz kalorileri %50-60 azalıyor.
artık ekmek, pasta ve keklerimide burdan öğrendiğim yulaf kepeği ile yapıyorum.midede 3-4 kat şiştiği iiçin çok doyurucu ve protein ağırlıklı olduğundan kalorisi az.ben bu şekilde hiçbirşeyden eksik kalmadan ve kalori hesaplayarak şu an 2 ay olacak 6 kilo verdim.tek yaptığım hayatımdan unu ve şekeri çıkarıp yerine yulaf kepeği ve tatlandırıcıyı soktum.herşeyi yiyerek kilo veriyorum yani.4 kilom kaldı 55 e
ben nutella delisiyimdir.gün boyu bana onu verin başka birşey istemem o kadar yani.kalorisini bilmiyorum ama işte size dukanella tarifi.nutellayı sayesinde bıraktım
DUKANELLA
-7 yemek kaşığı süt tozu
-3 yemek kaşığı tatlandırıcı
-1,5 yemek kaşığı kakao
-yarım çay bardağı süt(light da olabilir
-yarım paket vanilya
hepsini mikser ile epey bir süre çırpıyoruz.kapaklı bir kapta buzdolabında saklıyoruz.vicdan azabı duymadan her istediğimizde kaşıklıyoruz

Teşekkürler tarif için, ben de tatlandırıcı konusuna pek sıcak bakmıyorum ama dediğin farklı bir şeye benziyor, araştıracağım:)

çok hoş mutlaka deneyecegim canımmmmmmmm :54:

aklıma gelmişken bir kahvaltılıkta paylaşayım
bu benim diyette her sabah peynir ekmek yumurta yemekten bıkıp uydurduğum bir tarif
kime verdiysemde çok beğendi
aslında malzeme aynı ama tadı çok güzel
hemen geçiyorum tarife

1 dilim ekmek küp küp doğranmış( bayat ekmeklede güzel oluyor hem israf önleniyor)
1 yumurta
biraz peynir
maydanoz

hepsi güzelce karıştırılıp tavada çok az yağda pişirilir
üzerine karabiberle yanında domates ve çayla muhteşem

yumurtalı ekmek gibi oluyor tadı, ama tam diyetlik kesinlikle deneyin derim

aklıma gelmişken bir kahvaltılıkta paylaşayım
bu benim diyette her sabah peynir ekmek yumurta yemekten bıkıp uydurduğum bir tarif
kime verdiysemde çok beğendi
aslında malzeme aynı ama tadı çok güzel
hemen geçiyorum tarife

1 dilim ekmek küp küp doğranmış( bayat ekmeklede güzel oluyor hem israf önleniyor)
1 yumurta
biraz peynir
maydanoz

hepsi güzelce karıştırılıp tavada çok az yağda pişirilir
üzerine karabiberle yanında domates ve çayla muhteşem

yumurtalı ekmek gibi oluyor tadı, ama tam diyetlik kesinlikle deneyin derim

tun,m buda süper katı yumurta iyemem ama bu şekilde harika olur valla ellerine sağlık deneyecegim :56:

diyet tatlı dr ayça kaya'nın verdiği tarif... haftada 2-3 kere yenebilir...

malzemeler:

1 lt süt
10-12 yk pirinç unu
3 muz ya da kuru meyveler
tercihe göre 2 yk bal

kızlar pirinç ununu sütle pişiriyoruz, sonra üstüne muzu ya da tercihe göre kuru meyve ekliyoruz. sonra blendırdan geçiriyoruz. eğer çok tatlı seviyosak hazırladıktan sonra içine 2 yk bal koyuyoruz. balı pişerken koymayın, besin değeri ölüyomuş...
benimde bi faydam olsun istedim

diyet tatlı dr ayça kaya'nın verdiği tarif... haftada 2-3 kere yenebilir...

malzemeler:

1 lt süt
10-12 yk pirinç unu
3 muz ya da kuru meyveler
tercihe göre 2 yk bal

kızlar pirinç ununu sütle pişiriyoruz, sonra üstüne muzu ya da tercihe göre kuru meyve ekliyoruz. sonra blendırdan geçiriyoruz. eğer çok tatlı seviyosak hazırladıktan sonra içine 2 yk bal koyuyoruz. balı pişerken koymayın, besin değeri ölüyomuş...
benimde bi faydam olsun istedim

Bu da çok güzel bir tarif, bayıldım valla, hem katkı, tatlandırıcı falan da yok, deneyeceğim mutlaka, teşekkürler:16:

Back
X