Merhaba kızlar, dün taze taze denediğim bir tarifi paylaşmak istiyorum sizinle. Tarifi "www.edalimutfagim.com" dan aldım ve resmen bayıldım
Ben Eda'nın verdiği ölçüleri aynen uyguladım, zaten muffinin baz tarifi var, onun üstüne siz istediğinizi ilave ediyorsunuz. Ben Çilekli ve cevizli ve kakaolu yaptım, öyle denk geldi. Kendi yaptığımın tarifini ve kalorisini paylaşıyorum şimdi
Çilekli, Cevizli, Kakaolu Muffin
(12 adet muffin)
Malzemeler:
- 150 gr tam buğday unu
- 100 gr beyaz un
- 150 gr toz şeker (1 su bardağı)
- 2 yumurta
- 100 ml sıvıyağ (1 kahve fincanından biraz fazla)
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çk karbonat
- 1 yk kakao
- 8 tane büyük çilek
- 8 yarım ceviz (4 tam ceviz)
Yapılışı:
- Bir kapta toz şeker ve yumurtaları iyice çırpın.
- Üzerine yoğurt ve sıvı yağı ekleyip çırpmaya devam edin.
- Ayrı bir kapta un ve kabartma tozunu karıştırın ve bunu sıvı karışıma yavaş yavaş ilave edin. Kakaoyu da ilave edin. Böylece baz muffini elde etmiş oluyoruz.
- Çok küçük olmayacak şekilde doğradığımız çilekleri ve iri parçalar halinde cevizleri de ilave ediyoruz.
- Muffin kalıbına kağıt kalıpları yerleştiriyoruz ve her bir kalıba 2 kaşık hamur koyuyoruz. Bu şekilde 12 tane muffin elde ediyoruz.
- 180 C ısıtılan fırında 20 dakika pişiriyoruz, benim muffinler 30 dakikada pişti, siz de 20 dakika sonra kontrol edin, pişmediyse, biraz daha pişirin.
- Afiyet olsun
* 1 tane muffin 153 kalori.

Çilekli, Cevizli, Kakaolu Muffin
(12 adet muffin)
Malzemeler:
- 150 gr tam buğday unu
- 100 gr beyaz un
- 150 gr toz şeker (1 su bardağı)
- 2 yumurta
- 100 ml sıvıyağ (1 kahve fincanından biraz fazla)
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çk karbonat
- 1 yk kakao
- 8 tane büyük çilek
- 8 yarım ceviz (4 tam ceviz)
Yapılışı:
- Bir kapta toz şeker ve yumurtaları iyice çırpın.
- Üzerine yoğurt ve sıvı yağı ekleyip çırpmaya devam edin.
- Ayrı bir kapta un ve kabartma tozunu karıştırın ve bunu sıvı karışıma yavaş yavaş ilave edin. Kakaoyu da ilave edin. Böylece baz muffini elde etmiş oluyoruz.
- Çok küçük olmayacak şekilde doğradığımız çilekleri ve iri parçalar halinde cevizleri de ilave ediyoruz.
- Muffin kalıbına kağıt kalıpları yerleştiriyoruz ve her bir kalıba 2 kaşık hamur koyuyoruz. Bu şekilde 12 tane muffin elde ediyoruz.
- 180 C ısıtılan fırında 20 dakika pişiriyoruz, benim muffinler 30 dakikada pişti, siz de 20 dakika sonra kontrol edin, pişmediyse, biraz daha pişirin.
- Afiyet olsun

* 1 tane muffin 153 kalori.