Diyete Uygun Sağlıklı Tariflerle Zayıflayalım

nesli78

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Aralık 2009
3.448
47
163
Merhaba arkadaşlar, kilo vermeye çalışan pek çok kişinin en önemli sıkıntısı denenmiş, sağlıklı tarifler bulmak. Ben de buradan kendi denediğim, beğendiğim, mümkün olduğunca kalorilerini de hesapladığım tarifleri sizlerle paylaşmak istiyorum. Elbette sadece benim paylaşmamla olmaz, sizin de denediğiniz, beğendiğiniz düşük kalorili tariflerinizi bekliyorum.

Veeee ilk tarifim, bugünkü akşam yemeğimiz için hazırladığım "Fırında Mezgit Fileto" ve yanında "Pazı Kavurma". Menü olarak ta birbirine çok yakıştı bu iki yemek.

Fırında Mezgit Fileto (2 kişilik)
1 porsiyon: 195 Kalori

Malzemeler:
- 2 adet mezgit fileto (her biri yaklaşık 150 gr)
- 1 kaşık kadar zeytinyağı
- Çeyrek limon
- Tuz, pulbiber, karabiber

Yapılışı:
- Uygun bir fırın kabına alüminyum folyo serelim
- Üzerine, yıkadığımız mezgit filetoları derisi altta kalacak şekilde yerleştirelim
- 1 kaşık kadar zeytinyağını balıkların üzerine fırça ile sürelim
- Üzerine tuz, karabiber, pulbiber ekelim ve çeyrek limonu sıkalım
- üstünü de alüminyum folyo ile kapatalım ve önceden ısıttığımız fırında 200 C sıcaklıkta pişirelim
- 15-20 dakika içinde pişip pişmediğini çatalla kontrol edelim, son 5 dakika da alüminyum folyoyu çıkartarak pişirelim.
- Sıcak olarak servis yapalım, afiyet olsun:)

Pazı Kavurma (2 kişilik)
1 Porsiyon: 191 Kalori

Malzemeler:
- 1 demet pazı (200 gram kadar)
- 1 havuç
- 1 orta boy kuru soğan
- 2 kaşık zeytinyağı
- 1 kaşık domates-biber salçası
- tuz, karabiber, pulbiber

Yapılışı:
- 2 kaşık zeytinyağını bir tencereye koyun ve yemeklik doğradığınız soğanı orta ateşte kavurun
- 1 tane havucu soyucu ile incecik kalana kadar soyun ve elde ettiğiniz ince yaprak şeklindeki havuçları bıçakla doğrayarak ufaltın ve soğanların üstüne ilave edin
- Yıkayıp suyunu süzdüğünüz pazıları sapları ile beraber iri iri doğrayın ve tencereye ilave edin
- Ara ara karıştırarak pazıları biraz yumuşayana kadar kavurun
- Üstüne 1 kaşık karışık domates-biber salçası koyun ve güzelce karıştırın
- İstediğiniz miktarda tuz, karabiber ve pulbiber de ilave edin, hafif diri kalacak şekilde pişirme işlemini tamamlayın.
- Afiyet olsun:)

Merhaba arkadaşlar, kilo vermeye çalışan pek çok kişinin en önemli sıkıntısı denenmiş, sağlıklı tarifler bulmak. Ben de buradan kendi denediğim, beğendiğim, mümkün olduğunca kalorilerini de hesapladığım tarifleri sizlerle paylaşmak istiyorum. Elbette sadece benim paylaşmamla olmaz, sizin de denediğiniz, beğendiğiniz düşük kalorili tariflerinizi bekliyorum.

Canim arkadasim yararli topigin hayirli olsun eline emegine saglik emin ol basda ben olmak uzere bir cok kisiye cok faydasi olcakkkk :16:

cnm topiğin hayırlı olsun :46::46:
:54::16:

Veeee ilk tarifim, bugünkü akşam yemeğimiz için hazırladığım "Fırında Mezgit Fileto" ve yanında "Pazı Kavurma". Menü olarak ta birbirine çok yakıştı bu iki yemek.

Fırında Mezgit Fileto (2 kişilik)
1 porsiyon: 195 Kalori

Malzemeler:
- 2 adet mezgit fileto (her biri yaklaşık 150 gr)
- 1 kaşık kadar zeytinyağı
- Çeyrek limon
- Tuz, pulbiber, karabiber

Yapılışı:
- Uygun bir fırın kabına alüminyum folyo serelim
- Üzerine, yıkadığımız mezgit filetoları derisi altta kalacak şekilde yerleştirelim
- 1 kaşık kadar zeytinyağını balıkların üzerine fırça ile sürelim
- Üzerine tuz, karabiber, pulbiber ekelim ve çeyrek limonu sıkalım
- üstünü de alüminyum folyo ile kapatalım ve önceden ısıttığımız fırında 200 C sıcaklıkta pişirelim
- 15-20 dakika içinde pişip pişmediğini çatalla kontrol edelim, son 5 dakika da alüminyum folyoyu çıkartarak pişirelim.
- Sıcak olarak servis yapalım, afiyet olsun:)

Pazı Kavurma (2 kişilik)
1 Porsiyon: 191 Kalori

Malzemeler:
- 1 demet pazı (200 gram kadar)
- 1 havuç
- 1 orta boy kuru soğan
- 2 kaşık zeytinyağı
- 1 kaşık domates-biber salçası
- tuz, karabiber, pulbiber

Yapılışı:
- 2 kaşık zeytinyağını bir tencereye koyun ve yemeklik doğradığınız soğanı orta ateşte kavurun
- 1 tane havucu soyucu ile incecik kalana kadar soyun ve elde ettiğiniz ince yaprak şeklindeki havuçları bıçakla doğrayarak ufaltın ve soğanların üstüne ilave edin
- Yıkayıp suyunu süzdüğünüz pazıları sapları ile beraber iri iri doğrayın ve tencereye ilave edin
- Ara ara karıştırarak pazıları biraz yumuşayana kadar kavurun
- Üstüne 1 kaşık karışık domates-biber salçası koyun ve güzelce karıştırın
- İstediğiniz miktarda tuz, karabiber ve pulbiber de ilave edin, hafif diri kalacak şekilde pişirme işlemini tamamlayın.
- Afiyet olsun:)

wayyy harika tarif agzim sulandi ilk firsatta denemem lazim

Et tarifleride bekliyorum :16:

Açılışı yapmışken bir tarif daha vereyim istedim, bu yemek bir Gaziantep yemeği, orjinal tarifte et te koyuluyor ama ben etsiz yapıyorum.

Yoğurtlu Patates Yemeği (4 kişilik)
1 Porsiyon: 240 Kalori

Malzemeler:
- 2-3 tane orta boy patates
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 2 bardak yoğurt (isteğe göre daha çok yoğurt ta koyulabilir)
- 1 kaşık tereyağı, 1 kaşık zeytinyağı
- Tuz, pulbiber, haspir (Antep tarafında özellikle yoğurtlu yemeklerde kullanılan bir baharat, aslında bir çeşit safran)

Yapılışı:
- Tencereye biraz su koyun ve kaynatın
- Yemeklik iri doğradığınız patatesleri bu suya atın ve pişmeye bırakın
- Ayrı bir kapta yoğurdu güzelce çırpın
- Patatesler pişince, suyundan bir kepçe ile alıp yoğurda yavaş yavaş karıştırın, böylece yoğurdun kesilmesi önlenmiş olur
- İçine kaynar su koyarak ılık hale getirdiğiniz yoğurdu yavaş yavaş tencereye ilave edin, bir yandan karıştırmaya devam edin
- 1 bardak haşlanmış nohutu da ilave edip, karıştırarak kaynar hale getirin ve altını kapatın. Yemeğe 1 çay kaşığı tuz atın.
- Küçük bir tavaya tereyağı ve zeytinyağını koyun, biraz ısınınca içine pulbiber ve haspiri atın ve biraz çevirin, sonra da bunu tencereye döküp, güzelce karıştırın. Afiyet olsun:)

Açılışı yapmışken bir tarif daha vereyim istedim, bu yemek bir Gaziantep yemeği, orjinal tarifte et te koyuluyor ama ben etsiz yapıyorum.

Yoğurtlu Patates Yemeği (4 kişilik)
1 Porsiyon: 240 Kalori

Malzemeler:
- 2-3 tane orta boy patates
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 2 bardak yoğurt (isteğe göre daha çok yoğurt ta koyulabilir)
- 1 kaşık tereyağı, 1 kaşık zeytinyağı
- Tuz, pulbiber, haspir (Antep tarafında özellikle yoğurtlu yemeklerde kullanılan bir baharat, aslında bir çeşit safran)

Yapılışı:
- Tencereye biraz su koyun ve kaynatın
- Yemeklik iri doğradığınız patatesleri bu suya atın ve pişmeye bırakın
- Ayrı bir kapta yoğurdu güzelce çırpın
- Patatesler pişince, suyundan bir kepçe ile alıp yoğurda yavaş yavaş karıştırın, böylece yoğurdun kesilmesi önlenmiş olur
- İçine kaynar su koyarak ılık hale getirdiğiniz yoğurdu yavaş yavaş tencereye ilave edin, bir yandan karıştırmaya devam edin
- 1 bardak haşlanmış nohutu da ilave edip, karıştırarak kaynar hale getirin ve altını kapatın. Yemeğe 1 çay kaşığı tuz atın.
- Küçük bir tavaya tereyağı ve zeytinyağını koyun, biraz ısınınca içine pulbiber ve haspiri atın ve biraz çevirin, sonra da bunu tencereye döküp, güzelce karıştırın. Afiyet olsun:)

bu tariifi hiç duymadımm damak tadıma uygunn bir tariff bunuda denicem inşallahh emeğine sağlık..

bu tariifi hiç duymadımm damak tadıma uygunn bir tariff bunuda denicem inşallahh emeğine sağlık..

Ben de eşim dolayısıyla öğrendim bu tarifi, Antep kebaplarıyla ve köfteleriyle meşhur ama inanılmaz güzel sulu yemekleri, sebze yemekleri falan var. Aklıma geldikçe paylaşırım :16:

Topiğin hayırlı olsun canım. Güzel tarifler paylaşmışsın emeğine sağlık.

Evet kızlar, zaman zaman oluşan tatlı krizlerimiz için sağlıklı bir tatlı sütlaç, pek çok kişi farklı şekillerde yapıyor ama ben en çok bu şekilde seviyorum. Umarım siz de seversiniz:)

Sütlaç (4 kişilik)
1 Porsiyon: 216 Kalori

Malzemeler:
- 1 litre yarım yağlı süt
- 1 çay bardağı pirinç
- 1/2 çay bardağı toz şeker

Yapılışı:
- Sütü tencereye döküyoruz
- Pirinci güzelce yıkıyoruz (su berrak olana kadar) ve süte ilave ediyoruz
- Ocağın altını açıp, sık sık karıştırarak pirinçler yumuşayana kadar pişiriyoruz
- Şekeri de ilave edip, kısık ateşte yine ara ara karıştırarak biraz daha pişiriyoruz
- Tadına bakıp, piştiğini kontrol edip, ocağın altını kapatıyoruz ve hemen kaselere pay ediyoruz. İsteğe göre üzerine tarçın serpebiliriz. Afiyet olsun:)

Not: Ben biraz büyükçe kaselere koyduğum için 4 kişilik dedim, sizin kaseler küçükse 5 te çıkabilir.

Topiğin hayırlı olsun canım. Güzel tarifler paylaşmışsın emeğine sağlık.

Sağol canım, faydalı olur umarım:) Hepimizin ihtiyacı oluyor değişik, hafif tariflere, derli toplu elimizin altında olur böylece:)

merhaba arkadaşlar, kilo vermeye çalışan pek çok kişinin en önemli sıkıntısı denenmiş, sağlıklı tarifler bulmak. Ben de buradan kendi denediğim, beğendiğim, mümkün olduğunca kalorilerini de hesapladığım tarifleri sizlerle paylaşmak istiyorum. Elbette sadece benim paylaşmamla olmaz, sizin de denediğiniz, beğendiğiniz düşük kalorili tariflerinizi bekliyorum.

topıgın hayırlı olsun canım :21::42::46:

Herkese cok faydalı olacagına emınım. Ellerıne emegıne saglık.

:16:

Neslı aklıma geldı,

senın gırıt sıyırma, mucver, karnıbahar ve corba tarıflerın de cok faydalı olur bence.

Back
X