• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diyet yaparken öğle / akşam yemeklerinde yiyebileceğim sebze yemekleri neler olabilir

• Konu Sahibi Konu Sahibi asusi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Benden de size bir tarif gelsin.Cok hafif ve harika lezzetli olan bir yemek bu.Ben hem zevkle yapiyorum hemde zevkle yiyorum bu yemegi.

SEBZE KAPAMA
Tencerenin dibine iri kesilmis yesil biberler dizilir.
Ustune verevine kesilmis hacuclar dizilir.
Onun ustune kalin kesilmis domates halkalari serilir.
Onun ustune gene kalinca kesilmis kereviz veya patates dilimleri kapanir.
Uzerine 250 gr ispanak ( iri dogranmis) dosenir.
Tencernin buyuklugune gore 1 veya 2 yemek kasigi biber salcasi srepistirilir.
azcik zeytinyagi gezdirilir, azicik tuz konur.
aralara dogranmis sarmisak parcalari konur. (ben 4-5 tane koyuyorum)
HIC SU KOYMADAN kisik ateste pismeye birakilir.
Pistigi zaman servis tabagina ters cevrilir, ceviremezseniz, oylece servis yapilir

Afiyet olsun...

Kereviz sevmiyorsan patatesle yap.Yani ben sahsen patatesle daha cok seviyorum.Bide domatesleri cokta kalin kesmen sart degil.Soy ve ince kes.Ama pisince zaten domates tamamiyle erimis oluyor.agiza gelmiyor canim.

bencede rubicim çok güsel şeyler var burada.

benimde önerim havuç karnabahar ve brokoli haşlanır sarımsaklı yoğurtlan afiyetlen yenilir. aman sabahlar olmasın :)

ya da fırın poşetine istediğiniz sebzeleri ve baharatları koyup fırına verin mis gibi oluyor etlerin yanında pilav yerine sunulabilir

bende aynı sorundan yakınıyorum benden de bir tarif
patlıcan yemeği
3-4 adet patlıcan
1 adet büyük soğan
2-3 adet domates
3-4 adet yeşil ve kırmızı biber
1 su bardağı kadar yeşil mercimek
1\2 çay bardağı sıvı yağ
nane tuz
patlıcanları soyup bölmeden yuvarlak doğrayın üzerini tuzlayıp biraz bekletin kağt havlu ile kurulayıın diğer malz. hazırlayın soğanı yağı biberi ekleyin patlıcanlarıda mercimeği de ekle domatesleri salçayla karıştırın üzerine döşeyin üzerine naneyi de serpip ocağa koyun

Diyet Sebze Çorbası (uydurduğum bir çorba)
1 top haşlanmış brokoli, 1 top haşlanmış karnabahar ve 1 haşlanmış havucu rondoya atıp bıztlatın. Sonra bunları tencereye alın üzerine biraz sıcak su koyun içine de bir atım pirinç ilave edin. pirinçler uzayıncaya kadar pişsin daha sonra da 1 su bardağı kadar süt ilave edin bir taşım kaynatıp afiyetle yiyin. Kolorisi çok düşük ve tok tutan bir çorba oluyor. (Bir dahaki sefere vitamin kaybı olmaması için sebzeleri çiğden rondodan geçirip sonra pişirmeyi düşünüyorum içine bir de patates katılabilir kanımca...)

Benim Bildigim Diyet Yemelerinin Arasinda Yani Diyetisyenimen Esinlenerek Mantartin Icini Oyun Cikartin Sogani Ince Ince Kiyin Icine Biber Sarimsak Hepsini Kiydiktak Sonra Karistirin Elinizle Sonra Mantarlarin Icine Doldurun Teflon Tavaya Dizin Mantarlari Ayni Biber Dolmasi Gibi Tavaya Dizin Sonra Biraz Zeytinyagi Gezdirin Ama Cok Degil Birazcik Mantarlarin üzerine Karabiber Vegeta Tatlandirici Yada Pul Biber Serpin Birazda Tuz Ama Abartmayin Altini Acin Ve Mantararin Suyuyla Pismeye Birakin Mantarlar Sulaniyor Ve Harika Bir Tad Cikiyor Ortaya 15-20 Dakika Kisik Ateste Pisirmeye Birakin Buharla Pistigi Icin Kalori Acisindanda Oldukca Hafifafiyet Olsun Hepinize

Pisirdiginiz sebze yemeklerine baklagillerden koyun hem lezzetli hem doyurucu hem besleyici oluyor biylece diyet yaparken güçten düşmezsiniz.

Mesala nohutlu patlican yemegi,nohutlu semizotu yemegi,yesil mercimekli karniyarik,yesil mercemekli karnabahar,barbunyalı kapuska,yine börülceli pırasa gibi

Sık sık piyaz yapabilisiniz bur de mantar ve brokoli cok tok tutuyor ozellikle brikoliyi cigden yemek.

Back
X