• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diyet yaparken öğle / akşam yemeklerinde yiyebileceğim sebze yemekleri neler olabilir

• Konu Sahibi Konu Sahibi asusi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Brokolili Çorba ve Fırında Pırasa

Brokoliler haşlanıp, ince ince kıyılır. 3 kaşık un yağla kavrulur. 1 kilo süt ve 1 kiloya yakın su eklenir. Brokoliler içine eklenir. Biraz kaynatılır. Dilerseniz üzerine kırmızı biber yağ yapılır ama yapmayın :)

Pırasalar ince ince kıyılır ya biraz haşlanır yada yağsız tavada hafif kavrulur. İçine göz kararı biraz un veya rondodan geçirilmiş kepek ekmeği ve 2 yumurta koyulur. Biraz tuz, karabiber, kırmızı biber eklenir. Dilerseniz peynirde koyabilirsiniz ama ben koymadım. Fırında üstü kızarıncaya kadar pişirilir.

Afiyet olsun...

Diyet Asure

4 kişilik
1 su bardağı buğday
1 çay bardağı esmer pirinç
1 su bardağı nohut
1 su bardağı kuru fasülye
2 adet limonun rendelenmiş kabuğu
Tatlandırıcı
5 adet ceviz içi
10 adet fındık
1 yemek kaşığı kuş üzümü
yeteri kadar su

Yapılışı : Pirinç ve buğdayı ayıklayıp yıkayın.Tencereye alıp, üzerine üç dört parmak geçicek kadar su ekleyin .Ocağa oturtup tencerenin kapağını kapatmadan ve karıştırarak beş dakika pişirin.Ocaktan alıp kapağı kapalı olarak oda sıcaklığında bir gece bekletin.Ertesi gün akşamdan ıslatılmış nohut ve fasülyeyi yumuşayıncaya dek haşlayıp , kabuklarını soyun.Pirinç ve buğdayı biraz sıcak su ekleyerek yeniden kaynatın.Bir süre sonra altını kısıp, nohut ve kuru fasülyeyi ekleyin.bakliyatlar yumuşayınca ateşten almaya yakın limon kabuğu rendesini aşureye ekleyin ve bir iki taşım kadar kaynatın.Diletiğiniz miktarda tatlandırıcıyı biraz ılık su ile eritip tencereye ekleyin.Soğumadan servis kaplarına boşaltın.Ceviz fındık ve kuş üzümü serperek servis yapın.
Aşüreyi ocaktan almadan gülsuyuda ekleyebilirsiniz.

Diyet Salata

İştah açıcı yemeklerin yerine hem doyurucu hem de sağlıklı bir salata tarifi;
Bence kilolu misafirlerinize de aperatif olarak sunabilirsiniz..

3 salatalık(rendelenicek)
1 haşlanmış patates(rendelenicel)
4 kaşık yoğurt (damak zevkinize göre azaltıp çoğaltabilirsiniz)
1 avuç ceviz
1 diş sarımsak rendesi..
Az tuz.

Yukarıdaki malzemeleri koyu kıvamlı olacak şekilde karıştırın üzerine dereotu ve ya maydonozla servis yapın..Afiyet olsun

az kaloroli tariflere devam edelim...:1yes2:

PATATESLİ PATLICAN SANDVİÇ
215 kalori...Hazırlama süresi: 30 dakika...1 kişilik

Gerekli malzeme
2 kalın dilim
bostan patlıcanı
1 küçük patates
1 dal dereotu
2 dal semizotu
1 çorba kaşığı soya filizi
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber

Hazırlanışı
Teflon tavayı yarım kaşık yağla yağlayıp patlıcan dilimlerini kızartın. Patatesi haşlayıp kabuklarını soyun ve çatalla ezerek püre haline getirin. Dereotunu yıkayıp dal dal ayırın. Semizotunu temizleyip yapraklarını ayırın. Dereotu, semizotu, kalan yağ, tuz ve karabiberi püreye ekleyip karıştırın. 1 patlıcan dilimini servis tabağına yerleştirin. Üzerine püreli karışım ve soya filizini ilave edip kalan dilimi kapatın. Sıcak veya ılık olarak servis yapın.

KABAK MÜCVER

185 kalori..Hazırlama süresi: 15 dakika..Pişirme süresi: 10 dakika...2 kişilik

Gerekli malzeme
2 kabak
2 dal dereotu
1 çorba kaşığı un (30 gr)
1 yumurta akı
1 tatlı kaşığı
rendelenmiş kaşarpeyniri
Kızartmak için sıvıyağ
Tuz, karabiber

Hazırlanışı Kabakları temizleyip iri iri rendeleyip fazla suyunu sıkın. Yumurta akını ayrı bir kapta kar halinde çırpın. Dereotunu yıkayıp kıyın. Unu bir kaba alıp kaşarpeyniri, tuz ve karabiberle harmanlayın. Dereotu ve kabağı ekleyip karıştırın. Yumurta akını azar azar ilave ederek yedirin. Düzgün bir karışım elde edinceye kadar karıştırın. Kızartmak için sıvıyağı tavada kızdırıp kabaklı karışımdan kaşık kaşık alarak ilave edin. İki tarafı da kızarınca kâğıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Sıcak olarak servis yapın.

EKMEKLİ YAZ SALATASI

275 kalori..Hazırlama süresi: 15 dakika.1 kişilik

Gerekli malzeme
2 dilim diyet ekmek
1 taze soğan
1 salatalık
1 domates
2 dal maydanoz
1 dal nane
Yarım demet roka
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı sirke
Tuz, kekik, pulbiber

Hazırlanışı
Ekmeklerin iki tarafına fırça ile zeytinyağı sürüp fırında önlü arkalı kızartın. Domatesi ve salatalığı dilimleyin. Rokayı temizleyin. Soğan ve sarımsağı temizleyip ayrı ayrı kıyın. Ekmekleri servis tabağına yerleştirin. Üzerlerine kıyılmış sarımsağı serpiştirin. Roka, soğan ve salatalığı ilave edin. Üzerine domates dilimlerini dizip nane ve maydanoz yapraklarıyla süsleyin. Zeytinyağı, limon suyu, sirke, tuz, kekik ve pulbiberi karıştırıp salatanın üzerine gezdirerek dökün. Servis yapın.

KÖRÜLİ VE YOĞURTLU TAVUK

280 kalori...Hazırlama süresi: 15 dakika...Pişirme süresi: 20 dakika...2 kişilik

Gerekli malzeme
200 gr tavuk but
Yarım küçük kâse
light yoğurt
1 soğan
1 kahve fincanı sıcak su
2 dal maydanoz
1'er tutam köri ve zencefil
Tuz

Hazırlanışı Tavuk budunun derilerini temizleyin. Soğanı soyup kıyın. Maydanozu temizleyip kıyın. Yoğurdu krema kıvamında çırpın. Zeytinyağını tavada ısıtın. Köri ve zencefili ekleyip karıştırın. Soğan ve eti ilave edip sote edin. Suyu ekleyip kapağını kapatın ve kısık ateşte 15-20 dakika pişirin. Ocaktan alıp tavuğun üzerine yoğurdu sürün. 10 dakika kapağı kapalı olarak bekletip servis tabağına alın. Kıyılmış maydanozla süsleyip servis yapın.

Püf noktası
Tavuğu pişirirken derisini mutlaka alın. Derisi alınmamış 100 gr tavuğun kalorisi 171, derisi çıkarılmış tavuğunki ise 110'dur.

SUSAMLI VE HARDALLI ET

355 kalori..Hazırlama süresi: 20 dakika..Pişirme süresi: 15 dakika..1 kişilik

Gerekli malzeme
1 kuzu külbastı veya biftek
1 çorba kaşığı ufalanmış bayat ekmek içi
1 çay kaşığı hardal
1 tatlı kaşığı susam
Tuz, kekik, karabiber

Hazırlanışı Ekmek içi, susam, tuz, kekik ve karabiberi bir kapta harmanlayın. Hardalı fırçayla etin iki tarafına sürüp ekmekli karışıma bulayın. Zeytinyağını tavada ısıtıp eti kızartın. Kâğıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Sıcak veya ılık olarak servis yapın.

MAYONEZLİ CEVİZLİ SALATALIK

315 kalori...Hazırlama süresi: 15 dakika...1 kişilik

Gerekli malzeme
1 salatalık
2 çorba kaşığı mayonez
4 yarım ceviz içi
4 nane yaprağı
2 damla worcester sosu
Tuz

Hazırlanışı
Salatalığı soyup uzunlamasına ortadan ikiye kesin. Uç kısımlardan 2 cm bırakıp iç kısmını kaşıkla oyarak çıkarın ve doğrayın.Mayonez, doğranmış salatalık ve worcester sosunu bir kapta karıştırıp salatalık kayıklarına paylaştırın. Yarım çeviz ve nane yapraklarıyla süsleyip servis yapın.

FIRINDA FASULYE GRATEN

220 kalori..Hazırlama süresi: 20 dakika..Pişirme süresi: 10 dakika..2 kişilik

Gerekli malzeme:
300 gr taze fasulye
1 su bardağı rendelenmiş kaşarpeyniri (100 gr)
50 gr dilpeyniri
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı tereyağı (30 gr)
Tuz, kırmızı pulbiber

Hazırlanışı
Fasulyeyi temizleyin. Tuzlu suda 10 dakika haşlayıp süzün. Sarımsakları soyup kıyın. Bir tencerede tereyağını eritin. Sarımsak ve fasulyeyi ilave edip orta ateşte 2-3 dakika soteleyin. Fasulyeyi fırın kabına alın. Üzerine dil peyniri ve kaşarpeynirini ilave edip pulbiber serpin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında peynir eriyinceye kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

MEYVELİ TRAMİSU

280 kalori..Hazırlama süresi: 20 dakika..2 kişilik

Gerekli malzeme:
125 gr light labne peyniri
125 gr light yoğurt
1 çorba kaşığı bal
150 gr frambuaz
1 şeftali
Yarım su bardağı
maden suyu
4 kedidili bisküvi

Hazırlanışı
Frambuazları yıkayıp blendere alın. Yarım su bardağı maden suyunu ekleyip püre halinde ezin. Şeftaliyi ince ince dilimleyin ve teflon tavada 1 kaşık su ile hafif pişirin. Peynir, bal ve yoğurdu frambuazlı karışıma ilave edip çırpın. Bisküvileri iri iri ufalayıp 2 servis kâsesine paylaştırın. Üzerine hazırladığınız frambuazlı karışımı ilave edin. Nane yaprakları ve şeftali dilimleriyle süsleyip buzdolabında katılaşıncaya kadar bekletin. Servis yapın.

Daha hafif bir tatlı için
100 gr kavunun kalori miktarı 30, aynı miktar karpuzunki ise 10 kaloridir. Bu durumda sırf karpuz
ve karpuzlu dondurma kullanarak bu tatlıyı hazırlayabilirsiniz.

KİRAZLI VE ŞEFTALİLİ KEK

180 kalori..Hazırlama süresi: 15 dakika..Pişirme süresi: 20 dakika..4 kişilik

Gerekli malzeme:
2 yumurta o 4 çorba kaşığı un (65 gr)
3 çorba kaşığı patates nişastası
3 çorba kaşığı soğuk su
Yarım paket kabartma tozu
1 limonun rendelenmiş kabuğu
4 çorba kaşığı light reçel
3 şeftali o 10 kiraz

Hazırlanışı
Yumurtaların sarılarını aklarından ayırın. Sarıları 3 kaşık soğuk suyla çırpın. Un, nişasta, kabartma tozu ve rendelenmiş limon kabuğunu ilave edip düzgün bir karışım elde edinceye kadar karıştırın. Yumurta aklarını ayrı bir kapta kar halinde çırpıp karışıma azar azar yedirerek ilave edin. 24 cm çapındaki bir fırın kalıbını alüminyum folyoyla kaplayıp karışımı dökün. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin. Kalıptan çıkarıp soğumaya bırakın.

Kekin ortasını daire şeklinde bir kalıp veya bardak ağzıyla kesin. Kenar kısmından yaprak şeklinde ve eşit büyüklükte oval parçalar kesin. Kek parçalarının üzerine reçel sürün. Yuvarlak keki servis tabağının ortasına, diğerlerini etrafına çiçek şeklinde yerleştirin. Orta kısma doğranmış kirazları yerleştirin. Yaprak motifli keklerin üzerine şeftali dilimlerini dizin ve servis yapın.

RENKLİ KUPA

250 kalori..Hazırlama süresi: 15 dakika..2 kişilik

Gerekli malzeme:
200 gr kavun
100 gr karpuz
125 gr kavun dondurması
1 çorba kaşığı jülyen doğranmış limon kabuğu

Hazırlanışı
Kavun ve karpuzdan top kaşıkla parçalar çıkarıp bir kâseye alın. Kâseyi buzdolabında 20 dakika bekletin. Dondurmayı 2 servis kâsesine paylaştırıp karpuz, kavun topları ve limon kabuğu ile süsleyip servis yapın.

AFİYET OLSUN...:içelim:

karnıbaharı robottan geçirin sonra sarmısaklı yoğurtla karıştırın üzerine pul biber ve nane serpin süper bişey oluyor.hemde çok hafif

selam,
çok sevdiğim bişi var aktarmak istiyorum.gece çok acıktığımda bunu yemeye çalışıyorum(bilenler vardır mutlaka)1 salatalığı küp şeklinde doğruyorum ve onları önceden hazırladığım sarmısaklı(veya sarmısaksız)yoğurdun içine koyuyorum.üzerine de nane serpiyorum.çok lezzetli geliyor bana ve doyuyorum.denemediyseniz tavsiye ederim

TOK TUTAN ÖNERİLER....
Hadi bakalım iş başına kızlar

· Karnıbaharı ve brokoliyi hafifçe haşlayıp yoğurtla tatlandırın. Bu karışım lif açısından zengin olduğundan, sizi uzun süre tok tutar.

· Salatalığı iyice yıkayın ve kabuklarıyla birlikte ince dilimler halinde kesip üzerine bol bol dereotu serpin. Kalorisi yok denilecek kadar az olan bu sebze oldukça tok tutucudur.

· 250 gr mor eriği biraz tarçınla haşlayın. Bu meyve fruktoz açısından oldukça zengin olmakla birlikte tatlı ihtiyacınızı da karşılayacaktır.

· 200 gr ananası incecik doğrayın ve süzgeçten geçirin. İçine 100 gr kefir ve taze nane ekleyin. Ananasın içindeki enzimler, protein sindirimini hızlandırdığından oldukça doyurucudur.

· Öğünler arasında acıktığınızda kuru erik yiyin. Kuru erik kan şekerinin düşmesini engeller. Ancak fazla abartmayın. Bir kuru erikte 8 kalori var.

· Bir demet maydanozu blendırdan geçirip sebze suyuyla karıştırın. Bir iki damla acı biber sosu ekleyin ve için. Bu içecek yağ yakımını kolaylaştırır.

· Kırmızı elmayı ince dilimler halinde kesip 1 çay kaşığı kıyılmış ceviz ve yarım çay kaşığı yonca balıyla karıştırın. Bu karışım hem doyurucudur hem de bağırsakları çalıştırır.

· Kahvaltıda armudu rendeleyin ve yulafa katın. Bu karışıma biraz da yoğurt ekleyin. Armudun içeriğindeki fruktoz uzun süre açlık hissetmemenizi sağlar.

· Günü canlı geçirmek için kendinize yulaf ezmesi hazırlayıp içine kuru meyveler katın. Bu, karbonhidrat ihtiyacınızı karşılayacaktır.

· Portakal ve 50 gr ıspanak yaprağından oluşan bir salata hazırlayın. Salatayı 50 gr yağsız yoğurt, bir tutam tuz ve karabiberden oluşan bir sosla tatlandırın.

ben de tost makinasına çarliston biber ve domatesleri koyuyorum üzerine de tuz yerine pul biber harika oluyor.
garnitürle yoğurtta çok pratik ya da yulaf ezmesi ve yoğurt

tamam karnıbahar ve brokoli tok tutuyor ve lezzetleride çok güzel.ama şimdi onlarım zamanları geçti nerdeyse.yani mevsimi bitti.asıl şimdi neler yapabiliriz?ben karnıbaharı hergün yesem bıkmam ama bundan sonra ne tok tutar?çünkü genelde karnıbaharlı tarifler var.bi de bana çok diyet tarifleri gibi gelmedi nedense:)

Walla ben rendelenmiş kabağı tavada 1 damla zeytin yağında soteliyorum, yoğurtlayıp yiyorum.. Çok lezzetli, doyurucu ve kolay oluyo.. Tavsiye ederim..

canım bende benzer bişey yapıyorum, aslında bunu akşam yemeklerinde meze olarak yapardım ama farkettimki çok zararsız ve leziz,

kabak ve havuç rendelenir, aynı tavada sotelenir, kıvamına geldikten sonra biras suğumaya bırak daha sonra onu ister sade ister sarımsaklı yoğurtla karıştır, süpperrrrr lezzetli oluoooo... :)

tatlım yoğurt yazıyoruz hep mesela ama yoğurt hakkaten çok faydalı diyetlerde, sen tercihen light yoğurt kullanabilirsin mesela, ben bazen normal bazen light yiyorum mesela. bide muhakkak en az bir öğünümde öğlen yada akşam, 200 gr (bi su bardağı falan) yoğurt yiyorum. sende ye :) korkma o bişi yapmas hem bence tokta tutuo:)

canım bende benzer bişey yapıyorum, aslında bunu akşam yemeklerinde meze olarak yapardım ama farkettimki çok zararsız ve leziz,

kabak ve havuç rendelenir, aynı tavada sotelenir, kıvamına geldikten sonra biras suğumaya bırak daha sonra onu ister sade ister sarımsaklı yoğurtla karıştır, süpperrrrr lezzetli oluoooo... :)

ayy kızlar ağzımı sulandırdınız bende denicem:)) bunun için kaç tane kabak ve havuç kullanıyosunuz?kilo aldırmıyor di mi?bi de yağsız mı soteliyosunuz?

bi kabak ve 1-2 (küçük) havuç la yapılabilir, rendelenince epey çıkıyo çünkü, bi kaşık kadar zeytinyağı koymaktan bi zarar gelmez tatlım, ayrıca kilo aldırmıyo kesinlikle gibi bişey yok tabiki ama bi çok yemeğe göre çok daha sağlıklı ve az kalorili. sonuçta erik bile yesek, fazlası zarar;) en azından korkmadan yiyebileceğin bir yemek, diğer aile fertleride sevecektir eminimki.. ben sarımsaklısını tavsiye ediyorum ;)

Arkadaşlar, Ender Saraç bir programda sarı mercimek için kalorisi az ve uzun süre tok tutar, çok sağlıklı diye bahsetmişti ancak ben onun verdiği tarifi kaybettim Sarı mercimek çorbası nasıl yapılır bilen varsa yazarsanız sevinirim

rendelenmiş kabakla yapılan yoğurtlu(sarımsaklı) salataya bayıldım ben ki kabak yiyemeyen biriyim
bende sabah kahvaltılarında arasıra peynir yerine yeşil biber ve domatesleri küp küp doğrayıp bir tatlı kaşığı sıvıyağ ve azcık su ekleyerek pişirip bir dilim çavdar veya tam buğday ekmeğiyle tüketiyorum... değişiklik yapmak bazen iyi oluyo

canım int. ten buldum, bu olabilir belki?

SARI MERCİMEK ÇORBASI

Malzemeler ;
8 su bardağı Et Suyu
2 su bardağı Sarı Mercimek
1 adet Kuru Soğan
4 yemek kaşığı Yağ
1 tatlı kaşığı Nane
1 tatlı kaşığı Kırmızı Toz Biber
1 tatlı kaşığı Sumak
1 yemek kaşığı Limon Suyu
Tuz, Kara Biber

4 kişi için Geniş bir tencereye, ayıklayıp yıkadığınız mercimeği, bütün halde soğanı, et suyunu ve tuzu koyun. Mercimekler ezilene kadar pişirin.

Daha sonra tenceredeki soğanı çıkarıp, mercimeği süzgeçten geçirin ve ayrı bir tencereye alın. Kaynamaya bırakın.

Küçük bir tavaya margarini koyup, kızdırın. Nane ve kırmızı tozbiberi ekleyip yağda yakın.

Ocakta kaynayan çorbaya ilave edin. 1-2 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. En son olarak çorbaya limon suyu ve sumak ekleyin. Karıştırıp servis yapın.

Sıcak Sıcak Servis yapınız..

Afiyet olsun......

arkadaşalar şimdi semizotu çıkıyo salatası süper olur sarmısaklı yoğurtlu tavsiye ederim.arkaaşımın babası obezite tedavisi için hastanede yattı prof özellikle koyu cacık ve az yağlı kabak yemeği vermiş önermiş hastaneden çıktıktan sonra da devam etti acayip kilo verdi.şutarafagitti

Mantarlı omlet (200 gram mantarı küçük küçük doğrayın ve mantarları üstü kapalı bir tavada birkaç dakika kızartın. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Bir yumurtayı, iki yemek kaşığı su ve üç yemek kaşığı parmesan peyniriyle karıştırıp içine dereotu ve maydanoz ekleyin. Yumurtayı mantarlara ilave edin, beş dakika pişirin.

Back
X