- Konu Sahibi LadyInGray
Tesekkur ederm bırsey sormak ıstyorum sızler hıcmı paket yogrt sut weya kızartma ımambayıldı weya karataya uygun olmayan pisirme yontemıyle pişirsgnız yedgnız olmuyormu?
Canım paket yoğurt evet
Paket sütte evet uzun zamandır almadım ama Alınca keçi sütü alıyordum
Kızartma hayır ama bazen oluyor onleti bilerek gevretiyorum tavada valla
Ama diğer ölü gıdalar hayır Bisküvi filan Allah korusun
Günaydın arkadaşlar,
Size yalancı kızartma tarifimi vereyim: gerçeğinden hiç bir farkı yok hem sağlıklı hem de karatay'a da uygun
patlıcan, kabak, biber, patates vb bunları buharda pişiriyorum, şöyle ki, benim buharda pişirme makinem yok, onun yerine tencereye su dolduruyorum üzerine tel süzgeç koyup sebzeleri de süzgecin üzerine yerleştiriyorum. sonra tencerenin ağzını kapatıp ocağı kısık ateşte açıyorum. Kızartma gibi olsun diye suyun içine birazcık zeytinyağı damlatıyorum. zeytinyağının buharı yumuşayan sebzelerin içine işliyor, hem çok hafif oluyor hem de aynen kızartma gibi..
Benim durumuma gelince; tatile çıkmadan önce 83,5 kg gördüm, fakat tatilde kokteylleri ve mezeleri biraz fazlaca kaçırdım. Eski alışkanlıklar ilk fırsatta hemen kendini hatırlatıyor, hele ki bayram ve tatillerde.. şu an kocaman bir göbeğim var ve moralim bozuk.. korkumdan tartılamadım. Kaldığım yerden devam etmeye çalışıcam.