• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

DİYET:Karatay HEDEF:15 kg

Tesekkur ederm :KK48::KK48: bırsey sormak ıstyorum sızler hıcmı paket yogrt sut weya kızartma ımambayıldı weya karataya uygun olmayan pisirme yontemıyle pişirsgnız yedgnız olmuyormu?

Canım paket yoğurt evet :KK53:
Paket sütte evet :KK53: uzun zamandır almadım ama Alınca keçi sütü alıyordum
Kızartma hayır ama bazen oluyor onleti bilerek gevretiyorum tavada valla :kk77:
Ama diğer ölü gıdalar hayır Bisküvi filan Allah korusun :KK70: :KK15:

Günaydın arkadaşlar,
Size yalancı kızartma tarifimi vereyim: gerçeğinden hiç bir farkı yok hem sağlıklı hem de karatay'a da uygun :KK52:
patlıcan, kabak, biber, patates vb bunları buharda pişiriyorum, şöyle ki, benim buharda pişirme makinem yok, onun yerine tencereye su dolduruyorum üzerine tel süzgeç koyup sebzeleri de süzgecin üzerine yerleştiriyorum. sonra tencerenin ağzını kapatıp ocağı kısık ateşte açıyorum. Kızartma gibi olsun diye suyun içine birazcık zeytinyağı damlatıyorum. zeytinyağının buharı yumuşayan sebzelerin içine işliyor, hem çok hafif oluyor hem de aynen kızartma gibi..:KK71:

Benim durumuma gelince; tatile çıkmadan önce 83,5 kg gördüm, fakat tatilde kokteylleri ve mezeleri biraz fazlaca kaçırdım. Eski alışkanlıklar ilk fırsatta hemen kendini hatırlatıyor, hele ki bayram ve tatillerde.. şu an kocaman bir göbeğim var ve moralim bozuk.. :KK61:korkumdan tartılamadım. Kaldığım yerden devam etmeye çalışıcam.

Gunaydın herkeze :) bu karatayın gercek cozum oldgnu kılo vermek ısteyen ve tesadufen bu sayfalarda gezen arkadasların gormesı ıcın yazyorum . Ben cok sık yemek yıyen bırı olarak bunu karatayı yapmakta zorluk cektım gun ıcınde aclık hıssetmedgnız kesın! Ayrıca karnınız aclıktan guruldasa dahı o sacma dıyetler gbı halsız kalmıyor aksıne enerjınız yuksek! Alıskanlıklarınızdan wazgecrbılmenız zor ben basaramadm henuz dun gıttgmız mısafrlıkten dusundgmz saatlerde degl gece donduk we orda aclıktan ne koydularsa yedm pasta pizza ... Aralarda kendımı sarelle ekmek yerkende buldm yemegın pesıne ama 1haftadr hıc ara ogun yapmadan 5saatın altına ınmeden gunumu btrmeye cabaladm ve karataycıları smdı okdr ıyı anlıyorumkı nasl oldgnu anlamadan 57 den 1 haftada 55.4 olmusum bu kaçamaklarla ...

valla moralimi düzelttin kumsal su kumsal su cuğum.. 2 gündür o kadar çok abarttım ki, hem çok pişmanım, hem de iyiki yapmışım diyorum, garip bir ruh hallerindeyim yani...

valla moralimi düzelttin kumsal su kumsal su cuğum.. 2 gündür o kadar çok abarttım ki, hem çok pişmanım, hem de iyiki yapmışım diyorum, garip bir ruh hallerindeyim yani...
Bu tamamen uzerındekı stresın baskısından kaynaklı bır dawranıs en azndan neyı neden yaptgmızı bılmek bıze daha cok yardımcı olur mesela ben duygusal yeme bozuklugna sahıp bayanlardanım aglarken elıme cıkolata alanlrdanım ıkı cocukla ugrasırken sınırden cıkdrrken nefesı bazen mutfakta alan bırıyım :) onemlı olan ıpın ucu nasılsa kaçtı dıyerek bırakmamak tekrar tekrar bu ıse nıyetlenmek

Günaydın arkadaşlar,
Size yalancı kızartma tarifimi vereyim: gerçeğinden hiç bir farkı yok hem sağlıklı hem de karatay'a da uygun :KK52:
patlıcan, kabak, biber, patates vb bunları buharda pişiriyorum, şöyle ki, benim buharda pişirme makinem yok, onun yerine tencereye su dolduruyorum üzerine tel süzgeç koyup sebzeleri de süzgecin üzerine yerleştiriyorum. sonra tencerenin ağzını kapatıp ocağı kısık ateşte açıyorum. Kızartma gibi olsun diye suyun içine birazcık zeytinyağı damlatıyorum. zeytinyağının buharı yumuşayan sebzelerin içine işliyor, hem çok hafif oluyor hem de aynen kızartma gibi..:KK71:

Benim durumuma gelince; tatile çıkmadan önce 83,5 kg gördüm, fakat tatilde kokteylleri ve mezeleri biraz fazlaca kaçırdım. Eski alışkanlıklar ilk fırsatta hemen kendini hatırlatıyor, hele ki bayram ve tatillerde.. şu an kocaman bir göbeğim var ve moralim bozuk.. :KK61:korkumdan tartılamadım. Kaldığım yerden devam etmeye çalışıcam.
Kızartmaya asla hayır dıyemeyen ben bunu demeye gidiyorum

Kızartma tarifi istiyorsanız ben geçen şunu denedim.
Teflon tavaya 2 3 kaşık zeytinyağı koydum. Kabak ve patlıcan ı ince ince doğradım. İyice sönene kadar karıştırarak pişirdim.
Tam kızartma tadında ve lezzetinde oldu.

Üstünede sarımsaklı yoğurt.. Oh miss oldu valla ;)

Kızartma tarifi istiyorsanız ben geçen şunu denedim.
Teflon tavaya 2 3 kaşık zeytinyağı koydum. Kabak ve patlıcan ı ince ince doğradım. İyice sönene kadar karıştırarak pişirdim.
Tam kızartma tadında ve lezzetinde oldu.

Üstünede sarımsaklı yoğurt.. Oh miss oldu valla :KK66:
Onu bende denedım gayette gzeldı yalnz karatay teflon tawa falan ıstemıyor hanımlar celık hatta bakır programında dınlemiştım

Onu bende denedım gayette gzeldı yalnz karatay teflon tawa falan ıstemıyor hanımlar celık hatta bakır programında dınlemiştım
Aa evet kitaptada yazıyordu. :)
Ama bu aralar lezzet ön planda olduğu için unutmuşum :-)

:KK61:
Ooo kızlar baya mesajlar ilerlemiş. Bugün kilo paylaşimi günü başladığınız kilo tarih geçen haftaki kilo ve bu pazartesi kilosunu yazıyoruz ve ilerlememizi takip ediyoruz mutlu oluyoruz.
Başlangıç 22 temmuz 71
Gecen pazartesi 61.9
Bugün 61.4

bende paylaşayım bakalım 27 ağustostu galiba başlangıç
61,5 le başladım
şimdi 59,0
58 leri göremedim bi tülü bide ben son bir iki haftadır baya zorlu bir dönemden sonra ancak kendimi toparlayark bugün yeniden başlamalıyım dedim daha doğrusu burayı okuyunca gaza geldim yine sizinle:)
K kurtluarmut resmen idolüm oldun baksana iki ayda 10 kilo süpersin, senin menüleri okuyunca başlıyorum kendime söylenmeye hadi tekrardan diyorum tam olarak nasıl dört dörtlük yaparım bilmiyorm ama yavaş yavaş hepsi tam anlamda olcak inşallah
bende senin öğencin gibi düşünüp kendimi 2,5 kilo fena değil diyorum umut dünyası işte :D

Ay bugün okulda herkes erimissin dedi çok mutlu oldum bu kadar yeter falan dediler yok dedim devam. Sabah bir türlü hazirlanamadigim için kahvaltıyı hazırladım ama yapamadım öğlene kadar acikmadim ama rahat geçti zaten yoğunluktan aklıma da gelmedi. Öğlen tavuk ve kaşar peyniri yedim birazdan da dünden karniyarik mercimek çorbası yerim tamam yine iki öğün:)

Cok zor cok sıkı bu dyet ama :KK43:sutlaç kaçtı ıkı kase dYanamadm
Diyet sıkı değil sağlıklı..
Biz sağlıksız beslenmeye o kadar alışmışız ki yemeden duramıyoruz.
Az öncede kv bir tabak baklava göndermiş. 1 tane aldım motivasyon 0 à indi.
Napcaz bilmiyorum

merhaba kızlar maşallah ne kadar güzel kilo vermişsiniz :KK49: ben de yarın sabah tartılıp sizlerle paylaşacağım.
bu arada merak ediyorum bu diyeti yaparken hiç spor yapıyor musunuz? yani günde 15 dk bile olsa bir aktiviteniz oluyor mu?

Back