• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diyet günlüğüm

Kızlar tabletimin klavyesi ömür törpüsü gibi bişey. Her kelimeyi düzeltmem gerekiyor bazen unutuyorum ve saçma sapan kelimeleri yazıp göndermiş oluyorum. Biraz geç oldu bunu söylemek için ama affola diyorum :KK28: anlamadığınız yerleri sorun arkadaşlar :p hasta sormaya uzak bi akraba gelmşş. Aslında çok ta uzak değil kayınvalidemin kuzeniymiş kadın herneyse kendisi şeker hastası olduğu için şekersiz kurabiye yapmış içine kuru üzüm atmış. Allahım o kadar güzel olmuş ki yani taylı ihtiyacını karşılıyor hemde resmen kurabiye yiyorsun süper olmuş. Nasıl yaptı sormadım ama hamurunda hiç şeker tadı yoktu yavan bişeydi ama üzümler çok güzel tatlandırmış. Son olarak hamurişi olduğu için zararlı tabi ki yine de tavsiye etmem ama regl dönemlerinde belki yapılabilir
Valentin, evet kardeşim de hurma ve yulaftan yapmıştı, ya da kayısı. Gerçekten çok güzel oluyor.

Bu arada Shapee'nin dediği gibi takılıyoruz sadece, ama ekmek düşkünü olmaman çok büyük bir avantaj. Ben sahanda sucuklu yumurta yapsam, bir tüm ekmeği bandırarak yerim. :kk77:

Selam hatunlar, internette mi sorun var sitede mi anlamadım size cevap yazamıyorum smile gönderemiyorum sinir oldum. Neyse ekmeğe düşkün değilim Allahtan ama şeker daha beter bence veya bilmiyorum herkesin kendş zaafı kendine kötü. Sabırsızlanıyorum istanbula dönsem de fitnessa başlasam diye bi heyecanlıyım ki sormayın yaa

Kahvaltı
Yarım dilim tam tahıllı ekmek
1 ad Şekersiz kurabiye (ekmek niyetine)
1 kk peynir
1 tatlı kaşığı kadar tahin helvası

Ara
1/3 portakal

Selam hatunlar, internette mi sorun var sitede mi anlamadım size cevap yazamıyorum smile gönderemiyorum sinir oldum. Neyse ekmeğe düşkün değilim Allahtan ama şeker daha beter bence veya bilmiyorum herkesin kendş zaafı kendine kötü. Sabırsızlanıyorum istanbula dönsem de fitnessa başlasam diye bi heyecanlıyım ki sormayın yaa
Ben de saatlerdir giremedim siteye, sanırım bakım çalışması vardı. Evet canım, şeker gerçekten daha kötüü, çünkü şeker aldığın gün yağ yakımı duruyor resmen. Ne zaman döneceğin belli mi?

Ben de 13.00 gibi nohut salatası yedim. İçin de haşlanmış nohut, mısır, kapya biber, taze zencefil rendesi ve tuz, karabiber vardı.

16.00 gibi de 3 adet hurma.

17.30: Türk kahvemi içiyorum. :kahve:

Bu akşamı yoğurtla kapatıcam inşallah.

günaydın canlar :KK36:

08.00/ 1 bardak sirkeli su

09.00/ 2 ceviz
1 türk kahvesi
1 mandalina

1 mil leslie yaptımmm :spor:

Kızlar bu hafta farkettiğim bir şeyi sizinle paylaşıcam :)
Normalde sakız seven biri değilim
Ama bu hafta içi bir paket almış bulundum, şu şekersiz olanlardan..
Bitsin diye sürekli çiğnedim durdum..
Şunu farkettim, abur cubur yeme ihtiyacımı kesti.
İştahım kesildi gibi..
Çene yoruluyor yaa yeme isteğim gidiyor gibi geldi..

Az önce bunu düşündüm bir araştırayım bakim ilgisi olabilir mi diye
Şöyle şeyler buldum :))

Kilo kontrolüne yardımcı olur:
Sakız pratik, ucuz ve düşük kalorilidir. Şekerli bir sakız yaklaşık 5 -10 kaloridir. Şekersiz olanlar da tercih edilebilir. Sakız, atıştırmayı engellemek ve kalori alımını azaltmak için harika bir yoldur.
İştahı azaltır:
Sakız çiğnemek iştah kontrolü sağlamaya yardımcıdır. Appetite (iştah) dergisinde 2007 yılında yayımlanmış çalışma gösteriyor ki öğleden sonraki atıştırma öncesi sakız çiğnemek, açlığı ve kalori alımını azaltmaya yardımcı oluyor.
Öğünde daha az yemeye sebep olur:
Yapılan bir çalışmada akşamüstü ara öğününden önceki üç saatlik bir zaman diliminde bir saat aralıklarla 15 dakika sakız çiğneyen yetişkinler, sakız çiğnemeyenlere göre ara öğünlerinde 36 kalori daha az yedikleri gözlenmiştir. Sakızın şekersiz ya da normal olması ise bir şey fark ettirmiyor ve her ikisi de az yemeye yardımcı oluyor.

Kalori harcatır:
Mayo Clinic Uzmanları yaptıkları bir deneyde, sakız çiğnemenin saatte 11 kalori yakımını sağladığını hesaplamışlardır.
Konsantrasyonu artırır ve stresi hafifletir:
Konsantrasyonu arttırmanın ve gerginliğinizi hafifletmenin basit yollarını arıyorsanız, Sakız çiğnemek en kolay yollardan biri olacaktır. Çalışmalara göre sakız çiğnemek uyanıklığı ve konsantrasyonu arttırıyor ve hayatın günlük stresini azaltıcı yönde etki gösteriyor.

Sakızla kilo kontrolü sağlama

Çok yemek yediniz ya da kendinizi durduramıyorsunuz, hemen sakız çiğnemeye başlayabilirsiniz.
Yüksek kalorili abur cubur besinlerden yemek istediğinizde sakız çiğneyerek bu güdüyü bastırabilirsiniz.
Stres daha fazla yemek yemenize mi sebep oluyor? Sakız çiğneyerek stresinizi azaltmayı ve atıştırmalardan uzak durmayı deneyebilirsiniz.
Yemek pişirirken sakız çiğnemeniz de hazırlık aşamasında tadına bakma bahanesiyle yemeklerden atıştırmanızı engelleyecektir.

12.00/ kahvaltı tabağı (beyaz peynir, yumurta, domates, salatalık, zeytin)
2 dilim çavdar ekmek

13.00/ yeşil çay

Merhaba hanımlar biz hastanedeyiz, kayınvalidemin kan testi sonuçları baya kötü çıktı, bu şekilde eve gönderemem dedi doktor. O yüzden bu hafta eve dönemeyebiliriz. Sizden izin istiyorum en az bir hafta giremem siteye diyet falanda pek umrumda değil açıkçası. Yine dikkat edeceğim inşallah ama önceliğim olmayacak. Bu arada siteye yine hergün girmeye çalışacağım inşallah ama giremeyebilirim diye yazıyorum bunu. Ömrü Allah bilir tabi ama doktor biraz önce 2 ayı kaldı dedi baya kötü olduk

Merhaba hanımlar biz hastanedeyiz, kayınvalidemin kan testi sonuçları baya kötü çıktı, bu şekilde eve gönderemem dedi doktor. O yüzden bu hafta eve dönemeyebiliriz. Sizden izin istiyorum en az bir hafta giremem siteye diyet falanda pek umrumda değil açıkçası. Yine dikkat edeceğim inşallah ama önceliğim olmayacak. Bu arada siteye yine hergün girmeye çalışacağım inşallah ama giremeyebilirim diye yazıyorum bunu. Ömrü Allah bilir tabi ama doktor biraz önce 2 ayı kaldı dedi baya kötü olduk
O kadar ciddi bi rahatsizligi oldugunu bilmiyordum :( Rabbim yardimcisi olsun. Haber verdigin icin tesekkurler Valentin.

çok çok geçmiş olsun
bende bu kadar kötü olduğunu düşünmemeiştim, Allah şifa versin inşallah..

günaydın Samsonn Samsonn :KK200:

Haftasonu sanırım uzun zaman sonra ilk defa iyi geçirdim :)
Standart peynir, yumurta kahvaltı sonrası
Cumartesi köfte, yoğurt
Pazar da bulgur pilavı, haşlama tavuk yedim..
Aralarda kahve içtim, yada meyva yedim..
Detoks suyuna başladım tekrar, iki gün onu da 1,5 litre
şeklinde tükettim..
iyi geçti yanii :spor:

Bu sabah ta

09.00/ buğday ekmeği, beyaz peynir üzerine çörek otu serpiştirdim.
Maydanoz

09.30/ 1 türk kahvesi

Günaydııın shapee shapee :KK200::KK24:

Maşallah, gerçekten güzel:nazar: Ay sonuna kadar böyle devam. Benim hafta sonu yatılı misafirim vardı, öyle olunca ağırlamak için mecbur yiyorsun.

Bu sabah yeniden düzene giriyorum. Yine limonlu suyumu içtim, yarım saat spor yaptım. Peynir ve çaydan oluşan bir kahvaltı. Son 10 gün şeker ve unlu mamüller asla diyorum. Akşamda sadece yoğurt.

Bu arada sakız olayı çok karışık ya. Çiğnemeyin acıktırıyor, mide sıvısı artıyor vs diyenler de çok var. Bir de hani ara öğün olmadan yağ yakını sağlayanlar da, açlık zincirini kırdığı için sakız hiç çiğnemiyorlar. Ama tabi kişi kendine neyin iyi geldiğini bilir.

Back