• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diyet günlüğüm

Nazra_ Nazra_ Şimdi baktım da ilk geldiğin güne
Pazartesi den Cuma ya pes ettin.
Bence sen bu kadar güçsüz olmamalısın.
Zayıflamak dediğin şey uzun bir maraton.
Uzun bir yol..
Bu yolda büyük bir sabırla yürümediğin sürece
Sonuç alman imkansız.

Bu akşam yatarken ciddi anlamda düşün..
Önünde uzun upuzun günler var.
Neden kilolu ve mutsuz yaşamayı tercih ediyorum?
Kilolu ve sağlıksız belki bir 20-30-40 yıl yaşamak mı
Sağlıklı ve zayıf olabilmek için en fazla 1 yıl mücadele etmek mi?

Sen zor olanı seçiyorsun şuan, yürümekten vazgeçerek.

Umarım döneceğin gün bir kaç günle sınırlı olur.

Valla neler yedim...
Pasta yedim.
Dondurma yedim.
Çikolata yedim.
:KK43:
İşte yedikçe yiyesi geliyor insanın, sorun orda, ama 2 hafta sıksan, sıfır şeker , sıfır ekmek tüketsen, şekerli birşey bir daha asla canın çekmez Nazra. Tecrübeyle sabit, yanında duruyor ama gıda olarak bile algılamıyorsun.

Şeker tıpkı, sigara, alkol, esrar gibi vücutta bağımlılık yapan birşey. Bağımlı olduğun için güzel geliyor.
Yaş boy kaç sen de? Şimdi gençlik var, ama ilerde kilo ve insulin direnci şeker hastalığına dönüşür Allah korusun. Çok felaket bişey.
Hadi son partimi yaptım bugün diye düşün, yarın başla, bırakma bence. Ve asla eve almayın bunları. Evde eşin yerse, sen kendini tutamazsın.

İşte yedikçe yiyesi geliyor insanın, sorun orda, ama 2 hafta sıksan, sıfır şeker , sıfır ekmek tüketsen, şekerli birşey bir daha asla canın çekmez Nazra. Tecrübeyle sabit, yanında duruyor ama gıda olarak bile algılamıyorsun.

Şeker tıpkı, sigara, alkol, esrar gibi vücutta bağımlılık yapan birşey. Bağımlı olduğun için güzel geliyor.
Yaş boy kaç sen de? Şimdi gençlik var, ama ilerde kilo ve insulin direnci şeker hastalığına dönüşür Allah korusun. Çok felaket bişey.
Hadi son partimi yaptım bugün diye düşün, yarın başla, bırakma bence. Ve asla eve almayın bunları. Evde eşin yerse, sen kendini tutamazsın.

canım bende son 3 ay önce inanılmaz tatlı krizleri başlamıştı
Hatta arka arkaya yiyordum yok yinede tatmin olamıyordum.
Bir kupa çaya 5 tane şeker atar oldum, çünkü şekersiz gibi geliyordu.
E günde 3 kupa içsem 15 şeker.
Hadi bunu geçtim yedikten sonra tokluk hissi diye birşey kalmadı.
Beyaz ekmek ile yarım ekmek tost yapıyorum
Hala tırtıklıyorum birşeyler.
Neden çünkü vücudun istediği şeyler değil bunlar..

1 haftadır şeker kullanmıyorum
İnan tiksinmeye başladım..
Nazra da şuan bir çikolata yiyor, arkasından iradesi hadi pasta da ye diye
baskı yapıyor, kara delik gibi sonu yok bu iradesizliğin.

Yemese şu tatlıları,brötchenleri iştahı da kapanacak..

Eşinin de eve almasına izin vermeyecek artık böyle şeyleri.

canım bende son 3 ay önce inanılmaz tatlı krizleri başlamıştı
Hatta arka arkaya yiyordum yok yinede tatmin olamıyordum.
Bir kupa çaya 5 tane şeker atar oldum, çünkü şekersiz gibi geliyordu.
E günde 3 kupa içsem 15 şeker.
Hadi bunu geçtim yedikten sonra tokluk hissi diye birşey kalmadı.
Beyaz ekmek ile yarım ekmek tost yapıyorum
Hala tırtıklıyorum birşeyler.
Neden çünkü vücudun istediği şeyler değil bunlar..

1 haftadır şeker kullanmıyorum
İnan tiksinmeye başladım..
Nazra da şuan bir çikolata yiyor, arkasından iradesi hadi pasta da ye diye
baskı yapıyor, kara delik gibi sonu yok bu iradesizliğin.

Yemese şu tatlıları,brötchenleri iştahı da kapanacak..

Eşinin de eve almasına izin vermeyecek artık böyle şeyleri.
Aynen öyle canım, bunun tadının güzelliğinden değil, sadece bağımlılık olduğuna dair çok net çalışmalar var.
Ben de öyle 1 ay hiç şeker/unlu gıda yemedim bir dönem, ay sonu zaten bayram tatiline denk geliyordu. Kendimi ödüllendiricem 3 gün ne istersem yicem, gelsin dondurmalar, baklavalar diyordum. Geldi o gün; tezgahta tatlı duruyor, resmen ha margarin ha o, hiç canım çekmiyor. Sonra misafirliklerde ikram ediyorlardı, şerbet, tatlı vs. Çok ısrar edenlere ayıp olmasın diye alıyordum, 2 yudum sonra öğürme hissi başlıyordu. Sonrasında resmen zorlayarak eski düzene döndüm. Ya ben daha bunu yiyecektim, şunu tadacaktım diye. Hoşlanmasamda zorla dondurma çikolata vs yedim. 3 güne falan, başa sarıyorsun.
Şeker zehir resmen ya..
Ay Amerikalı hoş bi doktor vardı. Ölümden dönmüş, sonra şekeri hayatından çıkarmış. 50 li yaşlarda, saçlar beyazlamış olmasa max 30 dersin...öyle işte.

Nazra gitti galiba, ben gaza geldim....

Aynen öyle canım, bunun tadının güzelliğinden değil, sadece bağımlılık olduğuna dair çok net çalışmalar var.
Ben de öyle 1 ay hiç şeker/unlu gıda yemedim bir dönem, ay sonu zaten bayram tatiline denk geliyordu. Kendimi ödüllendiricem 3 gün ne istersem yicem, gelsin dondurmalar, baklavalar diyordum. Geldi o gün; tezgahta tatlı duruyor, resmen ha margarin ha o, hiç canım çekmiyor. Sonra misafirliklerde ikram ediyorlardı, şerbet, tatlı vs. Çok ısrar edenlere ayıp olmasın diye alıyordum, 2 yudum sonra öğürme hissi başlıyordu. Sonrasında resmen zorlayarak eski düzene döndüm. Ya ben daha bunu yiyecektim, şunu tadacaktım diye. Hoşlanmasamda zorla dondurma çikolata vs yedim. 3 güne falan, başa sarıyorsun.
Şeker zehir resmen ya..
Ay Amerikalı hoş bi doktor vardı. Ölümden dönmüş, sonra şekeri hayatından çıkarmış. 50 li yaşlarda, saçlar beyazlamış olmasa max 30 dersin...öyle işte.

Nazra gitti galiba, ben gaza geldim....

:D gel gel gaza gelki motivasyon hep taze mode on olsun :KK48:
Hiç birşey yapamıyorsak şekerden uzak dursak bile çok şey başarmış olucaz En Büyük TÜRKİYE

:KK70: gel gel gaza gelki motivasyon hep taze mode on olsun :KK48:
Hiç birşey yapamıyorsak şekerden uzak dursak bile çok şey başarmış olucaz En Büyük TÜRKİYE
Doktoruu aradım, hatırlayamadım adını :P
İnşallah canım, hem sağlık hem eğleniyoruz burada bence. Ay sonunu iple çekiyorum, ama listede ki Şubat 31'in hiç gelmeyeceğine dair tuhaf bi his var içimde :D

Doktoruu aradım, hatırlayamadım adını :p
İnşallah canım, hem sağlık hem eğleniyoruz burada bence. Ay sonunu iple çekiyorum, ama listede ki Şubat 31'in hiç gelmeyeceğine dair tuhaf bi his var içimde :KK70:

:D :D :D
Kopyala yapıştır kurbanıyım :KK45::skandal::KK53:

28 inde benim zaten tam 1 ayım doluyor
Sende tam 28 inde kilo bildireceksin eşitlicez durumu :D

Teşekkür ederim desteğiniz için yarın yine start yapayım o zaman
Sekeri tüketmeMeye calisayim
Çok sagolun kızlar

Nazra
Nasıl bir cvp vereceğini merak ederek hazır olunca gel dedim
Hemen hoşçakal dedin..
Bundan sonra böyle bir veda istemiyorum.

Şeker yok artık, aburcubur, pasta, brötchen de..
Ciddiye al burayı, asıl hayatına..
Seen kendin için mücadele etmez isen kimse senin için etmek istemez.

Ok.

Senin başlama tarihini yarın değiştireceğim.
Yarını start yapacağız.

Back