Diyet, açlık hissi ve şeker arasındaki bağıntı...

lily86

Guru
Kayıtlı Üye
3 Ağustos 2011
15.265
1
14.075
498
Muğla
Merhaba arkadaşlar...
Biliyoruz ki, kilo almamızda şeker tüketiminin rolü yadsınamaz derecededir... Hatta pazartesi karar verip başladığımız bir çok diyetin ertesi pazartesiye erişemeden bitmesindeki nedenin genelde şekerle bağıntısı pek fazladır. Vücudumuzu sağlıklı beslenmeye alıştırmadan "bir kaçamak" bahanesiyle başlayan küçük bir tatlı krizi tüm hayallerimizi de bizden alıp götürür...
Ya da kilo verme uğruna kendimizi az yemeye alıştıralım derken çoğu zaman aç kalırız, bayılacak gibi oluruz ve birden yemeye saldırırız; çünkü şekerimiz düşmüştür.
Neden mi?
Çünkü vücudumuz belli bir düzende çalışıyor. Bu düzeni hangi nedenle olursa olsun bozarsak, vücut tepki veriyor. Kandaki glikoz oranı aniden düşüyor ve bizim kendimizi aç hissetmemizi sağlıyor.
Peki ne yapmalıyız?
Az ama sık yemeliyiz.
Günde üç ana öğünümüz varsa, üç de ara öğünümüz olmalı.
Yeterli miktarda su içmeliyiz (yaklaşık 2 lt).
Aşırı yağlı, tuzlu, şekerli, unlu yiyeceklerden kaçınmalıyız.
Ara öğünlerde meyve, ayran gibi hafif ama besleyici ve kan şekerini belli seviyede tutmaya yardımcı olabilecek gıdalar tüketmeliyiz.
Ana öğünlerde de aşırıya kaçmadan proteince zengin et-tavuk-balık, proteini sindirmeye yardımcı olacak bol yeşil salata(az miktarda zeytinyagı ile) ve yagsız ve/veya çiğ sebze, yogurt, ayranla kombine ederek sağlıklı bir sekilde zayıflarken aynı zamanda şekerinizi de dengede tutmuş olacaksınız.

Hepinize sağlıklı, mutlu, geleceğe dair umutlu, sevgi dolu bir gün/gece diliyorum...

NOT: Bana beslenme-diyet konusunda her turlu soru sorabilir, özel ya da buradan yazı yazabilirsiniz... Bilgim dahilinde yanıtlamaya çalışırım. Hepiniz sevgiyle kalın....

merhaba lily yazdıklarına katılıyorum diyete başladım bende henüz 4. günümdeyim ve bugün çikolata yedim ama ödül olark verdim kendimee çünkü artık hatalardan vzgectimm... haftada bir yerim dediğimde hafada kilo vermesemde yiyorum artık yeni kuralım bi kilo verince bi kase puding yada 40 gram cikolata

Merhabalar
Reaktif Hipoglisemi topiği sorularınızın cevaplarını verip hayatınızı kolaylaştırır diye düşünüyorum. Beklerim efendim:)

Dr Selen

Sent from my iPhone using Kadınlar Kulübü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…