Diyarbakır///21

ben varım ablacım.nasılsın iyisindir inş.sende kızını ve torununu nasıl özlemişsin:teselli: benim annemlerde çook özlüyorlar:çok üzgünüm:.ama malesef mesafeler iştee.neyse az kaldı inş çıkarda adana bizde gideriz :Saruboceq:anneciğimin yanına :eek:

canım benim yağmurlu izmir sabahından dbakırıma selam olsun canım seni ve bütün uzakta olanları en kısa zamanda allah kavuşturur inş benim kavuşmama yaklaşık 20 güne yakın kaldı onları hasretle bekliyorum öptüm

ya o kadar diyarbakırlı bayan toplanmışsınız buraya ama bi kişi çıkıp şu ekşili-sumaklı dolmanızın tarifini veremedi!??? lokantalar güzel ve ucuz diye evde yemek pişirmiyo herhalde diyarbakırlı bayanlar..
ezmeyi çaresiz muharrem ustada sordum nası yapılıyo diye,ama henüz denemedim

ya o kadar diyarbakırlı bayan toplanmışsınız buraya ama bi kişi çıkıp şu ekşili-sumaklı dolmanızın tarifini veremedi!??? lokantalar güzel ve ucuz diye evde yemek pişirmiyo herhalde diyarbakırlı bayanlar..
ezmeyi çaresiz muharrem ustada sordum nası yapılıyo diye,ama henüz denemedim

şekercim kızma öyle aslen diyarbakırlı olaraktan ben sana vereyim tarifi...
yarım kilo patlıcan kabak biber,lahana,asma yapragından karışık yap çok çok güzel olur...
kuru soganı doğra ,bi demette maydanoz doğra,içine iki tane domateste doğra içine baharatları, yağı,salçayı karıştır...daha önceden demlenmiş olan sumagın yarısını içine kat,sonra pirincive tuzunuda katıp karıştır....
bu içi malzemelerin içine doldur tencereye güzel bi biçimde diz,üstüne biraz tuz ser,ve kalan sumagıda üstüne dök birazda su kat ve ocaga ver kaynadıktan sonra ocagın altını kıs ,kısık ateşte 1 saate yakın pişsin...dolma dinlenirse daha lezzetli olur...
şekercim sende ankarada oturuyorsun benim gibi ,bende yaptığımda komşularıma arkadaşlarıma veririm bayılırlar bizim dolmaya...
bak yakında oturuyoruz yaptıktan sonrada bana bi tabak getirmeyi unutma....:1hug:

yarım kilo patlıcan kabak biber,lahana,asma yapragından karışık yap çok çok güzel olur...
kuru soganı doğra ,bi demette maydanoz doğra,içine iki tane domateste doğra içine baharatları, yağı,salçayı karıştır...daha önceden demlenmiş olan sumagın yarısını içine kat,sonra pirincive tuzunuda katıp karıştır....
bu içi malzemelerin içine doldur tencereye güzel bi biçimde diz,üstüne biraz tuz ser,ve kalan sumagıda üstüne dök birazda su kat ve ocaga ver kaynadıktan sonra ocagın altını kıs ,kısık ateşte 1 saate yakın pişsin...dolma dinlenirse daha lezzetli olur...
şekercim sende ankarada oturuyorsun benim gibi ,bende yaptığımda komşularıma arkadaşlarıma veririm bayılırlar bizim dolmaya...
bak yakında oturuyoruz yaptıktan sonrada bana bi tabak getirmeyi unutma....:1hug:

-------------------------------------
çok teşekkür ediyorum..ya ne yapıyım sanki coca-cola formülü, kime sorsam bi şekilde vermiyo,yok bizde annem yapar ona sorayım, yok tam ölçü bilmiyorum tarif defterime bi bakayım...
Ankarada olsam teşekküre getirirdim ilk dolmalarımdan. ama maalesef Diyarbakırda yaşıyorum şu an...a.s.

merhabalar
ben diyarbakır lı değilim ama yazmadan edemedim
ilk görev yerimdi ve çok sevmiştim diyarbakırı 2 yıl çalıştım bismil de ama merkezde otururduk.
çok özledim oraları yemeklerini müziklerini:)
hepinize iyi akşamlar..

mrb bende diyarbakırlıyım 5 yıldır istanbul a yerleştim......ofis semtinde oturuyoruz....doğma büyüme ofis semti

mrb hemşerim ....bende doğma büyüme ofis te yaşadım...5 yıl olduistanbul a yerleşeli

canım dbakırımın güzel bayanları nasılsınız bugün iyimisiniz ben dbakırı kızımı torunumu sevdiğim herkesi özledim şimdi orada olmak vardı

merhaba...d.bakırın neresinde oturuyorsunuz.bu arada özel msj bölümünüz kapalıydı.yazamadım.:uhm:
-------------------------------------
çok teşekkür ediyorum..ya ne yapıyım sanki coca-cola formülü, kime sorsam bi şekilde vermiyo,yok bizde annem yapar ona sorayım, yok tam ölçü bilmiyorum tarif defterime bi bakayım...
Ankarada olsam teşekküre getirirdim ilk dolmalarımdan. ama maalesef Diyarbakırda yaşıyorum şu an...a.s.

bu tarifi verdiğin için çok teşekürler yalnız bişi sorucam sumak ne kadar konacak miktarı ne kadar bide demlenmış sumak diyosun nasıl demlenmiş sıcak suyamı konacak sumak onu anlamadım bende merak ediyodum yapıcam tarifin için çok teşekür ederim

bu tarifi verdiğin için çok teşekürler yalnız bişi sorucam sumak ne kadar konacak miktarı ne kadar bide demlenmış sumak diyosun nasıl demlenmiş sıcak suyamı konacak sumak onu anlamadım bende merak ediyodum yapıcam tarifin için çok teşekür ederim

bişey değil canım...:1hug:
bi su bardağına yakın tane sumak olacak...derin bi kaba al içine kaynamış sıcak su koy kaynamış suda iki üç su bardağı kadar olsun...yarım saat kadar dinlensin dolmanın içine koyduğundada süzgeçle süz suyu içine girecek...olduğu gibi koyma içine....sen nerelisin şekercim?

mrb bayanlar nasılsınız ben bugün hiç iyi değilim kardeşim kriz dolayısı ile işten çıkmıştı iş bulamıyor bu yetmezmiş gibi kredi borcu yüzünden haciz gelmiş daha 2 yıllık evli birde karısı sorun olmuş ne yapacağımı bilmiyorum ağlayıp oturuyorum

günaydın bayahlar nerdesiniz çok sıkıntılı günler geçiriyorum kimsebana destek olmuyor nerde benim canım hemşerilerim yinede sizi seviyorum kendinize iyi bakın yüce allahım tüm kullarına taşıyamıyacağı dertler vermesin allah dardakilere yardım etsin benim kardeşim de dahil

kahve14sz.jpg

günaydın herkese iyi pazarlar bende çok özledim ama 10 gün sonra kızım la torunum geliyor çok heyecanlıyım çok

X