Diyabetli hamile arkadaşlar merhaba

ERMAER

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Şubat 2009
80
0
86
İstanbul
Merhaba arkadaşlar,
15 yıldır diyabetliyim.6,5 yaşında bir kızım var.İkinci bir bebk için hazırlık aşamasındayım.Daha öce ssk da doğumum gerçekleşti.Şimdi özel sağlık sigortamdan faydalanmak istiyorum.Bana en yakın hastahane Medical park bahçelievler.Burada tavsiye edeceğiniz tecrübesi iyi bir doktor varmıdır.Sevgiler

mrbb bende diyabetliyim 11 yıldır şuanda 22 haftalık hamıleyım çok endişelerim var gebeliklte şekerin nasıl seyreetı yukselmeler oluyormuydu

Merhaba bende dünyada tek olduğumu sanıyordum.Cevap hiç olmayınca.Hiç endişelenme.Diyetini tam yapıp kontrollerinde sık olursa,bir problem yaşamazsın.Ben çok şükür yaşamadım.Kilosu da normal di.
Arada yükselmeler oluyor tabi.Ama en önemlisi düşüş olmasın.aman dikkat et.Moral çok önemli...bir de hergün yarım saat yürüyüş.

Bende ikinci bebek için beklemedeyim kısmet....

ya ben insulin pompası kullanıyorum genelde iyi ama bezen yukseliyor ama yıne ha1c 7.2 çıktı tabi çok endişeleniyorum bende tek oldugumu duşunmeye başlamıştım kimse yok diyabetli olupta paylaşan

benım çok düşüyor şekerim ya ama hemen yukseltıyorum ama düşüyor bazen yediklerim az geliyor galiba nerde doğum yaptın normalmı sezeryanmı yaptın peki

insülin pompası bana pek cazip gelmedi düşünmüyorumda açıkçası.Normal doğum yapmadı doktorum.sezeryan oldum.SSk okmeydanında yaptım ben.Doktorum oradaydı çünkü.Ama sadece doğum normal de muayenehanesine gittim.Özel hastahane için sene 2002 de 5.000 tl istedi çünkü.Ama başarılı bir ameliyattı.Biraz geç iyileşiyorsun yalnız.sen hangi doktora gidiyorsun peki

bu arada 7,2 gayet iyi.korkmana gerek yok.Ara öğünlerini ne olursa olsun atlama.Şeker düşmesi ondandır.Hangi hastane ye gidiyorsun şimdi?

bende de gebelik şekerı cıktı cok tedırgınım doktorada gıtmedım nerye gtcem bılmıyorumm,6 aylık hamıleyım cok tedrgın oldum..ölü doğumlara anı bebek öümlerıne sebep olabılıyomuş sanrımsenağlama cukulata canavarıyım acaba omu tetıkledı neye baglı hıc bılmıyommmm tatlı yemeden nası yasarımm yahu:1no2:bilgisi olan arkdaslarım yardım edersenız sevınırımmm.50 gr lık yuklemeden sora 218 cıktı sekerım:a015:

çok korkma canım geçici olduğuna eminim.olsa da diyetine dikkat et.bir problem çıkmaz.üzme kendini...
doktorun ne dedi.

ben de medical park bahceli evlerde doğumumu yapmak istiyorum riskli gebelik bölümü varmış ondan tehcih edicem şuan kontrollerimi ailemize ait bir kilinikte gercekleştiriyorum diyabettimide bakırköy diyabet vakfına gıdıyorum bu arada ınsulın pompasınada öyle soğuk bakma her şeyden önemlisi doktor ziyaretlerını bıle uzatıyor esnek yaşam saglıyor yanı pek öyle sıkı bir diyet yapmanada gerek kalmıyor

senın ha1c kaç gebelikte kaçtıı ilk gebeliginde önceden planlayıptamı hamile kaldın ben 2 ay hamıle oldugumu bıle anlamadım çünkü regl oluyordum halk arasında üzerine görme diye tabir ediliyormuş yanı anlayacagın birden düştüm işin içine ama ozmanda 7.2 ydi, ha1cm peki 9 ay tamamladınbmı gebeligini erken felan almak zorunda kalmadılar dimi

bende bakırköy diyabet vakfına gidiyorrum.Fatih Salman ın hastasıyım çok iyi sağolsun.belki sende ona gidiyorsundur.gebelik boyunca 7,2 de tutmaya çalıştık.bende medical parka gideceğim.Suat süphan bey iyi diyorlar.çok ortal yönümüz var sanırım.gebeliğimi önceden planladık.düzenli bir diyetle düşürüp öyle hamile kaldım.haa bu arada bu akşam test yaptım çift çizgi gördüm.ikinci çizgi biraz silikti ama belirgindi.Bu hafta sonu suat beye gideceğim inşallah.

32.hafta erken doğum riski oldu ama ilaçlarla geri göndediler:) 37.hafta bitti,38.haftadan gün aldım sezeryana aldılar.

bende fatih salmana gıdıyorum 10 yıldırda ona tedavı oluyorum detamdan beri onda tedavıgördum evet bayagı ortak yanlarımız var 37 hafta yıne erken almışlar çokmu yukseldıkı şekerın son zamanlarda erken aldılar peki bilgin varmı medıcalparkta doğum ucretı ne kadarmış sen onceden planlamışsın gebelıgını ne guzel ben gıbı bır hengabenın ıcıne duşmedın ama dedıgım gıbı benım zaten ha1cm 7 ıdı gebelık oncesıde bu arada hadı bakalım ınşallah hamışsındır bızım ıcın bıraz meşakatlı bır dönem hamış olmak ama yınede çok guzel

Dediğim gibi 32. hafta da gelmek istedi.37.hafta bitince tamam artık alalım dediler.Çünkü bir ay paso yatmıştım zaten.Şekerimle alakası yoktu erken almalarının sadece kızım erken gelmek istedi.zaten diyabetlilerde erken doğum riski var.Bu arada kaç yaşındasın?11 yıldır diyabetliyim demiştin.ben 33 yaşındayım.Medical parkta sezaryan 3.100 tl idi.en son aradığımda 1 ay önce..normal 2.800 civarı idi.
Senin hmg a1c zaten normalmiş ki?benim enson 7,4 dü ve fatih bey 2-3 hafta sonra çalışmalara başlayın dedi.Ve sanırım başardık:))Hafta sonu medical parka gideceğim suat süphan beye...

ben 25 yaşındayım evet 12 yıldır dm lıyım bende cuma gunu detaylı kardıyografı bakılcak bebgıme bende onumuzdeki salı fatıh abıye gıtcem bende ya benım pompayı taktırdıktan sonra 7 den yukarı çıkmadı hıç hep aynı zaten ne yukseltı ne duştu takıldı kaldı orda

peki pompanın sana bir zorluğu yokmu?ne bileyim devamlı senin vücunda gezen bir alet.bana tuaf geliyor.hem kilo yapmıyormu?çünkü diyet yapmanı engeller.nasıl olsa pompa ayarlar diye...
bu pompa vücuduna monte ediliyor değilmi?yani iğne devamlı vücudunda mı?

evet vucuduna baglı ama ben 3 yıldır kullnıyorum ne bilim bir sürü kullanan arkadaşlarım var bana taşımak hiç problem olmadı pompamla gelınlık bile giydim zaten dıoşardan gözükmüyorki ayrıca igneyle degil kanulle baglı içeride plastik var yanı serum gibi düşün hiç acımıyor ve kiloda almıyorsun ben 170 boyundayım gebelikten önce 58 kiloydum

Back
X