diyabet hastasıyım

mavi4105

Üye
Kayıtlı Üye
28 Haziran 2014
25
14
merhabalar.ben tıp 1 diyabet hastasıyım ve bir bebek istiyorum.fakat hamileligimde bebek yada ben zarar görurmuyom,bir tehlikesi varmi çok merak ediyorum.her defasinda doktoruma bunu sormayı unutuyorum,aranizda diyabet hastası olup bebek sahibi olan yada bu konuda bilgisi olan varsa bilgilendirmesini isterm.şimdiden tesekkurler

Bunu kadın doğum uzmaninla görüşürsen o seni daha iyi yönlendirir. Diabet normal kilodaysan bebek sahibi olmanı engellemez. Ancak gebelik komplikasyonu geçirme ihtimalin biraz daha fazla. Gebeyken kan şekerini normal düzeylerde tuttuğun sürece sorun olmaz. Zaten gebelerde kan şekerini kontrol etmek için şeker hapı yerine insülin kullanılıyor. Bu yönden bi sorun olmaz.

Ben de Tip 1 Diabet hastasıyım, insulin kullanıyorum. Bence de, kan hastalıkları uzmanı ve kadın dogum doktoru ile gorusmenizde fayda var. Cevremde, seker hastası olup, cocukları olan insanlar var, biraz da fazla dikkat etmeniz gerekiyor tabi.
InsAllah, su hastaliga artik bir cozum bulunur..
Hep mutlu olmanız dilegiyle,

Arkadaslar 5 yildir diyabetim ve igne kullaniyorum 12-1 arasi ogle yemegi zamani hayirlisiyla liseye baslayacagim ama lkse tam gun igne yemek vs. Nasil olacak arkadaslarimin hic biri bilmiyor bilmesinide ustemiyorum allah askina yardim edin

6 yıldır tip 1 diyebetliyim 23 yaşındayım 3 yıllık evliyim çocuk istemedim şimdiye kadar çünkü araştırmalarımda hep hbA1c seviyesinin 6.6 'nın altında olması gerektiği yazıyordu benim hep 7.8-7.6-7.4 bu aralarda fakat geçenlerde doktoruma sormak istedim o da bana buna gerek olmadığını sadece hamilelik süresi boyunca şekerini normal sınırlarda tutmam gerektiğini söyledi gebelikte şeker yükselmesi veya düşmesi çocugu etkiliyormuş... hba1c ise kişinin kendini etkiliyormuş. Ama yine de sanırım ben çocuk düşünmüyorum :)

Canım kesinlikle bir kadın doğum ve endokrin uzmanı ile sürekli irtibatta olmalısın. Ben 8 yıldır tip1'im. Bebek düşündüğümü doktoruma söledikten sonra ha1c'yi öncelikle aşağıya çekmeye çalıştık. 6.1'e geldi ve dr'um bir mani kalmadığını söyledi. Kadın doğum'a da göründüm bilgi aldım. Şuan bi gebelik yok ama inşallah gerçekleşir ve bir bebeğimiz olur..
Ayrıca tabiiki ha1c düşük olmalı ve cidden özveri isteyen bi durum bazen sabrın zorlanıyor. ben çok zorlandım diyet yaparken. 4 ay önce gittiğimde diyete başlattı beni. o diyete uymaya çalıştım. halada şekerimi dengede tutmak için çaba sarfediyorum. senin elinden geldiğince şekerini normal düzeyde tutman gerek. gebelik oluşmadan başlayıp taaaaaki bebek sütten kesilene kadar bunun böyle olacağını söyledi benim doktorum. şekerin düzgün olduğu müddet bebekte bir sıkıntı olmaz inşallah.
bu süreçte doktorunu iyi seç, diyetini güzel belirle ve güzelce uygula, şekerini dengede tut, stres yok. relax insan istedikten sonra herşey olur.

Arkadaslar 5 yildir diyabetim ve igne kullaniyorum 12-1 arasi ogle yemegi zamani hayirlisiyla liseye baslayacagim ama lkse tam gun igne yemek vs. Nasil olacak arkadaslarimin hic biri bilmiyor bilmesinide ustemiyorum allah askina yardim edin
nasıl bilmiyor . neden bilmesinler. Sen kendine kastın mı var, bu asla olmayacak bişey. kendine kötülükten başka bişey yapmazsın söylemeyerek gizleyerek. Özgürce diyabetini yaşa. sen söyledikce zaten onlar sana özel insan gibi ehemmiyetli davranır. değilse lise hayatın zehir zindan olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…