Dismorfofobi hastasıyım

Tamam b
Bu dediklerin çok uç şeyler değil ki.. Ben de meme büyütme ameliyatı oldum. Bunun yanında dudak, burun, göz, bacak yaptıran arkadaşlar da var burda, beğenmiyorsan senin kararın.. Hastalık olarak bakma buna..
Tamam bunda sıkıntı yok olunabilir ama benimkileri gereksiz buluyor doktorlar ve dediğim gibi biriyle konuştuktan sonra aynada hatalarıma bakıyorum uç olan şey bu

çok ilginçmiş
ozaman mesela bir yerini beğenmedin estetik yaptırdın
sonar belki onuda mı beğenmeyeceksin acaba
yani sonu yok gibi birşeymi
benlerini aldırdığında iyileştinmi yoksa tekrar bir kusur buldunmu

Tamam b

Tamam bunda sıkıntı yok olunabilir ama benimkileri gereksiz buluyor doktorlar ve dediğim gibi biriyle konuştuktan sonra aynada hatalarıma bakıyorum uç olan şey bu
Estetik ameliyatların bir çoğu zaten gereklilik adı altında yapılmaz, estetik görünmek amaçlı yapılır. Benimki zorunluluktu ama diğer fikre de saygı duyarım.

öyle sordum öyle bi video var belki biliyosunuzdur 3 dedenin banyoda yaptıkları bu videonun altında da inci sözlükteki yazarlar "açmayın dedeler var" yazardı hep. internete açmayın dedeler yazarsan bulabilirsin

benim nickimi soruyor arkadaş sanırım. Yıllar önce almıştım inci sözlük yeniydi hatta o zaman. Dede videosuna da hastaydım kaldı öyle sonra burdaki nickim.

çok ilginçmiş
Benlerim tekrar çıktı daha küçük bi halde. Dünyam mahvoldu resmen üstelik doktorum şehir değiştirmişti. 30 tane plastik cerraha mesaj attım benlerin tekrar çıkması normal mi şimdi napıcam tekrar iz kalacak diye. Hatta kk ya iki tane konu açtım bununla ilgili yardımcı olun lütfen diye

çok ilginçmiş
Burdada bulamadım tekrar beni çıkan insan hatta yokmuş. Çok zor bi ihtimalmiş tekrar çıkması o da benim gibi takıntılı birine geldi. Allah beni bu hastalıgmla sınıyor diye düşündüm. Benler de tam yüzümün ortasında zaten

Ben sizde ki sorunu tam algilayamadim ciddi bir özgüven eksikliği mi yoksa mükemmeli arama durumu mu çözemedim.ancak fobi dış görünüş odaklı olsa bile bu görünen kısmı bence.

çok Freud'ca olacak ama çocukluğunuzda dış gorunusunuz sebebi ile başlayan ve sonrasında sizde ciddi güven eksikliği yaşatan bir olay mi yasadınız?

Evet aklımda var öyle kesitler birilerinin dış görünüşümle ilgili söylediği her olumsuz sözü hafızama kazıyorum ilkokuldakileri de hatırlıyorum malesef

Çok vahimmiş gerçekten; bir şekilde yardım almalısınız. Düşünsenize insanlar ölüyor ve bu yaşlanınca olacak diye bir şey yok. 20 sinde de 30 da ölebilir insan. Hadi sırf bir yerinize takıksanız, düzelttirin geçin diyelim de, durmadan kendinde kusur bulmak, her hali, davranışı, konuşması ile insanlardan onay, kabul, beğenilme beklemek olacak iş değil.
Sürekli böyle endişeleriniz varsa, sizin yaşamaya bile fırsatınız olmaz ki. Hiç yaşamadan ölmek en acıklısı olmaz mı? yemişim beğenilmeyi, sevilmeyi, güzelliği...
Acil şifalar diliyorum.

belkide değil
silik bir iz gibi de olabilir belki büyütüyorda olabilirsin
yani demek istediğim o benler tamamen kaybolsaydı eğer
huzurlu olacakmıydın yoksa dahamı kötü olacaktın
belkide yerine başka bir kusurmu bulacaktın
eğer bu hastalık böyle bişeyse bu estetiklerin sonu olmayacak
ve sen ne güzel ne çirkin ayırt edemeyeceksin
belki benler çok yakışıyordu yada yakışmıyordu
öyleyse bu hastalıkta olan biri
bunu ayırt edemeyecek durumda demekki
ayyy çok soru sordum

Evet çok doğru dediniz tam anlamıyla ayırt edemiyorum gerçekten ve koskoca forumda daha biri bende de var bu hastalıktan demedi. Bi dert ortağı bulmak isterdim açıkçası

Evet aklımda var öyle kesitler birilerinin dış görünüşümle ilgili söylediği her olumsuz sözü hafızama kazıyorum ilkokuldakileri de hatırlıyorum malesef
O zaman ilk msjimda yazdığım gibi estetik ameliyatlara yok yere para ödeyip vücudunu yıpratmak yerine o parayi psikiyatristlere verip bu fobiden kurtulabilirsin.

Estetik yaptırıcak param olsa bu hastalıktan şikayet edermiydim ki Burnumu tatliş bir burun yaptırırdım,dudaklarımı şişirirdim,kaşlarıma kontör yaptırırdım ipek kirpik taktırırdım

Canım daha meslegine bile baslamamıssın hayatın öyle yogun olacak ki avukat oldugunda o zamanlar keske daha baska gecirseydi zamanlarımı dersin..Demesi kolay da deme ben de kilo konusunda senin gb takıntılıyım 47 kgken de kendimi begenmiyodum 71 kg oldum o zaman da .Dedimki 60kg oldugum zamanlar aslında cok zayıfmısın.Telefon vs konusunda yaşadıkların sosyal fobiden kaynaklanıyor insanlarla iliskilerini de bu rahatsızlık belirliyor zaten Ben bi süre hem diyetisyene hem psikiyatrist e gittim ilacları kullandigin sürece ve terapiye devam ettigin sürece iyi hissediyorsun. Sonra yine en küçük boşlukta kedi yavrusu gb vıyaklıyorsun :) Bu tür seyler yüzünden , vucuduma ettigim onca bilinçsiz diyet iskencesinden geriye kalan mide hastaligim,tedavisi olmayan bağırsak rahatsızlıgım ve sıkıntılarım..Keske kg şimdiki gb fazla olsaydı ama saglıklı olsaydım diyorum.Sosyal fobiye gelince ben de hala devam ediyor.hamileligimin yarısında sosyal fobim nüksetti ama yenicem kendim.
Bu kadar yazdım kısacası yaşadığın ana şükretmeyi,elinde olanlara şükretmeyi denemelisin. Önce sen kendini bütün iyi ve kötü özelliklerinle seveceksin ki hersey düzelsin hayatında..şu an senin yerinde olmaýı isteyen bircok insan olabilir..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…