Merhaba arkadaslar. 5 yasinda kizim var oldukca konuskandir kendisi. Oyle ki cok konustugu icin bazen soyleyecegi cumleleri yari yari soyler hizli hizli soyler nefes nefese de kalir. Uzun zamandir fark ettigim bazi promlemleri var. umarim anasinifi ona iyi gelecek. Soyle ki domatese domaset diyor suan aklima gelmiyor ama bazi kelimelerin son harflerini hep ters soyluyor ben dogrusunu soyluyorum tekrar et diyorum yine ters soyluyor. bazen harf ogretmeye çalışıyorum E harfini ve S harfini ve bazi harfleri ters yaziyor. Bi de bazi harfleri peltekmi desem tam peltek de degil ama zor soyluyor. Ş ve Ç harfini soyleyemiyor yani soyluyor ama soylerken zor söylüyor hatta bunharfleri soylerken bazen agzinin kenarindan su akiyor zorlandigi icin. Cok konuskan susmaz kizim ama neden boyle oluyor anlamiyorum. Bide dikkat eksikligi var yani mesela bir oyun oynicaz yada baska bir sey yapicaz diyelim. Hep soruyor o niye oyle peki o oyleyse bu niye boyle falan. Ana konuyu unutuyor soru sormaktan. Yani bir turlu odaklanamiyor.sanki hayal dunyasinda yasiyor gibi Bazen cok dalgin oluyor. Yemek yerken her lokmasini hatirlatiyorum. Bir kokma yiyor donra konusurken soru sorarken 2. Lokmayi unutuyor aslinda onunde yemek oldugunu unutuyor. Arastirdim disleksi cikti karsima en kisa zamanda bi uzmanla gorusecegim ama benim anlattığım gbi basindan gecen evlat buyuten tevrubeli anneler ne yaptiniz ettiniz. Tecrubelerinizi bizimle paylasir misiniz. Hatayi nerde yapiyorum evet biraz aceleci davraniyorum hadi kizim sus kizim hadi kizim hadi dedigim zamanlar cok oluyor sakin olup onu beklemeliyim kendime cekiduzen vermeye basladim eski actigim konudan bilen bilir belki ben kendi hatalarimin farkindayim torpulemeye basladim ama benim durumumu anlayan basindan geçmiş tecrubeli anneler ??? Ne soylemek istersiniz
Evet kesinlikle doğrusu bu. Benim kız kardeşim de Pdr okudu ve beni de sürekli uyarıyor. Yani öyle değil demek yerine sadece doğrusunu söylemek. Sabırlı olursanız inşallah bu kadar soru sorması çok iyi aslında :)uzman yardimi sizi aydinlatir
sadece sunu belirtiyim. yanlis soyledigi kelimeleri o oyle degil boyle demek yanlismis.. diyalog şöyle olmali. misal 'anne domatet istiyorum' karsiliginda domatet degil domates kizim demek yerine; 'oyle mi tamam domates yiyelim o zaman' deyip cumle icinde dogru seklini soyleyip vurguyu yanlis kelimede yapip bitirmek.
Disleksi doğru eğitimle üstesinden gelinebilir bu kamu spotu reklamlarında da var unutmayın Disleksi bir hastalık değildir diyeMerhaba arkadaslar. 5 yasinda kizim var oldukca konuskandir kendisi. Oyle ki cok konustugu icin bazen soyleyecegi cumleleri yari yari soyler hizli hizli soyler nefes nefese de kalir. Uzun zamandir fark ettigim bazi promlemleri var. umarim anasinifi ona iyi gelecek. Soyle ki domatese domaset diyor suan aklima gelmiyor ama bazi kelimelerin son harflerini hep ters soyluyor ben dogrusunu soyluyorum tekrar et diyorum yine ters soyluyor. bazen harf ogretmeye çalışıyorum E harfini ve S harfini ve bazi harfleri ters yaziyor. Bi de bazi harfleri peltekmi desem tam peltek de degil ama zor soyluyor. Ş ve Ç harfini soyleyemiyor yani soyluyor ama soylerken zor söylüyor hatta bunharfleri soylerken bazen agzinin kenarindan su akiyor zorlandigi icin. Cok konuskan susmaz kizim ama neden boyle oluyor anlamiyorum. Bide dikkat eksikligi var yani mesela bir oyun oynicaz yada baska bir sey yapicaz diyelim. Hep soruyor o niye oyle peki o oyleyse bu niye boyle falan. Ana konuyu unutuyor soru sormaktan. Yani bir turlu odaklanamiyor.sanki hayal dunyasinda yasiyor gibi Bazen cok dalgin oluyor. Yemek yerken her lokmasini hatirlatiyorum. Bir kokma yiyor donra konusurken soru sorarken 2. Lokmayi unutuyor aslinda onunde yemek oldugunu unutuyor. Arastirdim disleksi cikti karsima en kisa zamanda bi uzmanla gorusecegim ama benim anlattığım gbi basindan gecen evlat buyuten tevrubeli anneler ne yaptiniz ettiniz. Tecrubelerinizi bizimle paylasir misiniz. Hatayi nerde yapiyorum evet biraz aceleci davraniyorum hadi kizim sus kizim hadi kizim hadi dedigim zamanlar cok oluyor sakin olup onu beklemeliyim kendime cekiduzen vermeye basladim eski actigim konudan bilen bilir belki ben kendi hatalarimin farkindayim torpulemeye basladim ama benim durumumu anlayan basindan geçmiş tecrubeli anneler ??? Ne soylemek istersiniz
Benim kuzımdada vardı bu tarz sorunlar.internetten tangram oyunu aldım.hergün oynardık.suan ikşnci sinıfa gidiyo herhangi bir problemi yok.oyunmu etkili oldu yada zaten gecici bi sorunmuydu bilemiyorum ama o oyunu temin edin bence cok zevkli bir oyunMerhaba arkadaslar. 5 yasinda kizim var oldukca konuskandir kendisi. Oyle ki cok konustugu icin bazen soyleyecegi cumleleri yari yari soyler hizli hizli soyler nefes nefese de kalir. Uzun zamandir fark ettigim bazi promlemleri var. umarim anasinifi ona iyi gelecek. Soyle ki domatese domaset diyor suan aklima gelmiyor ama bazi kelimelerin son harflerini hep ters soyluyor ben dogrusunu soyluyorum tekrar et diyorum yine ters soyluyor. bazen harf ogretmeye çalışıyorum E harfini ve S harfini ve bazi harfleri ters yaziyor. Bi de bazi harfleri peltekmi desem tam peltek de degil ama zor soyluyor. Ş ve Ç harfini soyleyemiyor yani soyluyor ama soylerken zor söylüyor hatta bunharfleri soylerken bazen agzinin kenarindan su akiyor zorlandigi icin. Cok konuskan susmaz kizim ama neden boyle oluyor anlamiyorum. Bide dikkat eksikligi var yani mesela bir oyun oynicaz yada baska bir sey yapicaz diyelim. Hep soruyor o niye oyle peki o oyleyse bu niye boyle falan. Ana konuyu unutuyor soru sormaktan. Yani bir turlu odaklanamiyor.sanki hayal dunyasinda yasiyor gibi Bazen cok dalgin oluyor. Yemek yerken her lokmasini hatirlatiyorum. Bir kokma yiyor donra konusurken soru sorarken 2. Lokmayi unutuyor aslinda onunde yemek oldugunu unutuyor. Arastirdim disleksi cikti karsima en kisa zamanda bi uzmanla gorusecegim ama benim anlattığım gbi basindan gecen evlat buyuten tevrubeli anneler ne yaptiniz ettiniz. Tecrubelerinizi bizimle paylasir misiniz. Hatayi nerde yapiyorum evet biraz aceleci davraniyorum hadi kizim sus kizim hadi kizim hadi dedigim zamanlar cok oluyor sakin olup onu beklemeliyim kendime cekiduzen vermeye basladim eski actigim konudan bilen bilir belki ben kendi hatalarimin farkindayim torpulemeye basladim ama benim durumumu anlayan basindan geçmiş tecrubeli anneler ??? Ne soylemek istersiniz
tecrübeli anne değilim de annem tecrübeliMerhaba arkadaslar. 5 yasinda kizim var oldukca konuskandir kendisi. Oyle ki cok konustugu icin bazen soyleyecegi cumleleri yari yari soyler hizli hizli soyler nefes nefese de kalir. Uzun zamandir fark ettigim bazi promlemleri var. umarim anasinifi ona iyi gelecek. Soyle ki domatese domaset diyor suan aklima gelmiyor ama bazi kelimelerin son harflerini hep ters soyluyor ben dogrusunu soyluyorum tekrar et diyorum yine ters soyluyor. bazen harf ogretmeye çalışıyorum E harfini ve S harfini ve bazi harfleri ters yaziyor. Bi de bazi harfleri peltekmi desem tam peltek de degil ama zor soyluyor. Ş ve Ç harfini soyleyemiyor yani soyluyor ama soylerken zor söylüyor hatta bunharfleri soylerken bazen agzinin kenarindan su akiyor zorlandigi icin. Cok konuskan susmaz kizim ama neden boyle oluyor anlamiyorum. Bide dikkat eksikligi var yani mesela bir oyun oynicaz yada baska bir sey yapicaz diyelim. Hep soruyor o niye oyle peki o oyleyse bu niye boyle falan. Ana konuyu unutuyor soru sormaktan. Yani bir turlu odaklanamiyor.sanki hayal dunyasinda yasiyor gibi Bazen cok dalgin oluyor. Yemek yerken her lokmasini hatirlatiyorum. Bir kokma yiyor donra konusurken soru sorarken 2. Lokmayi unutuyor aslinda onunde yemek oldugunu unutuyor. Arastirdim disleksi cikti karsima en kisa zamanda bi uzmanla gorusecegim ama benim anlattığım gbi basindan gecen evlat buyuten tevrubeli anneler ne yaptiniz ettiniz. Tecrubelerinizi bizimle paylasir misiniz. Hatayi nerde yapiyorum evet biraz aceleci davraniyorum hadi kizim sus kizim hadi kizim hadi dedigim zamanlar cok oluyor sakin olup onu beklemeliyim kendime cekiduzen vermeye basladim eski actigim konudan bilen bilir belki ben kendi hatalarimin farkindayim torpulemeye basladim ama benim durumumu anlayan basindan geçmiş tecrubeli anneler ??? Ne soylemek istersiniz
Vay be parmak ucunda yürümek nedenBisiklet sürebiliyorsa , kendi corabini tsortunu giyebiliyorsa , parmak ucunda yurumuyorsa endiselenmeyin. Bunlarin icinde en onemlisi bisiklet 6 yasina kadar gosterdin gosterdin bir turlu pedali cevirip ileri gitmeyi beceremiyorsa bu belirgin bir ozellik
Bence de bir uzman görmeden internete göre hastalık teşhisi koymak mantıklı değil:/İnternetten araştırmalar pek sağlıklı olmuyor. Hele ki biraz da evhamlı bir insanda araştırma yapan pire deve oluyor.
Anlattıkların bana çok da garip şeyler gelmedi. 5 yaş için normal şeyler gibi. Tabi her çocuk farklıdır sonuçta. Uzman biri görsün tabi mutlaka. Umarım bir sıkıntı yoktur