Dişimi fırçalarken midem bulanıyor..

avebru

Guru
Kayıtlı Üye
19 Nisan 2007
1.154
20
358
Arkadaşlar ..

Son zamanlarda daha sık olmaya başladı dişimi fırçalarken midem bulanıyor..kafamçokkarıştı ..Resmen çıkarmamak için çaba sarfediyorum..Doktorlar yemeklerden hemen sonra fırçalamayın diyorlar ama bir iki saat sonra bile fırçalasam aynı şey oluyor..Buna çözüm bulan biri var mı ?? Bir ara gargara kullanmak geldi aklıma ama onda olmayacağının garantisi de yok :sm_confused:

Arkadaşlar ..

Son zamanlarda daha sık olmaya başladı dişimi fırçalarken midem bulanıyor..kafamçokkarıştı ..Resmen çıkarmamak için çaba sarfediyorum..Doktorlar yemeklerden hemen sonra fırçalamayın diyorlar ama bir iki saat sonra bile fırçalasam aynı şey oluyor..Buna çözüm bulan biri var mı ?? Bir ara gargara kullanmak geldi aklıma ama onda olmayacağının garantisi de yok :sm_confused:

hamilesın sanırım.. bende yenı dogum yaptım ve 7 ay dişlerımı fırcalayamadım helekı doguma yakın agzımi suyla bıle calkalayamıyordum.dogumdan hemen sonra geçti. allah bır avazda kurtarır senıde işallah

benim dişler kalıp gibi oldu bende fırçalayamıyorum artık ne olacak bilmem

Canım ya bende fırçalamak istemiyorum resmen işkence gibi geliyor ama son zamanlarda zaten kendimi inanılmaz bakımsız hissediyorum..Eşimin bana bakışının değişmesinden ve benden soğumasından da korkuyorum ..Çünkü çok titiz :çok üzgünüm:

bende bulaşıkları bazen elimde yıkıyorum bulaşık deterjanım elma kokulu o koku beni mahvediyor oysa ilk haftalar kokusu çok hoşuma gidiyordu şimdi değiştirdim başka deterjan kullanıyorum

Arkadaşlar ..

ya canım hiç sorma normalde bulanmıyo ama diş fırçalayınca çok kötü oluyom .bak ben naptım ilk önce sabah kalkarken ve akşam yatarken fırçalamaya başladım ikincisi diş macunum çok nanenilydi daha rahatsız ediyodu daha nanesiz bi tane kullanabilirsin ben bitkisel macun kullanmaya başladım anyvay ın macunu bulandırmıyo bu çünkü aroması az

ya konu hamişler bolumundeymiş ama sölemeden geçemiycem
dişimi değil ama dilimi fırçalarken midem bulanıyo :uhm:
acaba fırcayı fazla mı ileri sokuyorum ki :asigim:

Hormonal değişimlerle birlikte fiziksel ve ruhsal değişimlerin birlikte görüldüğü bu dönemde, ağız sağlığı da önem kazanır. Normal zamanda dişetinin tolere edebildiği plak miktarı hamilelik döneminde ciddi dişeti rahatsızlıklarına yol açabilir. Östrojen hormonunun dişetinin hastalık yapıcı ajanlara karşı cevabını arttırıcı bir özelliği vardır. Bunun sonucunda da hamilelikte dişeti hastalıklarında ve dişeti büyümelerinde artış gözlenmektedir. Gebelik hiperplazisi dediğimiz hamilelik döneminde görülen dişeti büyümeleri hamilelikten sonra hormon seviyesinin düzelmesiyle birlikte geriler, çoğunlukla da tamamen düzelir.

Hamilelikte diş çürükleri de artış gösterir. Hamilelikte özellikle sabahları ilk aylarda görülen kusama, bulantı, aşermeye bağlı olarak hamileler genellikle diş fırçalama alışkanlıklarından uzaklaşırlar. Kusma ve mideden ( özellikle ileri ki aylarda) özsuyun ağza gelmesi, ağız içi kimyasını değiştirerek asit bir ortam yaratır. Asit ortamda dişlerin çürümesi kolaylaşır.

Yine hamilelikte beslenme düzenindeki değişiklikler ve tatlı yiyeceklere olan düşkünlük ve bu tip besinlerin öğün aralarında ve sık sık tüketilmesi de diş çürüklerindeki artışın nedenlerindendir. Dişlerinize her zaman gösterdiğinizden daha fazla özen göstermeli diş fırçası yanında diş ipi, günlük ağız gargaraları gibi doktorunuzun tavsiye edeceği temizlik yöntemlerini de günlük ağız temizliğinize katmalısınız.

Hamilelik öncesi mutlaka dişhekiminizi ziyaret etmeli gerekli tedavileri yaptırmalısınız. Böylece hamilelik boyunca karşılaşabileceğiniz diş problemlerini en aza indirmiş olursunuz. Eğer buna fırsatınız olmadıysa, diş tedavisi de gerekiyorsa, kadın doğum uzmanınıza danışarak, 2. üç aylar adı verilen 4- 6 aylar arası tedavilerinizi yaptırabilirsiniz. Bu dönemde zorunlu kalınmadıkça radyografi(x ışını) almaktan kaçınılır. Durumunuz film alınmasını gerekli kılıyorsa mutlaka kurşun önlük kullanılmalıdır. Gebeliğin ilerleyen aylarında diş hekimi koltuğunda uzun süre ve dik pozisyonda oturmaktan kaçınılmalıdır.

belki yardımcı olur diye sizlerlede paylaşayım dedim kızlar bi okuyun isterseniz:)

bende diş fırçalarken miğdem bulanıo ama hamile deilim yani bu ay görücem hamile olup olmadığımı bakalım inş hamileyimdir özellikle ağzımı çalkalarken öğürüyorum sürekli sizce hamilemiyimdir daha başka belirtilerde var mesela iştahım açıldı çok yçyorum kasılarım ağrıyor akıntım fazlalaştı benbi bilgilendiriseniz sevinirim teşekkürler...:o)

bende diş fırçalarken miğdem bulanıo ama hamile deilim yani bu ay görücem hamile olup olmadığımı bakalım inş hamileyimdir özellikle ağzımı çalkalarken öğürüyorum sürekli sizce hamilemiyimdir daha başka belirtilerde var mesela iştahım açıldı çok yçyorum kasılarım ağrıyor akıntım fazlalaştı benbi bilgilendiriseniz sevinirim teşekkürler...:o)

canım tabiki olabilirsin özellikle akıntı fazlalığı hamilelik belirtisidir.bak nende su gibi saydam ve çok akıntı geliyodu..ama tabiki hamilelik belirtisi adet gecikmesidir.adetin 3-4 gün gecikse test yapmanı öneririm

inşallah canım bakalım nasıl sabredicem bilmiyorum teşekkür ederim sanada cvp yazdığın için hayırlısıııııııııııııııı::)))

benimde dişleirmi fırçalarken midem bulanıyor diş macununu değiştirdim ilk bir iki sefer iyi geldi ama ara sıra yine bulanıyor. değişik diş macunları denemek lazım. birde açken diş fırçalamalı. ama bulanacaksa yine bulanıyor

Malesef aynı sorun bende de var..Dişlerimi fırçalamadığım için ağrı yapmaya başladı..Bana misvak kullanmamı söylediler bilmiyorum ne kadar faydası olur..

arkadaşlar bende dişlerimi fırçalayamıyorum.pamuk26 verdiğin bilgi için teşekkürler.misvak kullanmayı deniycem.

Eşim banada misvak kullanmamı söyledi dün akşam..ama sorun sanırım misvak, macun yada diş fırçasında değil..Arkadaki dişlerime ulaşmaya çalıştığımda mide bulantılarım otomatik başlıyor..Misvakta kullansam aynısı olacak :(( Genelde açken yada yemeklerden 1-2 saat sonra fırçalamaya çalışıyorum ama farketmiyor ya..İnşallah en kısa zamanda geçer..

sıkıntı yapma... bazen işede yarıyor.. bulantı gelır ya kusamazsın mıden mahvolur tıkanırsın..işte o an al elıne fırcayı.hemen kusuyorsun ve acayıp rahatlıyorsun.dewrt etme dogumda hiçbişey kalmıyacaktecrubeyle sabıttır...

bende hemen çıkarıyordum sanırım benimki sudan şişeye arıtılmış su koyuyorum öyle fırçalıyorum bide aromasız macun

bende çok kötü bulanıyorum dış fırçalamaktan...nerdeyse 2 aydır felan hiç fırçalamadım...ama yapacakta bişi yok şimdilik...bazen sakız felan çiğniyorum,biraz olsun rahatlatıyor

Back
X