• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dişim ağrıyor hamilelik ihtimali de var acil yorum yapar mısınız

Sevgilipitircik

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Ağustos 2014
3.880
5.273
198
30
Konunun yeri burası mı bilmiyorum ama bu benim icin dert cok kötüyüm. Bir haftadır dişim hafif hafif sızlıyodu üzerinde durmadım soguk seyler içtiğimdendir diye düsündüm ama bugun şiddetlenmeye basladı beynime vuruyor resmen dayanamıyorum az once dişçiye gittim yarın röntgen cekerz sonra gerekeni yaparız dedi ama hamile olma ihtimalim de var bi kac aydır istiyorum adetime de 8 gün var bi sorun olur mu acaba bilmiyorum napcam

hamıeyken diş tedavisi olabilirsin hiç bir sakıncası yok
bende diş dr sordum halk arasında bu yayılmış herkes 9 ay ağrı çekiyor dedi
tedavi olabilirsin dedi ,sadece röntgen çektiremezsin bunu biliyoruz zaten

dişiniz çürümüştür muhtemelen
ben hamileyken kanal tedavisi yaptırdım hiç sıkıntı çekmedim
korkmayın iyi dr bulun

Risk alma, röntgen çektirmeden başla tedavine.
Antibiyorik verecektir muhtemelen hamileler için haff ağrı kesicilerden ve antibiyotiklerden tercih eder muhtemelen.
Hamilelik şüpheni doktorunla paylaş o halleder.

Ben şeyi anlamadım ya;
Dişim ağrıyor diye gitiiğin doktor sana bugün git yarın gel bi röntgen mi çekelim dedi?
Ne rahatlıkmış.

Risk alma, röntgen çektirmeden başla tedavine.
Antibiyorik verecektir muhtemelen hamileler için haff ağrı kesicilerden ve antibiyotiklerden tercih eder muhtemelen.
Hamilelik şüpheni doktorunla paylaş o halleder.

Ben şeyi anlamadım ya;
Dişim ağrıyor diye gitiiğin doktor sana bugün git yarın gel bi röntgen mi çekelim dedi?
Ne rahatlıkmış.
Bugun orucluydum yarın tutma dedi o yüzden

Dişçilerde röntgen çekilirken size kurşundan bir yelek giydirirler çoğu yerde bu böyledir. Röntgenin zararını en aza indirir. Telaşa mahal yok

erken hamilelik testleri oluyor ama ne kadar doğru bilemem.
hamilelere de bildiğim kadarı ile yelek giydirerek diş röntgeni çekebiliyolar.

İlk gebeliğimde ilk haftalarda diş ağrım başlamıştı. Kırık dişim yüzünden 1 2 gece dişimi sıktım ama baktım geçmeyecek dişçiye gittim röntgensiz tedaviye başlamak için antibiyotik verdi.

Hamilelik kesinleşirse söylersiniz uyuşturmak için de hafif bir ilaç kullanıyorlar.

Gerçi o hamileliğim gelişmediği için kürtajla sonuçlandı..

Benim röntgen cektirmem lazımmıs
Ben de adetimden once dis agrisiyla doktora gitmistim ve panoramik olmayan tek dis rontgeninden cekmisti. Icime bi kurt dusmustu o ay.. ve evet hamileymisim. Dusununce o ara cocuk olsa olsa 1 2 haftaliktir o tarihte. . Hamileligimi ogrenince disci bayani aradim nolcak bisey olurmu dedim.
Bana acikladi 0.001 blmem ne biriminde bilmem ne isini yayiyor ve depo edilmez vucutta o an o bolgeyi ilglendiriyor benim icim rahat sizinki de rahat olsun dedi. Bu makinalarin standardi varmis ve kontrol ediliyomus birimlerce..
Ben hep vicdan yaptim ama kizim cok sukur sagliklica dogdu..
Ama siz yine de ihtimal veriyorsanz cektirmeyin. Panoramik olmayan bi nebze cekilebilir heralde o daha masum gerci..

ben gecen sene hamileydim dislerimi yapmadilar drlar bu konuda ikiye ayriliyo sanirim ama en azindan parol icebilirsiniz dr a gidene kadar

Hamileler için özel korumalı zırhlı gibi giysi var her hastanede var artık doktora söylersen röntgen teknisyenide onu giydiriyor. sorun olmuyor.
geçmiş olsun

Back