• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diseti cekilmesi ve dis eti iltihabina cozum

Guzgulleri1

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Ağustos 2019
133
156
33
45
Diseti iltihabi yüzünden sağlam disim düştü.birkac dişimde sallanıyor. Sizler cozum olarak ne ler tavsiye edersiniz

Diseti iltihabi yüzünden sağlam disim düştü.birkac dişimde sallanıyor. Sizler cozum olarak ne ler tavsiye edersiniz
Yaaa aynı durumdayım bilio musun yarım doktora gidicem ön alt iki dişim sallanıyor ve resmen koku görünüyor senin ki birden mi döküldü hiç doktora gitmedin mi o sürece gelene kadar cok geçmiş olsun

Gitmedim malesef tek bobrekliyim bu yüzden ilac kullanmiyorum . Doktora gidersem ilaç yazacak diye gitmedim ama şimdi dişlerimi kaybetmeye basladim

Doktora gittiniz mi yemek atikları diş iltihabına sebep oluyor dişleri temizletmekte diş eti cekilmesini azaltiyor dag kekigini kaynatıp dişlerinizi fircalayin düzenli kullanıldıgında dis eti cekilmesinde faydalı ama ilk olarak doktora görünün

Bende dış kaybı yok ama sancı yapıyor doktor üniversiteye yönlendirdi eğer 6 ay içinde fırçalama ve bakım duzeltmezse! Dağ kekiği sanki iyi geldi bana . Ayrıca listerin ağız bakım suyu kullaniyorum birde doğal macun.

Ben de 2 yıl önce sallanıyor diye gittim 8 dişte çekilme vardı. Kemik tozu koydu ama öncesinde açtı dişeti diplerimi temizledi ve iki hafta açık kaldı diş etlerim. Şu an o dişlerimde hiç sıkıntı yok maşallah. Hamile olduğum için arka azı dişim de sızlama oldu son iki haftadır doktor çekilme var dedi ama idare ederim. Aynı işlemi yapacak buna ve gerekli gördüğü dişlere Doğumdan sonra. Dişlerimde dolgu çürük vb yok kendi dişlerimi kaybetmek istemedim ben de.

Ben de 2 yıl önce sallanıyor diye gittim 8 dişte çekilme vardı. Kemik tozu koydu ama öncesinde açtı dişeti diplerimi temizledi ve iki hafta açık kaldı diş etlerim. Şu an o dişlerimde hiç sıkıntı yok maşallah. Hamile olduğum için arka azı dişim de sızlama oldu son iki haftadır doktor çekilme var dedi ama idare ederim. Aynı işlemi yapacak buna ve gerekli gördüğü dişlere Doğumdan sonra. Dişlerimde dolgu çürük vb yok kendi dişlerimi kaybetmek istemedim ben de.
Yaaaa bana da bu işlemden bahsettiler peki çok acı oldu mu?

Gitmedim malesef tek bobrekliyim bu yüzden ilac kullanmiyorum . Doktora gidersem ilaç yazacak diye gitmedim ama şimdi dişlerimi kaybetmeye basladim
Çok geçmiş olsun. Siz yine de gidin doktora . Böbrek durumunuzu söyleyin. Böbrekten değil karaciğerden atılacak bir ilaç versin. Yani böyle ilaçlar var. Yalnız durumunuzu kesin belirtin.
şimdi doktora gidene kadar gargara falan yapabilirsiniz. Eczaneden alabilirsiniz. Tanflex sprey gargara almıştım ben. Ama doktora gidin muhakkak. Size uygun ilaç vermezse yine kullanmazsınız.

Yaaaa bana da bu işlemden bahsettiler peki çok acı oldu mu?
Benim acı eşiğim yüksektir çok zorlamadı sadece bir kaç gün çok sıcak yemeniz yasak açık bıraktığı için. Ama diş etleirm çok sızlıyordu soğuk sıcak tatlı vb yerken öyle rahatım ki iki yıldır hatırlamıyorum bile işlemin acısını

Benim acı eşiğim yüksektir çok zorlamadı sadece bir kaç gün çok sıcak yemeniz yasak açık bıraktığı için. Ama diş etleirm çok sızlıyordu soğuk sıcak tatlı vb yerken öyle rahatım ki iki yıldır hatırlamıyorum bile işlemin acısını
Ya şimdi baktım sanki iki dişimi sallayınca sallanıyor gibi ... Ama bahadır diş ipiyle temizliyor, hegun fırçalıyor ve ağız bakım suyu, kekik suyu kullanıyorum. Kanama ve hassasiyetim azaldı acaba discinin dedigi gibi 6 ay beklesem mi? Gebelik de istiyorum aslında🤦

Başlamadan müdahale ettim.
Zaten ara ara kullanırdım çay aacı yağını. Hindistancevizi yağı ile beraber.
İltihap başlayınca her gün 3 kere kullandım
İltihaplanma yok sadece sızı ve sanırım hafif sallantı var😢 kekik suyu geldi aslında bu dediğinizde yapmak istiyorum.

doktora gitmeyip evde bekleyince geçiyor mu? doktora gidince derdinizi anlatırsanız o da ona uyan tedaviyi yapar.siz söylemezseniz dişçi nerden bilecek tek böbrekli olduğunuzu.

Back