Dişçiye git diyemiyorum

3 ay oldu artık ama normalleşme başladı, ilk zamanlar asla gidilmemeliydi şuan gidilebilir bence ki iyi bir diş doktoruna gidildiğinde içi rahat olur insanın, ameliyathane gibi zaten dişçiler
Bilmiyorum sanırım ben fazla abartıyorum ama bir süre daha gidemem

İnanın bana da öyle geliyor.. Ne sigara içenler var dişler benimkinden beyaz. Bu daha korkunç, evli olsak ve benim zorumla fırçalasa of düşünemiyorum.

Yok sigarayla hiç alakasi yok sevgiliniz dişlerine dikkat etmiyor ve fircalamiyor. Oyle 3 ayda diş taşı, leke filan oluşmaz sigara içiliyor diye.
Fircalama aliskanligi yok emin olabilirsiniz o konuda,ilerde sikinti yasarsiniz bu konida.

Bu biraz diş minesiyle ilgili, eşim düzenli fırçalar, gargara kullanır arada karbonatla temizler ama yinede sigara lekesi oluyor dişleri, altı ayda bir temizletiyor mecburen, doktor diş minesinin düzgün olmadığını bu işlemin sürekli yapılması gerektiğini söyledi. Bende onun kadar sigara içiyorum ama diş lekem olmuyor dediğim gibi dişin yapısı önemli bu konuda

Ozel kliniklerde mi temizlettiriyorsunuz?

Seninle konuşmak istediğim bir konu var, ikili ilişkimizin sağlığı için yanlış anlamandan çekinsem de bunu yapma ihtiyacı hissediyorum, falan filan falan filan, ben diş temizliği konusunda hassasım, senden rica ediyorum, seni öperken, seninle konuşurken, sana daha yakın hissedebileceğim her an için diş temizliğine biraz önem vermeni istiyorum. Çok büyük bir sorun gibi gelmeyebilir sana, hoşlanmadığım bir özelliği barındırdığımı ve bunu bana söyleyemediğini düşün. İster istemez gözümde büyüyor dişçiye gitmelisin ağız bakımına özen göstermelisin dostum bunu bi düşün of neden konuşamıyorsunuz ki, bu temel bi mesele kesinlikle konuşulabilmeli? Ayıbı günahı yok bunun. Sen konuşmaya çekilirken o ise çukur gibi ağzıyla gezmeye çekinmiyor hangisi kötü?

Hayır, fırçalasa da olur.
Sigara, çay, kahve ve asitli renkli içecekler tüketimi her türlü dişe zarar verir ve lekelenme yapar.
Ayrıca bu bir de diş yapısıyla alakalıdır, dişlerim kendi rengi olarak sarıya dönüktür mesela.
Çok küçük yaşta antibiyotik kullanımına daha sonra da yukarıda saydığım sağlıksız şeylere maruz kaldığından temizletmeden geçmiyor.
Beyazlatma işlemi yaptırsam açılacağı birkaç ton onca acıya, o sebeple toz püskürtme yaptırıyorum acısız.
Ve 1 senede hiç yapılmamış gibi oluyor:)

İleride sıkıntı yaşamamak istiyorum inanın diş vücut herşeye yüksek düzeyde dikkat ediyorum hele ki diş of en takıntılı olduğum şey...
Kesinlikle yapı önemli ama sanırım bu zamana kadar önemsememiş sosyal medya hesaplarında eski fotoğraflara indiğimde yine dişlerde görüyorum aynı çizgileri.

O nasıl bir işlem biraz bilgi vermeniz mümkün mü :) Bunu kendim için soruyorum beyazlatmak istyorum biraz ama olumsuz eleştiriler de çok olduğu için kararsızdım. Toz püskürtmeyi hiç duymadım daha önce.

Bunu kopyala yapıştır yapsam vallahi ben yazdım sanar öyle bi yazış şekli benim cümlelerme çok benziyor ama kendim beceremedim bunu, çok teşekkür ederm

Diş taşları temizleniyor, üzerine basınçlı hava mı kemik tozu mu, o püskürtülüyor.
Tamamen acısız 3 dk lık bir işlem ve gerçekten diş rengini birkaç ton açıyor mutlaka.
Tavsiye ederim:

Bende çok kahve tüketirim ama bunun yanında dişlerimi aksatmam kesinlikle bakımı yapılmalı. Özellikle sigara dişleri çürütüp mahvediyor. Bence açık bir dille bunu söyleyin.

Bende çok kahve tüketirim ama bunun yanında dişlerimi aksatmam kesinlikle bakımı yapılmalı. Özellikle sigara dişleri çürütüp mahvediyor. Bence açık bir dille bunu söyleyin.
Artık söyleyeceğim hem de daha ciddi bir şekilde. Mahvediyor cidden mahvediyor, ben çok kısa bi süre kullandım sigara onun etkilerini bile görüyorum hala dişlerimde

Artık söyleyeceğim hem de daha ciddi bir şekilde. Mahvediyor cidden mahvediyor, ben çok kısa bi süre kullandım sigara onun etkilerini bile görüyorum hala dişlerimde
Açıkça kırmadan soyleeyebilirsin.İnan ki bunda hiçbirşey yok. sen soylemezsen o bundan rahatsız oldgnu hiç bilmeyecek.

Bunu kopyala yapıştır yapsam vallahi ben yazdım sanar öyle bi yazış şekli benim cümlelerme çok benziyor ama kendim beceremedim bunu, çok teşekkür ederm
Rica ederim:) kızdırdım mı diye düşünürken tepkiniz beni rahatlattı.
tavsiyem yazışmaktan ziyade konuşma yönünde olurdu.

Benim dişlerimde de lekeler var, her gün fırçalarım, dişipimi ağız bakım suyunu ihmal etmem. Temiz olduğunu bilirim o bana yeter. Düzenli olarak dişçime giderim. Diş doktorum eskiden yapılan diş temizleme tekniklerindenkaynaklanan mikro çatlaklar yüzünden dişlerimde çabuk birikim olduğunu ve bazı insanların diş lekelenmesene genetik olarak yatkın olduklarını anlatmıştı. Bebek yaşta bazı ilaç tedavileri görmüş olmam da etkilemiş.
Sigara kullanmıyorum, çay kahve domates salça gibi renklendiren gıdalar bunu yapıyor, bir de tükürük yapısı.
Ağız sağlığı iç hastalıklarını doğrudan etkiliyor, bembeyaz olmasa da sağlıklı dişlere sahip olmak çok önemli.

Benim eski erkek arkadaşımın dişleride öyleydi, söylediğim zaman bi iki kez gitti sonra yine eskiye döndü sigara içtiği için nefesine işlemesi öpüşmekten soğutmuştu. Çok sevdigim halde bu gibi hijyen sorununu çözemedik. Bazı kişilerde maalesef bu alışkanlık ve düzelmiyor.

Diş taşı ve leke sorunu bende de var maalesef ve 6 ay da bir ben de temizletiyorum. Hatta temmuz ayında yine temizletmem gerecek ama gidebilir miyim bilmiyorum. Ben doktoruma sorduğumda bunun tükürük yapısından kaynaklandığını söylemişti ( diş taşı için konuşuyorum) leke ise kısa bir süre sigara içtiğim için olmuştu. Bırakıp; dişlerimi temizlettim. Bir daha aynı sorun olmadı.

Zaten dişçiye değil diş hekimine git diyin. Yalnız şu süreçte meslektaşlarım hala aktif olarak çalışamıyorlar korona risklerinden dolayı , biraz bekleyin sonra birlikte gitmeyi teklif edin ben de kontrollerimi yaptırayım sen de genel kontrolü yaptır, temizletelim vs dersiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…