- 8 Aralık 2019
- 2.651
- 3.010
- 133
- 32
Bilmiyorum sanırım ben fazla abartıyorum ama bir süre daha gidemem3 ay oldu artık ama normalleşme başladı, ilk zamanlar asla gidilmemeliydi şuan gidilebilir bence ki iyi bir diş doktoruna gidildiğinde içi rahat olur insanın, ameliyathane gibi zaten dişçiler
İnanın bana da öyle geliyor.. Ne sigara içenler var dişler benimkinden beyaz. Bu daha korkunç, evli olsak ve benim zorumla fırçalasa of düşünemiyorum.
Fırçalıyorum diyor ama fırçalasa bu durumda cidden olmazdı bu beni çok düşündüren bi olay gerçekten. Of insan kendisine hiç mi bakmaz ama ya aynada gülümseyince o dişler.. Ben insan içine çıkamam o dişlerle gerçekten çok zor
Ozel kliniklerde mi temizlettiriyorsunuz?Bu biraz diş minesiyle ilgili, eşim düzenli fırçalar, gargara kullanır arada karbonatla temizler ama yinede sigara lekesi oluyor dişleri, altı ayda bir temizletiyor mecburen, doktor diş minesinin düzgün olmadığını bu işlemin sürekli yapılması gerektiğini söyledi. Bende onun kadar sigara içiyorum ama diş lekem olmuyor dediğim gibi dişin yapısı önemli bu konuda
Hayır, fırçalasa da olur.Fırçalıyorum diyor ama fırçalasa bu durumda cidden olmazdı bu beni çok düşündüren bi olay gerçekten. Of insan kendisine hiç mi bakmaz ama ya aynada gülümseyince o dişler.. Ben insan içine çıkamam o dişlerle gerçekten çok zor
Yok sigarayla hiç alakasi yok sevgiliniz dişlerine dikkat etmiyor ve fircalamiyor. Oyle 3 ayda diş taşı, leke filan oluşmaz sigara içiliyor diye.
Fircalama aliskanligi yok emin olabilirsiniz o konuda,ilerde sikinti yasarsiniz bu konida.
İleride sıkıntı yaşamamak istiyorum inanın diş vücut herşeye yüksek düzeyde dikkat ediyorum hele ki diş of en takıntılı olduğum şey...Bu biraz diş minesiyle ilgili, eşim düzenli fırçalar, gargara kullanır arada karbonatla temizler ama yinede sigara lekesi oluyor dişleri, altı ayda bir temizletiyor mecburen, doktor diş minesinin düzgün olmadığını bu işlemin sürekli yapılması gerektiğini söyledi. Bende onun kadar sigara içiyorum ama diş lekem olmuyor dediğim gibi dişin yapısı önemli bu konuda
O nasıl bir işlem biraz bilgi vermeniz mümkün mü :) Bunu kendim için soruyorum beyazlatmak istyorum biraz ama olumsuz eleştiriler de çok olduğu için kararsızdım. Toz püskürtmeyi hiç duymadım daha önce.Hayır, fırçalasa da olur.
Sigara, çay, kahve ve asitli renkli içecekler tüketimi her türlü dişe zarar verir ve lekelenme yapar.
Ayrıca bu bir de diş yapısıyla alakalıdır, dişlerim kendi rengi olarak sarıya dönüktür mesela.
Çok küçük yaşta antibiyotik kullanımına daha sonra da yukarıda saydığım sağlıksız şeylere maruz kaldığından temizletmeden geçmiyor.
Beyazlatma işlemi yaptırsam açılacağı birkaç ton onca acıya, o sebeple toz püskürtme yaptırıyorum acısız.
Ve 1 senede hiç yapılmamış gibi oluyor:)
Bunu kopyala yapıştır yapsam vallahi ben yazdım sanar öyle bi yazış şekli benim cümlelerme çok benziyorSeninle konuşmak istediğim bir konu var, ikili ilişkimizin sağlığı için yanlış anlamandan çekinsem de bunu yapma ihtiyacı hissediyorum, falan filan falan filan, ben diş temizliği konusunda hassasım, senden rica ediyorum, seni öperken, seninle konuşurken, sana daha yakın hissedebileceğim her an için diş temizliğine biraz önem vermeni istiyorum. Çok büyük bir sorun gibi gelmeyebilir sana, hoşlanmadığım bir özelliği barındırdığımı ve bunu bana söyleyemediğini düşün. İster istemez gözümde büyüyor dişçiye gitmelisin ağız bakımına özen göstermelisin dostum bunu bi düşünof neden konuşamıyorsunuz ki, bu temel bi mesele kesinlikle konuşulabilmeli? Ayıbı günahı yok bunun. Sen konuşmaya çekilirken o ise çukur gibi ağzıyla gezmeye çekinmiyor hangisi kötü?
Diş taşları temizleniyor, üzerine basınçlı hava mı kemik tozu mu, o püskürtülüyor.O nasıl bir işlem biraz bilgi vermeniz mümkün mü :) Bunu kendim için soruyorum beyazlatmak istyorum biraz ama olumsuz eleştiriler de çok olduğu için kararsızdım. Toz püskürtmeyi hiç duymadım daha önce.
Çok teşekkürler :))Diş taşları temizleniyor, üzerine basınçlı hava mı kemik tozu mu, o püskürtülüyor.
Tamamen acısız 3 dk lık bir işlem ve gerçekten diş rengini birkaç ton açıyor mutlaka.
Tavsiye ederim:
Artık söyleyeceğim hem de daha ciddi bir şekilde. Mahvediyor cidden mahvediyor, ben çok kısa bi süre kullandım sigara onun etkilerini bile görüyorum hala dişlerimdeBende çok kahve tüketirim ama bunun yanında dişlerimi aksatmam kesinlikle bakımı yapılmalı. Özellikle sigara dişleri çürütüp mahvediyor. Bence açık bir dille bunu söyleyin.
Açıkça kırmadan soyleeyebilirsin.İnan ki bunda hiçbirşey yok. sen soylemezsen o bundan rahatsız oldgnu hiç bilmeyecek.Artık söyleyeceğim hem de daha ciddi bir şekilde. Mahvediyor cidden mahvediyor, ben çok kısa bi süre kullandım sigara onun etkilerini bile görüyorum hala dişlerimde
Rica ederim:) kızdırdım mı diye düşünürken tepkiniz beni rahatlattı.Bunu kopyala yapıştır yapsam vallahi ben yazdım sanar öyle bi yazış şekli benim cümlelerme çok benziyorama kendim beceremedim bunu, çok teşekkür ederm
Zaten dişçiye değil diş hekimine git diyin. Yalnız şu süreçte meslektaşlarım hala aktif olarak çalışamıyorlar korona risklerinden dolayı , biraz bekleyin sonra birlikte gitmeyi teklif edin ben de kontrollerimi yaptırayım sen de genel kontrolü yaptır, temizletelim vs dersinizDert mi? Değil. Sitem mi? Değil.
Sadece beceremediğim için sizden akıl istiyorum, akıl akıldan üstün. Belki bir silkelenip kendime gelirim söyle artık ne bu diyerek.
Sigara kahve ikilisini çok seven bir sevgilim var ve diş bakımına özen gösterdiğini düşünsem de! (Ki emin değilim) dişlerinin üstü resmen 40+sigara kullanan biriymişçesine sarı kahverengi lekelerle dolu. Düzenli temizletiyordu ama araya korona girince unuttu mu ne oldu bilmiyorum yüzüne bakarken mideme bişeyler oluyor, diş benim en hassas noktam. Öpemiyorum öpmek istemiyorum söyleyemiyorum da ya kırarsam küçük düşürürsem diye düşündüğümden. Bunu nasıl söylemeliyim ona? Artık dişçiye gitmen gerek desem çok utanır biliyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?