Dişçiye git diyemiyorum

eflatuns

Guru
Kayıtlı Üye
24 Ocak 2012
1.598
1.088
333
Dert mi? Değil. Sitem mi? Değil.
Sadece beceremediğim için sizden akıl istiyorum, akıl akıldan üstün. Belki bir silkelenip kendime gelirim söyle artık ne bu diyerek.
Sigara kahve ikilisini çok seven bir sevgilim var ve diş bakımına özen gösterdiğini düşünsem de! (Ki emin değilim) dişlerinin üstü resmen 40+sigara kullanan biriymişçesine sarı kahverengi lekelerle dolu. Düzenli temizletiyordu ama araya korona girince unuttu mu ne oldu bilmiyorum yüzüne bakarken mideme bişeyler oluyor, diş benim en hassas noktam. Öpemiyorum öpmek istemiyorum söyleyemiyorum da ya kırarsam küçük düşürürsem diye düşündüğümden. Bunu nasıl söylemeliyim ona? Artık dişçiye gitmen gerek desem çok utanır biliyorum

Valla ben yapamam ama arkadaşımda da aynı durum vardı. Arkadaşım net bir şekilde disini fircala diye günlük uyardı. İlk o da utanmış ama sonra artık dayanamamış

Şuan 7/24 fırçalasa o lekeler gitmez. Diş doktoruna gitmesi gerek
Ayni durumdayız. Diş doktoruna gitmeden düzelecek bir durum degil. Bazen çok iyi bir öpüşme esnasinda birden aklima geliyor. Düşüyorum tamamen. Kac kere konuştum anlattim fayda yok. Iki gun fircalasa sonra unutuyor. Bazen fircalamak istemiyorum diyor. Açıkca sigara kokusunun nefesine sindiğini, onu opmek istemediğimi, uzaklastigimi söyledim. Sigarayi birakmasini rica ettim. Ara ara iciyor simdi. Biraz diş sağlığına dikkat eden biri olsalardı bu kadar kararmazdi. Benimki 25 yasina kadar eline firca almamis, deodorant kullanmamis, yagli yüzle gezmiş biriydi. Her sey aile ile ilgili iste. Yetistirmemisler. Deodorant konusunu çözdük. Cildini de hallettik gibi. Ama diş icin doktor bize de sart.

Bu dönemde belki bile isteye gitmiyor olabilir. Benimde değişmesi gereken bir dolgum var ama korona yüzünden gitmek istemiyorum özellikle dişci yani sanki o kullanılan aletlerin üzerinde virüs varmış hissiyatı beni geriyor.

Fırçalıyorum diyor ama fırçalasa bu durumda cidden olmazdı bu beni çok düşündüren bi olay gerçekten. Of insan kendisine hiç mi bakmaz ama ya aynada gülümseyince o dişler.. Ben insan içine çıkamam o dişlerle gerçekten çok zor

1 yil oncesine 10 yillik sigara içicisiydim, kahve de içerdim ama dişlerimde hiç leke olmadi.
Hastalik şurda topu topu 3 aydir var. 3 ay dişciye gitmedi diye insanin dişinde leke olmaz fircaliyorsa.
3 ay da bir diş temizletmeye gitmiyordum ben acikcasi...
Asla dişlerini fircalamiyordur.

3 ay oldu artık ama normalleşme başladı, ilk zamanlar asla gidilmemeliydi şuan gidilebilir bence ki iyi bir diş doktoruna gidildiğinde içi rahat olur insanın, ameliyathane gibi zaten dişçiler

Bence söyleyebilirsiniz. Eğer hep utanır söylemezseniz zamanla daha da söyleyemez hale gelir. Siz öpüşmek istemediğinizde fark etmiyor mu? Sevgiliden böyle bir şey duymak üzücü olabilir ama yapacak bir şey yok. Herkesin birlikteliği olsun ya da olmasın kişisel bakımına gerekli özeni vermesi gerek.

İnanın bana da öyle geliyor.. Ne sigara içenler var dişler benimkinden beyaz. Bu daha korkunç, evli olsak ve benim zorumla fırçalasa of düşünemiyorum.

Erkeklerimiz zaten bakımlı değildi bu karantina dahada salmalarına neden oldu
Ağız ve diş sağlığı önemlidir hatta ayrılma sebebidir ten tene değiyor sonuçta
Ağzı kokan birinin tahammülü zordur
Sağlık sebep değilse ihmal ediliyorsa bunun 10 yıl sonrasınıda düşünün

Ben öğretmenim okullar yok hep evde ailemleyim o çalışıyor aktif, o yüzden temas yok öpmek yok diyorum açıkçası diş de çok büyük etken ama o koronadan diye biliyor. Kesinlikle öyle insanın kendine saygısı olması gerek

Ağzı koksa bir de of düşünemiyorum garip ama sadece lekeler var üstüne koku eklense biterdi şimdiye kadar tahammül buna zor ediyorum.. evet ileriyi düşünemiyorum şuan ilerleyen yaşta kişisel bakım daha da güçleşiyor bence.

Aranızdaki samimiyete de bağlı olarak söyleyebilirsiniz. Yani benim uzun yıllar her şeyi paylaştığım bir ilişkim olsa derdim. Hatta ona eğer bende de bir şeyler görürsen lütfen söyle derdim.

Su an fircalamasi bir seye yaramaz eskiden hic fırçalamamıştır. Cok küçük yasta sigaraya baslamis ve su gibi çay içmiş. Bu sebeple sararmanin otesine geçmiş kararmış

Önceden gidiyorsa yine gitmesini söyle polikinlikler açıldı Gibisinden de diyebilirsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…