• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dışarı çıkmaya utanıyorum lütfen yardım edin

Bence dermatoloğa görünün. Görünene kadar da hiç bir şey sürmeyin, normal yüz temizleme ürününüzü ve kullanıyorsanız günlük nemlendiricinizi sürün yine. Ciltle uğraşmak iyi değil. Onu sür bunu sür, sonra surat çarşamba pazarına dönüyor. Daha ne olduğunu bile bilmiyorsunuz, neyin ne etki edeceği belli değil, o yüzden limonmuş, sirkeymiş, hiç bulaşmayın derim. Sivilce sorunlu cilde incik cincik şeyler sürülünce karşılığı daha fazla sivilce olarak geri dönüyor. Aman diyeyim.

limon surersen cildini daha beter yapabilirsin..hic elini surme yuzune,pazartesi gunu de ilk is bi dermatologa gorun.

Valla neden olduğunu bilemem ama akne ilacı kullanmışsınız demek ki sorunlu bir cildiniz var. Ben sıfır sorunlu bir cilde sahip olmama rağmen yüzümdeki tüyleri aldırınca kabarıyor, sivilceleniyor. Çok iyi temizlememe rağmen oluyor yani. Almayın yüzünüzdeki tüyleri, ben artık bıyık hariç hiç ellemiyorum. Pazartesi hemen doktora gidin, üzerine hiçbir şey sürmeyin ama utanıyorum diye. İyice beter olur.

Alerji olmussun canim sanirim yedigin bir sey dokunmus olmali kasintin var mi?
Alerji olmamis canim..alerji bambaska bir olay..ölüme kadar gidebilen birsey...

Buyuk ihtimalle cilt birseye reaksiyon vermis..daha onceden yapmayip yaptigin ne var su siralar bir duaun bakalim..belki kullandigin birseye raksiyon verdi cilt

Buyuk ihtimalle cilt birseye reaksiyon vermis..daha onceden yapmayip yaptigin ne var su siralar bir duaun bakalim..belki kullandigin birseye raksiyon verdi cilt

Alerjinin, daha doğrusu alerjik reaksiyonun boyutları var. Ölüme kadar götürebilen aşırı boyutta reaksiyon oluyor. Hafif alerjide böyle kızarıklık, kabarıklık, kaşıntı oluşuyor. Ben de alerjiye benzettim. Gayet olabilir.

A
Alerjinin, daha doğrusu alerjik reaksiyonun boyutları var. Ölüme kadar götürebilen aşırı boyutta reaksiyon oluyor. Hafif alerjide böyle kızarıklık, kabarıklık, kaşıntı oluşuyor. Ben de alerjiye benzettim. Gayet olabilir.
O iste tam manasiyla alerji olmuyor malesef ;) kozmetik alaninda calistigim icin her onune gelen "bu urun bana alerji yapti" diye geldigi icin egitimi veriliyor bu konularin..

Dün sabah kalktığımda yüzümde bu kabarcıklar vardı isilik mi sivilce mi yoksa kızamık mı anlayamadım daha önce başına böyle bişey gelen var mı varsa lütfen bi yorum yapsın dışarı çıkmaz oldum 2 yanağımı da kapladılar
aD2OQz.jpg

Geçen hafta eşim ve kızım sizinkinin aynısı bir goruntuye sahip oldular :-) siz şanslısınız.. kızımın tüm vücudu, eşimin de tüm sırtı böyle oldu.. dr gittiler.. baharatlı yemek yemisler ve sıcak havada terleyince vücutları aşırı tepkime yaratmış.. Eşim bir hap ile bir haftada atlattı.. kızımız hala vücut putur putur.. ona ilaç kullanamadık malesef.. acile çıksanız bile yeterli.. genel ilaç varmış.. onu tavsiye ediyorlar.. iyi geliyor gerçekten.. geçmiş olsun..

A

O iste tam manasiyla alerji olmuyor malesef :KK66: kozmetik alaninda calistigim icin her onune gelen "bu urun bana alerji yapti" diye geldigi icin egitimi veriliyor bu konularin..

Alerji oluyor aslında. Yan etki veya istenmeyen etkiyle karıştıran da var alerjiyi, orası da öyle. Öyle her soruna alerji denmez tabii. Ama alerjik reaksiyonun boyutları ve bu arkadaşın yüzünün hafif bir alerjik reaksiyonu andırdığını hala düşünüyorum. Ben hemşireyim ve alerjik reaksiyon ve boyutları hem okulda çalıştığım, hem de günlük meslek hayatımda uyguladığım şey. Ona dayanarak söylüyorum ben de.

Alerji oluyor aslında. Yan etki veya istenmeyen etkiyle karıştıran da var alerjiyi, orası da öyle. Öyle her soruna alerji denmez tabii. Ama alerjik reaksiyonun boyutları ve bu arkadaşın yüzünün hafif bir alerjik reaksiyonu andırdığını hala düşünüyorum. Ben hemşireyim ve alerjik reaksiyon ve boyutları hem okulda çalıştığım, hem de günlük meslek hayatımda uyguladığım şey. Ona dayanarak söylüyorum ben de.
Intolerans diue bir seyden de haberin vardir hemsireysen canim.. alerji ile karistirilan ama daha farkli olan bir olay.. genelde yiyecek iceceklere karsi olusan iki olaydan biri alerji bide gida intoleransidir..alerji daha agirken intolerans daha kisa sureli ve hayati tehlikesi olmayan bir olay genelde

Aynen aynen.. alerji bu da.. Resmi bile görünce hemen tanıdım.. çünkü eşim her yaz böyle olur bir dönem.. bu sefer kızım da katıldı ona.. Basit bir testle bile anlasiliyormus.. bizimkiler bu sefer sucuk ile sıcağın akibetine maruz kaldılar.. :-) bir daha mı.. tövbe..

İmogen, yüzüne epilasyon uygulamadan önce antiseptik bir solüsyon veya alkol ile cildini temizle lütfen. Bakterilerden dolayı küçük iltihapçıklar oluşmuş ama kalıcı değil merak etme.

Pazartesi bir cilt hekimine git, sana uygun olan bir antibakteriyel pomad yazar, kullandıktan bir kaç gün sonra bir şeyin kalmaz ama hijyen konusuna dikkat et ve dikkat ettir.

Canim bende alerji oldum en basta bunun gibiydi pek takmadim sonra ilerledi ve dedigin gibi anafleksi gecirmek uzereyken hastaneye gittim o yuzden dedim alerji mi diye o_O

Ben karpuzlu şampuanla duş alınca olmuştu. Sanada bişi dokunmuştr. Bşe sürme. Serin tut cildini

Benim de alnımda aynı durum söz konusu.
Terlediğimde ve sıcaktan olıyor genelde.
Gündüz meydana çıkıyorlar, gece yok oluyorlar :KK53:

Benim de aynı olmuştu yüzüm tüyleri aldirinca..

Hiçbir şey surmedim su degdirmedim. Gece yatarken yan yatmadim bile düşün :-)

Birkac gün sonra geçti zaten

İz falan da kalmadi:KK51:

bendede sıcaktan olmustu böyle bişey minik minik sivileceler cıkmıstı. doktora gittim bepanten kremi verdi sadece bunu sür gecer dedi 2 3gunde gecmişti

Slm alerji gibi ben r aloevera temslclini yapiyorum 30 yillik alman firmasi urunler dogal cildiniz icin urun olusturabiliriz gonul rahatligiylada kullanmis olursunuz

Back
X