Dışardan 3. bir fikre ihtiyacım var kızlar bir bakarmısınız ?

Mizaç denilen faktörü göz ardı ettiğinizi düşünüyorum.
Mizaç,hayata bakış ve beklentiler,
yetişme tarzı,yaşam standartları gibi konular evlilik öncesinde gözden geçirilmesi gereken hususlar.
Nişanlılık dönemi bunun için var.

Ben girişken ve başarı odaklı biriyim,
bununla birlikte aksi yönde bir mizacım olsa
ve eşim beni girişimci olmam,iş kurmam konusunda sürekli zorlasa hoşuma gitmezdi.
Zorla yapılan bir işten zaten verim ve başarı
da beklenemez.
Bana sorarsanız eşinizi ittirmeyi,zorlamayı bırakın siz kendinize bir iş kurmaya çalışın.

Bence eşinizi çok fazla zorlayıp baskı altına almayın, bunalmıştır belki de daha önceki başarısız tesebbüsünden sonra. Kafam rahat olsun beden yorgunluğum olsun ama kafam rahat olsun diyordur. Herkesin bir kapasitesi vardır onun üstüne çıkmak zorlar insanı. Kendinize güveniyorsanız eşinizi sıkıştırmadan siz birşeyler yapın derim.

Merhaba bende izmirdeyim, alsancak & narlıdere de kiralar çok yüksek diğer yerlerde dükkan açsanız da yine batma riski çok çünkü müşteriler artık oturmuş.
eğer ikna edebilirseniz eşinizi bornova osmangazi - manavkuyu taraflarında bu konuda eksikler çok dükkanlar yine pahalı ama bi nebze daha iyi ancak tanınmak için fırsat siteleri var isim versem reklama girer ama izmir fırsatıları gibi şeyler duyuruluyor orada mesela fön 5 tl, kaş- bıyık 10 tl, komple saç bakımı 50 tl gibi fırsatlar koyun müşteri çekin başta böyle sürümden kazanacak işleriniz olmalı.
ha eğer eşinizi ikna edemezseniz de bence kargo/kurye gibi iş gücünü daha az eforla halledecek bir işe girmesini sağlayın.
Allah kolaylık versin.

Düşünmediğiniz bir şey var ; bazı insanlar ticarete yatkın değildir, keza bir kez denemiş adam, yatkınlığı ve isteği yoksa zorlamak daha büyük dert getirir. Hele şu dönemde ticaretin dibe vurduğu zamanda bu konunun üzerine gitmek hata bence.

denemiş olmamış, şimdi aynı şeyleri yaşamaktan korkması çok normal..
kolay değil dükkan işletmek, bu kriz ortamında tutunmak..
azıcık aşım kaygısız başım diyor muhtemelen, ki çok da haksız değil bana göre..

Dükkan, iş kurma olaylarını ben de hiç sevmem. Öyle birşeye girmem için çok çok sağlam olması lazım onun için bile milyon kere düşünürdüm. Bı kere denemiş olmamış. Tabi ki bir kere olmadı diye bir daha olmayacak değil ama ben kendi adıma stress yapan bir insanım, ugrasamazdim belki eşinizden öyledir. Bu kadar zorlamak lazım bence.

Eşiniz iyi bir kuaförse dükkan açmadan bir başkasının yanında 5-10 bin arası maaşla kalfa olarak çalışabilir ,
Bu iş çok çalışma ister ben kendi kuaförümün hiç oturmadığı günleri biliyorum ki bu çok kazanmak demek ,
Belki eşiniz rahat birisi çok kasmayı sevmiyor ,böyle kabul edin yoksa hep mutsuz olursunuz yapabiliyorsanız siz bişiler yapın

dukkan açmak mesele değil, asil iş sonradan başlıyor. patron ruhlu olmak, işletme sahibi olmak baska birsey eşnizde bu yok sanırım. ama siz kendinize güveniyorsunuz bu konuda sanırım.
size tavsiyem iş yerinizin başına geçip eşinizin sadwce sanatını icraa etmesini,sağlamak. üzerine başka sorumluluk yüklamemek. hatta iş yerini kendi üzerinize açın. bütün prosedürle siz ilgilenin.
nasıl ikna ederim derseniz sosyal medyadan örnek gösterin. bak şunun bu kadar takipçisi var, senden yeteneksiz şu kadar kazaniyor gibi. biraz mesleki becerisini de övüp şişirin :)
kuaförler sosyal medya sayesinde çok müsteri kazanıyor artik. eşiniz de videolar atar fotolar atar. kampanya düzenler işte arkadaşinı etiketle bedava balyaj falan :)
valla kuaförlük harika meslek. kazanan çok çok kazanıyor. hatta sizin yerinizde olsam güzellik uzmanı sertifikasi alıp ne bileyim kaş yapımı lazer epilasyon falan da eklerim.

Siz kuaför konusunda ısrarcı olun bende kuaför islettim İzmir de zaten çevrende varsa bu meslekten kazanmaman saçma.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…