Dışardan 3. bir fikre ihtiyacım var kızlar bir bakarmısınız ?

april1109

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2014
1.291
1.442
33
Merhaba hanımlar

Sorun evliliğimle ve eşimle benim beklentilerim ve yaşam şeklimizle alakalı nasıl başlarım anlatırım kendimi şimdi hiç bilmeyen birilerine toparlayamıyorum ama..Şöyle başlarsak eşim epey sorumsuz hesapsız kitapsız faturaları sormasam etmesem 2-3 ay birikir öyle öder. Sadece basit bir örnek bundan dolayıda faturalar ödemeler bunların takipleri hep bende maşını alır kartını verir ne olur ne biter hayatta karışmaz. İkimizde çalışıyoruz birde 2bucuk yaşında kızımız var annem bakıyor kıza da.. ikimizde çok yüksek maaşlar almıyoruz 2.500 tl den 5000 tl eve giren paramız ama şöyle ki borc harc kredi fatura harcama derken elimize ay sonu 500-800 arasıı bi mebla kalıyor ve kücük kızımız var. Ben şu durumda sürekli alternatif düşünüyorum iş kuralım,ek iş yapalım işte kızı kreşe versek cebimizde paramız yok hani bişeyler yapalım modundayım. Öncesine gidecek olursakta eşim bayan kuaförüydü evlendiğimiz ilk yıl ortaklı kuaför salonu açtı ben hamileydim ozaman ve daha öncesinde cok dükkan ac diye diretmiştim açamam demişti sonr aarkadası acalım dedi ben 6 aylık hamileyken dükkan işine girdi yeni dükkan gelen bir para yok hep bizdenn gitti kenarda 50 bin civarı birikmişiz vardı bu çarçur oldu ve ben ekimde izne cıktım doğum iznine oda dükkanda dükkandan gelen bir gelirde olmadığı için doğum zamanı,doğumdan sonra kendim bir işe girene kadar dünyanın zorluğunu parasızlığını çektim,neyse ki atlattık bu sıralarda da hep benim gayretim uğraşmalarımla bi şekilde yaşadık aile destekleri falan. Ha bu arada dükkana ne oldu derseniz doğum yaptım eşim dükkanı ortağına bıraktı ben yapamıyorum dedi borca gireceğiz dedi ortağı sıfırdan dükkan sahibi oldu gidip sadece tezgah yıkama seti demirbaşları aldı onlarda 3 yıldır bir depoda duruyor.Şimdi 2 yıldır bi abimizin yannda ambalakj işi yapıyor ama hammallık sevkiyat pazarlama iş yerinin tüm işleri vs hepsi onda canı cıkıyor ne eve ne cocuğuna bir gram enerjisi yok.İş yükü ağır emeğinin karşılığını alamıyor durumumuz özetle bu.Şimdi ben sürekli eşime biz bişeyler yapalım diyorum elinde mesleği var malzemleri var az bir bütçeyle bir dükkan acıp emek verirse iyi paralar kazanır netice de kücük kızımız var tek gayem rahat yaşatabilmek iyi standartlarda eğitim aldırmak bişeyler verebilmek. ben bu konuyu sürekli dile getiriyorum eşim asla yanasmıyor ve konusmuyor diyorum ki ben bişeyler yapayım araştırıyorum su fikir bu fikir işte en ayrıntısına kadar araştıryorum aksam konusalım sonra konusalım off yine mi aynı seyler vs geçistriyor. İstediğin bişeyi yapalım diyorum kuaför acma okey yine yok .. Ben yapsam bana da destek yok. Biz izmirde oturuyoruz eşim alsancak narlıderede kuaförlük yapmış cevresi geniş potansiyeli var sosyal medyayı iyi kullanabilen insanlarız yapsak yaparız bişeyler ben inanıyorum ama eşimde bu yok. O 200 300 lirası olsun olmasın cebinde gitsin gelsin çiğdem çitlesin hani öyle boş yaşayıp kimse ellemesin derdinde çocuğumuz var ve ben böyle bir hayat yaşamak inanın istemiyorum imkanımız yoktur zorlarız olmaz evet kabullenebiliriz ama daha 28 yasındayız 60 yasında gibi hayata kendimizi bırakmak garip geliyor ben mi yanlış düşünüyorum bilmiyorum. Olay tam olarak bu bir kaç kere konusmamdan sonra eşimde dün en son yeter artık daha napayım ben diye bir isyan gercekleşti yaptığı hic bir sey olmamasına rağmen. ben akşam bi konusma yapmak istiyorum işin ciddiyetini belirterek pasif bir hayat yaşamak istemediğimi yerimde saymayacağımı gerekirse farklı yollara girmemiz gerektiğini söylemeyi düşünüyorum basit bişey bu sorun belki ama yıllardık bişeyleri iktirmekten cok yoruldum..

e adam dükkanın birini açmış. işletememiş ve devir parası vs almadan ortağına devretmiş. ikinci işi tutturabileceğinizi niye düşünüyorsunuz ki?
Sadece kendisi işi yapacak ve bir ortak olamayacak kendi imkanlarımızla işe bende destek olacağım diğeri ortaklı olduğunu için bişeyler sadece bizim elimizde değildi kendisinin denemesi gerektiğini düşünüyorum yapmak isterse baskasının yanında köpek gibi calısıp her işi hallediyor kendisi içinde yapabilir.

bence eşiniz halledemez. ortakla halledemeyen tek başına hiç halledemez çünkü öyle bir azim, istek yok. adama tekrar iş kurdurup batıracaksınız.

Yanlış hareketlerin var bana göre.
Hiç kimseyi zorlayarak bir yerlere getiremezsin.
Herkesin kapasitesi ve hayalleri farklıdır.
Kimi daha sakin ve düz hayatı sever kimi de hırslıdır,daha iyisini elde etmek için uğraşır. O hırslı adama az sakin dur ya,"tencerede pişirip kapağında yiyelim" desen adamı durdurabilir misin?
Bu onun gibi bir durum bence.
Mesela biz de genel olarak daha düz bir çiftiz,bize de çok diyorlar,"şu işi yapsanız şu kadar kazanırsınız,parayı şuna yatırsanız şu kadar faiz gelir" vs. Çoğu zaman dinlemiyoruz bile söylenenleri.
Geçen annemle kayınvalidem biraz laf çarptı onlara da söyledim,"kendiniz alın, yapın" diye,sustular.
Zorla güzellik olmaz.
Hepimiz belli yaşa gelmiş insanlarız,neyi nasıl yapacağımız konusunda zorlamak çok kötü.

Ticarette başarısız olmuş bir insanı yine aynı şeye zorlamak doğru değil gibi. Üzerine gitmeyin cesareti yok ve kendinden emin olmadan gireceği yolda başarılı olamaz

Ben size hak verdim.... Neden dükkanı devrettiğini de anlayamadım.. İstediğiniz yapılmış ve yarıyoldan dönülmüş. Tekrar o topa girmek istemiyor..

bence eşiniz halledemez. ortakla halledemeyen tek başına hiç halledemez çünkü öyle bir azim, istek yok. adama tekrar iş kurdurup batıracaksınız.
ben o şekilde düşünmüyorum dekor olarak cok sağlam bir kuaför dekorasyonumuz var en fazla kira boya dükkan masrafı 10 bin yapıp denese ve yapamasa devir ederek yine kendimizi kurtarabiliriz ben diğer zamanlarda kendi hamileliğim ve sıkıntılarımdan dolayı olaylara dhail olamamıştım şuan tamamen kendimde işin içinde olacağım o sebeple riskten de faayda sağlayabilceğimi düşünüyorum düşünmek istiyorum şöyle ki eşyalar depodan satmıyor istemiyor satmak hem durup mahvoluyor hemde onun masrafı var bana bilmiyorum deneyebiliriz diye düşünüyorum

Bu biraz yapı meselesi gibi sanki . Bazıları daha hırslıdır, sürekli üzerine koymak ister . Bazıları azıcık aşım, kaygısız başım havasındadır . Zorlayarak olabilecek bişey değil yani . Ya kendiniz tek başınıza yapabileceğiniz ek işlere yöneleceksiniz , yada eşinizi bıkmadan usanmadan güzellikle ikna yoluna gideceksiniz

Ticarette başarısız olmuş bir insanı yine aynı şeye zorlamak doğru değil gibi. Üzerine gitmeyin cesareti yok ve kendinden emin olmadan gireceği yolda başarılı olamaz
Tİcaretten kastımız aslında ağustos-aralık şu kadarlık bir süre denenmedi bile denebilir sıkıntılarımız vardı ortağı tüm yükü eşime bindirmişti dükkan kirası masrafı cebimizden gitti bu adam iş yapmıyor ben alıcam malzememi gidicem dedi bıraktı hani bi geçmiş olmadı.

Kuförlük öyle saç kesip saç yapmakla olacak iş değil. Eşinizin sosyal davranışları önemli. Mesleki yeterliliğinin yanında müşteriye iyi davranacak, sohbet edecek, güler yüz görterecek, güven verecek ki müşteriyi çekecek. Her mahallede 3 kuaför var, aralarından sıyrılması için iyi bir sosyal iletişim becerisi şart.

Kuaför salonu tek başına yürütülmez. Yanına bir yardımcı şart. Sadece saç yapmakla olmaz, bunun ağdası, kaşı, bığıyı, makyajı var. Kimse sadece saç için bir kuaföre sürekli müşteri olmaz.

Bir de bu ara ucuzcu kocaman kuaför salonları çok revaçta izmirde. 5 liraya fön, 10 liraya kesim, 15 liraya boya yapıyorlar. İçinde 20 kişi falan çalışıyor, günde 300-500 müşteri girip çıkıyor. Ben bir kez gittim bir daha gitmem muhtemelen ama tercih eden çok insan var. Bunlarla baş edebilecek misiniz?

Ben size hak verdim.... Neden dükkanı devrettiğini de anlayamadım.. İstediğiniz yapılmış ve yarıyoldan dönülmüş. Tekrar o topa girmek istemiyor..
Dükkanı bıraktı ortağı ortak yapması cok sacma 10 binle işe gird biz 50 bin para harcadık dükkan dönmeyecek borca gircez paramız bitti dedi bıraktı.

İşi yapacak olan işiniz zorla dükkan açtirip yine başarısız olursa o adamın ruh hali ne olur? Birde siz yine olmadi yapamadik diye soylenirseniz adam mahvolur. İşi yapacak olan kendi istemeli. Bizimde eşimle bu konularda cok sikintilarimiz oldu. Ama diger taraf istemezken olmaz. Misal 2015 te arabamizi satip model yukseltelim dedi. Henuz cocuk yoktu okey dedim. 2016 basinda kredi cekti ve dusuk model araba aldi. O para cöp oldu. Odedigimiz faiz cabasi. Hatta yetmedi banada kredi cektirdi. O yaz borc varken ev alalim diye tutturdu bende ona ya cocuk ya ev sen bilirsin dedim. Evi almadik cocuk sahibi olduk. Hamile kalınca ben isten çıkarıldım. Benim cektigim krediyi pesin kenardaki paramizla odedik kapadik. Ben kredi cekmek yerine eski model arabayla kalip kalan paramizi altin yapmak istedim ama izin vermedi bende faizle oynarim o zaman dedi ben kabul etmedim. Dolar yukselmeden once bir tanidik bize soyledi cok yukselecej diye ama cesaret edemedik. Yani herkesin hayata bakisi farklidir. Siz birseyler yapmak istiyorsunuz dogru ama yeni bir is yeri acmak su devirde cok riskli. Var olan bir borcunuz da varsa daha dibe batabilirsiniz. Esiniz ek iş bulsun borclarinizdan kurtulun once

Eşimin çalıştığı yerler böyle yerler değildi zaten kaliteli hizmet veren alsancak ta zeki er var bilirmisiniz bilmem en az bir röflesi 500 lira olan salonlarda hizmet verdi fiyat vermemde ki kast ürün kalitesi malzeme vs bunlarda önemli , müşteri memnuniyeti titizliği herşeyi çok iyi bilir memnun olmayan bir müşterisi yoktu hala arar sorarlar müşterileri başka işlem yapılcak olsa danışırlar konuya hakim 10 yıllık bir geçmişi var.

O zaman adres vereyim bizim buraya gelsin dükkan açsın. Kuaför kıtlığı çekiyoruz burda.

Madem öyle bir tecrübesi varsa iyi bir kuaföre girip çalışsa daha doğru olmaz mı?
Hem sektöre geri dönmüş olur hem de esnaflık riskine girmez.
Benim bildiğim kadarıyla o iyi kuaförlerin çalışanlarının da maaşı da dolgun oluyor.

anladığım kadarıyla eşin kuaförlük mesleğini severek yapmıyor, ayrıca sorumluluk sahibide olamamış..sizi gayet iyi anladım, birşeyler yapmak, başarmak, geleceğinizi garanti altına almak istiyorsunuz ve haklısınız...ama şöyle bir durum var malesef, her birey sorumluluk sahibi olamayabilyor, bu yetişme şeklinden ve aile yapısından kaynaklanıyor...eşiniz gibi kişilerin ailelerine bakın, genelde onlarda yarını düşünmeyen insanlardır...hedefleri olmayan, günü kurtarayım yeter diyen kişilerdir...insanları değiştirmek çok zordur, ancak kendisi isterse değişim olur, zorlamayla değiştiremessin...
boşanma durumunu hemen açma, evliliğini yıpratma...o yapmıyorsa sen birşeyler yapabilirsin...mesela onun diplomasını kullanarak sen bir dükkan açabilirsin, eşin çalışmassa bir usta tutarsın öyle başlarsın işe, ayrıca sende kurslara gidip kuaförlük mesleğini öğrenebilirsin....yada başka bir dükkan açabilirsin ama dediğim fikir çok güzel olabiir...

BU ARADA SADECE O YAPSIN AÇSIN DİYE DİRETMİYORUM BEN KENDİM İÇİNDE SÜREKLİ ŞUNU YAPAYIM DİYORUM AKLIMDA BİR İŞ FİKRİ VAR GEREKLİ ARAŞTIRMALARI YAPTIM BENDE PAYLAŞMAK İSTİYORUM BANA DESTEK OLSUN İSTİYORUM AMA ONLADA İLGİLENMİYOR BEN ONDAN YÜRÜMÜYORUM OLAYA ASLINDA SADECE İKİMİZİN YERİNDE SAYMASINI DURUMU KABULENMESİ FİKRİ BANA HOŞ GELMİYOR.

Evet ailesi de tam olarak dediğiniz gibi benimkilerde tam tersi hep üst üste koymuşlar hala uğraşırlar emekliler ama bize bir tık daha faydaları olsun diye..Söyledğiniz fikri de düşünüyorum ben aklıma gelmişti daha daha önce giriştim işe başlamadan önce eşim son anda devir kısmında bozdu işi yapamazsın uğraşamzsın insanlarla 26 yasındaydım bu yastan sonra iş öğrenilmez dedi.ben de kendim alternatif işeletebilceğim birşey var aklımda ama detsek yok kosgebe basvurumu falanda yaptım belediyeden ne gerekli öğrendim dosyaaldım falan ama yalnızım işte herseyde bundan yoruldum

riske atabilecek bi 10 bin liranız var mı? dahası kar edemediğiniz dönemlerde sizi geçindirebilecek paranız var mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…