• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş Teli Ücretleri

Leyenda

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2012
257
44
118
Bilecik
Merhaba Hanımlar,

Kardeşimin üst damağındaki dişlerde ciddi bir bozulma farkettim bugün.Araştırdım ve birçok tedavi yolu buldum.Ama birçoğu maalesef pahalı acaba devlet bu diş teli ücretinin ne kadarını karşılıyor ? Yani üniversite hastanesinde yaptırsak bize ne kadar bir fatura biçerler ? Okuduğunuz için teşekkür ederim

devlet yüzde kaçını karşılıyor bilmiyorum ama her halukarda pahalı bir tedavi şekli. mesela hastane size 6 ay sonrasına gün veriyor,ama siz belli bi para fazladan verdiğinizde sizi öne alıyor,böyle bir durum da var. bilen arkadaşlar yazacaktır.

Ben Hacettepe üniversitesi hastanesnde tedavi görüyorum yaklaşık 3 yıldır. Eğer kardeşiniz birisi üzerine sigortalıysa 18 yaşına kadar devlet tamamını karşılıyor. (Bildiğim kadarıyla) Öncelikle şunu söyleyeyim, çok sıra bekleniyor devlet hastanelerinde (ki benim işim de biraz tanıdık yoluyla oldu). Öyle ki 6 yıldır bekleyen var.
Benden tel tedavisinde hiçbir ücret talep edilmedi. Babamın üzerine sigortalıyım ve sanırım aylık 70-80 TL gibi bir ücret kesiliyormuş.. Sadece teller takılırken 400 $ kadar bi malzeme aldık. Onun dışında ara ara gerektikçe malzeme harcamalarımız oldu. Bide sanırım tedavi biterken hastaneye 50 TL gibi bir ücret ödeniyormuş. Yani sizden bir ücret talep edilmiyor. Tedaviye göre sigortadan kesinti yapılıyor. Tabi hastanın 18 yaşından küçük olması şartı ile. :10:

Son düzenleme:
Çok teşekkürler cevaplarınız için, evet kardeşim 18 yaşından küçük , o zaman ben aileme haber vereyim doktorlarla görüşmeye başlasınlar :) Tekrar çok teşekkür ederim

Ben de konusu açılmışken yazayım, haftaya diş tedavi için randevu aldım internet üzerinden devlet hastanesinden. Sizce bu randevudan sonra ne yapılır ve ne kadar sürer? Bir sonraki muayene tarihi veya diş teli takılma zamanı ne kadar sonra olur?

Ben de konusu açılmışken yazayım, haftaya diş tedavi için randevu aldım internet üzerinden devlet hastanesinden. Sizce bu randevudan sonra ne yapılır ve ne kadar sürer? Bir sonraki muayene tarihi veya diş teli takılma zamanı ne kadar sonra olur?

Valla devlet hastanelerinde cok sonraya veriyolar diye biliyorum bende öyle oldu çünkü bekleyemezdim ve gittim özelde taktırdım. Devlete gittiğimde de önce çürük diş falan var mı ona bakıyolar isteğine bağlı olarak çekiyolar onları ya da dolgu falan işte. O muayeneden sonra tel için randevu verirler orasıda hastaneye bağlı ne zaman verirler artık bilemicem..

anlamadım ben şimdi,devlet hastanesinde nekadar ödeme yapıyoruz? sigortamı karşılıyor tamamını, yoksa bir miktar ödeniyormu? ve devlete tel taktırmış olan varmı aramızda?

Back