- 14 Nisan 2019
- 1.734
- 7.244
- 158
Ben 26 yaşında taktirmistim. Üst dislerimde köpek dislerim öndeydi. Çenem küçük olduğu için dişler sığmıyormuş. Bu nedenle hem alttan hem üstten ikişer, toplamda 4 diş cekti. En büyük hatayı da orda yaptı. Arkadaki dişler yerine gelince normal boyutunda; daha büyük görünüyor. Ancak benim dislerim zaten küçük olduğu için yerine geldiginde de küçük kaldi ve o boşlukları dolduramadı. Disler duzelmesine ragmen bosluklarin dolmasi icin 1.5 sene bekledim. O yüzden dişleriniz çekilmeden önce iyi düşünün derim. Boşlukları doldurmak icin dişlerime dolgu yapıldı. Ama doğal diş yapısı gibi olmuyor. 4 kez bu dolgu kırıldı. Doğal diş gibi yüzeyi kaygan olmuyor. Yemek yedikten sonra mutlaka lavaboya gidip dişlerimi temizleme ihtiyaci duyuyorum. Iki yıl plak kullanmama rağmen dişlerimin arasinda bosluklar oluştu. Çünkü boşuna boşuna dişler çekildi. Bu dört dişin haricinde yirmilikler de çekildi. Agzimda diş kalmadi. Diş hassasiyetim oluşmaya başladı. Diş yapınız bozuksa ortodontist tedavi görmelisiniz. Bu dişlerin temizligi ve diş sağlığınız için önemli. Ama iyi bir ortodontiste gitmelisiniz. Tedaviden önce mutlaka film cekilmeli, teller cikarilmadan önce de cekilmeli. Benimki teller cikarildiktan sonra cekildi. Aradaki bosluklar bariz görülüyordu. Daha önce çekilmiş olsaydi tellerin çıkarılmasına izin vermezdim.