Arkadaşlar merhaba
Ben 34 yaşındayım
Sağ üst köpek dişim çarpık çıkmıştı hep erteledim tel olayını. Fakat artık taktırmaya karar verdim.
Sizlere sorun şu. Ben sadece bu köpek dişimin yerine inmesini istiyorum. Alt çenemde bir sorunum yok. Sadece o dişe yönelik tel takılır mı. Bir de alt dişlere tel takılmadan sadece üste takılması mümkün mü
ön dişim bu şekildeydi. sağdaki resim tel takıldıktan sonraki 3.ay falan sanırım
Plaklar düzeltiyor canım. Milim bozulma oluyordur zorlanma oluyorsa. Kolay tskup çıkartılıyorsa düzelmiş demektir. Bende kullanıyorum 1 aydır. Tüm gün takıyorum.Tedavim biteli 2 yıl oldu plak kullanıyorum o zamandan beri. İlk sene tüm gün takıyordum sonra gece takmaya başladım. Bu aralar mide bulantımdan dolayı 3-4 gece takamadım taktığımda da 1 saat filan taktım geri çıkardım. Sonra tekrar 5-6 saat takmaya başladım ama takarken zorlanma oluyor. Taktıkça zorlanma azalıyor.
Bu plaklar dişlerimiz hafif bozulduğunda düzeltiyor mu yoksa daha fazla bozulmasını mı engelliyor? Sıkıntılı bir tel tedavisi süreci geçirdim tekrar bozulmasını istemiyorum..
Ne kadar süre takacaksınız plağı? Ben de dün başladımPlaklar düzeltiyor canım. Milim bozulma oluyordur zorlanma oluyorsa. Kolay tskup çıkartılıyorsa düzelmiş demektir. Bende kullanıyorum 1 aydır. Tüm gün takıyorum.
TeşekkürlerPlaklar düzeltiyor canım. Milim bozulma oluyordur zorlanma oluyorsa. Kolay tskup çıkartılıyorsa düzelmiş demektir. Bende kullanıyorum 1 aydır. Tüm gün takıyorum.
Ne kadar takacsğımı söylemedi. 1 ay sonra randevum var. Sanırım 6 ay gece gündüz daha sonra gece olucak. Nette gezinirken bu yazıya denk geldim. Bilgilendirici.Ne kadar süre takacaksınız plağı? Ben de dün başladım
ben 1 seneden sonra da her gece takmaya devam ettim hala takıyorumNe kadar takacsğımı söylemedi. 1 ay sonra randevum var. Sanırım 6 ay gece gündüz daha sonra gece olucak. Nette gezinirken bu yazıya denk geldim. Bilgilendirici.
SÜRELER
0-3 AY: Ortodontik tedavi kısa sürmüş olsa bile, pekiştirme plağı, tedavi bitiminden sonraki ilk 3 ay öğütme dışındaki gece gündüz disiplinli bir şekilde sürekli takılmalıdır.
3-6 AY: Sadece geceleri takılıp, gündüzleri ağız boş kalabilmektedir.
ANCAK BU SÜRELER KİŞİDEN KİŞİYE BOZULMA POTANSİYELİNE GÖRE KISALMAZ, AMA UZAYABİLİR.
Yani 3. ayın sonunda tümünden sadece gece kullanımına geçildiğinde ertesi gece plak hafif zorlanarak oturuyor ise, kullanım süresini azaltmaktan vazgeçilip 1 ay daha tüm gün takmaya devam edilmelidir. 4. ayın sonundaki denemede, ertesi gece hala zorlanma oluyorsa, tüm günlük süre – zorlanma olmayıncaya kadar – devam etmelidir.
6-9 AY: Daha önce bir sorun olmamışsa bu dilimde 2 gecede bir takılabilmektedir.
2. gece takılırken zorlanma oluyorsa, her gece takmaya devam edilmelidir.
9-12 AY: Bu normal olarak hafta da 1, ya da duruma göre 2 geceye geçilen süreçtir.
İLK 2 SENE: Tavsiyem odur ki, ertesi sene haftada 1,
2. sene ayda 2 gece pekiştirici aparey takılmalıdır.
3. senede hala hafif bozulma oluyorsa (nadiren olabilir); bu durumda kişisel fikrim ve tercihim: Bu uzun ve disiplinli sürecin sonundaki kaçınılamayan – önlenemeyen hafif bozulma, ömür boyu plaklarla yaşamaktan daha iyidir.
Canım hiç tavsiye etmiyorum o doktoru, ben kontrol için gidecektim fakat bi arkadaşım bana orada yaptırdığını ve resmen eziyet çektiğini söyledi ayriyeten dişleri çenesi düzelmektense daha beter olmuş. O öyle diyince ben de internetteki yorumları okudum. Açıkçası okuduklarım karşısında gerçekten çok şok oldum ve başka bir doktora gitmeye karar verdim. Şu an doktorumdan çok çok memnunum. Merak ettiğin olursa özelden sorabilirsin.Çene bozukluğu olup Cem Baykan'a tedavi olan varsa mesaj atabilir mi?
Ben muayeneye gittim,bu perşembe tedaviye başlıyoruz,bana güven verdi açıkçası.Yalnız baya pahalı ücreti Cem Baykanın.Bana ameliyattan başka çarem olmadığı söylendiği ve hastane masrafları hariç yine yüksek bir mebla istendiği için bir umut belki ameliyata gerek kalmaz diye göze aldım.Bakalım hakkımızda hayırlısıÇene bozukluğu olup Cem Baykan'a tedavi olan varsa mesaj atabilir mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?