Pardon üstteki yorum size ait deilmiş..tabi derin kapanış için şart tel takmak..metal tel kullanıyosunuz sanırım..hekiminiz kim??Hayir tek dis onde diye deil yanlislik oldu galiba. Dislerim ayrik deil aksine cok sıkısik. Ust cenem takildi ve hareketlenmeler basladi ayrilmalar basladi tedaviye yanit vermeye basladi teller. 4250 liraya. Derin kapanis da var bende
çok yukarda degıl dısım dıger dısten bıraz yukarda ama dışa dogru dişim yanı diğer dişler gibi aşagıya dogru degıl malesef bır dişi dışarıya dogruSakın ya tek diş için takmayın, bonding (porselen dolgu malzemesi)ile şekil verilebilir..tabi çok yukarda değilse tabi:)))
Tel takmadan önce estetik diş hekimine görünün derim,her ortodontist tel takalım der para alıcak sonuçta,benim yeğenime de tel dediler...aman takmam çocukken takmıştı zaten bozuldu araları açık ön iki kelebek tipi..bondingle fotodaki gibi işte..takmayın tel benceçok yukarda degıl dısım dıger dısten bıraz yukarda ama dışa dogru dişim yanı diğer dişler gibi aşagıya dogru degıl malesef bır dişi dışarıya dogru
teşkkur ederım.benım de gözum yemıyor 2 yıl gıbı sure bu ezıyetı cekmeye en ıyısı takmamk teskkur edermTel takmadan önce estetik diş hekimine görünün derim,her ortodontist tel takalım der para alıcak sonuçta,benim yeğenime de tel dediler...aman takmam çocukken takmıştı zaten bozuldu araları açık ön iki kelebek tipi..bondingle fotodaki gibi işte..takmayın tel bence
cevap için teşekkürler. çene darlığı ameliyatı çok mu zor oluyor? bu arada siz hangi dr. tel takdırdınızMerhaba eger yasin buyukse damak genislemez diye biliyorum. Fakat caprasiklik duzelir. Tel takilirken sadece yapistirma islemi oldugu icin en ufak bir agri yok. Ilk bir hafta on gun cigneme yapamazsin agri yapar ben ezerek yiyordum yemekleri suan alistim cok hafif agri var cignerken cigneme disinda zaten agrim olmadi. Benim suan yaklasik onbesincu gunum sadece ust ceneme takildi simdilik. Bende de cene darligi var ama artik yas kemale erdiginden cozumu ameliyat o da gereksiz ve cok acili. Ben 27yasindayim
Sonucu güzel oluyor ama :) insana bi özgüven geliyor.teşkkur ederım.benım de gözum yemıyor 2 yıl gıbı sure bu ezıyetı cekmeye en ıyısı takmamk teskkur ederm
öylede 1 dişim için okdar masrafa gırmek ıstemıyorum hem maddı manevı ınsanı zorluyor.zaten agız yapımda kucuk belkı buyuk felan olsaydı ozmn dusunurdum ama su an yaptırmamk en mantklısı sanrmSonucu güzel oluyor ama :) insana bi özgüven geliyor.
çene ameliyatını araştırmıştm uzun süre. çok zormuş. on kilo vermeyi göze almalısın en başta. his kaybı yaşayabilirmişsin. dudak veya yanaklarında dilinde kalıcı his kaybı tat alamama durumu olabilirmiş. zaten uyuşukluk , eskiye dönüş 6 ayda yerine geliyormuş , ilk zamanlar konuşmakta zorlanıyorlarmış vs vs vs . eğer çok ciddi bir durum yoksa sağlığın için çok gerekli değilse uzak durmalısın bencecevap için teşekkürler. çene darlığı ameliyatı çok mu zor oluyor? bu arada siz hangi dr. tel takdırdınız
kesinlikle tek diş için bu işe girmeöylede 1 dişim için okdar masrafa gırmek ıstemıyorum hem maddı manevı ınsanı zorluyor.zaten agız yapımda kucuk belkı buyuk felan olsaydı ozmn dusunurdum ama su an yaptırmamk en mantklısı sanrm
bunu hiç duymamıştım. ben de bebek düşünüyorum, artık nasip ne zaman olur bilemem belki hemen belki iki yıl sonra Allah bilir , demek ki hamile kalsam çıkaramamHamileligin basında taktırdım hala telliyim dişlerin arkasından. Doktor su an düzelmesine ragmen cıkartmadı. Hamilelikte disler degisebiliyormus. Hamilelik bitsin üc ay gecsin öyle plak yapalım dedi
Bence tel cok zor genel anlamdabunu hiç duymamıştım. ben de bebek düşünüyorum, artık nasip ne zaman olur bilemem belki hemen belki iki yıl sonra Allah bilir , demek ki hamile kalsam çıkaramam
Merhaba, ufak tefek eğrilikler için taktırmayın derim..bonding denen porselen dolgu malzemesiyle tel takmadan düzeltilebiliyor..bende 29 yaşımda porselen braket taktırdım bin pişman oldum..34 yaşımdayım hala sert ısıramıyorum..ayva elma yerken muz yiyebiliyorym..eğrilmeye başladı arka basışlar(((hangi ildesiniz?? Önce estetik diş hekimiyle bi görüşün derim..
Merhaba tesekkur ederim ben kecioren dentplusta yaptirdim sadece ust cene ve 2000 tl odedimMERHABA,
DİŞLERİNİZ ÇOK GÜZEL OLMUŞ.ACABA NERDE YAPTIRDINIZ VE NE KADAR BENDE YAPTIRICAM AMA ÇOK PAHALI YARDIMCI OLURMUSUNUZ?
Porselen braketten dolayı sert ısıramıyo değiliz:))))ortodontik tedavi esnası ve sonrasında diş kökleri hareket halinde olduğu için sert bi ısırış veya darbede hasar görebiliyor....toplam 5-6 yıl kopararak yemeye alışmak gerekiyor....tel tedavisi sonrası dilin hareketinden,ağız içinde yer olmayışından ve yaşın ileri olduğu durumlarda geri dönüş mümkün olabiliyor,yani tedavi bitiminde inci gibi dizilsede sonra bozulmalara rastlanıyor...amann tek kusurlarınız bunlarsa tel takmayın yiyin elmanızı ayvanızı:))))hülya avşar,tuba büyüküstün ve nicelerinin eğri ama güzel..ufak tefek şeylere para ve zaman harcama yazık...bak Hatice şendil tel takmıştı yüzü epey çökmüştü hemen telleri çıkarıp lamina yaptırdı..yüzde deformasyon çok oluyo..İstanbul' dayım.
Ya ön iki dişimden biri diğerinin üstünde. Uyuz oluyorum.
Bir de köpek dişlerimde eğrilik var.
Çok rahatsız ediyor. Babamın da aynı benim gibi. Adamın o üste binen dişi düşünce ödüm koptu ya benimki de düşerse diye.
Ama sizin yorumlarınızı okuyunca tedirgin oldum şimdi.
Porselen braketten sonra neden sert ısıramıyoruz?
Ve yine yamuldu demek
canım doktorun tel taktığında düzelecek diyorsa sen kimseleri dinleme ve takdır ya düşünsene evleneceksin ve dönüp baktığında tüm fotolarda agzını burnunu yamultmuşsun gülmemek için yada gönül rahatlığıyla gülmenin verdiği rahatlığa hiç kavuşamayacaksın düşünsene yapma diş takdığını önlerine kim ne derse desin belli oluyor arkadaş ya sen bence takdır ben 27dimde takdırdım 2 yada 3 aya çıkacak inşallah 30 umdan sonra güleceğim rahat rahatKızlar ben de düşünüyorum.
Porselen braket kullanmak istiyorum. Üst dişlerim yamuk.
Herkes böyle çok tatlısın değiştirme dese de ben 29 yaşında fark ettim ki fotoğraf çektirirken ağzımı açmadan gülüyorum.
Kısıtlanmak istemiyorum.
Kullanıcı yorumlarını okuyunca biraz korkuyorum ama yine de istiyorum.
Dümdüz dişlere sahip olmak hayal gibi.
MERHABA,
BEN BAĞCILARDA İKAMET EDİYORUM.DİŞ TELİ İÇİN ÖNERİYE İHİTİYACIM VAR 2 DOKTOR GEZDİM İKİSİDE 6.000 TL FİYAT VERDİ VE BENİM BUNU KARŞILAMAYA GÜCÜM YOK.MECBUR OLMASAM İNAN YAPTIRMICAM CEVAP VERİRSEN ÇOK SEVİNİRİM :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?