Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

Yok benim çene deil...üst ön diş hafif önde ve alt diş hafif önde(((kesme koparma işini yapamıyorum...
ben sana sormayı unuttum sende 20lik diş var mıydı? 20lik dişleri çektirmeden tel takan varmı merak ediyorum.

Ben bu riski almak istemiyorum en azından tedavi bitene kadar çektirmek istemiyorum. Bu dişleri çekmeden tel takılır mı?

Bence 20likleri çektirip öyle tedaviye başla derim.Çünkü hem 20 likleri çektirmenin acısı,tel takılınca dişlerin hassasiyeti birbirine karışınca yemek yiyemezsin...cerrahi yöntemle olucağını söylemiştin sanırım..bu cumartesimiydi ortodonti randevun????

Benim 20liklerim duruyor..dişler yanlardan kesilerek yerleştirildi...çekime gerek olmadığı söylenmişti

cerrahi yöntem ne anlamadım?

ilk gittiğim doktor baktı dişlere alttan 4 numaralı dişi çektir gel dedi. Bunu normal karşılıyorum çünkü tam 1 diş kayma var. Ama üstte çıkmamış hiç elimi götürünce gelmeyen hatta kökü bile olmayan 20lik dişler var ikinci gittiğim doktor bunları çektir öyle gel dedi. Bilmem kökü bile olmayan diş sorun olmaz diye düşüyorum. Bunları çektirmeden takan var mı mesela 15 yaşında takan birisi ne durumda.

20lik dişin gömülü dememişmiydin????

Benim 20liklerim duruyor..dişler yanlardan kesilerek yerleştirildi...çekime gerek olmadığı söylenmişti
iyi sevindim buna haftaya cumartesiye kadar zamanım var doktorla bi son kez konuşayım diyorum ama diğer randevuyu 2 3 ay sonraya verecek ondan acayip kararsız kaldım. Çektirmeden takmak istiyorum inşallah bi sıkıntı olmaz. Teşekkürler cevapların için.

Her dr dişi kesmeyi doğru bulmayabilir..hepsinin yöntemi farklı..diğer çekilecek olan diş görünebilir yerdemi.??ön dişmi??4 numaralı derken???boşlukla dolaşma bunun için çekilen dişin yerine geçici bir malzeme koyup dişler kaydıkça malzemeyi küçültüyorlar..böylece boş dişle dolaşmamış olursun

İşte onu diyorum diş yok ortada görünmüyor illa da çektirmek gerekir mi? düz pozisyonda duruyo çıksa bile dümdüz çıkacak. Bu üst taraf

alt tarafta ise köpek dişinin yanındaki diş 4 numaralı diş onu çekecek. Köpek dişinide 4 numaralı dişin yerine kaydıracak.
Şunun alt tarafını düşün

Tamam işte gömülü olan 20lik dişin dişler düzeldiğinde sıkıştırıcak dişlerini..çünkü tel takılı dişler hareketlenecek diğer dişleri de yerinden oynatacak....risk almamak için çektir diyor...
4 nolu diş çekilecek bir diş boşluğu ilerletecekse dr lastik kullanacaksın,çalışıosun sanırım sadece gece takarsan 2.5-3 yıl sürer tedavinn..

evet kaydırma yapacaz dedi doktor. Alttaki 20lik diş yüzünden tam 1 diş kayma oldu azı dişini çektirince köpek dişi yerine gelecek. Teşekkürler.

evet kaydırma yapacaz dedi doktor. Alttaki 20lik diş yüzünden tam 1 diş kayma oldu azı dişini çektirince köpek dişi yerine gelecek. Teşekkürler.
Kolay gelsin sana...cumartesigünü randevundan haber ver mutlaka..rica ederim...

Galiba yarın çektireceksin. Üsttekileride aldıracak mısın?
merhaba;
sadece alttakiler dedi dr ve 1 tanesini cektirdim ..diş köküm yukarı doğru cıkmaya başlamıstı cok zordu benım ıcın ..cunku dişim hem kök dişti hemde cok köklü hemde sağlam dişti..4 dikiş attı ilk gun ve gece gercekten zordu benım ıcın..1 ay önce yengdemde aldırdı ama hem 5 dakıka surdu hemde dikiş bile yoktu .. benım şansıuma diş ten şansızım malesef..10 gun sonra dikiş alınırken diğer alt cene 20 lık dişim alıncak ...

benımde teller takıldı aradan 2 sne gectı dişler oturma aşamasında 20 lık dişler sorun cıkardı ve cekılme başladı 1 tanesini cektırdım haftaya diğerinı cektırcem ..
bence tedavı başlamadan cektır derım her sekılde 20 lık diş hem işe yaramıor hemde cıktıktan 3 ay sonra cürümeye başlıor .. belkıde beınım gıbı sorunlu diş kokun var .. cunku en az 1 ay ara ile cekılse kendıne gelır agız.. ama tel var agzımda ve tedavı uzamasın dıe 10 gun ara ile o agrılı gömuk dişlerı cektırmek zorundayım .. cektır arkadasım suan 1 20 lık cektıren ve agzında tel tedavısı olan bir kişi oalrak cektır kurtul derımm..

Selam....yine de 20likler için mutlak çekilmesi gerek diyemeyiz bence..benim 20liklerim gayet iyi durumda,20likler ilerde implant yaptırılmayacak durumlarda köprü için destek olacak..Ben 20 yaşımdayken hafif çürümüştü dişçiye çekelim dedim,sakınn onlar ilerde lazım olabilir diyerek dolguyla kontrol altına aldı ve iyiki çekmedik der her gördüğünde:))))))

VALLA CENE YAPISI DAR İSE HERSEKILDE DİŞLERİ İLERKİ YAŞLARDA MUHAKKAK İLERİ ATIOR BU BİR GERCEK.BENIM DİŞCİ KENDİ ARKADASIMÖ VE ASLA DİŞİN KÖKÜ SAĞLAMSA CEKEN BİRİ DEĞİLDİR AMA O BİLE DER 20 LİK DİŞLER AGIZDA GÖREV YAPMAZ .. TABI HER DİŞCİNİZ TEZİ AYNI DEĞİL SEN CEKTIRME BEN GEC KALDIĞIM İÇİN PİŞMANIM KEŞKE DAHA ÖNCE CEKTIRSEYDIMDE KURTULSAYDIM ..CUNKU DİŞ KÖKLERİM CENEME KADAR VE KÖKLERİ SORUNLU VS...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…