valla ben telden pek beyazlayıp beyazlamadığını anlamıyorum çok fark oluyo mu sendeGüzel dismacunu signal white now gibi bu bitince 3 kati beyazlik olani alacağım o baya beyazlatir diye düşünüyorum
valla ben telden pek beyazlayıp beyazlamadığını anlamıyorum çok fark oluyo mu sende
bi de ne kadar beyaz kalıyo 10dk sonra eski haline dönüyo diyolar
Benim lastiklerde sararma olmuyo meyve suyu içiyorum limonata içiyorum, geçen gün kola içtim ilk kez. bi sorun olmadı inşallah olmazEvet çok uzun süre kalmıyor beyazlığı doğru, zaten doktor demişti ağzın kendi suyundan dolayı sararır lastikler yapacak birşey yok diye. Ama ben yediklerime dikkat ediyorum şu an bir sorun yok. Çay kahve bekli günde bir kez içiyorum,kola meyve suyu içmiyorum. Sadece bi kez hazır makarnadan fosforlu sarı oldu, çok uğraştım gitsin diye azaldı ama yine de bi tık var renk değişimi. dün de dondurma yedim yeşil renkli rengi geçti lastiklerefırçalayınca gitti ama. Benim hala iyi durumda yani lastikler 3 hafta oldu. 1 hafta sonra değiştirtirim belki. Doktor da 3-4 hafta idare eder normalde lastikler demişti.
6 bin dolara hangi doktor tel takıyor yahu , okadar pahalısına denk gelmedim 7 bin tlye yapanda var 3.500 tl yede bu doktorun tecrübesine göre değişir ki keza diş teli her doktora taktırılmamalı bence.Kızlar merhaba,
Ben de tel taktırmak istiyorum ancak estetik kaygılarım olduğu için farklı teknikler arıyorum. Lingual tedavi ve şeffaf diş tellerini araştırıyorum. Birkaç hastaneye gittim, normal muayene için bile 50-100 tl ücret alıyorlar ve bahsettiğim tedaviler için 6 bin dolar ücret talep ediyorlar. Gerçekten bu kadar pahalı olması normal mi? Yaptıranlar var mı? Ankarada yaşıyorum bilgilendirebilecek arkadaşlar var mı?şimdiden çok teşekkür ediyorum.
lingual tel dili yara yapıp konuşmayı bozuyor , plak tedavisi ise aşırı pahalı şeffaf tel en uygunu estetik kaygıyı pek düşünmeyin bence tel takan çok yetişkin hasta var .6 bin dolara hangi doktor tel takıyor yahu , okadar pahalısına denk gelmedim 7 bin tlye yapanda var 3.500 tl yede bu doktorun tecrübesine göre değişir ki keza diş teli her doktora taktırılmamalı bence.
doktorun verdiği plakları tedavi sonrası takmazsa evet geri dönüş olabilir , tedavinin uzama sebebi dişin kemikle kaynaşması olabilir eğer öyleyse diş zor hareket etmiştir.benım arkadaşımın dişi üst üste idi çarpıktı. tel taktırdı. dr.en az 6 ay kalcak dedi.sonra çıkarmak için giitiğinde 1 sene olcak dedi.derken 2 sene kaldı teller. dr.gene kalcak dedi.artık arkadaşım adaynamadı çıkardı ama şimdi tekrar çarpıklaşıyor.
Peki tesekkur ederim :) en iyisi gidip doktorla konusmakevet 20lik dişlerin çıkmasıyla öne itilmiş olabilir ya da dişinde çürük varsa, diş etinde problem varsa bozulabiliyormuş. bence iyice bozulmadan doktora git canım benim daha tellerim yeni yolum uzun pek bilmiyorum o yüzden
Estetik kaygın olmasın kesinlikle tel kötü durmuyor yaş kaç olursa olsun. Ayrıca şeffaf tel bile 7.000 türk lirası civarında. sana verilen fiyatlar çok abartıKızlar merhaba,
Ben de tel taktırmak istiyorum ancak estetik kaygılarım olduğu için farklı teknikler arıyorum. Lingual tedavi ve şeffaf diş tellerini araştırıyorum. Birkaç hastaneye gittim, normal muayene için bile 50-100 tl ücret alıyorlar ve bahsettiğim tedaviler için 6 bin dolar ücret talep ediyorlar. Gerçekten bu kadar pahalı olması normal mi? Yaptıranlar var mı? Ankarada yaşıyorum bilgilendirebilecek arkadaşlar var mı?şimdiden çok teşekkür ediyorum.
canım senin tedavin nasıldı üst dişlerin tamamen düzeldi mi ? üsttekiler çıktıktan sonra mı alta taktı?ctesi gunu alt dişlere tel takılalı 1 ay olucak ve kontrol var ... ya artık bende lastıklere başlamak istıyorum yahu..buyuk ıhtımal tel değişip daha kalın takacak ama pofsss ...
benım ust dişlerime takıldıktan tam 1 sene sonra alt dişlerime takıldı. yanı üst dişlerdeki tedavinın yarısına geldık sayılır.. benım biraz damak sorunum ve ters ciğneme var .. valla alt dişler 5 hafta oldu işte ctesi bende öğrenmiş olucam acıkcası.alt dişlerden cekım olmadığı için ilerleme felan görmuyorum.üst dişlerden cekim oldugu ıcın dişlerin kaymasını gözle görüyosun neticede.. ctesi bi ğidim bakalım neler söleyecek sabırsızlıkla beklıyorum bende :)canım senin tedavin nasıldı üst dişlerin tamamen düzeldi mi ? üsttekiler çıktıktan sonra mı alta taktı?
Kendi doktorumu şiddetle tavsiye edebilirim. Hem fiyat konusunda hem de kalitesi konusunda bence çok iyi. Kliniğin adı Makrodent. Doktor Hakan Demirel. Google a yazın telefon numarası çıkar zaten.Kızlar merhaba,
Benim de iyi durumda ama dişlerim ve braketler beyaz lastikler bi ton koyu gibı ama iyice bakıp yakından inceleyince farkediyorum. :)Benim lastiklerde sararma olmuyo meyve suyu içiyorum limonata içiyorum, geçen gün kola içtim ilk kez. bi sorun olmadı inşallah olmaz
off ben 1 aydır ilerleme göremiyorum ya normalde bi dişim 2 hafta içinde yerine oturmustu şimdi diğer bi dişim öne gelmiyo açıkçası üzülüyorum uzuycak diye.. gerideki bi dişime yeni takıldı da tel. öne gelmiyor o yoksa milim milim geliyor da ben mi fark etmiyorum anlamadım...benım ust dişlerime takıldıktan tam 1 sene sonra alt dişlerime takıldı. yanı üst dişlerdeki tedavinın yarısına geldık sayılır.. benım biraz damak sorunum ve ters ciğneme var .. valla alt dişler 5 hafta oldu işte ctesi bende öğrenmiş olucam acıkcası.alt dişlerden cekım olmadığı için ilerleme felan görmuyorum.üst dişlerden cekim oldugu ıcın dişlerin kaymasını gözle görüyosun neticede.. ctesi bi ğidim bakalım neler söleyecek sabırsızlıkla beklıyorum bende :)
ya bazı ilerlemler gozle goruluyor ama bazen de anlasılmasada ılerlıyor. mısal ilk zamanlar aman ya ilerlemıor dediğim olmsutur ama mısal arkadasımla karsılasınca aaa nekdar duzelmıs dediği oluyordu.. bız hergun cok sık gordüğümuz için sanırım.off ben 1 aydır ilerleme göremiyorum ya normalde bi dişim 2 hafta içinde yerine oturmustu şimdi diğer bi dişim öne gelmiyo açıkçası üzülüyorum uzuycak diye.. gerideki bi dişime yeni takıldı da tel. öne gelmiyor o yoksa milim milim geliyor da ben mi fark etmiyorum anlamadım...
bu arada ters çiğneme ne oluyor canım?
biraz anladım gibi ama değişikmişya bazı ilerlemler gozle goruluyor ama bazen de anlasılmasada ılerlıyor. mısal ilk zamanlar aman ya ilerlemıor dediğim olmsutur ama mısal arkadasımla karsılasınca aaa nekdar duzelmıs dediği oluyordu.. bız hergun cok sık gordüğümuz için sanırım.
ters ciğneme alt dişlerinle üst dişleirn yer değişmesi ğibi düşün tam ters şekilde olması gerekıyor :) ay anlatabildımmı bilemedim :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?