• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

alt dişime tel ptesı takıldı ama resım cekememiştim :)

Eklentiler

• 20150619_142949_HDR-1.jpg
    20150619_142949_HDR-1.jpg
    44 KB · Görüntüleme: 303
Doktorlar milimetrik oranla çalışırlar belki alt dişlerinde de milim bile olsa yamukluk olabilir onun için demiştir.
6 ay diyen doktor belki uğraşmak istememiştir, ya da gerek duymamıştır altlardaki yamukluk gözle fark edilmediği için. Ben ikisinde de art niyet görmedim cnm :)

teşekkürler:) evet mükemmele yakın olması içinmiş. Ama okadar da lazım değil bence :KK45:

alt dişime tel ptesı takıldı ama resım cekememiştim :)
Alt dişlerimiz neredeyse aynı şekli yapısı, yamukluk yönleri de aynı ama benimki daha yamuk :D benimkiler ne zaman takılıcak acaba:/ üstlere takıldıktan ne kadar süre sonra altlara takıldı?

Ya benim önceki gün üst arka sağda 1 solda 1 dişime dişin çevresini saran metal takıldı dişin arkasında da metal var yani ve bu beni çok rahatsız ediyo midem bulanıyo resmen dilim değdikçe kötü oluyorum neden normal braket değil de böyle bişey takıldığını biliyor musunuz bunu çıkarıp normal braket takma şansı var mıdır acaba :KK43::KK43::KK43:

En sona takılan tamamen dişe geçen metale telin ucu takılıyo diye biliyorum. İlk zamanlar beni de baya rahatsız etmişti ama alıştım bi hafta sonra. En kötüsü çıktıktan sonra takılan şeffaf damaklık :( onun bulantısı çok kötü :(

Benim en sondan 1 öncekine takıldı ve çok kötü hissediyorum bi de en sona takılcak sonradan galiba bi de bu üst dişler yetmez gibi alta tel takılınca onlara da takılcak yandım ben :KK43::KK43: içimden bişey yemek bile gelmiyo artık iğreniyorum su içerken bile tam bir eziyet. Şimdi düşündüm de tedavi sonrası o plağı nasıl takıcam ben :mad:

Alt dişlerimiz neredeyse aynı şekli yapısı, yamukluk yönleri de aynı ama benimki daha yamuk :KK70: benimkiler ne zaman takılıcak acaba:/ üstlere takıldıktan ne kadar süre sonra altlara takıldı?
hadıya :) 1 sene sonra takıldı altlara ..üst cenemın acılması dişlerin acılması felan anca :)
ramazandan önce takalım dedıkkkı ramazanda dişle uğrasmayalım sonra malum her ay gidince diş teli değişiyor ve kalınlasıor :) ama daha en az 1,5 sene var dıor dr :) lastıklere gecınce sanırım daha hızlı kapanış bozuklugum duzelecek..
bu arada alt dişlerde cok sorun yok dıe gec taktık.. üstleri takarken taksaydık bozuna bir sene boyunca ezıoyet cekerdın malumtemızlık yeme ıcme daha sıkıntı eee altlar duzelecek ama ustlerde işlem devam edecektı dedı.. o yuzden yolun yarısın agelınce taktık altlarada :)

Benim en sondan 1 öncekine takıldı ve çok kötü hissediyorum bi de en sona takılcak sonradan galiba bi de bu üst dişler yetmez gibi alta tel takılınca onlara da takılcak yandım ben :KK43::KK43: içimden bişey yemek bile gelmiyo artık iğreniyorum su içerken bile tam bir eziyet. Şimdi düşündüm de tedavi sonrası o plağı nasıl takıcam ben :mad:
Aynen o plak var ya o plak. Ben kullaniyorum ust dislerim icin. Acayip igrenc birsey. Hele bir sure agzinda kalip cikarirken kusmamak elde degil. Ilk kazamanlar konusmak bile zordu. 15 gun sonra altlarada plak kullanmaya basliycam ve ikiye katlanacak eziyet. Neyseku 3 ay sonunda sadece geceleri kullanacakmisim.

hadıya :) 1 sene sonra takıldı altlara ..üst cenemın acılması dişlerin acılması felan anca :)
ramazandan önce takalım dedıkkkı ramazanda dişle uğrasmayalım sonra malum her ay gidince diş teli değişiyor ve kalınlasıor :) ama daha en az 1,5 sene var dıor dr :) lastıklere gecınce sanırım daha hızlı kapanış bozuklugum duzelecek..
bu arada alt dişlerde cok sorun yok dıe gec taktık.. üstleri takarken taksaydık bozuna bir sene boyunca ezıoyet cekerdın malumtemızlık yeme ıcme daha sıkıntı eee altlar duzelecek ama ustlerde işlem devam edecektı dedı.. o yuzden yolun yarısın agelınce taktık altlarada :)
Benim üsltere takılalı 3 ay oldu altlara da takılması için sabırsızlanıyorum çünkü üstte gözle görülür bi yamukluk kalmadı. :KK52:

Aynen o plak var ya o plak. Ben kullaniyorum ust dislerim icin. Acayip igrenc birsey. Hele bir sure agzinda kalip cikarirken kusmamak elde degil. Ilk kazamanlar konusmak bile zordu. 15 gun sonra altlarada plak kullanmaya basliycam ve ikiye katlanacak eziyet. Neyseku 3 ay sonunda sadece geceleri kullanacakmisim.
Ben de plak kullanıcam ya korkutmayın gözümü:KK53:

merhaba,

dün braketler takıldı dr iki hafta sonra tellerin takılacağını söyledi. Neden böylee kendimi eksik hissediyorum:63:

evet ya o ölçü alınması çok kötüü ben çok fena olmuştum zor tuttular beni :KK70: benim daha 2 yıl var ama şimdiden düşündükçe kötü oluyorum:KK43:

hadi hayırlı olsun. sanırım artık lastikli çalışmalara geçilecek sizde de :KK66:
valla daha bişi yok bayramdan sonra ilk kontrol sanırım tel bı tık daha kalınlaşır ama lasrtık ıcın 3 ay sonra felandır diye düşünuyorum nedense :) sankı lastıge gecınce cabucak biter gıbı ya .. benım en az 1,5 senem var dediği için sanırım bole dusundum :)

Son düzenleme:
valla daha bişi yok bayramdan sonra ilk kontrol sanırım tel bı tık daha kalınlaşır ama lasrtık ıcın 3 ay sonra felandır diye düşünuyorum nedense :) sankı lastıge gecınce cabucak biter gıbı ya .. benım en az 1,5 senem var dediği için sanırım bole dusundum :)
Senin tel her ay kalinlasiyormu? Ben tum tedavi boyunca 2 cesit tel kullandim. 1 sene ayni ince teli sonrada sabitleme icin bir tik kalinini takti. O da 6 ay kaldi ve tedavim bitti. Cekimli tedaviydi benimde

Senin tel her ay kalinlasiyormu? Ben tum tedavi boyunca 2 cesit tel kullandim. 1 sene ayni ince teli sonrada sabitleme icin bir tik kalinini takti. O da 6 ay kaldi ve tedavim bitti. Cekimli tedaviydi benimde
ben ınce bır tel ile başlıyorum ve her ay teller kalınlasıor bellı bır sewıyeye kadar.. ama alt dişlerde ne uygular bilemedım.. bende her ay gıttığimde öğreneceğim :) içine zincir lastık takınca mısal teller değişmıordu:)

Back