• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

ben hiç duymadım senın operasyondan gecıren acıkcası :)
senın dr da değişik bir yöntem uyguluyor demek :) aa dişe yapıştırmasının mantıgınıda anlamadımkı neye alıştırmak ıstedi senı acaba :)
gidince sorsana bızede solersın belkıde bilmediğimiz bişiydır :)
Arkadaslar birsey soracagim benim gibi önce braket 2 hafta sonrasında telleri takılan var mı? :KK12:[/QUOTE

ben ınce bır tel ile başlıyorum ve her ay teller kalınlasıor bellı bır sewıyeye kadar.. ama alt dişlerde ne uygular bilemedım.. bende her ay gıttığimde öğreneceğim :) içine zincir lastık takınca mısal teller değişmıordu:)
Her ay lastikler degisti benim. Cokta guzel ilerleme oldu. Ince telle dislerdeki yer degisimi daha kolay oluyormus. Kalin tele dislerim son halini alinca gectik. Kalin telde 5-6 ay civari kaldi. Her ay tel niye degistiriyor senin doktor anlamadim. Ilk defa duydum acikcasi. Ama bardir heralde bir bildigi

ben hiç duymadım senın operasyondan gecıren acıkcası :)
senın dr da değişik bir yöntem uyguluyor demek :) aa dişe yapıştırmasının mantıgınıda anlamadımkı neye alıştırmak ıstedi senı acaba :)
gidince sorsana bızede solersın belkıde bilmediğimiz bişiydır :)

Sordum zaten neden takılmıyor aynı gün diye. Şeffaf braket takıldı bu arada. Ağzı alıştırmak içinmiş, kırılma durumları olabilir hiç önemli değil dedi. Birden yükleme yapmıyoruz biz dedi.:KK42:

Sordum zaten neden takılmıyor aynı gün diye. Şeffaf braket takıldı bu arada. Ağzı alıştırmak içinmiş, kırılma durumları olabilir hiç önemli değil dedi. Birden yükleme yapmıyoruz biz dedi.:KK42:

bilemedim canım ya benımkı metal braket .. anacım her dr baska bı sekılde yurutuyor tedavıyı :)ii bakalım alışalım deseydın baska sansımız varmıs gıbı :)

biğün bu duvara yazılar yazıcaz ay cıkıor ay cıktıderken cıkıcak belı bır sure daha yardımcı olmak ıcın yazıcaz ve unutucaz bırbırını :)

merhaba benım cene darlığı ile başladı diş teli maceram.. damagına dişlerle ilğili bir aparey takılıor kesınlıkle acılıor ben 32 yasında taktırdım :) sonra o cıkıyor ama dişlerdekı tellerle yola dewam edilıyor. ben optımumum caprazında dr ortodontis ' e gidiyorum. kur üzerinden geliyor malzemeler sanırım .. ama en az 5 nın tl .. yapılacak işleme gore değişiyor netıcede .. taksıttte hemen hemen her klınık zaten yapıyor.
ben MUSTAFA USTA VE BERRİN USTA 'ya gidiyorum karı koca zaten. ben cok memnunum ..EE sanada yakınmıs metroda ınıp 20 adım yuruceksın :)
aaa evet cok yakın , bu sorularin cevaplarini ariyodum.yardimci oldugun icin cok tesekkur ederim :)

Arkadaşlar aranızda diş teli kullanan var mı? Üst dişleriminden bir tanesi ileri doğru çıkık..Özellikle fotoğraflarımda çok belli oluyo,halbuki çok dikkat çeken bişe değil ama beni rahatsız ediyo ve tel taktırmak istiyorum.Beni bu konuda bilgilendirebilirmisiniz..
benim üst çenedeki iki köpek dişim de öne çıkıktı hep rahatsız olurdum diş teline de gerek yoktu ama taktırdım tedavi bir yıl sürdü bence parasal açıdan problem olmayacaksa taktır zaten çok bozukluk yoksa kısa sürüyor hem kilo veriyorsun hem de herkesin imrendiği güzel dişlerin oluyor

Kızlar son günlerde dişlerimi fırçaladığımda yeterince temiz olmuyormuş gibi hissediyorum hemen ardından 2. kez fırçalıyorum ve alışkanlık yaptı tek kez fırçalayınca temiz olmamış gibi hissediyorum. Aranızda aynısını yaşayan var mı ? Bir problem yaratır mı dişlerde hassasiyet fln?

Kızlar son günlerde dişlerimi fırçaladığımda yeterince temiz olmuyormuş gibi hissediyorum hemen ardından 2. kez fırçalıyorum ve alışkanlık yaptı tek kez fırçalayınca temiz olmamış gibi hissediyorum. Aranızda aynısını yaşayan var mı ? Bir problem yaratır mı dişlerde hassasiyet fln?
Bende bazen 2 kere fircalardim. Zaten dis teli kullanirken meyve suyu icsem hemen kosup disimi fircaliyordum. Yani cok sık fircalardim. Hoş simdi tel yok yine her yemekten sonra fircaliyorum. Aliskanlik haline geliyor. Fircalamazsam cok kotu hissediyorum kendimi

Benim de üst tellerim takılalı 5 hafta oldu, altlara da 2 hafta sonra takılacak. Üst tellerim porselen, ben tellerim sarardı sanıyordum, meğer lastikler sararmış :) Değiştirince bembeyaz oluverdiler :)
Bir de bir ayda köpek dişlerimde hafif lekeler olmaya başladı. Beyazlatıcı etkili macunlar kullansak faydası olur mu acaba? Şu an çok değil ama zamanla artarsa çok rahatsız edecek beni. Günde 3-4 kere fırçalıyorum, diş arası fırçası kullanıyorum, gargara yapıyorum daha napayım ki.

Bende bazen 2 kere fircalardim. Zaten dis teli kullanirken meyve suyu icsem hemen kosup disimi fircaliyordum. Yani cok sık fircalardim. Hoş simdi tel yok yine her yemekten sonra fircaliyorum. Aliskanlik haline geliyor. Fircalamazsam cok kotu hissediyorum kendimi
Aynen ya kendimi değişik hissediyorum fırçalamayınca. Yalnız olmadığıma sevindim:p

diş macununu fazla kullanma madem çok fırçalıyorsun azar azar sık yoksa dişlerine zarar verebilir kimyasal sonuçta

Eger iyi temizlenmedigini hissediyorsaniz fircalamadan sonra agiz dusu kullanabilirsiniz benimde yaklasik bir senedir tellerim var agiz dusuda kullanıyorum o zaman tamamen temiz hissediliyor :)

Benim de üst tellerim takılalı 5 hafta oldu, altlara da 2 hafta sonra takılacak. Üst tellerim porselen, ben tellerim sarardı sanıyordum, meğer lastikler sararmış :) Değiştirince bembeyaz oluverdiler :)
Bir de bir ayda köpek dişlerimde hafif lekeler olmaya başladı. Beyazlatıcı etkili macunlar kullansak faydası olur mu acaba? Şu an çok değil ama zamanla artarsa çok rahatsız edecek beni. Günde 3-4 kere fırçalıyorum, diş arası fırçası kullanıyorum, gargara yapıyorum daha napayım ki.
Bende porselen braket kullandim. 16 ay surdu tedavim. Braketlerin bazi kenarlarinda leke oldu. Ama teller cikimca hicbirsey kalmadi. Sanirim braketin yapiskaninda oluyor o lekeler. Sen yinede dikkat et. Sigara ve kahve cay cok tuketiyorsan daha fazlada olabilir. Dislerini fircalamayi ihmal etme. Ama olasi seyler bunlar.

Bende porselen braket kullandim. 16 ay surdu tedavim. Braketlerin bazi kenarlarinda leke oldu. Ama teller cikimca hicbirsey kalmadi. Sanirim braketin yapiskaninda oluyor o lekeler. Sen yinede dikkat et. Sigara ve kahve cay cok tuketiyorsan daha fazlada olabilir. Dislerini fircalamayi ihmal etme. Ama olasi seyler bunlar.
Sigara içmiyorum, çayı kahveyi de epey azalttım. Günde 3-4 kere de fırçalıyorum dişlerimi, umarım çok fazla olmaz.

ya benim de braketlerin çevresindeki yapıştırııcı sarardı hatta turuncu oldu resmen sanırım içtiğim meyve suyundan oldu ve fırçalamama rağmen aynı napmalıyım acaba doktor braketleri çıkarıp tekrar takar mı söylersem :KK43:

Back