• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

Evettttt cumartesi randevum vardı 3,5 aydır telliyim ve üst dişlerim düzelmiş lastik verdi üst dişlerime kendim takıp çıkarıyorum günde bir kez yenisini takıyorum :D sanırım bir sonraki seansımda altlarımda düzelmiş olur lastiğe geçerler insan düzeldikçe bi mutlu oluyorrrrr yaa :D

arkadaslar merhaba;
ben suan ortodontik tedavi görüyorum. ön alt dişlerimden bir tanesi birden sızlamaya basladı ve 2 3 ay gecmedi doktoruma sordugumda surekli birsey yok deyip geçiştirdi. en sonunda endodonti uzmanına yönlendirdi bır hafta önce kanal tedavisi baslandı.dişim zaten ölmüş uyusturma falan yapılmadan ilk seans sinirler alınıp ilaç yerleştirildi.
dün 2. seansa gittim yalnız 1 gece önce inanılmaz bir ağrı başlamıstı sağ alt ve ust dişlerim komple, başım, kulağım ağrıdı. neyse yine birşeyler yapıldı dişime gecici dolguyla kapatıldı. suan ağrı kesicilerle durabiliyorum. bu şekilde kanaldan sora uzun süre ağrı çeken varmı. sonu çekim olacak diye korkuyorum ön dişim çünkü

arkadaslar merhaba;
ben suan ortodontik tedavi görüyorum. ön alt dişlerimden bir tanesi birden sızlamaya basladı ve 2 3 ay gecmedi doktoruma sordugumda surekli birsey yok deyip geçiştirdi. en sonunda endodonti uzmanına yönlendirdi bır hafta önce kanal tedavisi baslandı.dişim zaten ölmüş uyusturma falan yapılmadan ilk seans sinirler alınıp ilaç yerleştirildi.
dün 2. seansa gittim yalnız 1 gece önce inanılmaz bir ağrı başlamıstı sağ alt ve ust dişlerim komple, başım, kulağım ağrıdı. neyse yine birşeyler yapıldı dişime gecici dolguyla kapatıldı. suan ağrı kesicilerle durabiliyorum. bu şekilde kanaldan sora uzun süre ağrı çeken varmı. sonu çekim olacak diye korkuyorum ön dişim çünkü
ay canım cok gecmıs olsun.. teller takılmadan önce zaten dişciye gitmedinmı hanı dolgular diş temızlıği vs seyler yapılmadımı ?

ay canım cok gecmıs olsun.. teller takılmadan önce zaten dişciye gitmedinmı hanı dolgular diş temızlıği vs seyler yapılmadımı ?
gittim canım yapılmıştı hersey ama işte yinede oldu. tedaviden kaynaklımı başka bişeymi sebep oldu bilmiyorum.çürük deil zaten diş ölmüş. doktorumda bişe sölemiyo. geçmezse çekilecek mecbur sonra nasıl kapanacak orası bilmiyorum.16 aydır boşuna çekmiş olacam bunca sıkıntıyı offf

ya benim yamuk olan dişlerim ağrıyo yerleşme aşamasında olduğu için. bu haftaki randevumda telim kalınlaştı. bu gece ağrısı başlar yine hadi hayırlısı :KK53:
Benim diş etlerim şişmiş hafiften. Bir de kötü bir tat alıyorum. Yeni çıktı bu olay. Acaba yeri oynadıkça apse mi yapıyo? Yara mı oluyo yani dişin yeri falan?

Ne kadar sürede kalınlaştırdılar?
45 gün falan oldu yani takıldıktan sonraki ilk randevumda kalınlaştırdı :)

Benim diş etlerim şişmiş hafiften. Bir de kötü bir tat alıyorum. Yeni çıktı bu olay. Acaba yeri oynadıkça apse mi yapıyo? Yara mı oluyo yani dişin yeri falan?
iyi fırçalamıyo musun acaba canım? bilmiyorum bende olmadı şişkinlik ama herkesin tedavisi farklı sonuçta. yerleştiği için olabilir sen yine de randevunda sor ihmal etme

45 gün falan oldu yani takıldıktan sonraki ilk randevumda kalınlaştırdı :)

iyi fırçalamıyo musun acaba canım? bilmiyorum bende olmadı şişkinlik ama herkesin tedavisi farklı sonuçta. yerleştiği için olabilir sen yine de randevunda sor ihmal etme
Fırçalıyorum ama aralardan kanamalar başladı:( benim aşırı çarpık bu arada dört diş falan çekilecek çok bitişik:( diş etlerim hep yara olurdu zaten:(

Fırçalıyorum ama aralardan kanamalar başladı:KK43: benim aşırı çarpık bu arada dört diş falan çekilecek çok bitişik:KK43: diş etlerim hep yara olurdu zaten:KK43:
çok bastırmamaya çalış fırçalarken
haftayaymış zaten randevun bi sıkıntı olursa halleder merak etme canım
4 diş çekim çok fazla ya niye öyle oldu :S

Selam kizlar ben 31 yasinda 3 cocuk annesiyim. 23.4.2014 te tellerim takildi. Asiri carpiklik oldugu icin 4 disim söküldü bir sene olacak ve deliklerin %70i kapandi, in-ovation c brackets takildi bana bir tane önce ve sonrasi resim paylasayim dedim

Eklentiler

• image.jpg
    image.jpg
    139,1 KB · Görüntüleme: 195
çok bastırmamaya çalış fırçalarken
haftayaymış zaten randevun bi sıkıntı olursa halleder merak etme canım
4 diş çekim çok fazla ya niye öyle oldu :S
Dişlerim iri canım :) çenem için iriymiş. Bir de eşit değilmiş karmaşık bi durum:) her yerden diş çıkıyo benim :D

Sende değişim var mı:)

merhabalar :)
Sizlerin yorumlarını baktığımda herkeste farklı değişik tedaviler uygulandığını ve kişiye göre çok farklı reaksiyon gösterdiğini farkettim. ben kasım ayından bu yana telliyim çoğu kişinin belirttiği gibi pek ağrılı olmadı açıkcası gerçi benim diş dizilimde değilde çene kapanışında problem vardı sanırım o yüzden farklılık gösteriyor. ama diyebileceğim 5 ay gibi süreçte muazzam değişim oldu tedavi halen devam ediyor benim tedavim çekilen dişler yüzünden filan Kasımı geçicek gibi bitmesi :S ama hayırlı artık eskisinden böylesi çok daha iyi :D

Selam kizlar ben 31 yasinda 3 cocuk annesiyim. 23.4.2014 te tellerim takildi. Asiri carpiklik oldugu icin 4 disim söküldü bir sene olacak ve deliklerin %70i kapandi, in-ovation c brackets takildi bana bir tane önce ve sonrasi resim paylasayim dedim
Cok guzel olmus dislerin. Bende 26 yasinda 2 cocuk annesiyim. 30.01.2014 de takildi tellerim. Artik bitmek uzere. Mayista kontrolde cikmasi icin gün belirlenecek insallah.

Cok guzel olmus dislerin. Bende 26 yasinda 2 cocuk annesiyim. 30.01.2014 de takildi tellerim. Artik bitmek uzere. Mayista kontrolde cikmasi icin gün belirlenecek insallah.
Benim daha 1 sene var :( insallah daha cabuk olur, doktorum böyle devam ederse 9aydada cikabilir teller dedi. Benim carpikligim cok fazlaydi ve dis telleri hayatta verdigin en dogru karar oldu iyiki yapmisim diyorum image.jpg

Dişlerim iri canım :) çenem için iriymiş. Bir de eşit değilmiş karmaşık bi durum:) her yerden diş çıkıyo benim :KK70:

Sende değişim var mı:)
evet canım bayağı bi değişim var tamamen yerine oturdu gibi hatta.. 1 ayda çok şey fark etti aynaya baktıkça mutlu oluyorum artık fotoğraflarda dişlerimi gösterebiliyorum:KK53:

Back