• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

Merhaba sanırım hemen hemen aynı tedavi uygulanıyor ikimize de benim de diş çekimim oldu.. Başta endişelerim vardı ama bir bildikleri var gerçekten.. Ne kadar oldu tel takalı yada çıktı mı hala kullanıyormusun ?
ewet bencede ben pişma olmadım cekılınce..6 nısanda ama ceneme aparey takılmıstı..hazıranda cıkınca tel takıldı ..
şimdide zincir lastıklerle dewam yola.. sanırım 2016 da cıkıcak ama alıştım ya kımının 4-6 ayda kapanıyormus diş cekımdekı boşluklar sabırla beklıyorum yoksa tel benı rahatsız etmıor onları sewmeye başladım :)

sende durum nedir ?_

bana en az 6 ay en fazla 18 ay dedi şuan 10 ay ama altlara yeni takıldı yani kafan 1 sene kadar daha var. ayrıca bu bittikten sonra plak tarzı bir şey daha takıcakmışım :S:S:S

Plak tarzı birşey derken sabitleyiciden mi bahsediyorsun ?

ewet bencede ben pişma olmadım cekılınce..6 nısanda ama ceneme aparey takılmıstı..hazıranda cıkınca tel takıldı ..
şimdide zincir lastıklerle dewam yola.. sanırım 2016 da cıkıcak ama alıştım ya kımının 4-6 ayda kapanıyormus diş cekımdekı boşluklar sabırla beklıyorum yoksa tel benı rahatsız etmıor onları sewmeye başladım :)

sende durum nedir ?_

Apareyden bana da takıldı bir sene taktım ben onu tellerle beraber.. Zincir lastikte kullandım 4 5 ay kadar ama şuan sadece doublekey var normal tel gibi her ay onu sıkıyor daha boşluklar duruyor bende 4 6 ayda kapanma falan olmadı bir seneden önce de dolmaz bana göre.. Beni teller çok rahatsız ediyor alıştım ben de ama sıkıldım artık istemiyorum.. Bu arada yaşın kaç acaba ? o da önemliymiş de :)

Plak tarzı birşey derken sabitleyiciden mi bahsediyorsun ?

Apareyden bana da takıldı bir sene taktım ben onu tellerle beraber.. Zincir lastikte kullandım 4 5 ay kadar ama şuan sadece doublekey var normal tel gibi her ay onu sıkıyor daha boşluklar duruyor bende 4 6 ayda kapanma falan olmadı bir seneden önce de dolmaz bana göre.. Beni teller çok rahatsız ediyor alıştım ben de ama sıkıldım artık istemiyorum.. Bu arada yaşın kaç acaba ? o da önemliymiş de :)

oo baya kalmıs senın aparery yaa :( nasıl durdu 1 snee ben 3 ay taktım onu üsty cenem acılana kadar.. zincir lastıkleri ben damağama takılan sağ ve solda vidalarla dişleri komple 6 dişimi geri cekıyoruz. ama normalde benım 6 haftda bır kontrolum ve hep ğitmeden 1 hafta kalarak hafıf dıslerımde sızı hıssederdım bu ay ilk kez ğitmemem 1 ay olmasına ragmen sızılar başladı hissediyorum zate bır hareketlenme var..boşlukların yarısı zaten kapanmıstı benım sanırım 6 ay surecek bu yenı metotla.. ben 33 yasındayım bu arada. sölediğin doublekey ne oluyor ve ne işe yarıyor arkadasım ?

Kızlar normal fırçanızın yanına oral-b' nin arayüz fırçası var oda güzel tavsiye ederim benimde taktıralı 9 ay oldu :KK76:

Arkadaslar bugün tel için randevum vardı. Teller kalinlasti. Fakat doktor yan dislerim icin, diş etlerin aşağı inmiş yane dişlere doğru dedi. Nedenini sorunca yemek kalıntılarindan kaynaklandığını ve Daha iyi fırçalamamı soyledi.Bu durumu yaşayan başka kimse var mı acep ?

oo baya kalmıs senın aparery yaa :KK43: nasıl durdu 1 snee ben 3 ay taktım onu üsty cenem acılana kadar.. zincir lastıkleri ben damağama takılan sağ ve solda vidalarla dişleri komple 6 dişimi geri cekıyoruz. ama normalde benım 6 haftda bır kontrolum ve hep ğitmeden 1 hafta kalarak hafıf dıslerımde sızı hıssederdım bu ay ilk kez ğitmemem 1 ay olmasına ragmen sızılar başladı hissediyorum zate bır hareketlenme var..boşlukların yarısı zaten kapanmıstı benım sanırım 6 ay surecek bu yenı metotla.. ben 33 yasındayım bu arada. sölediğin doublekey ne oluyor ve ne işe yarıyor arkadasım ?
Ben bıkmıştım ondan artık çıkar demesem daha kalcaktı herşey takılıyordu falan ne çektim be :D Ben zincir lastikleri ön dişlerimde kullandım ama vida yok bende.. Benim de 4 haftada bir başlarda 6 haftada birdi. Doublekey de kalın tel üstlerde u gibi gidiyor her gittiğimde ordan aktive ediyorlar internette bakmıştım çok ama bulamadım açıklmaasını doktoruma da sordum yazmaz dedi o anlattı işte bana da ben de pek bilmiyorum boşlukları onunla kapatıcak şimdi :)

selam herkese. diş teli asla ama asla dişleri çürütmez. dişleri çürüten insanın kendisidir. dişlerini fırçalamayan herkesin tel taksada takmasada dişleri çürür. tabi fırçayı ağıza değdirmek diş fırçalamak değildir. önemli olan etkili ve düzenli fırçalamadır. ortodontik tedavi sonrası braketler çıktıktan sonra dişte kalan fazla yapıştırıcı artığı temizlenir. ki bu temizleme işleminde kullanılan frez diş minesine zarar vermez sadece yapıştırıcıyı temizlemek için üretilmiş olan özel bir frezdir. dişin içinden takılan tel ise pekiştirme amaçlıdır, dişlerin tekrar bozulmasını engellemek içindir.
Yumuşak fırça ile düzenli fırçalasanız bile dişler tel yüzünden çiziliyor. TAM BİR DİŞ İŞKENCESİ bence tel olayı. yapışkanlar tel çıkartıldıktan sonra temizlenirken kesinlikle mine aşınıyor. çünki yapışkan diş ile bütünleşiyor. baştan iç telde takacakları bilgisini vermiyorlar. iç telin yapışkanları ön üst dişlerimin iç tarafında 4 sene geçti hala duruyor, kalıcı oldu. Bence çağ dışı kaş yapacam derken göz çıkaran çok ilkel bir yöntem diş teli.:KK12: diş minesinin zarar görmemesi çok önemlidir. eğer aşınmalar olursa zaten direk sararmalar başlar . dişlerde ufak tefek çarpıklıklar mı yoksa sararmalar aşınmalar hassasiyetler mi ?

Son düzenleme:
Kızılay Ortodonti de yaptırmıştım teli . hiç memnun kalmadım. kimseye diş teli tavsiye etmem. yakınlarıma yaptırmam. dişlerim telden sonra eski parlaklığını ve beyazlığını kalıcı olarak kaybetti titizlikle fırçalamama diş ipi kullanmama baklımlarını yapmama rağmen... zaten dişime teli takan dişçinin 35-40 yaşlarında olmasına rağmen bütün dişleri hardal sarısı :63: her biri yarım yarım araları açık çok kötü idi. Aman kızlar ben bukadarla kurtuldum yine güzel dişlerim yapısal olarak ama bu yöntemle diş çok zarar görebilir yani bence. çok çok ilkel dişi bu hale getirmek . dili olsada konuşsa :KK53::KK45:

Arkadaslar bugün tel için randevum vardı. Teller kalinlasti. Fakat doktor yan dislerim icin, diş etlerin aşağı inmiş yane dişlere doğru dedi. Nedenini sorunca yemek kalıntılarindan kaynaklandığını ve Daha iyi fırçalamamı soyledi.Bu durumu yaşayan başka kimse var mı acep ?
canım bende curaprox diş fırcası kulanıyorum..15 -20 tl ama cok memnunum .. hatta annemın diş etleri cok kanıyordu annemede bu marka aldım ve cok memnun kaldı.şiddetle tavsıye ederım. sadece eczanelerde satılıyor bu arada :)

Kızılay Ortodonti de yaptırmıştım teli . hiç memnun kalmadım. kimseye diş teli tavsiye etmem. yakınlarıma yaptırmam. dişlerim telden sonra eski parlaklığını ve beyazlığını kalıcı olarak kaybetti titizlikle fırçalamama diş ipi kullanmama baklımlarını yapmama rağmen... zaten dişime teli takan dişçinin 35-40 yaşlarında olmasına rağmen bütün dişleri hardal sarısı :63: her biri yarım yarım araları açık çok kötü idi. Aman kızlar ben bukadarla kurtuldum yine güzel dişlerim yapısal olarak ama bu yöntemle diş çok zarar görebilir yani bence. çok çok ilkel dişi bu hale getirmek . dili olsada konuşsa :KK53::KK45:
Peki neden öyle birine dişinizi yaptırdınız ?

Benim diş eti kanamalarım için gargara vermişti onu kullandım memnun kalım. Birde fırçalamak önemli günde kaç kere fırçalıyorsunuz peki ?

Benim diş eti kanamalarım için gargara vermişti onu kullandım memnun kalım. Birde fırçalamak önemli günde kaç kere fırçalıyorsunuz peki ?
Ben dikkat ettim yani gayet ara öğünlerde bişey tüketmemeye. her öğünden sonra zaten fırçalamak zorunda kalıyorsun. Akgun ,, diş etlerin tel taktığın için çekilmiş olabilir çünki dişleri yerinden oynatıyor tel . dışta, görünen kısımda ise bu yüzdendir. diş aralarındaki çekilme genelde kürdan kullanmaktan ve gıda kalıntılarından kaynaklanabilir.

Son düzenleme:
ben maalesef sonradan farkettim bu konularda fazla ümitli olmamam gerektiğini. tel olayını tavsiye etmiyorum kullanan biri olarak.
Sizin başınızdan kötü bir tecrübe geçmiş ama kullanıp memnun olanlar çoğunklukta :)

Buradaki yorumlardan sonuç çıkarmak çok objektif değil. aşırı gerekli olduğu durumlarda zaten kullanmak gerekiyordur fakat ufak tefek şeyler için taktıranlarda var. ben bnm gibi ufak değişiklikler için değmediğini eksisinin artısından fazla çıktığına ve bunları taktırıp çıkarana kadar aşama aşama farkettiğinize baştan herşey tüm sıkıntılarıyla bilinmediği için değinmek istedim. buradaki dişçiler bana karşı çıkacaktır tabi yine de. olsun ne diyeyim herkesin yaşayıp karar vermesi gerekmiyor ama bazı insanlar daha titiz araştırmacı bu konularda. bu da bir estetik işlem sonuçta ve sağlık için olan bir şey değil çoğu durumda. Hal böyle olunca yapan alıp parasını yapar ama sen sonuçta mutlu olacak mısın ? bunu iyi değerlendirmek gerek...

Yumuşak fırça ile düzenli fırçalasanız bile dişler tel yüzünden çiziliyor. TAM BİR DİŞ İŞKENCESİ bence tel olayı. yapışkanlar tel çıkartıldıktan sonra temizlenirken kesinlikle mine aşınıyor. çünki yapışkan diş ile bütünleşiyor. baştan iç telde takacakları bilgisini vermiyorlar. iç telin yapışkanları ön üst dişlerimin iç tarafında 4 sene geçti hala duruyor, kalıcı oldu. Bence çağ dışı kaş yapacam derken göz çıkaran çok ilkel bir yöntem diş teli.:KK12: diş minesinin zarar görmemesi çok önemlidir. eğer aşınmalar olursa zaten direk sararmalar başlar . dişlerde ufak tefek çarpıklıklar mı yoksa sararmalar aşınmalar hassasiyetler mi ?
Bence sizin gittiğiniz doktor çok acemiymiş... Dünyaca kabul gören bir tedavi ortodonti adı üstünde tedavi olduğu için neden zararı olsun ki ama doktor çok önmli işte tecrübeli ve bilgili bir doktor şart..

Ben bıkmıştım ondan artık çıkar demesem daha kalcaktı herşey takılıyordu falan ne çektim be :KK70: Ben zincir lastikleri ön dişlerimde kullandım ama vida yok bende.. Benim de 4 haftada bir başlarda 6 haftada birdi. Doublekey de kalın tel üstlerde u gibi gidiyor her gittiğimde ordan aktive ediyorlar internette bakmıştım çok ama bulamadım açıklmaasını doktoruma da sordum yazmaz dedi o anlattı işte bana da ben de pek bilmiyorum boşlukları onunla kapatıcak şimdi :)
Doublekey miymiş onun adı :) Bende de var o telden hatta bi kaç sayfa önce fotoğrafını atmıştım :KK5:çok boşluk var mı sizde?

kızlar yorumları okudum da teli çıkarma aşamasında yapışkanı temizlerken minelerin zarar gördüğü doğru mu? ilk kez duydum ama

Doublekey miymiş onun adı :) Bende de var o telden hatta bi kaç sayfa önce fotoğrafını atmıştım :KK5:çok boşluk var mı sizde?
Evet doktorum takarken söylemişti yanlış hatırlamıyorsam adı bu :)Fotoğrafa baktım şimdi evet aynısı :) Var malesef 4 dişim çekildi onların boşlukları doldurulcak ama bir sene garanti kalcak :(

Arkadaşlar 26 ay önce diş teli taktırdım,takılırken kesici sivri diş yani köpek dişinin yanındaki küçük azı dişimin biri köke yakın kırıktı yani sadece içerde kökü vardı. Dr hiçbir işlem uygulamadan bu diş ve son azı dişler hariç braketleri taktı.o dişimi sürekli sordum,o da ileriki dönemlerde dedi. Bu kök enfeksiyona hem açık, hem görsel olarak bir boşluk,hem kök serbest bir sağa gidiyor bir sola.

Böylece 12 ay doldu,diğer dişler bir şekilde düzeldi sayılır,ama bu diş böyleyken hiç mantığa oturtamadım.18 ay sürecek dediği tedavi bitecek gibi görünmeyince Dr a hamilelik düşündüğümü söyledim ve tedavimin 14.ayında hamilelik oldu.doğum sonrası Dr aynı mantıkla devam etme niyetindeydi.ama makul bir cevabı yok.siz tedavi öncesi sorunlu dişlerinizi halledip başlamadınız mı?

Bana ne önerirsiniz?bu Dr un tedavisi bitecek gibi değil,artık güven duygum baya sarsıldı?

Çapa ortodontiye giden var mı? Nette olumlu yorumlar okudum?sizlerin tavsiyesi bana yol gösterecek.

Back