• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

kızlarrr merhaba dündü benim 2. randevum 5 ocak da taktırmıştım şeffaf diş tellerimi düzeltem %70 oranında tamamlanmış baya hızlı ilerledi ama tabi bende çok fazla bi problem yoktu sol azı dişim önde ön iki dişim de geride ve diş profilim düm düzdü hiç kavis yoktu şimdi kavis sağplandı sayılır...
normalde doktorum alt dişlerime takmamıştı ama üst profili yakaladık sayılır artık altı takalım dedi ama ben 16 marta erteledim bir iş gezisi var oraya gidip geldikten sonra olması daha iyi olacak alışmam uzun sürüyor üstlere daha yeni alıştım sayılır eylül de tedavinin bitmesini umut ediyoruz bende gelişmeler bu şekilde

bu kadar kısa sürede olması çok iyi ben de her gün aynaya bakıyorum bir fark var mı diye ama göremiyorum :D :D benimde üst dişlerim düzgün fakat orta hat kayması var 1,5 aya yakın sadece üstte tel vardı 1 hafta önce altlara da takıldı bakalım artık ne zaman gözle görülür bir fark olacak hevesle bekliyorum :)

diş hastanesinden alınca raporu özele göturuyorsun pozaman fıyat daha dusuk oluyor 18 yas altına en azından sıra zaman beklemıyorsun. her ortodontıst yapıyormu bilemiyorum .. benım ortodontıstımde hasta ile konusurken öğrendım bende ...
Canım bu söylediğin 18 yaş altı için mi yoksa daha büyüklerde faydalanabiliyor mu?

bu kadar kısa sürede olması çok iyi ben de her gün aynaya bakıyorum bir fark var mı diye ama göremiyorum :KK70: :KK70: benimde üst dişlerim düzgün fakat orta hat kayması var 1,5 aya yakın sadece üstte tel vardı 1 hafta önce altlara da takıldı bakalım artık ne zaman gözle görülür bir fark olacak hevesle bekliyorum :)
benm gözle görülür değişklik çok kısa sürede oldu şu an dişerim de öne doğru kaviste gözle görülür şekilde oluşmaya başladı hani şu holywood gülüşü dedikleri var ya ona doğru gidiyoruz :KK39:
senn gelişmeler de umarım en kısa sürede olur

Selamm arkadaşlar, ben de 29 yasindayim.. Tel taktirmek istiyorum..aslında doktorla da görüştüm ama ustten illaki bir dişimi çektirmem gerektiğini söylüyor..Disimi çektirmeye hic ama hic sicak bakmiyorum , o da bir organ neticede.ustteki bir disim diğerinden önde.boşluk kapanır diyor ama ben çok tereddütte kaldim. Yardim llütfen. Bosluk kapanır mi benim yaşimdaki biri için..

Selamm arkadaşlar, ben de 29 yasindayim.. Tel taktirmek istiyorum..aslında doktorla da görüştüm ama ustten illaki bir dişimi çektirmem gerektiğini söylüyor..Disimi çektirmeye hic ama hic sicak bakmiyorum , o da bir organ neticede.ustteki bir disim diğerinden önde.boşluk kapanır diyor ama ben çok tereddütte kaldim. Yardim llütfen. Bosluk kapanır mi benim yaşimdaki biri için..

tel taktırmadan önce iki alttan iki üstten olmak üzere dört dişimi çektirdim. dişlerim tamamen düzgün ve sıralı oldular. yaşınızla alakalı bir şey söyleyemeyeceğim, belki tedaviniz küçük yaştakilere göre biraz daha uzun sürebilir ama tedavi bittikten sonra düzeleceğini düşünüyorum. dişinizin diğerinden önde olmasının sebebi ağzınızda tüm dişlerin sıralanabilmesine yetecek kadar yer olmaması olabilir. bir dişinizi çektirdiğinizde yer açılır ve dişleriniz düzelir.

bende 32 yasındayım ve bende cekmeyelım dedım pekı dedı farkı gor .. bır ay sonra dişler sağa sola gidemediği için dahada öne ğeldi.. cekılınce 1 ay gecmeden dişler yerleşmeye başladı :)arkadasım cektırmedi ve tedavısı uzadıda uzadı ..= cektır kı agzında yer acılsın :) benım boşluklar kapanmaya başladı cok sukur :)

Bende senin gibi diş çektirmeye karşıydım farklı doktorlara gittim ama hepsi aynı şeyi söylediler. Üstten bir alttan 2 diş çektiriyorum ağız darlığından dolayı vakit kaybetmeden başla derim zaman çok çabuk geçiyor daha dün taktırmış gibiyim ama 2 ay olacak neredeyse :) :)

ewt boşluklar kapanır fakat 1 diş çekildiği zaman çekilen tarafa doğru kayar rsimdeki gibi orta hat kayması olabilir

Eklentiler

• 10464341_1514228252172723_2484828701502497036_n.jpg
    10464341_1514228252172723_2484828701502497036_n.jpg
    6 KB · Görüntüleme: 169
ewt boşluklar kapanır fakat 1 diş çekildiği zaman çekilen tarafa doğru kayar rsimdeki gibi orta hat kayması olabilir
dr her gıttığimde kapa bır deyıp orta hatımı bakıyor ve ona gore mudahale edıyor :) zincir lastıkler bu yuzden zate.. bu sıtede hep bunun altını cızdik cunku her ortodontıst ortodontıs değil .. oyuzden bu bolumde cok okuduk tavsıye uzerıne kımı asla tavsıye etmıorum dedı kımıde gönul rahatlığı ile tavsıye ederım dedı..araştırmadan olmuyor :)

malesef doktor konusunda haklısın , braketi yere düşürdü ben demesem temizlemeden takıcaktı:KK12:

Küçükken üstten çıkan dişi çektirdiğimizden dolayı bendeki üst çenedeki problem sadece orta hat kayması dişler düzgün çapraşıklık yok şuandaki tedavim de orta hattın doğru yere kaymasını sağlıyorlar.Alt çenede de dişler hep üst üste :D çapraşıklık diz boyu :D

Fikirleriniz için çok tesekkur ederim.. Normalde İstanbul da doktor araştırmaya baslamistim fakat, görev yerimiz değişti ve başka şehre tayinle geldik.. Burasi biraz mahrum bi bölge, çok gelişmemiş.. Kisitli imkqnlarda en yakin şehir Trabzon..orda 2 Dr ile görüştüm.. 2 side diş çekimi zorunlu dedi.Temmuz ayında sol üst 2. Küçük azi disim kirildi ve çektirmek zorunda kadim.. Trabzon daki Dr kardan biri sağ üst 2.küçük aziyi cekelim dedi, yani kirilan dişin simetrisini.. Diğeri ise simetrinin bi ondekini yani 1. Küçük aziyi çekmek istiyor.. Boşluk dediğim gibi, her iki Dr da kapanır diyor..calisyigim yerde 5 yildir tel takan bir arkadaş var ve diyor ki , benim bosluklarim halâ kapanmış değil..kafam çok karisik ve yasin geçiyor.. Bir de artik çocuk düşünme vaktim geldi:)) hatta geçiyor bile.. 2 sini bir arada yürütebilir miyim..kafam çok karisık

Fikirleriniz için çok tesekkur ederim.. Normalde İstanbul da doktor araştırmaya baslamistim fakat, görev yerimiz değişti ve başka şehre tayinle geldik.. Burasi biraz mahrum bi bölge, çok gelişmemiş.. Kisitli imkqnlarda en yakin şehir Trabzon..orda 2 Dr ile görüştüm.. 2 side diş çekimi zorunlu dedi.Temmuz ayında sol üst 2. Küçük azi disim kirildi ve çektirmek zorunda kadim.. Trabzon daki Dr kardan biri sağ üst 2.küçük aziyi cekelim dedi, yani kirilan dişin simetrisini.. Diğeri ise simetrinin bi ondekini yani 1. Küçük aziyi çekmek istiyor.. Boşluk dediğim gibi, her iki Dr da kapanır diyor..calisyigim yerde 5 yildir tel takan bir arkadaş var ve diyor ki , benim bosluklarim halâ kapanmış değil..kafam çok karisik ve yasin geçiyor.. Bir de artik çocuk düşünme vaktim geldi:)) hatta geçiyor bile.. 2 sini bir arada yürütebilir miyim..kafam çok karisık
trabzonda benımde yengemın kardeşi yaptırıyor..orda zaten buyuk bır hastane var zaten ..bu arada kafan tabı karıssın cunku 5 sene ne yahu bence arkadasın doktorunu değiştirmeliymiş.. her ğittiğimde kendı dr bana derkı zor bir hastasın zor bir vakka agızın kolay olmayacak 2,2,5 snee .. dediğim gibi bence ordaki buyuk üniverte hastanesi ile ğörüş cok fazla seceneğin yok netıcede ama en azından üniverte hastanesi :) bizide bilğilendir durumdan cok gecmiş olsun.. burda olsaydın benım dr ğörüşmeni isterdım :) en azından kafadaki sorular giderdi :)

Küçükken üstten çıkan dişi çektirdiğimizden dolayı bendeki üst çenedeki problem sadece orta hat kayması dişler düzgün çapraşıklık yok şuandaki tedavim de orta hattın doğru yere kaymasını sağlıyorlar.Alt çenede de dişler hep üst üste :KK70: çapraşıklık diz boyu :KK70:

yolun başındasın ama muhakkak alt dişede takacaklar değilmi :)

yolun başındasın ama muhakkak alt dişede takacaklar değilmi :)

geçen hafta takıldı alt dişlerime ve bir tane de çekim yaptılar bu haftada bir tane çekecekler artık sonrasında rutin aylık gideceğim :) ve tellerime alıştım hoşuma gidiyorlar çok tuhaf :D :D ayrı bi havam oldu yahu :P

Selam kizlar yardiminizi rica ediyorum suan cok umutsuzluga kapildim:KK43: ust dislerime 7bucuk ay once tel takildi, ondan bir bucuk ay sonra da altlara takildi. Ciddi derecede caprasiklik vardi ustye, duzgun kapanis olmasi icin de altlara da cok beklemeden takildi teller. Dislerimd ciddi sekilde duzelme oldu, cekim yapilan disin yerine dogru kaydi disler bosluk kapandi coz azcik mm olarak bi aciklik vardir belki. Ama ust ön iki disim hala onde biraz, yani tamamen geriye gitmedi disler. Zincir lastikleri alti aydir kullaniyodum zaten, bir ay once de minik lastiklere basladik ust kopek dislerimle alttaki braketli son dislerime takiyorum. Ust dislerimdeku bosluk kapandigi icin bu ön iki buyuk dis geri gitmicek diye cok korkuyorum. Bu kuanilan minik lastikler dislerin geri gitmesini saglar mu? Cok bosluk kalmasa bile geri gitme ihtimali olur mu bi sekilde?

Selam kizlar yardiminizi rica ediyorum suan cok umutsuzluga kapildim:KK43: ust dislerime 7bucuk ay once tel takildi, ondan bir bucuk ay sonra da altlara takildi. Ciddi derecede caprasiklik vardi ustye, duzgun kapanis olmasi icin de altlara da cok beklemeden takildi teller. Dislerimd ciddi sekilde duzelme oldu, cekim yapilan disin yerine dogru kaydi disler bosluk kapandi coz azcik mm olarak bi aciklik vardir belki. Ama ust ön iki disim hala onde biraz, yani tamamen geriye gitmedi disler. Zincir lastikleri alti aydir kullaniyodum zaten, bir ay once de minik lastiklere basladik ust kopek dislerimle alttaki braketli son dislerime takiyorum. Ust dislerimdeku bosluk kapandigi icin bu ön iki buyuk dis geri gitmicek diye cok korkuyorum. Bu kuanilan minik lastikler dislerin geri gitmesini saglar mu? Cok bosluk kalmasa bile geri gitme ihtimali olur mu bi sekilde?

henüz 7-8 ay olmuş ortodonti tedavisi uzun soluklu oluyor en az 1,5 - 2 yıl veriyorlar yarısındasın doktorun en uygun tedavi şeklini planlamıştır diye düşünüyorum.Bence canını sıkma doktorunla bu endişeni konuş sana tedavinin ileriki dönemleri hakkında bilgi versin en azından rahatlamış olursun :)

tamam ama cenenınde bir yerı vardır dişlerininde hanı dumduz cene olmayabilir bence düz olması harıka ama dr unla konus en guzelını yapacaktır ve n-bence dr bılke bız kadar heyecan yapıordur :)

Doktorum bana geçen ki muayene de köpek dişiyle yanında ki dişle bağlantılı o iki diş arasına çok değişik bi tel yerleştirdi böyle çengel gibi. Burda yazmıştım ama anlatamamıştım galiba kimseden ses çıkmadı :) Boşlukları kapatmaya yarıyormuş hiç kullanan oldu mu bundan ?

Back