• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

doğru fırçalama tekniği ; üstten alta doğru ,alt dişlerde gene o şekilde diş etlerinden başlanacak aşağı dogru yani youtube da videosu var izleyebilirsiniz yatay hareketle değil dikey hareketle fırçalanmalı

Benim teller çıkmak üzere, 1 sene 3 ay oldu. Ankara için ortodontist tavsiyesi isteyen varsa, hummalı araştırmalarım sonucu bulduğum ve çok memnun kaldığım yalçın ergir'i öneriyorum.

Merhaba kizlar
Ben 31 yasinda 3 cocuk annesiyim 23.4.2014te kendi imkanlarimla dis telleri taktirdim ve hayatimda verdigim en dogru kararlardan biri oldu. Taller 1,5-2 sene kalacak, 4saglikli disimi söktüler( biri dolguluydu) yer olmadigi icin. Dislerim cok cok carpikti iki disim yanyana durmuyordu o derece. hic gülmezdim yada cok cektinir utanirdim ama simdi hep agizim acik hatta agizin büyümüs diyenler bile oldu :). Yasiniz kac olursa olsun imkaniniz el veriyorsa mutlaka ve mutlaka yaptirin, insanlara etkinizi acayip degistiriyor düz disler ve güzel bir gülüs. Isteyen olursa resimde ekleyebilirim aylik aylik düzenli bir sekilde foto cektim farki daha net görebilmek icin

selam arkadaşlar . ctesı diş etime mini vidalar takıldı :) lastıkler 2 hafta sonra önce vida yerleri iyileşmesi gerek .. fıs sıktı uyustu .. sonra iğne yapıldı ve vida takıldı .. sıfır agrı hissetmedim bile..

merhaba sanırım bizim tedavimiz biraz benziyor bende bu çene problemim hakkında başlık açmıştım hatta.alt çene geriliği var bendede ameliyatı kabul etmediğim için farklı bir yöntem uygulanıyor.tedaviniz başlayalı ne kadar oldu.benim neredeyse iki sene olacak

slm teldaşlarım. Cumartesi günü alt çeneme de tel takıldı ve bir dişime daha veda ettim :) tedaviye tam gaz devam :) :)

merhaba sanırım bizim tedavimiz biraz benziyor bende bu çene problemim hakkında başlık açmıştım hatta.alt çene geriliği var bendede ameliyatı kabul etmediğim için farklı bir yöntem uygulanıyor.tedaviniz başlayalı ne kadar oldu.benim neredeyse iki sene olacak
merhaba ;
benım
ust cenemi genişlettik bir aperey takıldı anahtarlı felan.5 nısanda takıldı aparey ceneme ..3 aya girdiğimizde yanı 6 haziranda teller takıldı .. 8 aydır tel tedevısı diyelim diğer kısımda sadece cene apaeryı vardı.
sende durum nedir ?

2 hafta önce takılan vidaya bu haftada zincir lastikler takılarak dişlerimingeriye cekme işlemine başladık.aradaki cekilen diş boşlukları dolana kadar kalıcakmış.geri sayım başlasın olarak adlandırıyorum artık :)

Eklentiler

• IMG-20150211-WA0002.jpg
    IMG-20150211-WA0002.jpg
    78,8 KB · Görüntüleme: 203
  • IMG-20150211-WA0001.jpg
    IMG-20150211-WA0001.jpg
    71 KB · Görüntüleme: 176
merhaba ;
benım

ust cenemi genişlettik bir aperey takıldı anahtarlı felan.5 nısanda takıldı aparey ceneme ..3 aya girdiğimizde yanı 6 haziranda teller takıldı .. 8 aydır tel tedevısı diyelim diğer kısımda sadece cene apaeryı vardı.
sende durum nedir ?

bende henüz ön dişleri geri alma işlemine başlanmadı.damağımdaki aparey bir sene kaldı boşluklar açıldı alt ve üst cenenın uyumu bekleniyor sanırım tedavime başlanalı 1,5 seneyi geçti ama az kaldı diyor doktorum.
şimdi aparey çıktıktan sonra çene eski haline gelmesin diye ince bir damaklık gibi birşey takıldı.acaba ameliyatsız da istediğimiz gibi olacak mı çok merak ediyorum.
Senin hızlı ilerlemiş tedavin ayrıca dişleri geri alma işleminin bu şekilde yapılacağını bilmiyordum gerçi biz alışkınız cenemizin vidalanmasına :110::KK24:

bende henüz ön dişleri geri alma işlemine başlanmadı.damağımdaki aparey bir sene kaldı boşluklar açıldı alt ve üst cenenın uyumu bekleniyor sanırım tedavime başlanalı 1,5 seneyi geçti ama az kaldı diyor doktorum.
şimdi aparey çıktıktan sonra çene eski haline gelmesin diye ince bir damaklık gibi birşey takıldı.acaba ameliyatsız da istediğimiz gibi olacak mı çok merak ediyorum.
Senin hızlı ilerlemiş tedavin ayrıca dişleri geri alma işleminin bu şekilde yapılacağını bilmiyordum gerçi biz alışkınız cenemizin vidalanmasına :110::KK24:

benim bir albumum var ilk halınden bu zamana kadar olanlar.
az kalması güzel alıştık dediğin gibi .. diş boşlukları sanırım en az 6 ay sürecektır diye tahmın ediyorum.sonumuz güzel olacak :)

benim bir albumum var ilk halınden bu zamana kadar olanlar.
az kalması güzel alıştık dediğin gibi .. diş boşlukları sanırım en az 6 ay sürecektır diye tahmın ediyorum.sonumuz güzel olacak :)

baktım şimdi albümünüze son hali benim dişlerimle aynı baya ilerlemişisz. fakat sizden diş çekimi yapılmış sanırım öyle gibi gördüm.benim boşluklar apareyle açıldı sadece yirmilikler çekildi

bu tavşan dişliliğin bi çözümü yokmu (aşırı olmasada beni rahatsız ediyo ):KK12::KK12:bide daha önce diş kısaltan törpületen varmı acaba

Eklentiler

• IMG_20141211_115328 - Kopya.jpg
    IMG_20141211_115328 - Kopya.jpg
    27 KB · Görüntüleme: 201
18 yaş altı için 182 den kartal ağız ve diş sağlığı merkezi için randevu alıyorsun muayenede tel taktıracağını ve rapor istediğini söylüyorsun. Raporunu hazırlayıp veriyorlar hemen.

Kızlar merhaba Üniversitelerin diş hekimliği fakültelerinde 18 yaş üstü diş teli tedavileri ücretli mi oluyor. Bilgisi olan var mı?

Kızlar merhaba Üniversitelerin diş hekimliği fakültelerinde 18 yaş üstü diş teli tedavileri ücretli mi oluyor. Bilgisi olan var mı?

ewt takma parasınıda alıyolar özelle aynı fiyata geliyor 18 yaş üstü devlet karşılamıyo
diş hastanesinden alınca raporu özele göturuyorsun pozaman fıyat daha dusuk oluyor 18 yas altına en azından sıra zaman beklemıyorsun. her ortodontıst yapıyormu bilemiyorum .. benım ortodontıstımde hasta ile konusurken öğrendım bende ...

kızlarrr merhaba dündü benim 2. randevum 5 ocak da taktırmıştım şeffaf diş tellerimi düzeltem %70 oranında tamamlanmış baya hızlı ilerledi ama tabi bende çok fazla bi problem yoktu sol azı dişim önde ön iki dişim de geride ve diş profilim düm düzdü hiç kavis yoktu şimdi kavis sağplandı sayılır...
normalde doktorum alt dişlerime takmamıştı ama üst profili yakaladık sayılır artık altı takalım dedi ama ben 16 marta erteledim bir iş gezisi var oraya gidip geldikten sonra olması daha iyi olacak alışmam uzun sürüyor üstlere daha yeni alıştım sayılır eylül de tedavinin bitmesini umut ediyoruz bende gelişmeler bu şekilde

Back