• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

Merhaba,
Küçük bir sorum var;bende diş teli taktırmak istiyorum şeffaf olanlardan fakat ciddi bir endişem var oda konuşmama engel olması.Diksiyonumun oldukça düzgün olması gereken bir işte çalışıyorum.Diş teli takdığımda konuşmamda bozulma olursa çok sorun yaşarım.Diş teli takıpta konuşmasında bozulma olan var mı ?

Merhaba,
Küçük bir sorum var;bende diş teli taktırmak istiyorum şeffaf olanlardan fakat ciddi bir endişem var oda konuşmama engel olması.Diksiyonumun oldukça düzgün olması gereken bir işte çalışıyorum.Diş teli takdığımda konuşmamda bozulma olursa çok sorun yaşarım.Diş teli takıpta konuşmasında bozulma olan var mı ?

mrb. Ben de 5 aydır diş teli kullanıyorum. diş telinin konuşma esnasında herhangi bi engeli yok ya da konuşmanızı bozmaz. herhangi bi ortodontistle görüştünüzmü bilmiyorum ama bazı tedavilerde telden önce ya da telle birlikte üst çeneyi genişletmek için damak apareyi takılıyo. ben tedavime onla başladım yaklaşık 4 ay kadarda kullandım. konuşmamda çok ciddi bi şekilde bozuldu. bikere peltekleşiyosunuz ve aynı zamanda bazı kelimeleri damağınızdaki aperey yüzünden teleffuz edemiyorsunuz. konuşmanızdaki bozukluk dışardan çok ciddi bi şekilde farkediliyor. ben arkadaşlarımla telefonda konuşurken farketmişlerdi. neden böyle konuşuyosun diyede sormuşlardı. o çıktıktan sonra normal konuşmanıza dönebiliyosunuz tabi. her tedavide bu aparey kullanılmıyor üst çenesi dar olnları genişletilmek için kullanılıyor. eğer bi ortodontistle görüşürseniz o zaten tedavide bu apareyin takılıp takılmıyacağını en baştan söyler ona göre telede karar verirsiniz.

merhaba arkadaşlar uzun zamandır foruma yazmıyordum,10 ayı doldurdum,11 ayın içindeyim, üstten 2,alttan tek diş çekimin oldu,bütün dişlerime de braket takıldı sonunda bana parça parça takmışlardı braketleri, lastik de 1 ay kullandım,önümüzdeki ay lastiğe devam,doktorum 8-9 ayım kaldığını söyledi, ama artık çok sıkıldımmm,yemek yedikten sonra aynaya bakmadan gülememek çok kötü,sürekli kontrol etmek falan sıkıldım artık,şu zaman çabucak geçse keşke, teli çıkan arkadaşları gördüm,çok güzel olmuş dişleriniz, darısı bizlerin başına,tel taktırmayı düşünen arkadaşlar vakit kaybetmesin bence,ben 28 yaşındayım, daha önce yaptırsaydım keşke,şimdi hamilelik için telin çıkmasını bekliyorum,bir zararı yok ama kendimi daha iyi hissedicem sanırım telim çıkınca

mrb öncelikle geçmiş olsun. inş çabucak biter tedavinde kurtulursun. hiç sıkıntı yaşamadan gülümseyebilirsin. 4 dişim çekilde demişsin. benim merakım bu dişlerin boşlukları kapandıktan sonra çene yapında bi değişiklik oldu mu. özellikle çenesi biraz önde olanların dişlerini çekerek çeneyi hafifte olsa geriye aldıklarına dair bi paylaşım okumuştum da. senin böyle bir sorunun var mıydı ve çene yapında herhangi bir değişiklik oldu mu merak ettim.

mrb. Ben de 5 aydır diş teli kullanıyorum. diş telinin konuşma esnasında herhangi bi engeli yok ya da konuşmanızı bozmaz. herhangi bi ortodontistle görüştünüzmü bilmiyorum ama bazı tedavilerde telden önce ya da telle birlikte üst çeneyi genişletmek için damak apareyi takılıyo. ben tedavime onla başladım yaklaşık 4 ay kadarda kullandım. konuşmamda çok ciddi bi şekilde bozuldu. bikere peltekleşiyosunuz ve aynı zamanda bazı kelimeleri damağınızdaki aperey yüzünden teleffuz edemiyorsunuz. konuşmanızdaki bozukluk dışardan çok ciddi bi şekilde farkediliyor. ben arkadaşlarımla telefonda konuşurken farketmişlerdi. neden böyle konuşuyosun diyede sormuşlardı. o çıktıktan sonra normal konuşmanıza dönebiliyosunuz tabi. her tedavide bu aparey kullanılmıyor üst çenesi dar olnları genişletilmek için kullanılıyor. eğer bi ortodontistle görüşürseniz o zaten tedavide bu apareyin takılıp takılmıyacağını en baştan söyler ona göre telede karar verirsiniz.
Henüz gitmedim bu ay içinde randevu alıp gideceğim.Teşekkür ederim bilgiler için.Gittiğim doktorla etraflıca konuşmalıyım.

mrb öncelikle geçmiş olsun. inş çabucak biter tedavinde kurtulursun. hiç sıkıntı yaşamadan gülümseyebilirsin. 4 dişim çekilde demişsin. benim merakım bu dişlerin boşlukları kapandıktan sonra çene yapında bi değişiklik oldu mu. özellikle çenesi biraz önde olanların dişlerini çekerek çeneyi hafifte olsa geriye aldıklarına dair bi paylaşım okumuştum da. senin böyle bir sorunun var mıydı ve çene yapında herhangi bir değişiklik oldu mu merak ettim.
merhaba tşkr ederim,benim çapraz kapanış vardı,dişler çekildikten sonra dişleri sıralıyor doktor,çenem çok önde değildi yani bir sıkıntım yok,boşluklar geç kapanıyor,benim çene yapım küçük olduğundan dişler sığmadığpından zaten çekim yapıldı,şimdi de yavaş yavaş yerleşiyor dişler,heralde bir 8 ay sonra falan bitecek tedavim

tel en az 1 sene kadar agızda :)
dün bir arkadasım huysuzluk yapıp cıkartmasını istedı ve ust dişleri düz diye. aradan 6 ay gectı ve ğişman oldu yenıden takıcak dişlerinee.. bu iş sabır işi :)
benım 2,5 sene dedı en fazla o yuzden kafam rahat :) dişlerim cekıldi dişlerim kayıyor boşluk kapanmadı ama biliyorumkı sonunda hepsi ğececek :)

an itibari ile dişlerim. diş boşlugu bukadar kapandı .. iki dişim arasıda bukadarkı benım dişlerimının arasında dıs ipi bile ğirmıyordu :)

Eklentiler

• 041120142095.jpg
    041120142095.jpg
    242,2 KB · Görüntüleme: 185
an itibari ile dişlerim. diş boşlugu bukadar kapandı .. iki dişim arasıda bukadarkı benım dişlerimının arasında dıs ipi bile ğirmıyordu :)[/QUOTE

Şekerim, alt dişlerine ne zaman takılacak? Benim de önce altlara takıldı daha sonra 6 hafta sonra da üstlere takıldı dün...İlk aylar gelişmeler hızlı oluyormuş, sonra kaymalar yavaşlıyormuş diye okudum..inşallah hemen tedavimiz biter de çıkarırız telleri hemencecik :))

benim alt dişlere 6-9 ay sonra takacagını söyledi dr 'um.. cünku önce üsteki dişleri hizaya sokacakkı sonra alt dişlerle endeklicekmiş :) yaa ilk diş cekıldığinde dedım ne olursa olsun hanği diş telini takarsın bilmıyorum ama acıl kapansın bu boşluk duusn gulemıorum bile.. temmuzun son haftası cekıldı düşün :) baya kapandı ama sanırım altlara takılana kadarda acılan acılıcaktır. her ay gittiğimde daha kalın tel takıyor :)

bu topiği görünce yazasım geldi :)
bende tel tedavisi görmüş ve felaket dişlerden inci gibi dişlere kavuşmuş birisiyim :) gerçekten değdi her şeye.. bir tane bile dişim çekilmeden gerek enselik gerek lastik tedavileriyle hallettiler. şimdi tellerim çıkalı 3 yıl falan oluyo sadece içten şerit gibi tel takılı bozulmasın diye o kadar :)

bu topiği görünce yazasım geldi :)
bende tel tedavisi görmüş ve felaket dişlerden inci gibi dişlere kavuşmuş birisiyim :) gerçekten değdi her şeye.. bir tane bile dişim çekilmeden gerek enselik gerek lastik tedavileriyle hallettiler. şimdi tellerim çıkalı 3 yıl falan oluyo sadece içten şerit gibi tel takılı bozulmasın diye o kadar :)
Ne kadar kullandın peki canım bir de hangi ildesin?

Bu biraz da şans işi aslında yani bir sene diyip bir sene de çıkanlarda var bir sene diyip üç sene kalanlarda var.. Dişin yapısı çok önemli.. Sen bana uyma sen tak takabildiğin kadar benim canım atlıdır lastikler dişlerimi ağrıttığı gibi çıkartıp atıyordum:KK53:
şanstan ziyade kişiylede alakalı :) söylediklerine uymazsak süre uzuyo.. ben başka bi şehirde tedavi oluyordum mesela lastiğin takılışını unuttuğum oluyodu hopp gidince doktor hemen takmamışsın sen böyle yaparsan daha çok gelirsin falan diyodu :)

şanstan ziyade kişiylede alakalı :) söylediklerine uymazsak süre uzuyo.. ben başka bi şehirde tedavi oluyordum mesela lastiğin takılışını unuttuğum oluyodu hopp gidince doktor hemen takmamışsın sen böyle yaparsan daha çok gelirsin falan diyodu :)
Çıktımı senin tellerin :)

Yazmışsın üstte grmedim kusura bakma :) Ne kadar demişlerdi peki başta birde Bursada nerde taktırdın :)
yok kusur mu olur ya :) bana süre vermediler sana bağlı sen iyi olursan kolaylaşır ama sen tedaviye uymazsan bu süre uzar gider dediler :) ki ben lastiklerde düzenli olsaydım eminim daha çabuk biterdi :) dentatürk diş hastanesinde taktırmıştım :)

yok kusur mu olur ya :) bana süre vermediler sana bağlı sen iyi olursan kolaylaşır ama sen tedaviye uymazsan bu süre uzar gider dediler :) ki ben lastiklerde düzenli olsaydım eminim daha çabuk biterdi :) dentatürk diş hastanesinde taktırmıştım :)
Hüseyin Hüseyin mi yoksa :KK53:

valla şöyle söyliyim ben hastanenin yeni açıldığı sıralarda başladım tedaviye ve bikaç tane doktor değiştirdim ama hiçbirinden şikayetim olmadı hepsi özenle ilgilendiler :) ama en son doktorum oydu :)

Back