Ben çok rahat sakiz ciyniyorum misir bile kemiriyorumkorkma bisey olmaz :)
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Patates Kızartma yiyebilirsin cok sert olmuyor cips gibi hem cesarette gelir olc ne kadar dayanıklı olmadi doktora gider taktirirsin eger cesaret etmezsen corbaya talim :)
Ben çok rahat sakiz ciyniyorum misir bile kemiriyorumkorkma bisey olmaz :)
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Ya bende cok rahatim dun taktirdim birbgece birazbagtim oldu onun.harici salatalik falan yiyprum isirmamda problem yok yprumlari okudukca ben anormalmiyim demistim taki senin.yorumu gorene kadar
Tedavide 1 yıla yaklaşırken artık hiç bi şeyi ilk zamankli gibi önemsemiyorum :) kızartma, cips, kola, zeytin, elma(ısırarak:) ... Artık bütün fırçaları da kullanmamaya başladım üşenmeye başladım :) kendi fırçam ve ortodontik fırçayla fırçalıyoorum sadece inş sararmaz dişlerim şimdilik iyi durumdalar :) Bu arada artık aynanın karşısına geçip kontrol etme devri de bitti kontrol etmiyorum bütün dişler düzeldi çok şükür ama neyi bekliyoruz bilmiyorum, en kısa zamanda kurtulmak ümidiyle.. :)
mayıs ayında takıldı 17 sınde hıc ağrım olmamıştı fakt bu ay kı kontrolde lastikleri değiştirmedi gerginlıgın durması ıcınmıs bi dahakı ay değiştiririm dedi.yayı dahada gerginleştirdi arkada kalan dışım acıyor dişlerim sızlıyor yıne arka dişleri itikledigi için arka dişlerimde ağrıyor iftarda agrı kesıcı aldım agrı geçti fakat fena bı sızı var hatta cay ıcıyorum suan ıcerken bile sızısı var
Gecmis olsun deneyim olmus oldu artik bizde dikkat ederiz baklavada :)ya uff braketim kırıldı. dün bi dilim baklava yiyim dedim baklava da sertmiş bi baktım braket telden kayacak kadar çıkmış.şimdi doktora gitmem lazım
Evet canim yay yer acmak icinmis ben aceleci oldugumdan elim ve dil yoluyla destek veriyorum dahada gerginlesiyor :)Benim de ön dişime yay takıldı, diğer tarafa da lastik takıldı. Yay yer açmak için kullanılıyor dimi canım
bugun 1 ay kontrolum var ... herkes ısıramıorum felan dıyor bende ole seyler hiç yok .. sadece haftadır ön 4 dişimde dilimle baskı yaparsam hanı uyuşma olur ya öle bişi .. dişler oynamıyoır sanırım benım hiç.. bakalım ne dicek yada 1 ay sonra neyapıyorlar acaba dişleree
Ben on dislerimle isirmak istemedigimden olabilir kuvvet uygulamiyorum on dislere. Yoksa isirmaya calissam isirabilirim. Arka dislerimle findik fistik dahi yiyorum sorun yok. Ilk ay kontrolunde benim alt tellerim takilmisti. Usttekilerin minik lastikleri degisip uzayan teller kesilmisti. Her ay zaten o minik lastiklerin degisimi ve genel dis kontrolu yapiliyor. Ama her tedqvinin seyri farkli olabilir. Ne islem yapilacagi degisir. Ama genel olarak bunlar yapiliyor.
benim dişlerimide braketelrın etrafında lastık felan yok .. en son cıkan kapaklı braket takıorum dedı ufak olusu senı asla yara yapmaycak dedı hakkaten hıc sorun yasamadım yanı değişecek bir lastiği vs yok belkide takacak .. braketleri yapıştırım ustten tık tık kapadık tel arada kaldı ..benım alt dişlere en az 3 ay sonra dedı .. ozaman damağımdakı aparat demirde cıkıcak cok süşür.. ama ben değişmedi diordum yaa resım cektım az önce ve değiştiğini gördüm :) zate ara yuz fırcam o dişe ilk ğirmiyordu ama şimdi ğiriyor ama resımden daha cok anladım .. bakalım bugun neler diyecek duruma göre diş cekebiliriz demişti belkıde onun kararı olucak umarım olmaz yaa cektırmek ıstemıorum dişlerimii ...gelişmeleri yazıcam ..6 hafta içindekı fark bukdar :)
benim dişlerimide braketelrın etrafında lastık felan yok .. en son cıkan kapaklı braket takıorum dedı ufak olusu senı asla yara yapmaycak dedı hakkaten hıc sorun yasamadım yanı değişecek bir lastiği vs yok belkide takacak .. braketleri yapıştırım ustten tık tık kapadık tel arada kaldı ..benım alt dişlere en az 3 ay sonra dedı .. ozaman damağımdakı aparat demirde cıkıcak cok süşür.. ama ben değişmedi diordum yaa resım cektım az önce ve değiştiğini gördüm :) zate ara yuz fırcam o dişe ilk ğirmiyordu ama şimdi ğiriyor ama resımden daha cok anladım .. bakalım bugun neler diyecek duruma göre diş cekebiliriz demişti belkıde onun kararı olucak umarım olmaz yaa cektırmek ıstemıorum dişlerimii ...gelişmeleri yazıcam ..6 hafta içindekı fark bukdar :)
mrb, bugün tam 1 ay oldu ve hiçbir değişiklik yok. iki gün önce de alt çeneme takıldı. iki alttan iki üstten tam 4 tane dişim çekildi, parmak ucum girecek kadar da boşluk var her iki yanda da. doktor ust çenemdeki dişimi çekerken en az 1 saat uğraştı, hiç abartmıyorm. çekimi bile bu kadar zor olurken o diş zamanla kayıp o boşluğu nasıl dolduracak anlamıyorm..tedavime 2 yıl sürecek dedi.dişlerim çekildiği için o boşluklar dolduktan sonra ağzım daha içe doğru yatay mı olacak? ( diş çekimimi dişlerin çok önde duruyor diye yaptı doktor.)
bir yıl sonra da kısmetse evleneceğim.telleri geçtim bu boşluklarla resim falan çektirirken hiç gülemem ben yaatabi bir yıla kadar kapanmazsa.. acaba düğün için doktora bi kaç günlüğüne çıkaralım desem doktor kabul eder mı :) etmez di mi? bana da öyle geliyor..
Ben on dislerimle isirmak istemedigimden olabilir kuvvet uygulamiyorum on dislere. Yoksa isirmaya calissam isirabilirim. Arka dislerimle findik fistik dahi yiyorum sorun yok. Ilk ay kontrolunde benim alt tellerim takilmisti. Usttekilerin minik lastikleri degisip uzayan teller kesilmisti. Her ay zaten o minik lastiklerin degisimi ve genel dis kontrolu yapiliyor. Ama her tedqvinin seyri farkli olabilir. Ne islem yapilacagi degisir. Ama genel olarak bunlar yapiliyor.
Canım merhaba, benim de ön dişlerim hassas ağrı yok ama ısırdığımda sanki yerinden oynayacakmış gibi geliyor, o yüzde arka dişlerle sürekli.
Randevunu değiştirebildin mi? ağustos 9 saat 10,30 benim randevu, belki denk geliriz. Neyse bişey sorucam senin lastikler kaç mmdi, ben şuan 7.9 mm kullanıyorum, sahurdan iftara kadar ağzımda , iftardan sonrada bi iki saat takıyorum, ama konuşurken boğuk boğuk konuşuyorum beni dinleyen iki kere tekrarlatıyor :)) inşallah şu elastiklerden başka süprizlerle karşılaşmam..
birde braketlerimin kenarlarında lekeler var acaba yapışkanın izlerimi onlar , alt dişlerimde hafif lekelenme olmuştu sordum aydan hanıma, tedavi sonrası bi cilalık işi var onların dedi. Umarım gerçekten de öyledir, çünkü dişlerimi bi zımparalamadığım kaldı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?