• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

Evet İlknur Çöpür yanlış yazmışım.Benim üstlerdeydi problem ama alta da takılacak.Zorunlu mu bilmiyorum ona doktor karar verir.Öncesinde İlknur Hanıma bi git canım o yönlendiriyo seni.Ortodontistin adı Şeniz.9Ağustosta gelecek tekrardan.Tabi olabilir neden olmasın :)

Gidicem canm tesekkur ederim

alt ust diye ayrım yapılıp yapılmadığını bilmiyorum hiç duymadım set halınde alt ust braket ama bence ikisinide yaptırın yaptırmışken zaten nakite taksit yapıyorlar zorluk cekmezsınız ufak bır farkdan ben cok erteledim cok pısmanım şimdiye dızılı dıslerım olmuştu.:43:

Merhaba ben de görüştüm Murat Bey ile bayram dönüşü başlıyorum benim de alt üst takılacak altta çok bi problemim yok ama kapanma açısından alta da takılması gerektiğini söyledi.:20:

mrb, bugün tam 1 ay oldu ve hiçbir değişiklik yok. iki gün önce de alt çeneme takıldı. iki alttan iki üstten tam 4 tane dişim çekildi, parmak ucum girecek kadar da boşluk var her iki yanda da. doktor ust çenemdeki dişimi çekerken en az 1 saat uğraştı, hiç abartmıyorm. çekimi bile bu kadar zor olurken o diş zamanla kayıp o boşluğu nasıl dolduracak anlamıyorm..tedavime 2 yıl sürecek dedi.dişlerim çekildiği için o boşluklar dolduktan sonra ağzım daha içe doğru yatay mı olacak? ( diş çekimimi dişlerin çok önde duruyor diye yaptı doktor.)

bir yıl sonra da kısmetse evleneceğim.telleri geçtim bu boşluklarla resim falan çektirirken hiç gülemem ben yaa :( tabi bir yıla kadar kapanmazsa.. acaba düğün için doktora bi kaç günlüğüne çıkaralım desem doktor kabul eder mı :) etmez di mi? bana da öyle geliyor..

Canim ilk aydan sonra basliyor ilerleme. Benimde ust cene ondeydi ve iki dis cekilmisti. Bi iki ay psikolojim cok kotuydu. Bu dislern bosluklari nasil kapanacak ben ne yaptim niye taktirdim dedim kendime. Suan 6.ayimdayim ve sag taraf nerdeyse tamamen kapaniyor cok minik bisey kaldi. Sol tarafta yari yariya kapandi. Zaten dis bosluklarinin kapanmasi en az 9 ay demisti doktorum beni. Sabirli ol. Ilk aylar insan cok pisman oluyor ama ilerlemeyi gorunce iyiki taktirdim diyosun. Dugun icin konus belki kabul edebilir doktorun.

sen ne kadar ödüyosun nerde yaptırıyosun bilgi verirmisin acaba?bir de dişlerinin fotoğrafı varsa paylaşırmısın?

Benim doktorum istanbulda siz sanirim duzcedesiniz dislerim duzelsin fotograf aticam aylik resim klasoru yapiyorum :)

Merhaba ben de görüştüm Murat Bey ile bayram dönüşü başlıyorum benim de alt üst takılacak altta çok bi problemim yok ama kapanma açısından alta da takılması gerektiğini söyledi.:20:

Aslinda ramazanda cok bosluk varmis normalde yogun oluyor surekli hastasi var hazir bosluk varken randevu almaya bak etkenden taktir zaten tel takimi orucada engel degil

Arkadaşlar bende araniza yeni katildim. Iki uc gun oldu disime tel takilali suan sadece uste takildi. Kac senedir bekliyordum bu ani :) soru sormak isteyen olursa seve seve yardimci olurum. :) suanki en büyük sıkıntım yemek. Kahvaltı yapmayi özledim. Ne zaman baslayabilirim ekmek turu seyler yiyebilmeye ?

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Arkadaşlar bende araniza yeni katildim. Iki uc gun oldu disime tel takilali suan sadece uste takildi. Kac senedir bekliyordum bu ani :) soru sormak isteyen olursa seve seve yardimci olurum. :) suanki en büyük sıkıntım yemek. Kahvaltı yapmayi özledim. Ne zaman baslayabilirim ekmek turu seyler yiyebilmeye ?

Bi kac sorum olck o zaman size :-) ben de bayramdan sonra tel taktircm da yemede ne gibi problemleriniz oldu cok agrili oldu mu , agzinizi kapatmak zor oluyo mutellerle :-). Ve bi de tel takmadan once dislerinize ne gibi bi tedavi uygulandi yani temizleme torpuleme falan oldu mu

Bi kac sorum olck o zaman size :-) ben de bayramdan sonra tel taktircm da yemede ne gibi problemleriniz oldu cok agrili oldu mu , agzinizi kapatmak zor oluyo mutellerle :-). Ve bi de tel takmadan once dislerinize ne gibi bi tedavi uygulandi yani temizleme torpuleme falan oldu mu

Yemek büyük sorun başlarda. Bebeklerin yemek yediği gibi yiyorsun koparmak isirmaz imkansiz cunku disler cok agriyor o yuzden agzina aldığını yutman gerek. Corbanin icine ufak ufak ekmekler dograyip içiyorum. Pilav ve benzeri seyleri ezerek yiyorum ilk zamanlar dişlerini kullanmak cok zor ama kuzenlerim de yaptirdi bi süre sonra yiyebiliyormussun. Artik dişlerini kullanmaya çalıştığın zaman agri olmuyorsa dedi kuzenim ama gene disinle sert seyleri koparmak isirmak yasak tellere zarar gelebilir. Benim sadece bir disim cekildi onun haricinde tel takilmadan once temizleme yapildi ama buyuk capli bisi degil. ust disler alt dislere gore biraz daha beyaz :) ve ilk gun disinda hic agrim olmadı ama dislerimi hic zorlamadim hic bastirmadim dislerimi. biraz sikmaya calissam hemen agrimaya başlıyor. Biraz zahmetli ama kesinlikle deger :)

1 haftaya geçer ilk gun bende çorba içmiştim ekmek doğramıştım cıgneyemedım pek agrı degilde sızı vardı bende geçiyor ama hemen adapte oluyorsunuz ondan sonra gelsın durumler lahmacunlar :D
(herkese tavsıye etmıyorum tabı durum lahmacun benım tercihim bu braketlerımıze nazik davranmalıyız.doktorum duysa ne der kımbılır :D )

agrı kısıye göre değişiyor benım kuzenım tedavi gordu ağrılıydı 2 sene surdu onun kı ılk zamanlar agrı kesıcı alıp bol bol uyuduğunu hatırlarım :) benımkı ağrısız sadece ilk takıldığı zaman buyuk bı gerginlik baskı hissettim dişlerimi birbirine degdiremedım bu sızı olayı aksam ustu oldu ılk takıldığında sadece baskı vardı gerginlik bu muydu demısdım sonra sızı olunca demekki o değilmiş dedım :D ağızınızı kapatmak zor olmuyor fakat alışana kadar dudaklarınız tellere takılıyor sonra dudak ıclerı yara olduğundan yenı metotla agız kapatmaya başlıyorsunuz yaralar geçincede bi bakmışsınız alısmıssınız :) ben tel taktırmadan once 1 diş çekildim sonra diş tası temızlıgı yaptı tabı bunların gun aralıkları var hepsini 1 günde yapmadı en son gittiğimde tel taktı :) diş tası temızlıgınden sonra cok temız bak diyordu benım doktorum kanımca (diş tası temızlıgınden sonra diş etlerı hassaslaşıyor bıraz toparlanması ıcın bı kaç gun sonraya verdi tel takma işini :) ) bu arada yaralar olunca sakın pes etmeyın ılık tuzlu su gargarası tek dost ılk günler zor ama ben geçiyor demelerine pek ınanmıyordum açıkçası ama bıraz sabırla alışıyor ınsan :)

Son düzenleme:

bu arada hayırlı olsun tellerin inşallah uzatmalara kalmadan ıncı gibi olur dıslerımız bir an once su zımbırtıdan kurtulurz :)

of of yarın kontrol var yandım ben minik lastiklerim değişcek ligratür zımbırtısı 2-3 gun yemeye elveda tek dostum yıne çorba :43:

Cok tesekkur ederim cevaplariniz icin :-) valla dislerimden senelrdir rahtsz oluyorum agzimi aca aca gulemedim dislerimi gosteren tek i resim bile yok :-). Bunlari dusununce bu acilara sabredilebilir hele ki sonu inci gibi disler olacaksa dayanilir tabiki :-) insallah kismet olur da guzel dislere sahip oldugum gunleri gorebilirim :31:

Cok tesekkur ederim cevaplariniz icin :-) valla dislerimden senelrdir rahtsz oluyorum agzimi aca aca gulemedim dislerimi gosteren tek i resim bile yok :-). Bunlari dusununce bu acilara sabredilebilir hele ki sonu inci gibi disler olacaksa dayanilir tabiki :-) insallah kismet olur da guzel dislere sahip oldugum gunleri gorebilirim :31:

aynı durumdayız :) bı duzelsın çıksın su teller rahat rahat gulucem resimlerde :)

Canim ilk aydan sonra basliyor ilerleme. Benimde ust cene ondeydi ve iki dis cekilmisti. Bi iki ay psikolojim cok kotuydu. Bu dislern bosluklari nasil kapanacak ben ne yaptim niye taktirdim dedim kendime. Suan 6.ayimdayim ve sag taraf nerdeyse tamamen kapaniyor cok minik bisey kaldi. Sol tarafta yari yariya kapandi. Zaten dis bosluklarinin kapanmasi en az 9 ay demisti doktorum beni. Sabirli ol. Ilk aylar insan cok pisman oluyor ama ilerlemeyi gorunce iyiki taktirdim diyosun. Dugun icin konus belki kabul edebilir doktorun.

İnşallah bir değişme olur. İnsan değişmeyi görünce hevesle bekliyor. Görmeyince sanki bosu bosuna zaman geçiyormuş gibi hissediyor. En çok istediğim de şu boşlukların kapanması.sen 6 ayı bitirmişsin ne güzel.bana daha çok var.ama başlamak bitirmenin yarısıdır derler :)

of of yarın kontrol var yandım ben minik lastiklerim değişcek ligratür zımbırtısı 2-3 gun yemeye elveda tek dostum yıne çorba :43:

Benim bazen ilk gun biraz agrim oluyor. Oyle 2 3 gun suren agrim olmuyor cok sukur.

Herseyi isirmamak kaydiyla minik lokmalarla yiyebilirsin. Hayirli olsun tellerin.

Boyle nasil gececek aylar bayanlar? Yemek yada isirma yada acisindan degil..netice netice netice ??? Beklemek zor....

Ilk gunler cigneme biraz zor oluyor disler hassas cunku. Ama bir hafta sonunda rahatliyorsun. Isirmak kesinlikle yasak. Asitli icecekleri direk icmeyeceksin.pipetle ic. Agzimi ben ilk gunlr zor kapatiyordum.cunku disimin biri ondeydi baya.birde tel olunca dudagim havada kalmisti. Agiz ici yaralari kacinilmaz.doktor mum veriyor braketlere koy diye. Tahrisi azaltiyor. O agiz ici yaralari bence butun tedavi icinde en zor olani bana gore. Cunku benim agzimin ici jiletle kesilmis gibi oaramparca olmustu.altta bir tane var arada geciyor sonra tekrar yariliyor ve braket takildikca canim yaniyor.ama alistim artik yapcak bisey yok. Doktorunu harfiyen dinle. Benim doktorum disime herhangi bir islem yapmadi. Ben baska bir discide dolgularimi va yaptirmistim zaten. Ortodontistim tel tedavisi disinda baska dis sorunlariyla ilgilenmiyor.

Son düzenleme:
bu arada hayırlı olsun tellerin inşallah uzatmalara kalmadan ıncı gibi olur dıslerımız bir an once su zımbırtıdan kurtulurz :)

Teşekkür ediyorum inşallah. Uzun bir surec bekliyor :) suan agrim sizim yok cok şükür cok dikkat ediyorum umarim boyle devam eder. :)

aynı durumdayız :) bı duzelsın çıksın su teller rahat rahat gulucem resimlerde :)

Evet kesinlikle bütün fotograflarimda agzim disimi gostermemek icin yogun cabayla buzulmus sekilde. Doya doya gulumseyebilmek icin bu zahmetler deger :)

Back