• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

başka sitelerdende bilgi araştırıyorum bırının tedavi sonrası su yazısını okuyunca içim rahatladı şeffaf taktırmadığım ıcın aklım kalıyordu :)

''Ve sonrasında da en zorlu kısma geldik; braketleri sökmek. Metal tüpler çok kolay çıktı ama şeffaf braketlerimi sökerken aşırı derecede canım acıdı. Hatta dişimi de söküp çıkaracağını sandım bazılarında. Bu kadar çok acımasının nedeni şeffaf braket olmasıymış. Metaller gerçekten kolayca çıkıyor, hiç zorlanmıyor ve acımıyor.'' ALINTI

1.5 2 yil metal telle gezmek yerine cikarken zorlanmak daha iyi degil mi :D oyoe yada boyle takildi braketlerimiz.bi sekildede cikacak :))

Ben gecen sene taktirdim doktorun hala cikarmaya niyeti yok bu gidişle telli duvakli gelin olucam

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Guldurdun beni :))
Sorun neydi dislerinde? Zaten en az 1.5 sene takili kaliyor teller.pekistirme asamasindamisiniz?

Merhabaa herkeze bende yeni taktiriyorum braket mi adi emin degiljm ama metal kare gibi yapistirilarak takilan parca takildi carsamba teller gecicek cok heycanliyim benden bask bursa varmii :D

Var canim bikac kisi variz bursadan. Doktorun kim? Hayirli olsun.

Merhabaa herkeze bende yeni taktiriyorum braket mi adi emin degiljm ama metal kare gibi yapistirilarak takilan parca takildi carsamba teller gecicek cok heycanliyim benden bask bursa varmii :D

Evet braket takilanin adi. Bazi doktorlar teli bikac gun sonrada takabiliyor.

Guldurdun beni :))
Sorun neydi dislerinde? Zaten en az 1.5 sene takili kaliyor teller.pekistirme asamasindamisiniz?

Damak darligi var canim bende damagim küçük olduğu için dişlerin yavaş yavas öne çıkmaya basliyordu hafif dişlek olmaya baslamistim bile. Şuan dişlek değilim ama dişlerim ne kadar duzelirse duzelsin şu tavşan görüntüsü gitmeyecek sanirim :-D kucuklukten beri bi tavsanlik var Allah öyle yaratmis ne yapalim :)

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Hangi doktora gidiyosun adres verebilirmisin.ben üst çeneyi yaptırmak istiyorum seninki iki taraf mi? Bide dişlerinin fotografi varsa koyabilirmisin.

Cedidiye Camii meydanında canım İlknur Çöpüroğlu kliniğin sahibi ama ortodondist İstanbul'dan geliyo. Benim üstlerde problem vardı ama altlı üstlü takılacak.

Masallah baya duzelmis. Nekadar varmis bitmesine tedavinin? Murat selek i duymustum.bi arkadas onda tedavi olmustu. Ben Aydan hanimda tedavi oluyorum.

Tedavim 2 yil surecek.Yani daha 14 ayim var uzun bir surec daha yarisina gelemedik yolun :) Bende Aydan hanimi duydum arkadaslarimdan.Bursadaki meshur ortodontistler belli zaten canim :) Insallah tedavilerimiz fazla uzamadan dislerimiz inci gibi siralanmis sekilde cikaririz

Var canim bikac kisi variz bursadan. Doktorun kim? Hayirli olsun.

Canim doktorumun adinj bilmyorum desem :D dentaturkte yaptiriyorum aslinda huseyin bey olucakti ben tedaviye baslamadan hastaneden ayrildi yerine istanbul etilerde de klinigi olan bir doktor geldi adini hatirlayamadim ama kendisindende hastaneden de memnunum suan siz nerede yaptiriyorsunuz

Evet braket takilanin adi. Bazi doktorlar teli bikac gun sonrada takabiliyor.
Bilgilendirme icin tesekkur ederim su metalin adini ogrendigim iyi oldu :D

1.5 2 yil metal telle gezmek yerine cikarken zorlanmak daha iyi degil mi :D oyoe yada boyle takildi braketlerimiz.bi sekildede cikacak :))

Bende ayni fikirdeyim :) Birde seffaf telden hep sarariyor diye korkuttular bizi.Bakimi cok zor fln diye.Allaha sukur hic sararma olmadi ve fazladan bir bakimda yapmiyorum.Yani porselen braket taktiracak arkadaslarima tavsiyem 1.doktorunuza guvenin en iyi malzemeyi kullanacagina dair 2. ha seffaf ha metal ikisininde gorevi ayni arac degilde amacdir onemli olan :))

Mrb kizlar bende râmazan bayramindan sonra tel taktircm ins. Dislerimn arasi acik sadece doktor cok sorunun yok dedi bir bir bucuk sene kadar duracakmis aceba kapanir mi tamamen araliklar bir de tel cikarildiktan sonra temizleme ypiyo mu doktorlar benim dislerde hem dis tasi var hem de uclari tirtikli onlari falan duzeltir umarim sormayi unuttm gittiimde de bi de burdab size danisym dedm

Mrb kizlar bende râmazan bayramindan sonra tel taktircm ins. Dislerimn arasi acik sadece doktor cok sorunun yok dedi bir bir bucuk sene kadar duracakmis aceba kapanir mi tamamen araliklar bir de tel cikarildiktan sonra temizleme ypiyo mu doktorlar benim dislerde hem dis tasi var hem de uclari tirtikli onlari falan duzeltir umarim sormayi unuttm gittiimde de bi de burdab size danisym dedm

diş yapına baglı hemen de duzelebilir tahmını sure soylemıs.dişlerin kapanır araları kapanmadan tedavıyı sonlandırmaz.tel takmadan diş tası temızlıgı vs yapıyor yapmadan teli takmıyorlar bildigim kadarıyla torpuleme yapıyorlar cıkardıkdan sonra ve yıne temızlık yapılıyor.zaten tel tedavısınde diş tası temızlıgı ve diş cekımı dahil oluyor en azından benım doktorum boyle soyluyor :)

ilknur çöpür galiba internetten baktım çöpüroğlu diye birisi yok.alt üst takılması zorunlu mu? senin doktorunun adı nedir?

ilknur çöpür galiba internetten baktım çöpüroğlu diye birisi yok.alt üst takılması zorunlu mu? senin doktorunun adı nedir?

eger çok buyuk bır değişim olmayacaksa cok bozukluk yoksa takmaz ama üstler duzeldıkden sonra dıslerın duzgun kapanması ve kapanma bozukluğu yaşanmasın diye kısa bı sure takabılır düzelmesi için. isteğe göre yapılan bısey değil maalesef mesela benım suan sadece ustte var alta ust duzeldıkden sonra takılcak ufak bır yamukluk var oda ust dıslerın konumları yüzünden olmuş.bence alta takılmasın diye bu kadar kararlı olma eger gereklıyse doktor söyler gerek varsada taksın ust tel çılesi cektıkden sonra alt bozuk olmasın veya kapanma sorunu olmasın yapmışken hepsi bitsin tabı yınede sen bilirsin ama ben yınede hıc bır doktorun zaten tedavıyı yarım yapıcagını sanmıyorum :)

eger çok buyuk bır değişim olmayacaksa cok bozukluk yoksa takmaz ama üstler duzeldıkden sonra dıslerın duzgun kapanması ve kapanma bozukluğu yaşanmasın diye kısa bı sure takabılır düzelmesi için. isteğe göre yapılan bısey değil maalesef mesela benım suan sadece ustte var alta ust duzeldıkden sonra takılcak ufak bır yamukluk var oda ust dıslerın konumları yüzünden olmuş.bence alta takılmasın diye bu kadar kararlı olma eger gereklıyse doktor söyler gerek varsada taksın ust tel çılesi cektıkden sonra alt bozuk olmasın veya kapanma sorunu olmasın yapmışken hepsi bitsin tabı yınede sen bilirsin ama ben yınede hıc bır doktorun zaten tedavıyı yarım yapıcagını sanmıyorum :)

aslında alta da istiyorum ama şuan maddi durum yüzünden bari üstü yaptırayım diyorum.neyse yarın gidip baktırıcam.

Son düzenleme:
Cedidiye Camii meydanında canım İlknur Çöpüroğlu kliniğin sahibi ama ortodondist İstanbul'dan geliyo. Benim üstlerde problem vardı ama altlı üstlü takılacak.

ilknur çöpür galiba internetten baktım çöpüroğlu diye birisi yok.alt üst takılması zorunlu mu? senin doktorunun adı nedir?bu arada nerede oturuyosun tanışıp diş teli hakkında konuşmak isterim tabi sende istersen.:49:

aslında alta da istiyorum ama şuan maddi durum yüzünden bari üstü yaptırayım diyorum.neyse yarın gidip baktırıcam.

alt ust diye ayrım yapılıp yapılmadığını bilmiyorum hiç duymadım set halınde alt ust braket ama bence ikisinide yaptırın yaptırmışken zaten nakite taksit yapıyorlar zorluk cekmezsınız ufak bır farkdan ben cok erteledim cok pısmanım şimdiye dızılı dıslerım olmuştu.:43:

alt ust diye ayrım yapılıp yapılmadığını bilmiyorum hiç duymadım set halınde alt ust braket ama bence ikisinide yaptırın yaptırmışken zaten nakite taksit yapıyorlar zorluk cekmezsınız ufak bır farkdan ben cok erteledim cok pısmanım şimdiye dızılı dıslerım olmuştu.:43:

sen ne kadar ödüyosun nerde yaptırıyosun bilgi verirmisin acaba?bir de dişlerinin fotoğrafı varsa paylaşırmısın?

ilknur çöpür galiba internetten baktım çöpüroğlu diye birisi yok.alt üst takılması zorunlu mu? senin doktorunun adı nedir?bu arada nerede oturuyosun tanışıp diş teli hakkında konuşmak isterim tabi sende istersen.:49:

Evet İlknur Çöpür yanlış yazmışım.Benim üstlerdeydi problem ama alta da takılacak.Zorunlu mu bilmiyorum ona doktor karar verir.Öncesinde İlknur Hanıma bi git canım o yönlendiriyo seni.Ortodontistin adı Şeniz.9Ağustosta gelecek tekrardan.Tabi olabilir neden olmasın :)

mrb, bugün tam 1 ay oldu ve hiçbir değişiklik yok. iki gün önce de alt çeneme takıldı. iki alttan iki üstten tam 4 tane dişim çekildi, parmak ucum girecek kadar da boşluk var her iki yanda da. doktor ust çenemdeki dişimi çekerken en az 1 saat uğraştı, hiç abartmıyorm. çekimi bile bu kadar zor olurken o diş zamanla kayıp o boşluğu nasıl dolduracak anlamıyorm..tedavime 2 yıl sürecek dedi.dişlerim çekildiği için o boşluklar dolduktan sonra ağzım daha içe doğru yatay mı olacak? ( diş çekimimi dişlerin çok önde duruyor diye yaptı doktor.)

bir yıl sonra da kısmetse evleneceğim.telleri geçtim bu boşluklarla resim falan çektirirken hiç gülemem ben yaa :( tabi bir yıla kadar kapanmazsa.. acaba düğün için doktora bi kaç günlüğüne çıkaralım desem doktor kabul eder mı :) etmez di mi? bana da öyle geliyor..

Back