Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

canım ben de 3 gün oldu lastiklere başlayalı ama bana 20 sa. takıcaksın dedi alıştık ya peki sen kaçıncı aydasın ne zman çkarıcaksın
i

Iyi gidiyor cok sukur. Bende en az 12 saat takiyorum. Mesela aksam 11 gibi takiyorum sabah 10-11 gibi cikariyorum.gece yatarken agzinda olsun demislerdi bana. Lastikler cok onemli aman ihmal etme. Mesela suan ramazan oruc oldugu icin sahurdan iftara kadar takiyorum.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

15 agustosa verdi benim randevuyu. Dun gitmistim zaten. Bende 7-8-9 agustostan birini istedim ama aydan hanim yok dedi bana. Muhtemelen seninde sadece lastik degisimi olur.bilemiyorum.cunku bende 2 ay sadece kontrole gitmistim. Ama benim baya ilerleme oldu. Sordumda bosluklar 3 ayda kapanir. Cikmasida kis sonu gibi dedi. Mart nisan heralde. Buna sukur. 2 sene diye basladik cunku.

Ayri ayri yazdim hep
Sen nasil lastik kullaniyorsun simdi? Mesela ben ilk ay 10mmlik ucgenle basladim. Suan 8 mmlik ucgenle devam ediyorum.

Ayri ayri yazdim hep
Sen nasil lastik kullaniyorsun simdi? Mesela ben ilk ay 10mmlik ucgenle basladim. Suan 8 mmlik ucgenle devam ediyorum.

canım lastik pakedinin üzerine baktım 9.4 mm. üçgen şeklinde takıyorum , İyide ağzımı açamıyorum ki konuşamıyorum, hergün değiştiricem, evet lastiklerin çok önemli olduğunu duyuyorum sürekli, herkesin takma süresi farklı galiba kimine sürekli diyorlar kimine 8 saat, bana da 12 saat dediler.
S
en alıştın artık tabii değilmi? bana aydan hanım 9'unda var dediler, o yüzden aldım olmazsa değiştiririm tarihi.

aynen canım benim için de avantaj oldu bu, sahurdan iftara kadar ağzımda olurlar evde olursam. dışarıda da takılacak bişiy değil bu :)

canım ben de 3 gün oldu lastiklere başlayalı ama bana 20 sa. takıcaksın dedi alıştık ya peki sen kaçıncı aydasın ne zman çkarıcaksın
i

merhaba, benim 5. ayın içinde , ne zaman çıkacağı konusu şimdilik muallak:)) geç olsun güç olmasın demişler dimi..inşallah hepimiz istediğimiz sonuçları sağlıklı dişlerler alırız. senin de yeni lastik tedavisi, nasıl gidiyor.. alıştın mı

alıştık artık acılara insanın ağzında bir sürü zava zingo ile dolaşması başta eziyet ama herşey bizim için:)

Ilk gunler biraz garip oluyorda sonra alisiyor insan. Bende disarida pek takmiyorum ama normal gunlerde mutlaka takiyorum. Aksatirsam icim ciz ediyor :) ben bir daha arayayim klinigide degistireyim ya. 15 inde hic musait degilim cunku. Saat kacta senin randevun?

Canım ben de yakın zamanda tedaviye başlıyorum. Doktorum üstten iki dişin çekilmesi gerektiğini söyledi. Acaba bi sorun olur mu ilerisi için diye tereddüt ettim sence sorun olur mu ?

Canım ben de yakın zamanda tedaviye başlıyorum. Doktorum üstten iki dişin çekilmesi gerektiğini söyledi. Acaba bi sorun olur mu ilerisi için diye tereddüt ettim sence sorun olur mu ?

Anlamadim ne gibi bir sorun? Ilk zamanlar boslugu biraz can sikici ama zamanla kapandikca unutuluyor. Guzel bir gulumse icin deger bence. Ilerisi icin bisey diyemiycem cunku benimde tedavim suruyor. Sorun olmaz diye dusunuyorum.

selam , benim de üst iki alt iki olmak üzere dört dişe güle güle dedim maalesef ama doktor en iyisini bilir, eğer güveniyorsan doktoruna hiç tereddüt etme canım:)

canım, benim saat 10:30 da, sen de o saate al görüşürük:) neyse iyi geceler diyorum herkese..

teller çıkalı pazartesi 2. haftam olacak .. sert gıdaları ısıramıyorum şu an dikkatli yiyiyorum herşeyi birde nalt ve üst dşlerimin arkasında sabitleyici teller takılı dikkat ediyorum yine yememe.. hatta braketlere o kadar alışmışımki piskolojik olarak yerken sanki braket varmış gibi davranıyorum:) Dişlerimden teller ilk çıktığında ço hassasiyet vardı giderek azalıyor.. benm dişler düzeldikten sonra minik lastikleri kullandım 1.5 -2 ay sonra teler tamamen çıkarıldı...Umarım yardımcı olabilmişimdir inşallah sizde en kısa zamanda düzgün dişlere ve gülüşlere kavuşursunuz ..

canım, benim saat 10:30 da, sen de o saate al görüşürük:) neyse iyi geceler diyorum herkese..

arkadaşım tekrar merhaba, lastikler varken ağzımı açmak, esnemek bile imkansız, ağrı yapıyor meret..alışılıyormu emin değilim sen lastikler varken konuşabiliyor musun? bu arada randevunu değiştirebildin mi..

Her gunnlastik degisti icin gerginlik hissi degismiyor. Ama konusabiliyorum. Biraz daha dikkatli sekilde. Yarin ariycam randevu icin. Agri yapiyor dogru ama lastiklerin amacida zaten ceneyi duzeltmek veya bosluklari kapatmak. Fazla kafana takmazsan daha rahat olursun. Cevrendende cekinme. Bu bir tedavi. Konusurken arada elimle agzimi kapatiyorum falan rahatim yani.

selam arkadaşlar. üst dişlerime tellerin takıldığı 20 gün oldu.biraz sabırsız mıyım ne ama şuan hiç değişim yok.sadece dişlerim esnek yani cok sert baskı yapnca coook hafif sallandıgını hissediyorum.yani yerinden oynuyor.insallah da yakında hareket etmeye başlarlar.altlara da 2 hafta sonra takılacak.sizde de böyle mi oldu ilk günlerde? yani ilk önce şöyle bi dişler esniyor gibi mi oldu sizde de?

Bir gecede bile disler kayabiliyor yerinden. Sabirli olun. Daha yolun en basindasiniz

Benim hem 8 yaşında dişlerim dökülmeden üstlerden dişler geldi, konuşmakta zorluk çekiyordum ağzımı kapatamıyordum, hatta gülmeye korkuyordum, sonra özel bir doktora gittik, doktor çok yaşlıydı hatta elleri titriyordu, ilk başlarda korkmuştum ama sağolsun ilk olarak altlı üstlü damaklı tel taktı, bişeyler yiyeceğimde çıkarıyordum, haftada bir kontrole gidiyordum.. Daha sonra sabit tel takıldı hani şöyle her dişin üzerine gelen yıldız gibi görünen tellerden, onlarda dişlerimin oynadığını hissettim hep, yani düzeliyorlardı, ama çok ağrı çektim, ve tam 18 yaşında o tellerden kurtuldum, tam 10 sene kullandım, sonuç mükemmel, hatta herkesten dişlerim e övgüler geldikçe özgüvenim daha da artıyor ve her fotoğrafta gülümseme gereği duyuyorum :) eğer sende rahatsızsan dişlerinden doktora bir danış derim, insanın dişleri ile sorunu olunca gülemiyor konuşamıyor onları göstermemek için çırpınıyor, yaşadım biliyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…