• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

okumaya çalıştım yazılanları..ama epey popüler bir konu olsa gerek baya bir vakit harcanması gerek tümünü bitirmek için.
33 yaşımdayım..çalışıyorum..evliyim..cocuğum var ve haftaya belki de bu gün dişlerimde teller olarak başlayacağım mesaiye..
hiiç bir endişem yok telli görünmek konusunda..ama sürecin uzunluğu sabırsızlanmaya sebep oluyor sanırım..
herkese şimdiden merhaba...

okumaya çalıştım yazılanları..ama epey popüler bir konu olsa gerek baya bir vakit harcanması gerek tümünü bitirmek için.
33 yaşımdayım..çalışıyorum..evliyim..cocuğum var ve haftaya belki de bu gün dişlerimde teller olarak başlayacağım mesaiye..
hiiç bir endişem yok telli görünmek konusunda..ama sürecin uzunluğu sabırsızlanmaya sebep oluyor sanırım..
herkese şimdiden merhaba...

şimdiden hayırlı olsun tellerin arkadaşım..bende 31 yaşındayım, yaşın önemi yok bu tedavide en önemli şey sabır, ve diş temizliği, beş ay oldu teller takılalı, ilk başlarda biraz zorlanıyorsun ama alıştıktan sonra kolay

[SUB][/SUB]
selam arkadaşlar. üst dişlerime tellerin takıldığı 20 gün oldu.biraz sabırsız mıyım ne ama şuan hiç değişim yok.sadece dişlerim esnek yani cok sert baskı yapnca coook hafif sallandıgını hissediyorum.yani yerinden oynuyor.insallah da yakında hareket etmeye başlarlar.altlara da 2 hafta sonra takılacak.sizde de böyle mi oldu ilk günlerde? yani ilk önce şöyle bi dişler esniyor gibi mi oldu sizde de?

Aynısı oluyor hala oynuyor gibi ama 2.ay dolucak daha bı hareket yok benımkılerde 2.ay da yay takıldı.ayın 15 ınde (3.ay baslangıcı) dahada gerginlestircek hem istiyorum hem ıstemıyorum :D

Son düzenleme:
Benim hem 8 yaşında dişlerim dökülmeden üstlerden dişler geldi, konuşmakta zorluk çekiyordum ağzımı kapatamıyordum, hatta gülmeye korkuyordum, sonra özel bir doktora gittik, doktor çok yaşlıydı hatta elleri titriyordu, ilk başlarda korkmuştum ama sağolsun ilk olarak altlı üstlü damaklı tel taktı, bişeyler yiyeceğimde çıkarıyordum, haftada bir kontrole gidiyordum.. Daha sonra sabit tel takıldı hani şöyle her dişin üzerine gelen yıldız gibi görünen tellerden, onlarda dişlerimin oynadığını hissettim hep, yani düzeliyorlardı, ama çok ağrı çektim, ve tam 18 yaşında o tellerden kurtuldum, tam 10 sene kullandım, sonuç mükemmel, hatta herkesten dişlerim e övgüler geldikçe özgüvenim daha da artıyor ve her fotoğrafta gülümseme gereği duyuyorum :) eğer sende rahatsızsan dişlerinden doktora bir danış derim, insanın dişleri ile sorunu olunca gülemiyor konuşamıyor onları göstermemek için çırpınıyor, yaşadım biliyorum..

duyduğum en uzun sure bu olsa gerek bayağı zor bir süreç olmuş geçmiş olsun canım :34:
bizde bekliyoruz bakalım inşallah o gunlerıde görücez :1:

İlk takıldığında okuyordum yorumları bir çok yerden ben alışamam dıyordum cok rahatıma düşkün bir ınsan olduğum ıcın ilk gun aglıyacaktım çocuk olsam ağlardım kendımı biliyorum çıkarın diye :1: sabah tırnağımı brakete takmış cıt cıt çekiyordum Allahdan yapışkanı sağlammış :1: o dısımle dudağım arasında ki garip cisim cok rahatsız ediyordu:1: Ama şimdi alıştım varlığına sadece gülerken rahatsız oluyorum varlığını hissediyorum.

duyduğum en uzun sure bu olsa gerek bayağı zor bir süreç olmuş geçmiş olsun canım :34:
bizde bekliyoruz bakalım inşallah o gunlerıde görücez :1:

Sağol canım, hatta bazen o kadar alışıyorsun ki onlara örneğin sakız çiğnemek yasak olduğu için, onlar yokken de çiğneyemiyorsun sanki varmış gibii :)
Hatta arada bir özlediğinde olabilir benden söylemesi :)))

Sağol canım, hatta bazen o kadar alışıyorsun ki onlara örneğin sakız çiğnemek yasak olduğu için, onlar yokken de çiğneyemiyorsun sanki varmış gibii :)
Hatta arada bir özlediğinde olabilir benden söylemesi :)))

Benimde 6.ay tel tedavisinde. 1 yil daha kalacak sanirim. Bende tellerimin cikmasini istiyorum. Onlari ozlemek istiyoruummmm :D

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

arkadaşlar tellerim 25 haziran 2014 de takıldı. İlk bir hafta falan şiddetli ağrılar oluyomuş ama benim hiç ağrım olmadı şuan da da yok.sevinsem mi yoksa ters bişey mi var diye üzülsem mi bilemedim:) ilk takıldığında bu durumda olanlar var mı?

Selam canım, benim de üst dişlerime 28 haziranda tel takıldı. Senin gibi hiç ağrı vs olmadı hatta bende mi bir anormallik var diye düşünmüştüm. Hemen hemen aynı zamanlarda başlamış tedavimiz. Senin sadece üst dişlerine mi takıldı ve lastikler ne zaman takılıcakmış bilgin var mı? Bana bu cumartesi lastikler takılıcak bakalım.

Selam teldaslarim.
Benim bir sorum herkese. Hani en son braket takilan dis var. Birde en arkada bos kalan bir dis. Benim ustten iki disim cekilmisti. Ust cene geriye dogru aliniyor diyelim. Farkettimki braketli son dis ve en arkada kalan bos dis birbirinden ayrilmis. Yani braketli dis one kaymis biraz. Boyle bisey yasayan varmi. Sonra duzelirmi?

Selam canım, benim de üst dişlerime 28 haziranda tel takıldı. Senin gibi hiç ağrı vs olmadı hatta bende mi bir anormallik var diye düşünmüştüm. Hemen hemen aynı zamanlarda başlamış tedavimiz. Senin sadece üst dişlerine mi takıldı ve lastikler ne zaman takılıcakmış bilgin var mı? Bana bu cumartesi lastikler takılıcak bakalım.

Mrb. cnm. Şu an sadece üstlere takıldı benim altlarda göze çarpacak anormallik yok ama bi kaç seans sonra altlara da takılacak. Lastiklerde muhtemelen altlara takıldıkdan sonra takılır. 1 ağustosda kontrolüm var soracağım bakalım. Bursadaysan hangi doktora gidiyosun?

Benimde 6.ay tel tedavisinde. 1 yil daha kalacak sanirim. Bende tellerimin cikmasini istiyorum. Onlari ozlemek istiyoruummmm :D

Tedavi sürecin dişlerinin düzelme hızına bağlı :) Çıktığı zaman ağzın bomboş kalacak, insan öyle bütünleşiyor ki, gerçi benim baya bir süre kaldı da, belki bana öyle geliyordur vücudumun bir parçası gibi hissetmeye başlamıştım artıkk! Çıkınca üzüldüm ve hatta daha önce söyleiğim gibi özlüyorum, inşaallah bir an önce iyileşir sende özlemeye başlarsın :))))

6. Ayda dislerimin durumu ve kullandigim lastik :D
Ust onden gorunusu. Orta soldan gorunusu. Alt sagdan gorunusu. Iki dis cekimi olmustu. Cene bozuklugu vardi sola dogru on taraf kayikti. On ve yan kesici disim yamuktu. Hatta on disimin biri baya one firlamisti. Ilk resimler yok. Ama soyle soyleyeyim acayip degisti dislerim.

Eklentiler

• $1404815978163.jpg
    $1404815978163.jpg
    36 KB · Görüntüleme: 95
Mrb. cnm. Şu an sadece üstlere takıldı benim altlarda göze çarpacak anormallik yok ama bi kaç seans sonra altlara da takılacak. Lastiklerde muhtemelen altlara takıldıkdan sonra takılır. 1 ağustosda kontrolüm var soracağım bakalım. Bursadaysan hangi doktora gidiyosun?

İstanbuldayım canım ben. Listerine kullanıyor musun bu arada?

Bu hafta sonu randevum var tel taktirmak icin. randevu oncesi baska bir dis hekiminde dis taslarimi temizlettim az once.bu dr a da sordum dis teli tedavisi yaparmisin diye.panoromik rontgenle bakmam lazim dedi ve röntgen cekti.orada kanal tedavili disim oldugunu gordu ve kanal tedavili dise tel takilmaz dedi.takilsa bile uzun vadede o dis esnemeyecegi icin ya tel işe yaramaz yada kanal tedavili dis cekilmek zorunda kalinir dedi..ozetle; kanal tedavisine ragmen tel takilan varmi ?

6. Ayda dislerimin durumu ve kullandigim lastik :D
Ust onden gorunusu. Orta soldan gorunusu. Alt sagdan gorunusu. Iki dis cekimi olmustu. Cene bozuklugu vardi sola dogru on taraf kayikti. On ve yan kesici disim yamuktu. Hatta on disimin biri baya one firlamisti. Ilk resimler yok. Ama soyle soyleyeyim acayip degisti dislerim.

canım dişlerin maaşallah güzel görünüyor ayrıca beyazlığıda yerinde:) hangi macunu kullanıyorsun arkadaşım,

birşey daha sorucam bu lastik tedavisi aşağı yukarı kaç ay sürüyor acaba.. sen lastiğe başlayalı iki ay oldu değilmi çok değişim oldu mu arkadaşım..
ha birde bi önceki sorduğun soruyla ilgili benim arkadaki braket olan dişim hafif ayrıldı en arkadaki boş olan dişten ama çok belli değil ben arayüzü fırçası kullanırken anlıyorum onun hafif ayrıldığını önceden girmeyen fırça şimdi iki dişin arasına rahat giriyor

canım dişlerin maaşallah güzel görünüyor ayrıca beyazlığıda yerinde:) hangi macunu kullanıyorsun arkadaşım,

birşey daha sorucam bu lastik tedavisi aşağı yukarı kaç ay sürüyor acaba.. sen lastiğe başlayalı iki ay oldu değilmi çok değişim oldu mu arkadaşım..
ha birde bi önceki sorduğun soruyla ilgili benim arkadaki braket olan dişim hafif ayrıldı en arkadaki boş olan dişten ama çok belli değil ben arayüzü fırçası kullanırken anlıyorum onun hafif ayrıldığını önceden girmeyen fırça şimdi iki dişin arasına rahat giriyor

Colgate veya signal white now kullaniyorum. Cok beyaz degil aslinda ama iyi yine :)) lastikte 4.aydayim ben canim. Tabiki cok farkediyor.hic ihmal etme takmayi.

Bu hafta sonu randevum var tel taktirmak icin. randevu oncesi baska bir dis hekiminde dis taslarimi temizlettim az once.bu dr a da sordum dis teli tedavisi yaparmisin diye.panoromik rontgenle bakmam lazim dedi ve röntgen cekti.orada kanal tedavili disim oldugunu gordu ve kanal tedavili dise tel takilmaz dedi.takilsa bile uzun vadede o dis esnemeyecegi icin ya tel işe yaramaz yada kanal tedavili dis cekilmek zorunda kalinir dedi..ozetle; kanal tedavisine ragmen tel takilan varmi ?

Takiliyor canim merak etme. Benim dolgu kanal ne istersen vardi ustte. Iyi bir ortodonti uzmanina git. Referanslari iyi olsun.

Tesekkur ederim..internet sitelerinde yazan bilgilere gore tedavi oncesi el bilek rontgeni kafanin fotosu agiz ici fotosu falan cekilir yaziyor.benim dr.bunlari da yapmadi ? Sizlerde yapildimi tum bunlar ?

Back