Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

Ben yaklaşık 4-5 yıl önce tel tedavisi görmüştüm ve hatırladığım kadarıyla benim de plakları almam 10 gün kadar sürmüştü. 10 gün plak takmazsan bir şey olmaz korkma. Ama şu tavsiyeyi vermem gerek, plaklarını aldıktan sonra ne olursa olsun düzenli olarak tak asla ihmal etme.
Ben 2-3 ay arada sırada takıp sonra bırakmıştım. Araya bazı işler de girmişti, son kontrollere de gidememiştim ve sonuç dişlerimin sol tarafı resmen eski haline döndü. Tanıdık bir diş doktorunun söylediğine göre tekrar bir tedavi görmem şart olmuş. Aklıma yanıyorum anlayacağın :) Plakları sakın ihmal etme.

takılalı 2 ay oldu kastettiğim dışarıda yemek yiyemiyorum o tellerin arasına giriyor çıkmıyor iğrenç iğrenç duruyor of ya

Benim de 3 ay bitti aynı durum bende de var yanımda diş fırçalarıyla geziyorum mecbur :/ okul ve yurt haricinde doğru düzgün dışarda yemek yemiyorum 3 aydır

çok sağol azda olsa rahatladım zaten bi kavuşayım plaklara asla çıkarmam:) rüyalarıma giriyor dişlerim eski haline geliyor diye:)bugün aradım doktor yoktu ama asistanı normalde plaklara onbeş gün içinde başlanıyor rahat olun dedi ama işte içim rahat değil hep aklımda

Benim tedavim bitmedi bi bilgim yok ama şöyle düşün senin teller çıktığı anda kalıp alındı, dişlerinin yerleri 15 günde değişse bile kalıp sana olmaz burdan anlayabilirsin :) 15 günde de değişmez bence hiç ihtimal vermiyorum

arkadaşlar diş lastiğini ne kadar sürede değiştirmemiz gerekio, doktorum 24 saatte bir değiştir dedi ama , ben 12 saate bir değiştiriyorum. çünkü baya bi gevşek gelio, hissetmiyorum bile. bir de doktorum , üst dişlerimle alt dişlerimin üst üste geldiğini söylüo ve üst dişlerimi öne doğru ve alt dişlerime geriye doğru iteceğini söyledi, hangisini söylediğini tam olarak hatırlamıyorum . bu işlemleri nasıl yapıolar . tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.

Kızlar ben de 9 aydır diş teli kullanıyorum.Arka dişlerim muntazamdı sadece ön üst ve altta çarpıklık vardı .Tel takılınca arka dişler ağız boşluğuna doğru çarpık çurpuk oldu , öyle ki dişlerimi kapatınca yanlardan dilimi ısırıyorum çok moralim bozuk , dr a diyorum yo size öyle geliyor diyor ve ayrıca arka dört dişim neredeyse diş etinin içine gömüldü buna braket de dahil, adama bakın braketler diş etinin altına girdi dişlerim niye gömülüyor içeri diye soruyorum , bana normal diyo ,çıldıracam felaket şişti ve acıyorlar diş etini yararak içine girdi resmen .ben de başka bir ortodontiste danışayım diyorum ama bi de bana yanlış tedavi filan derse artık alırım çekici kırarım bütün dişlerimi acıya alıştım nasılsa ..siz de böyle diş gömülmeleri oldu mu

bnmde 2 haftaddır gömülmüştü arka dişlerim. ama hafiften indiler.

Bursa da dr. Murat Selek e gitmeyi düşünüyorum bende .ilk muayenede ücret alıyor mu? Fiyatları uçuk değil diyorlar doğru mu ? Ben diş doktorundan inanılmaz korkan bi tipim anlayışlı , becerikli bi tip mi ? Cevap verirseniz çok mutlu olurum. Teşekkür ederim şimdiden

ahh canım bugün randevum vardı 11 ay doldu 7 ayım kaldı inş. walla ben memnum ve diğer ortodontistler gibi öyle uçuk fiyatlar değil ilk randevuda ücret alınmıyo tedavi süreni ve ücreti belirliyo okadar ve ben çok ortodonti uzmanı gezdim 20 lik dişlerim problemliydi ve 3 dişimin alınması gerekiyodu ama murat bey sağ olsun gerek olmadığını 1 diş çekimiyle tedaviye başlattı ve çok hızlı ilerliyo çok şükür

merhabalar
tellerim 4 gün önce takıldı. çok rahatsız edici olmasada ağrılarım var ve hiçbişey çiğneyemiyorum, kısa sürede geçer umarım :))
üst köpek dişlerim fazla yukarıda sizce ne kadar sürede normal dişlerin hizasına iner?

Ters bir durum olmazsa 6 ay surmez canim ...bu arada ilk aftlarida atlattinmi yolun yarisi tamam aramıza hoş geldin :)))))

Son düzenleme:
Ters bir durum olmazsa 6 ay surmez canim ...bu arada ilk aftlarida atlattinmi yolun yarisi tamam aramıza hoş geldin :)))))

ay inşallah
düğünüm tellerimin çıkmasına kaldı çünkü kısa sürede çıkmasını istiyorum. şimdilik en sondaki tüplerin olduğu braket dışında yara olan bi yer yok olmazda inşallah
hepimize Allah şifa versin ve bol bol sabır :))

Cok surmuyo o yaralarda :) dr. Azmi yalvardim cikar telleri dertsiz basima dert aldim diye .....sagolsun 20 gun dayan gececek dedi .....
Simdi dusunuyorumda ben degilde,,dr.iyi sabretmis bana

Cok surmuyo o yaralarda :) dr. Azmi yalvardim cikar telleri dertsiz basima dert aldim diye .....sagolsun 20 gun dayan gececek dedi .....
Simdi dusunuyorumda ben degilde,,dr.iyi sabretmis bana

3. günden itibaren bende dertsiz başıma dert aldım diye düşünüyodum, 4 tane diş çektirmemiş olsam çıkartırdım büyük ihtimalle ama 4 eksik dişlede olmazdı
neyse ki ilk günlere göre rahatım şimdi
bide benim en son braketin arkasından tel uzadı ilk önce yoktu hiçbişey. şimdi yanağıma batıyo onlar

Gidebilirsen git dr. Kessin onu .. gidemezsende sekersiz sakizi cigne batan yere yapistir ...bide ben yara olan yerler aftojel krem kullanmistim cok iyi geldi ...hadi bakalim gecmis olsun insallahh ......:26::26::26::26:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…