okul yüzünden uzun süredir yazamıyordum tellerim çıktı benim sonunda hatta 2 hafta oldu
canım çok güzel gözüküyrlar maşalhh ilk hali var mı dişlerinin görebilirsek çok sevinirim
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
okul yüzünden uzun süredir yazamıyordum tellerim çıktı benim sonunda hatta 2 hafta oldu
Ben sormak istiyorum dişin arkasına takılan ömür boyu kalan teller her dişinde tel olana mı takılıyor :26:
Benim tellerim 24 Ekim'de çıktı. Sorusu olan varsa sorabilir. Zira fazla bilgiliyim ortodonti konularında.
Benim tellerim 24 Ekim'de çıktı. Sorusu olan varsa sorabilir. Zira fazla bilgiliyim ortodonti konularında.
diş çekimlerinden sonra dişerimin arası açıldı şekil bozukluğu oldu yan yattı dişlerim doktoruma sordum tel takarız dedi geyik yapıyo heralde dedim üstelemedim daha sonra tekrar konuştuk meğer ciddiymiş bu sebepten dolayı tel taktıran varmı yardımcı olurmusunuz
sırf bu yüzden takmıyorum ama, sadece üste takılcaktı (üstte çapraşıklık olmuştu çene daralması ve 20lik dişlere bağlı olarak), ve alt çenemde 2 diş kaybı vardı (karşılıklı olarak, büyük azı 6 numaralar), bu kayıptan dolayı köpek dişimle küçük azıların arasında 1-2 milim açılma oldu, eski haline dönmesi için alta da takarız diye anlaştık. üst çenemde 2 aydır tel var, alta da bir sonraki randevumda takılcak inşaAllah. Teller çıkınca, çekim yerine tekrardan diş kaymasın diye ''2 dişi birbirine bağlarım, ortada kalan boşluğa sen implant veya köprü yaptırırsın, yaptırana kadar bağlı durur öyle'' dedi.
offf benim aynı işte ve yan yattı dişimin bi tanesi açılmada var. ne kadar kalcak bu teller dişinde?bide özeldemi görüyosun tedavini çok pahalı olduğunu söylüyolar doğrumu
doktorun demesine göre 4-5 ay daha takacağım, ama bana kalırsa yavaş ilerliyor tedavim sanki 6 ayı bulcak gibi, ileri bir vaka değilim o yüzden bu kadar az, 19,5 yaşındayım, reşit olduğum için özelde yaptırıyorum, devlet karşılamıyor reşit olduktan sonra, fiyat bulunduğun ile, doktoruna ve vakaya göre değişiklik gösteriyor, telde ortalama verilen fiyat (metal tel için konuşuyorum 3,5-4 milyar falan, ben istanbul anadolu yakasında bir klinikte yaptırıyorum 3 milyara, taksitli olduğu için fazla zorlamıyor, tedavi için anlaşınca malzeme parası için 750 lira-1,5 milyar peşin para alıyorlar, gerisini her ay belli birmiktarlarda ödüyorsün ayda yüz-ikiyüz lira gibi bir fiyatla
ben 29 yaşındayım canım ama benim için gerçekten çok pahalı bi tedavi bu ortodonti pahalı bi tedavi biliyorum ama devlette karşılanmadığını bilmiyodum çok üzüldüm gerçekten yamuk dişlerle yaşamaya devam hatta dahada kötü olcaklar zamanla
Diş telin çıktıktan sonra içten tel mi takıldı dişlerin tutunması için yoksa şeffaf bir kalıp mı verdiler?
Ben sormak istiyorum dişin arkasına takılan ömür boyu kalan teller her dişinde tel olana mı takılıyor :26:
diş çekimlerinden sonra dişerimin arası açıldı şekil bozukluğu oldu yan yattı dişlerim doktoruma sordum tel takarız dedi geyik yapıyo heralde dedim üstelemedim daha sonra tekrar konuştuk meğer ciddiymiş bu sebepten dolayı tel taktıran varmı yardımcı olurmusunuz
Ben şeffaf kalıp kullanıyorum. Tel çıkarıldıktan hemen sonra dişlerimin ölçüsünü aldı. Birkaç güne geldi kullanmaya başladım.
inşaAllah bir gün ortodonti tedavisi görmeye gücün yeter, ve çekim boşluklarına henüz köprü falan yaptırmadıysan köprü yaptırabilirsin en azından kaymayı engellememek için, köprünün maliyeti ortodontinin yanında gerçekten ucuz kalıyor, 150-300 lira arası değişiyor, yamuk dişler içinde lamine ve bonding alternatifleri sunulabilir. Sağlıklı günler dilerim
Ben de şeffaf kalıp kullandım tel taktırdıktan sonra ve ne yazık ki eski haline döndü dişlerim.
Bir daha tel taktıracağım. Benimki estetik açıdan pek de sorun oluşturmuyor ama mükemmel olsun diye yeniden yaptırıp, işlem bittikten sonra tel isteyeceğim, kalıp değil.
Sana sormamın sebebi de yeni zamanlarda yaptıranlar nasıl teknikler kullanıyor öğrenmek içindi.
canım çok güzel gözüküyrlar maşalhh ilk hali var mı dişlerinin görebilirsek çok sevinirim
bende 11 aydır kullanıyorum perşembe günü üst ve alt dişlerimin arkasına tel takıldı yani pekiştirme tedavisine başladık bide doktor dediki bu teller ömür boyu kalacak çıkartırsak eski haline dönwrmiş bi aksilik çıkmaxsa önümüzdeki ayda tellerim çıkacak
canım sen nekadar taktın ve resim görebilirmyiz ilk son hallerini
Bana takmadılar. Onun yerine dişlerinin ölçüsünü alıp sana şeffaf bir kalıp verebiliyorlar. İlk 6 ay sabah akşam takıyorsun. Sonraki 6 ay sadece geceleri.
Taktığında dikkat etmen gereken şey hiçbir şey yiyemezsin. Sıcaktan uzak tutacaksın kalıplarını. Yıkarken de!
Birde eğer seçme şansın varsa kalıp isteme. Ben itiraz etmediğime pişman oldum. Hiç alışamadım rahat edemiyorum.