• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

İnşallah bende çenemi daha fazla sorun yaşamadan sizin gibi rahat atlatırım :) Ağzının tavanındaki demir işte onu sağ ve sol üst azı dişlerine tutturuyormuş onada yiyecek kaçıyormuş , bide bişey soracağım sizce bulundugum ilçede 2 ay sonra falan ağız sağlığı merkezı açılacak bekliyeyimmi yoksa il genelinemi gideyim yani acil durumda falan gitme olasılıgım olmayacak il merkezine :/

canım tabiiki kaçıyor ama fırçalayınca çıkıyor ..nerde yaşıyorsun bilöiyorum ama ağız sağlığı merkezine gelecek olan ortodondisti iyice araştırman gerek tedavi şekli nasıl mesela ben 5 ortodondist gezip en son doktorumda karar kılmıştım ,hepsi alttan bir diş üstten iki diş çekilecek demişti doktorum diş çekimi yapmadan düzeltti dişlerimi .. .benimde ortodondistim ayda belli zamanlarda gittiğim merkeze geliyor ,hiç sıkıntı yaşamadım gerçi bir kez braketim çıktı oda sert armut yerken oldu başka da çıkmadı ..

canım tabiiki kaçıyor ama fırçalayınca çıkıyor ..nerde yaşıyorsun bilöiyorum ama ağız sağlığı merkezine gelecek olan ortodondisti iyice araştırman gerek tedavi şekli nasıl mesela ben 5 ortodondist gezip en son doktorumda karar kılmıştım ,hepsi alttan bir diş üstten iki diş çekilecek demişti doktorum diş çekimi yapmadan düzeltti dişlerimi .. .benimde ortodondistim ayda belli zamanlarda gittiğim merkeze geliyor ,hiç sıkıntı yaşamadım gerçi bir kez braketim çıktı oda sert armut yerken oldu başka da çıkmadı ..

Mersin Tarsusta yaşıyorum çok gelişmiş bir yer değil..Burda özelle devlet farkı pek yok yani devlet özelden daha iyi çok kalabalıkta değil sıra sıkıntısı olmuyor..Bende ondan korkuyorum ama acaba Adanadaki Üniversite Hastanesine mi gitsem diyorum hani orası çok iyi diye :/ Benim dişlerim çok sıkışık ve ben asla sağlam dişlerimden olmak istemem küçüklüğümden beri dişlerimi mutlaka fırçalarım o kadar baktıgım dişlerimin heba olmasını istemem..Armut mu ıım en sevdiğim meyvee :56: :56:

valla şeftalide yedim zeytinyağlı prasada yedim,aklına gelebilecek tüm sebzeleri yedim arada üst tarafa takılıyordu fırçalayınca çıkıyordu ,bazen fırçalamadan dilimle çok uğraşıyordum sonuç yine çıkıyordu bir şekilde..

hahaha aynı ben ilk başlarda alışamasamda şimdi 6 ay oldu dilimlede çıkarıyorum kürdanla da çok bi anlaşıyoruz kendisiyle:1:

arkadaşım slmlar. sana bi kaç sorum olucak cevaplarsan çok sevinirm. resimlerine baktım dişlerimiz baya bi benzio , alt köpek dişim benimde ilerde ve üst gerideki yan kesici dişimin öne doğru gelmesini engellio. doktoruma üst dişlerimin ilerlemesi nie durduunu sorduumda dişlerin üst üste geliyor ve hizaya gelmesini engelliyor demişti. sen yükseltici kullanıomusun üst ve alt dişlerinin deymesini engellemesi için, kullanıosan o yükseltici nasıl bişi sabit mi takıp çıkarılablirmi ve en önemlisi de konuşmayı bozuo mu, ben alt damağım dar olduu için alt dişlerimde damaklı bi aparey kullanmıştım ve konuşmayı baya bi bozuodu . yükseltici de konuşmayı bozuo mu acaba. ve en çok merak ettiim de benim doktorum nie yükseltici kullanmaya başlamadı acaba daha çünkü 6.5 ay oldu üst dişlerime tel takılalı ve gözle görülür hiç bir ilerleme olmadı hem de dişlerimin yerinin hepsi hazır .köpek dişlerim çok az yukarıda ön yan kesici dişlerim geride . yani acaba yükseltici kullanmaak için neyi beklio anlamıyrm..

Slm ben yükseltici fln kullanmadım ve ilk kez senden duyuyorum bunu.ilerlemenin olmamasıda qarip doğrusu ben takıldıktan 1 ay sonra farketmiştim değişim olduğunu 6.5 ay az bir süreç değil ilerlemeyi qörüp qörmemek için hem illaki alt üst dişler birbirine değiyor bunun ilerlemeyi enqelleyecek bi sebep olduğunu sanmıyorum tel takılmadan önce diş çekimi yapılmışmıydı ? Benimde şuan çekilen dişlerin yerleri kapatılıyor o boşluklar kapandıktan sonra geride kalan dişimi öne çekicek.Ben zonquldakta tedavi oluyorum doktorum ankaradan qeliyor Cenk Akcan.

Son düzenleme:
Slm ben yükseltici fln kullanmadım ve ilk kez senden duyuyorum bunu.ilerlemenin olmamasıda qarip doğrusu ben takıldıktan 1 ay sonra farketmiştim değişim olduğunu 6.5 ay az bir süreç değil ilerlemeyi qörüp qörmemek için hem illaki alt üst dişler birbirine değiyor bunun ilerlemeyi enqelleyecek bi sebep olduğunu sanmıyorum tel takılmadan önce diş çekimi yapılmışmıydı ? Benimde şuan çekilen dişlerin yerleri kapatılıyor o boşluklar kapandıktan sonra geride kalan dişimi öne çekicek.Ben zonquldakta tedavi oluyorum doktorum ankaradan qeliyor Cenk Akcan.

walla bilmyrm ya doktorum bana dişlerimin birbirine deydii için ilerlemenin durduunu söylemişti. benm üstte diş çekim yapılmadı çünkü önceki tedavide çekim yapılmıştı. şimdi üstte yerler hazır.tek engell alt köpek dişimin ileride olması ve o dişimin üst yan kesici dişimin önüne geçmesi. altta bir diş çekimi yapıldı ve çapraz kapanış sorunum vardı. lastikle çapraz kapanışı düzeltmeye ve alt köpek dişimi boşluğa doğru kaydırmya çalışıo. zaten şu an işimiz lastikle diyo sürekli.neden üstler durdu diyince üst üste geldiini söylüo. ama sen yükseltici falan olmadıını söyleyince şaşırdım doğrusu. bende ilerleme olmaması beni şüphelendirdi yine. çünkü yükseltici takıldıını burdaki arkadaşlardan duymuştum. sende kapanış problemi falan varmıydı

Mersin Tarsusta yaşıyorum çok gelişmiş bir yer değil..Burda özelle devlet farkı pek yok yani devlet özelden daha iyi çok kalabalıkta değil sıra sıkıntısı olmuyor..Bende ondan korkuyorum ama acaba Adanadaki Üniversite Hastanesine mi gitsem diyorum hani orası çok iyi diye :/ Benim dişlerim çok sıkışık ve ben asla sağlam dişlerimden olmak istemem küçüklüğümden beri dişlerimi mutlaka fırçalarım o kadar baktıgım dişlerimin heba olmasını istemem..Armut mu ıım en sevdiğim meyvee :56: :56:

araştırıp ona göre karar ver Ankarada ilk devlet hast. de de muayene oldum bana farklı söylemişti.. iyiki 5 yeri gezip sonra karar verdim .ve hiçbir dişim çekilmedi ,sadece sağ 20 lik üst dişim çekilecek tedavi sonrası oda alt yirmilik 6 yıl önce çekildiğinden üstteki uzama yapmış onun için çekiyor ,saoldaki yirmiliklere dokunmuyor şimdilik bakalım .

araştırıp ona göre karar ver Ankarada ilk devlet hast. de de muayene oldum bana farklı söylemişti.. iyiki 5 yeri gezip sonra karar verdim .ve hiçbir dişim çekilmedi ,sadece sağ 20 lik üst dişim çekilecek tedavi sonrası oda alt yirmilik 6 yıl önce çekildiğinden üstteki uzama yapmış onun için çekiyor ,saoldaki yirmiliklere dokunmuyor şimdilik bakalım .

Ne güzel üstelik yaşınızda benden ileriyken umarım benimde böyle olur :))

kızlar bende taktırıyorum bakırköyde uzman bir ortodontiste ama 5.800 istiyor :37: nasıl ödeyeceğm blmiyorum ama başladık işlemlere hadi bakalım hakkımızda hayırlısı :18:

walla bilmyrm ya doktorum bana dişlerimin birbirine deydii için ilerlemenin durduunu söylemişti. benm üstte diş çekim yapılmadı çünkü önceki tedavide çekim yapılmıştı. şimdi üstte yerler hazır.tek engell alt köpek dişimin ileride olması ve o dişimin üst yan kesici dişimin önüne geçmesi. altta bir diş çekimi yapıldı ve çapraz kapanış sorunum vardı. lastikle çapraz kapanışı düzeltmeye ve alt köpek dişimi boşluğa doğru kaydırmya çalışıo. zaten şu an işimiz lastikle diyo sürekli.neden üstler durdu diyince üst üste geldiini söylüo. ama sen yükseltici falan olmadıını söyleyince şaşırdım doğrusu. bende ilerleme olmaması beni şüphelendirdi yine. çünkü yükseltici takıldıını burdaki arkadaşlardan duymuştum. sende kapanış problemi falan varmıydı

Hmm anladım benim kapanışta fln bi problem yoktu doktoruna üst dişlerinin ilerlemesinin durduğunu söylediğinde sebebini söylüyorda neden çözümlemiyorki bu durumda illaki başka alternatifler vardır:44:

okul yüzünden uzun süredir yazamıyordum tellerim çıktı benim sonunda hatta 2 hafta oldu :32::nazar:

Eklentiler

• $1385998732258.jpg
    $1385998732258.jpg
    36,3 KB · Görüntüleme: 57
Son düzenleme:
1 sene 8 ay kullandım,başladım sormak istediklerini cevaplayabilirim:8:

bende 11 aydır kullanıyorum perşembe günü üst ve alt dişlerimin arkasına tel takıldı yani pekiştirme tedavisine başladık bide doktor dediki bu teller ömür boyu kalacak çıkartırsak eski haline dönwrmiş bi aksilik çıkmaxsa önümüzdeki ayda tellerim çıkacak

bende 11 aydır kullanıyorum perşembe günü üst ve alt dişlerimin arkasına tel takıldı yani pekiştirme tedavisine başladık bide doktor dediki bu teller ömür boyu kalacak çıkartırsak eski haline dönwrmiş bi aksilik çıkmaxsa önümüzdeki ayda tellerim çıkacak

benim de hem arkadan tel takıldı(ne kadar kalacağını sormayı unuttum:26:) birde her gece taktığım eppix plax denen birşey var. umarım en kısa sürede kurtulursun:16:

Benim tellerim 24 Ekim'de çıktı. Sorusu olan varsa sorabilir. Zira fazla bilgiliyim ortodonti konularında. :ssz:

Back