Seninkinin tedavi süresi ne kadar olacak bu da çok önemli fiyat açısından. Benimkine 1 sene zaman konmuştu. 20likler genelde sorun oluşturmuyor diye biliyorum ama emin değilim canım.
merhaba canım teli kaça taktırdınız acaba???
daha duuur daha cook yolum vaaar :) benim esas sorunum kaymalar. onları nasıl halletçez merakla bekliyorum.
pembe pembe derken ne demek istedin anlamadım. lastiklerini renkli mi taktı?
bende merak ediyorum nasıl kaycaklar diye :S evet lastiklerimi pembe taktırdım diğer ay gelsinde renk değiştiriyim diye bekliyorum :) pek bi sevdim ya
daha duuur daha cook yolum vaaar :) benim esas sorunum kaymalar. onları nasıl halletçez merakla bekliyorum.
pembe pembe derken ne demek istedin anlamadım. lastiklerini renkli mi taktı?
çok iyi fiyat. hem alt hem üst dişlere mi, yoksa sadece 1 tarafa mı taktırdın?
çok iyi fiyat. hem alt hem üst dişlere mi, yoksa sadece 1 tarafa mı taktırdın?
aaa iyiymiiiş bana üniverste hastanesi 3000 dedi oda klasik demir yani :26: neyse galiba biraz daha araştırmam gerekiyorbide benim yirmilikler çıkamıyorlar malesef doktorda çekmiyo çok yukarda aşağıya inmesi lazım diye onlarda problem çıkararır büyük ihtimalle
geçmiş olsun, oofff ben de çektiricem 1 dişim dün çekildi, kaldı 2. ama ben çok kararsızım yaa, vaz mı geçsem diyorum sadece üst dişlerimi mi düzeltsem diyorum, sağlam dişlerin çekileceği düşüncesi içimi bi tuhaf yapıyobugün 3 dişimde çekildi çektircek ark tavsiyem hiç sitres yapmayın zerre kadar ağrı sızı olmadı uyuşukluk geçtikten sonra bile ağrımadı korktuğum kadar yokmuş en zor aşamayı atlattım sırada tel takımı kaldı. arkadaşlar tel takılırken ağrı oluo mu ortalama ne kadar sürüye tel takımı
geçmiş olsun, oofff ben de çektiricem 1 dişim dün çekildi, kaldı 2. ama ben çok kararsızım yaa, vaz mı geçsem diyorum sadece üst dişlerimi mi düzeltsem diyorum, sağlam dişlerin çekileceği düşüncesi içimi bi tuhaf yapıyodişlerini çektirip de tel takanların desteğine ihtiyacım var.. sonunda istediğiniz dişlere kavuştunuz mu? sonu güzel olacak diye kendimi avutmaya çalışıyorum ama acayip korkuyorum...
herkese geçmiş olsun, en kısa sürede güzel ve sağlıklı dişlere kavuşuruz inşallah!
canım seni cok ii anlıyorum bende 2 sağlam diş çektirdim içim sızlaya sızlaya. sapasağlam dişlerim gitti. şuanda 3 aylık telliyim. bu diş çekimi yüzünden tam 1.5 sene düşündüm karar veremedim.ama doktorum bana dedıkı ya bir ömür bu çarpık dişlerle yaşarsın ya da çektirisin başka hiç bi çaresi yok dedi.benim köpek dişerim yukarı dogru cıkıktı yanında dişler arkaya dogruydu ön dişlerimde tavşandı öndeydi.yani çarpıklıgım coktu yaptırmaya karar verdim eğer senin fazla değilse kesınlıkle 2 sağlam diş çektirme derım. yok dişlerinin çarpıklıgı sosyal hayatta seni rahatsız edecek kadarsa fazla düşünüp zman kaybetme hemen başla tedavine.
canım benim durumum da aynı senin gibiydi,sol köpek dişim de yukardaydı ama sağ köpek dişim bayaa yukardaydı ve sağ yan kesicinin üzerinden geliyordu, benim aptal doktorum (ben 8-9 yaşındayken) üst üste geliyor die sağ yan kesici dişimi çekti, dolayısıyla benim dişler hepten sağa kaydı. ön dişlerimde de çürük vardı 2 defa dolgu yapıldı ama bi süre sonra dolgu sararıyo kaplama yaptırmak istedim. ön dişlerden biri eksik olunca güzel durmaz önce dişleri olması gereken hizaya getiricez(malum ön dişlerin çizgisi dudak çizgisiyle aynı olması gerekiyor ya benim çizgim sağda)köpek dişini törpüleyerek yan kesici dişine benzeticez dediler. köpek dişi yerine de azı dişim geçicek..alt öndeki 4 dişim de baya çapraşık, biribirinın ardında önünde falanpzt günü üst sol 1. azıyı çektirdim, dişleri sola kaydırmak için...hadi o zaten çürüktü,kanal yapılması gerekiyodu,ama ona rağmen üzüldüm...
aslında alışmıştım bu duruma, önceleri daha çok rahatsız ediyordu,ama o zamanlar param yoktu, sonra vaktim olmadı...29 yaşıma geldim hayatım hep koşturmaca geçti kendim için bir şey yapayım dedim...düzgün dişlere sahip olmak hayalimdi ordan başlayayım o zaman dedim ama şimdi kararsızım,cesaretim kırıldıoffff çekilmeden olabilse keşkeee (
canımm sen şeffaf tel mi taktırdın, metal mi? ben şeffaf düşünüyodum ama boşluklar zaten görünecek şeffaf taktırmanın bi manası kalmadı sanki die düşünüyorum, metal belki kamufle eder mi boşlukları acaba? tel takmak çok sorun değil benim için ama boşluklar sinir bozucu geliyo...
canım benim durumum da aynı senin gibiydi,sol köpek dişim de yukardaydı ama sağ köpek dişim bayaa yukardaydı ve sağ yan kesicinin üzerinden geliyordu, benim aptal doktorum (ben 8-9 yaşındayken) üst üste geliyor die sağ yan kesici dişimi çekti, dolayısıyla benim dişler hepten sağa kaydı. ön dişlerimde de çürük vardı 2 defa dolgu yapıldı ama bi süre sonra dolgu sararıyo kaplama yaptırmak istedim. ön dişlerden biri eksik olunca güzel durmaz önce dişleri olması gereken hizaya getiricez(malum ön dişlerin çizgisi dudak çizgisiyle aynı olması gerekiyor ya benim çizgim sağda)köpek dişini törpüleyerek yan kesici dişine benzeticez dediler. köpek dişi yerine de azı dişim geçicek..alt öndeki 4 dişim de baya çapraşık, biribirinın ardında önünde falanpzt günü üst sol 1. azıyı çektirdim, dişleri sola kaydırmak için...hadi o zaten çürüktü,kanal yapılması gerekiyodu,ama ona rağmen üzüldüm...
aslında alışmıştım bu duruma, önceleri daha çok rahatsız ediyordu,ama o zamanlar param yoktu, sonra vaktim olmadı...29 yaşıma geldim hayatım hep koşturmaca geçti kendim için bir şey yapayım dedim...düzgün dişlere sahip olmak hayalimdi ordan başlayayım o zaman dedim ama şimdi kararsızım,cesaretim kırıldıoffff çekilmeden olabilse keşkeee (
canımm sen şeffaf tel mi taktırdın, metal mi? ben şeffaf düşünüyodum ama boşluklar zaten görünecek şeffaf taktırmanın bi manası kalmadı sanki die düşünüyorum, metal belki kamufle eder mi boşlukları acaba? tel takmak çok sorun değil benim için ama boşluklar sinir bozucu geliyo...
ttalım bir uyarı sadece tabi fiyat önemilidir her insan için bende araştırmaya başladığımm günlerde doktor 2 milyar demişti 4 sene önce flan tabi ben bi sevin bi sevin uygun geldi tabi ama sonra doktor yapmaktan vazgeçmişti yanlış bakmış adamm(mal) bu dişler olmaz sen iisimi protez yaptır demişti bana babam bir ay parayı ayarlamak için uğraşmıştı bide zaman kaybı parasına bakarkenn doktorun iyi olması gerçeğini atlamışımm doktor doktor gezdimm ozamnlar pahalı diyenleri dinleyemiodum bile ama şimdi 5 milyara taktık dişlere teli iimi hem de metal altüstama arıza dişlerim sorun büyük bakma sen bu fiyata 4 sene bile takabilrim göze alır mısın demişti doktor bende kendi dişim olsunn 5 sene bile takarım dedim sosyal hayt okul mokul vız geldi o an şimdi iiki demeye çalışıorumm nese diyeceğim şu kii para derken doktoru atlama bence zamanında bi hata eseri o doktoru dinleseydimm şimdiki paranınn kaç katı giderdi kimbilir dişlerimeüstelik kendi dişlerimde olmazdı senelerin acısı cabasıı...........ii düşünn tavsiye dedik lafı fazla uzatttıkk af ola
ben o kadar uzun süre düşündüm ki taktırıp taktırmamayı en sonunda taktırdım. 4 dişim çekildi, 1 haftadırda telliyim :) hiçbir şey abartıldığı gibi değil öyle rahatım ki anlatamam keşke daha önceden taktırsaymışım. sevmemin asıl sebebi renkli metal taktırmam kesinlikle öyle yaptır derim şeffafta hem belli hemde bi sempatikliği yok ama metalde renk imkanı olduğundan seviyorsun telleri
snemciğm benımde zamanında annem köpek dişlerim eğrı cıkınca çektırelım de düzelsin demiştialahtan zamanında dinlememşim onu. senin o dişini çeken doktor her kimse harbi aptalmış.benım suanda tel taktırdıgım doktorum bana ilk olarak agızdak köpek dişlerinin kutsal oldugunu oyuzden ona asla dokunmadan sagdan soldan ikitane küçük azı dişimi çektirecegımı söyledi.benım boşluklar farkedılmıyor hatta gülsem bile görülmuyor.boşlugun kapanmasına da 6 ay dedı doktorum. ben şeffaf taktırdım cok memnunum hatta takıldıgı sabah işe gittm iş arkaşalarım 'sen dün tel taktıracaktın nıye taktırmadın dedıler' taktım dişlermde diyince cok şaşırdılar.taktıralı 2 ay oluyor hala ben söylemedıgım sürece farketmıyorlar tellerımı.düzenli fırcaladıgım içinde şuan için hiç bir sararma olmadı.ben doktoruma bırakmıştım eger metal ile daha i ve cabuk sonuç alırm dersenız metal takacagım dedım o da ben ikisiylede aynı sonuçu aynı zamanda alırm hiç bi farkı yoktur dedı bende şeffaf taktırdım. boşlukları kafana takma canım en fazla 6 ay cok cabuk geçer.dişlerin gerçkten senı rahatsız edıyorsa bır an önce 2 çekimide yaptır taktır.yaş olarak da geçikmiş değilsin bende 26 yaşındayım.
slm teldaşlarımm....size yine muhtacımm...şimdi ben bu teli taktıralı dördüncü aydan gidioruz en başlarda ben dişlerime ii bakıodumm ii fırçalama vs.çay kola aza inmişti şimdilerle bende ipin ucu kaçtı kolada çayda içiyorummve kendimi engelleyemiorumm ya napıcamm ben sizdede mi oldu bu durum çok arıza olur mu başıma deneyimli arkadaşlar tellerini çıkaranlar leke kalır mı çok..uff ya yine nefsimin kölesi olduk ii mifikirlerinizi, çözüm önerilerinizi bekliorumm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?