Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

Seninkinin tedavi süresi ne kadar olacak bu da çok önemli fiyat açısından. Benimkine 1 sene zaman konmuştu. 20likler genelde sorun oluşturmuyor diye biliyorum ama emin değilim canım.

doğru dedin güzelim.. ayy ne zor işmiş bu doğru doktoru bulmak lazım :82: çok bozuk değil benimki sadece tek ön dişimin biri önde o kadar ama hayırlısıyla bir taktırabilsem ha 1 yıl durmuş ha 2 yıl saberderiz neticesi güzel olacak inşallah

bende merak ediyorum nasıl kaycaklar diye :S evet lastiklerimi pembe taktırdım diğer ay gelsinde renk değiştiriyim diye bekliyorum :) pek bi sevdim ya

çok iyi fiyat. hem alt hem üst dişlere mi, yoksa sadece 1 tarafa mı taktırdın?

Canım iki tarafada takıldı. Hatta bugün 3 hafta sonra çıkaralım dedi. Alttaki bir diş yerine oturmuyor bir türlü. Hep yerinde sayıyor. Çıkarabilen pekiştirmeden takarsak alttaki düzelebilir ancak arkaya tel yapıştırırsak düzelmez olduğu gibi kalır. O kadar kusur kadı kızında bulunur diyorsan arkaya takalım pekiştirme olayında dedi. Kararsız kaldım

ttalım bir uyarı sadece tabi fiyat önemilidir her insan için bende araştırmaya başladığımm günlerde doktor 2 milyar demişti 4 sene önce flan tabi ben bi sevin bi sevin uygun geldi tabi ama sonra doktor yapmaktan vazgeçmişti yanlış bakmış adamm(mal) bu dişler olmaz sen iisimi protez yaptır demişti bana babam bir ay parayı ayarlamak için uğraşmıştı bide zaman kaybı parasına bakarkenn doktorun iyi olması gerçeğini atlamışımm doktor doktor gezdimm ozamnlar pahalı diyenleri dinleyemiodum bile ama şimdi 5 milyara taktık dişlere teli iimi hem de metal altüst ama arıza dişlerim sorun büyük bakma sen bu fiyata 4 sene bile takabilrim göze alır mısın demişti doktor bende kendi dişim olsunn 5 sene bile takarım dedim sosyal hayt okul mokul vız geldi o an şimdi iiki demeye çalışıorummnese diyeceğim şu kii para derken doktoru atlama bence zamanında bi hata eseri o doktoru dinleseydimm şimdiki paranınn kaç katı giderdi kimbilir dişlerimeüstelik kendi dişlerimde olmazdı senelerin acısı cabasıı...........ii düşünntavsiye dedik lafı fazla uzatttıkk af ola

eğer diş eti sorununuz yoksa gargara kullanmayın uzun sürel gargara kullanımı dişlerde sararmaya neden oluyormuş doktorum söyledi bol bol fırçalamak diş sağlığı için yeterliymiş kızlar ekstra hiç bişeye gerek yok dedi

geçmiş olsun, oofff ben de çektiricem 1 dişim dün çekildi, kaldı 2. ama ben çok kararsızım yaa, vaz mı geçsem diyorum sadece üst dişlerimi mi düzeltsem diyorum, sağlam dişlerin çekileceği düşüncesi içimi bi tuhaf yapıyo dişlerini çektirip de tel takanların desteğine ihtiyacım var.. sonunda istediğiniz dişlere kavuştunuz mu? sonu güzel olacak diye kendimi avutmaya çalışıyorum ama acayip korkuyorum...
herkese geçmiş olsun, en kısa sürede güzel ve sağlıklı dişlere kavuşuruz inşallah!

canım seni cok ii anlıyorum bende 2 sağlam diş çektirdim içim sızlaya sızlaya. sapasağlam dişlerim gitti. şuanda 3 aylık telliyim. bu diş çekimi yüzünden tam 1.5 sene düşündüm karar veremedim.ama doktorum bana dedıkı ya bir ömür bu çarpık dişlerle yaşarsın ya da çektirisin başka hiç bi çaresi yok dedi.benim köpek dişerim yukarı dogru cıkıktı yanında dişler arkaya dogruydu ön dişlerimde tavşandı öndeydi.yani çarpıklıgım coktu yaptırmaya karar verdim eğer senin fazla değilse kesınlıkle 2 sağlam diş çektirme derım. yok dişlerinin çarpıklıgı sosyal hayatta seni rahatsız edecek kadarsa fazla düşünüp zman kaybetme hemen başla tedavine.

bu arada sinem82cıgım çektirenlerde düzelme var mı diye sormuşsun.benım 3 aylık oldugu için hala boşluklarım kapanmadı tabı ama köpek dişlerim farkedılır derecede aşağı indi.umarım herşey gönlünce olur canım

canım benim durumum da aynı senin gibiydi,sol köpek dişim de yukardaydı ama sağ köpek dişim bayaa yukardaydı ve sağ yan kesicinin üzerinden geliyordu, benim aptal doktorum (ben 8-9 yaşındayken) üst üste geliyor die sağ yan kesici dişimi çekti, dolayısıyla benim dişler hepten sağa kaydı. ön dişlerimde de çürük vardı 2 defa dolgu yapıldı ama bi süre sonra dolgu sararıyo kaplama yaptırmak istedim. ön dişlerden biri eksik olunca güzel durmaz önce dişleri olması gereken hizaya getiricez(malum ön dişlerin çizgisi dudak çizgisiyle aynı olması gerekiyor ya benim çizgim sağda)köpek dişini törpüleyerek yan kesici dişine benzeticez dediler. köpek dişi yerine de azı dişim geçicek..alt öndeki 4 dişim de baya çapraşık, biribirinın ardında önünde falan pzt günü üst sol 1. azıyı çektirdim, dişleri sola kaydırmak için...hadi o zaten çürüktü,kanal yapılması gerekiyodu,ama ona rağmen üzüldüm...
aslında alışmıştım bu duruma, önceleri daha çok rahatsız ediyordu,ama o zamanlar param yoktu, sonra vaktim olmadı...29 yaşıma geldim hayatım hep koşturmaca geçti kendim için bir şey yapayım dedim...düzgün dişlere sahip olmak hayalimdi ordan başlayayım o zaman dedim ama şimdi kararsızım,cesaretim kırıldıoffff çekilmeden olabilse keşkeee(
canımm sen şeffaf tel mi taktırdın, metal mi? ben şeffaf düşünüyodum ama boşluklar zaten görünecek şeffaf taktırmanın bi manası kalmadı sanki die düşünüyorum, metal belki kamufle eder mi boşlukları acaba? tel takmak çok sorun değil benim için ama boşluklar sinir bozucu geliyo...

ben o kadar uzun süre düşündüm ki taktırıp taktırmamayı en sonunda taktırdım. 4 dişim çekildi, 1 haftadırda telliyim :) hiçbir şey abartıldığı gibi değil öyle rahatım ki anlatamam keşke daha önceden taktırsaymışım. sevmemin asıl sebebi renkli metal taktırmam kesinlikle öyle yaptır derim şeffafta hem belli hemde bi sempatikliği yok ama metalde renk imkanı olduğundan seviyorsun telleri

snemciğm benımde zamanında annem köpek dişlerim eğrı cıkınca çektırelım de düzelsin demişti alahtan zamanında dinlememşim onu. senin o dişini çeken doktor her kimse harbi aptalmış.benım suanda tel taktırdıgım doktorum bana ilk olarak agızdak köpek dişlerinin kutsal oldugunu oyuzden ona asla dokunmadan sagdan soldan ikitane küçük azı dişimi çektirecegımı söyledi.benım boşluklar farkedılmıyor hatta gülsem bile görülmuyor.boşlugun kapanmasına da 6 ay dedı doktorum. ben şeffaf taktırdım cok memnunum hatta takıldıgı sabah işe gittm iş arkaşalarım 'sen dün tel taktıracaktın nıye taktırmadın dedıler' taktım dişlermde diyince cok şaşırdılar.taktıralı 2 ay oluyor hala ben söylemedıgım sürece farketmıyorlar tellerımı.düzenli fırcaladıgım içinde şuan için hiç bir sararma olmadı.ben doktoruma bırakmıştım eger metal ile daha i ve cabuk sonuç alırm dersenız metal takacagım dedım o da ben ikisiylede aynı sonuçu aynı zamanda alırm hiç bi farkı yoktur dedı bende şeffaf taktırdım. boşlukları kafana takma canım en fazla 6 ay cok cabuk geçer.dişlerin gerçkten senı rahatsız edıyorsa bır an önce 2 çekimide yaptır taktır.yaş olarak da geçikmiş değilsin bende 26 yaşındayım.

Son düzenleme:
Yarın kalın tellere geçiyorum 3 ayım kaldı gerçekten okadar hızlı geçiyolar ki şuan inci gibiler sızlama yok hamburger dışında birşey ısırmıyorum tabi ki ama inanın herşeye değer her baktığımda boğazım düğümleniyor geç kaldığımdan..Çekilen her acıya değdi, her gözyaşı üzerinde sabır var..Evet sabırı öğrendim..Hayatımda ki en iyi tecrübeydi diyebilirim..Boşluklarım neden kapanmıyor, güzel olmucak gibi endişelere kapılmayın..İnci olsun gibi hedeflernizi keskin belirlemeyin. Yamuk değil ama doğal dursun hepimize bol sabır ve şans diliyorum..:79:

doğru söze ne denir arkadaşım haklısın konyada çok iyi biyer var ama pahalı ne yapalım bende biraz para biriktiririm öyle yaptırırım artık bu zamana kadar bekledim zaten bunun için 4000 gözden çıkardım bakalım biriktirmeye başlayayım ben dediğğin gibi doğru doktoru bulmak çoook önemlii

canım geçmiş olsun, en zoru herhalde dişleri çektirme kararı vermek! ne güzel sen o aşamaları atlatmışsın:) doğrusu bana da cesaret verdin:) renkli takmak güzel olurdu valla, ama işyerinde pek hoş karşılayacaklarını sanmıyorum.

şanslıymışsın valla canım, emin ellere teslim etmişsin kendini. ne mutlu sana valla boşlukların görünmesi çok sinir bozucu, benim dişlerim sağa kaymış olduğundan tabi sol 1. azı çekilmesine rağmen sanki köpek dişim çekilmiş gibi bi etki yarattı, sapık gibi gülcem artık boşluk kapanana kadar napalım:))) ömür boyu rahatsız olacağıma 6 ay rahatsız olurum die teselli veriyorum kendime...

slm teldaşlarımm....size yine muhtacımm...şimdi ben bu teli taktıralı dördüncü aydan gidioruz en başlarda ben dişlerime ii bakıodumm ii fırçalama vs.çay kola aza inmişti şimdilerle bende ipin ucu kaçtı kolada çayda içiyorummve kendimi engelleyemiorumm ya napıcamm ben sizdede mi oldu bu durum çok arıza olur mu başıma deneyimli arkadaşlar tellerini çıkaranlar leke kalır mı çok..uff ya yine nefsimin kölesi olduk ii mifikirlerinizi, çözüm önerilerinizi bekliorumm

canım leke kalır mı orasını bilemem, kalsa da doktorun temizleyecek zaten dişlerini..ama ben kendimde birşey farkettim, bu bahsettiğin gibi kendini engelleyememe durumu bende de oldu ve benim sadece sol üst azı dişimde ufak bir çürük vardı onun dışında çürüğüm yoktu geçen farkettim sağ taraftaki azı dişimde ve alt azı dişlerimde de hafif bi çürüme oluşmuş, çok kahroldum. hemen azalttım bu tükettiğim şeyleri

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…