Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

Canım, nacizane fikrim hayatının önemli olaylarının foto, kamera ile belgeleneceğin günlerde telli olma...Ben yavrularımın doğum gününde bile düzgün resim çektiremedim. Hepsinde kötü çıkmışım. Kaldıki ben bunu bile takmışken kendi nişanımda asla telli olmazdım... Umarım yanlış birşey dememişimdir canım.
Kadın iyi demişsin, o kadın iyi olsaydı şayet, kendi lüksünden ödün verip çalışanının o 3 kuruş parayla geçindiğini bile bile vermemezlik etmezdi. Allah onu islah etsin canım.

Canım haklısın fakat bence dişleri bozuksa da düzgün fotoğraf çektiremez... Ha telli çektirmiş ha bozuk diye düşünüyorum ben:)

ben ağız duşunu amazondan almıştım, 45 dolar civarı bir şeydi. markası waterpik. burada da satıyolar ama 250 tl gibi bi şeydi sanırım. gayet memnunum. diş aralığı falan yapmadı bende. ben diş ipi kullanamıyorum, sıkılıyorum daha doğrusu. ağız duşunu o yüzden aldım zaten. diş ipiyle aynı işlevi görüyor, hatta bence diş ipinden daha iyi. ara yüz fırçasını da dediğim gibi ağız duşunu kullanmadığım zamanlar kullanıyorum (ikisini aynı gün kullandığım da oluyor). diş ipi mi arayüz fırçası mı dersen, ara yüz fırçası derim :)

Canım haklısın fakat bence dişleri bozuksa da düzgün fotoğraf çektiremez... Ha telli çektirmiş ha bozuk diye düşünüyorum ben:)

canım açıkcası dişlerim çok bozuk değill ön 1 dişim biraz aşağıda ama güldüğümde fotoğraflarda dümdüz çok güzel gözüküyo ama yamuk ve aşağıda sonuçta normal hayatta gülemiyorum pek alt dişlerim bayağı yamuk onlar görünmüyo fazla ama güzel dişlerim olsun istiyorum yamuk diş hem ağız kokusu yapıyo temizliği de zor o yüzden istiyorum

Arkadaşlar selam, geçen hafta 5.kontrolümü oldum. Alt ve üst dişlere taktığım lastiklere devam etmem gerektiğini söyledi doktor. Bir de üst çeneyi biraz genişleteceğiz. İlerde TPA'ya geçeceğiz dedi ama ben ne olduğunu bilmiyorum bunun kullanan arkadaşlar var mı?yanındaki asistan daha kalın tel dedi ama kullanan varsa fikir almak isterim.

kızlar 4. ayım bitti üstten 4 numaralar cekılmıstı 3 ler o boşluga baya bi kaydı ve haftaya ön dişleri geri çekme işlemine başlıcak ve cok stressliyim :18: ne takacak öndişlere ne yapacak hiç bilmiyorum 15 ayda biter demişti daha erken bitecek gibime gelıyor geçen hafta hizalama yaptı zıncırlerle fene sızlattı bu seferki nasıl olacak acaba :18::18:

Son düzenleme:
kızlar telden dolayı oluşan agız içi yaralara ne ii gelyor? canım cok yanıyor tavsiyeleriniz

Bal mumu denilen sakıza bnzer bişey var cnm fiyatıda çok uygun 3 tl fln ondn al telinin önüne veya alt dudağına yapıştır çok rahat oluyo daha acın kalmaz..

Son düzenleme:
kızlar benim dişlerimde öne doğru fırlaklık vardı, diş çekimi yapılmadan 1 yıl tel kullandım dişlerimin arasındaki boşlukları kullandı doktor fakat boşluklar dolunca yeterli olmadığını gördük ve bu tedavide 4 tane dişim çekilecek 2 üst 2 alt(köpek dişimin yanındaki dişler). o boşlukların kapanması yaklaşık ne kadar zaman alır

arkadaşlar bugün tel taktırdım çok ağrım varya ne yapabilirim ne kadar zamanda geçer bu ağrı

kızlar haftada bir doktordayım doktor bana hiç ilerlemiyo diş dedi ne yapıcam neden gitmiyor bu köpek dişi ya boşluğa kaymıyor sizinkiler kaç ayda gitti

diş teli için agız gargarası kullanılmalı mı hang markayı tavsiye edersiniz? ben dişlerimi fircalıyorum birde aryüz fırçası kullanıyorum.yeni taktırdım daha neler yapabilirm dişlerimin temizliği için?

canım benim doktorum gargarayı eğer braketlerin şeffaf ise önermiyor çünkü renklerini değiştirebileceğini söyledi.onun yerine tuzlu su ile gargara yap önerisinde bulundu.umarım yardımcı olabildim.

canım benim doktorum gargarayı eğer braketlerin şeffaf ise önermiyor çünkü renklerini değiştirebileceğini söyledi.onun yerine tuzlu su ile gargara yap önerisinde bulundu.umarım yardımcı olabildim.

gerçekten mi? çok şaşırdım. benim braketler de şeffaf, oral b'nin ağzı gargarasını kullanıyorum. braketlerin renginde herhangi bi değişim olmadı. hatta daha beyaz ve temiz gözüküyorlar.

ben oral b'nin ağız garagarasından memnunum. şimdi bi arkadaşım listerine'i önerdi. elimdeki bitsin onu da denicem.

günaydın kızlarrr :) bende geçen persembe kontrole gittim doktor herseyin yolunda gittiğini söyledi . sadece gçeen yediğim fındıkı pastadan dolayı tel cıkmıs ama kırılmamıs allahtan sadece yüzükten sanırım cıkmıs okadar. telleri biraz daha kalınlastırdı seffaf lastiklerim değişti ve birde ekstra olarak arka tarafa lastikler taktı dişleri kaydırmak için kullanmış o lastikleri öyle dedi. bosluk var o lastiği taktıgı yerde sanırım orayı dolduracak. mantıkklı tabi.

şimdi ise ilerleme görüyorum dişlerimde daha ücüncü ayım ama mükemmel bir ilerleme var iki dişim yanyana geldi ve ortadaki üst ve alt dişlerim öndeki araları acıldı üst üste binmişlerdi şimdi araları acık duruyor. yanyana geliyorlar yavas yavas . cok sevindirici bi durum . ama en kötü yanı hiç bişey yiyip içemiyorum canım cok yanıyor dişlerimle ısıramıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…