• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

arkadaşımda da var sadece içten takılmış dışardan gözükmüyo biraz pahalı ama

Evet içten takılanlar çok pahalı oluyor. Bana 5000$'dan bahsetmişti doktor.. Çok da eziyettir üstelik. Ben şeffaf taktırdım. Yaklaşık bir hafta içinde alıştım. Şimdilik pişman değilim :)

kızlar boşluklar kapanana kadar ne işlem yaptı doktorlarınız bana sağa çekmek için lastik taktı ama braket üstüne takılan lastikten elastikten değil bundan sonra ne yapıcak merak ediyorum

doktor kısa brakmış olabilir. gittiginde söylersin, ya da ara bi sor..

benim de çekimliydi, öyle bi sıkıntım olmadı..

hatta ön dişler geri giderken o tel fazladan uzamaya bile başlıyordu arkadan ve gittigimde kestiriyordum ben..

zaman zaman yine kestiriyorum ne oluyosa uzuyolar batıyolar yanağıma

doktoruma gıdıyorum zaten o gerı yerıne takıyor 3 dür oldu böyle bana doktorun yaptıgı acıklama bu zaten boşluklardan oluyor dedı yemek yerken ekmek vs şey boşluktak tele denk gelınce arkda braketn çnden geçen tel cıkıyor dedı. 2 gün önce sağ dak cıktı taktırdım şmdiide solda k cıktı. daha tedavi başındayım şimdiden doktoruma güvenim kalmadı.tedaviden de sogudum oysa ne kadar istekli başlamıştım

doktoruma gıdıyorum zaten o gerı yerıne takıyor 3 dür oldu böyle bana doktorun yaptıgı acıklama bu zaten boşluklardan oluyor dedı yemek yerken ekmek vs şey boşluktak tele denk gelınce arkda braketn çnden geçen tel cıkıyor dedı. 2 gün önce sağ dak cıktı taktırdım şmdiide solda k cıktı. daha tedavi başındayım şimdiden doktoruma güvenim kalmadı.tedaviden de sogudum oysa ne kadar istekli başlamıştım

ilginç.ben hala teli kısa kestigini düşünüyorum...

en kötü ihtimalle, telini değiştirdiginde bu sorun ortadan kalkar...

kızlar boşluklar kapanana kadar ne işlem yaptı doktorlarınız bana sağa çekmek için lastik taktı ama braket üstüne takılan lastikten elastikten değil bundan sonra ne yapıcak merak ediyorum

köpek dişlerini iyice geri çekiyorlar önce.. onlar geri gittikten sonra köşeli tel takılıyor, zincir lastikler çıkıyor... köşeli tel de 2 3 ayda ön dişleri geri çekiyor, ama bu arada alt-üst uyumu yapılması gerekiyor, ben o aşamada bekliyorum, altlar düezelecek de sonra üstteki kalan boşluklar da kapanacak da....ohoooo...

Merhaba benim kardeşim tel takıyordu, onun cearetlendirmesyle bende taktım. Bende hareketli aparey kullanıyorum, 4 gündür falan. Konusmam çok kötü ve anahtarla sıktıkça dişlerim ağrıyor, aspirin al dedi doktorum.
Size soracağım sey konusmam hep peltek mi kalacak:(

kızlarrrrrrr aranzıda AĞIZ DUŞU kullanan var mı ve sizce tel tedavisi sırasında kulanılması gerekir mi??Düşünceleriniz ve deneyimlerinizi bekliyorum........

kızlar 7 gün sonra yani haftaya persembe kontrollerim var lastikler ve teller değişecek sanırım. bakalım doktor ne diyecek daha takalı 2 ay oluyor ama umarım düzelme oluyordur. gerçi kaç ay sonra tam anlamıyla düzeleceğini bilmiyorum kaldı 22 ayım :D :52::64:

Merhaba benim kardeşim tel takıyordu, onun cearetlendirmesyle bende taktım. Bende hareketli aparey kullanıyorum, 4 gündür falan. Konusmam çok kötü ve anahtarla sıktıkça dişlerim ağrıyor, aspirin al dedi doktorum.
Canım pelteklik bir süre sonra bayağı azalıyor ama çok hafif kalabilir. Kardeşimde olduğu gibi:(
kızlarrrrrrr aranzıda AĞIZ DUŞU kullanan var mı ve sizce tel tedavisi sırasında kulanılması gerekir mi??Düşünceleriniz ve deneyimlerinizi bekliyorum........
Canım ben ve eşim kullanıyorduk. Kullanıyorduk dedim çünkü ben kullanmayı bıraktım. O çok memnun bende memnundum ta ki doktorum dişaralarındaki boşluğun sebebinin ondan olma ihtimali büyük deyince.

Pardon, siz tedaviye doğrudan hareketli aparey ile mi başladınız? Genelde bu diş hekimlerinin tercih ettiği bir tedavi şeklidir, ortodontistler tel kullanırlar ve daha başarılıdırlar (kendimden bizzat biliyorum) Ayrıca asprin gibi içinde asetil salisilik asit etken maddesi içeren ilaçlar diş hareketlerini önler ve kullanımları kesinlikle tavsiye edilmez. Eğer tedaviye yeni başladıysanız tedavinizi ve hekiminizi bir gözden geçirin derim.

Pardon, siz tedaviye doğrudan hareketli aparey ile mi başladınız? Genelde bu diş hekimlerinin tercih ettiği bir tedavi şeklidir, ortodontistler tel kullanırlar ve daha başarılıdırlar (kendimden bizzat biliyorum) Ayrıca asprin gibi içinde asetil salisilik asit etken maddesi içeren ilaçlar diş hareketlerini önler ve kullanımları kesinlikle tavsiye edilmez. Eğer tedaviye yeni başladıysanız tedavinizi ve hekiminizi bir gözden geçirin derim.

Evet ama sabit takacağım temmuz sonunda. İlaç hakkında bir fikrim yok zaten sadece dün aldım almam bundan sonra. Sabite dönüş yapacağım yani:)

perşembe günü tel taktırıcam inş 3 tane dişimi çektirdim benm anlamadığım birşey var dişlerim çok yamuk değil doktor 2 yıl sürer dedi. dişlerin düzeldikten sonra çıkartmıolar galiba hemen benm ark taktırdı 2 ayda dişleri baya düzeldi ama 2 sene takmak zorunda kaldı neden bilen varmı sizin ne kadar sürede düzeldi

evet genelde ufak bozukluklar 3-4 ayda düzeliyor ama onlar hızla düzeldiği gibi hızla eski haline de geliyor. o eski halleri sabit kalsın diye doktor tel taktırmaya devam ettiriyor. arkadaşımın dişleri 4 ayda düzeldi 3 ayda tele devam etti. doktor bir buçuk seneyi tamamlamamız lazım dedi ama 7 ayda bıktım ben diye çıkarttı doktoru yalvardı resmen çıkarma diye. altı ay geçmedi dişler eski haline dönmeye başladı ufaktan yeniden tele başladı. keşke yakınımda olsaydı da beraber taksaydık :D

bu soruyu ben de sormuştum ama kimseden cevap gelmedi. ben ağız duşu kullanıyorum. braketler için ayrı bir ucu var. memnunum. doktorum da ağız duşu kullanırsam arayüz fırçasına gerek olmayabileceğini söyledi (emin olamadı pek). arayüz fırçasıyla dönüşümlü kullanıyorum. arayüze üşendiğim zamanlar ağız duşu kullanıyorum yani. içine koyduğum suya da biraz ağız gargarası karıştırıyorum, gayet güzel temizliyor.
sen kullanıyor musun?

slmm kızlar ben şubatta tel taktıracaktım güya ama kaç ay oldu taktıramadım sebebim sevgili patroniçemin maaş verememesi deli oluyorum ona ya evini aldı arabasını aldı kızını özel okula gönderdi lükse devam ama benim maaşı veremiyor kadın iyi olmasa bırakcam gitcem işi ama seviyorum kadını işte.şimdi ye 5-6 ayı geçmişti ya yazın nişanım var zaten nişanda telli olsam nasıl olur diye düşünüyorum off ya 1.5 yıl kalıcaktı şimdi taktırmış olsam zamanımı yedi evlenicem hemen taktırmam gerekiyo dedim dişci senin peşinden mi koşturuyo dedi yaaaaa kendi hakkım olanı alamadım bunları niye anlattım bilmiyorum doldum galiba içerde birikmiş param var birsürü hepsini verse peşin vericem yemin ederim ortodontise yaaaaaa

bu soruyu ben de sormuştum ama kimseden cevap gelmedi. ben ağız duşu kullanıyorum. braketler için ayrı bir ucu var. memnunum. doktorum da ağız duşu kullanırsam arayüz fırçasına gerek olmayabileceğini söyledi (emin olamadı pek). arayüz fırçasıyla dönüşümlü kullanıyorum. arayüze üşendiğim zamanlar ağız duşu kullanıyorum yani. içine koyduğum suya da biraz ağız gargarası karıştırıyorum, gayet güzel temizliyor.
sen kullanıyor musun?

hayır henüz kullanmaya başlamadım fiyatı biraz pahalı geldi (150tl civarı) sormak istedim öncelikle.Ben arayüz fırçası yerine diş ipi kullanıyorum ama o fırçayı da bi denicem nasıl die.Daha iyi midir sence arayüz fırçası?? Yalnız benm aklım bi konuda kaldı başka bi yorumda bayan diş aralıklanma sebebi olabilir demiş :97::97::97: sen böyle bir sorunla karşılaştın mı hiç bir de ağız duşuna ne kadar aldın???:61::61:

Yardımınıza ihtiyacım var kızlar!
Hareketli aparey kullanıyorum ve ön dişlerimde hiçbir ağzı sızı olmamasına rağmen (doktorum sıktı) arkadaki dişlerimde takıldığı yerde acayip bir ağrı ve aşınma var! Yardım edin lütfen!

Back
X