Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

kızlar tel çktktan sonra dişler kaymasn diye üst dişlere aparaa verilir 6 ay 24 saat sonra geceleri sonra 2 günde bir takarsnz.alt dişlerin içine de tel takıyolar belli olmuyo ama takarken çok zor oluyo..o da bi kaç yıl kalıyo.. bunlarn sebebi de dişler bozulmasn diye.çünkü biraz da olsa bozlma ihtmali var. tel taktran 10larca arkadasm var apara takmayan daha görmedim.ve ewet o aparadan nefret ediyorum....

evet uygun olmadığı için bahsetmemiş olabilir. bu kalıp ufak çaplı yamukluklarda veriliyor olabilir. benim çok fazla olmasa da bariz yamukluklarım vardı. çok şükür ki şuan hepsi dümdüzzz..dişlerin sağlığı ve güzelliği gibi hiç birşey yok ya..kendimi yeniden doğmuş gibi hissediyorum ve daha şimdiden böyle hissediyorum artık tellerim çıkınca ayaklarım yere basacak mı hiç bilmiyorum bu arada arkadan tel taktırmak mı aman aman ya. konuşmayı o kadar etkiliyor ki. sakın böyle birşey yaptırmayın. benim çevremde birkaç kişi o şekilde arkadan taktırmış tellerini. görünmesinler diye. ama konuşurken ne söyledikleri anlaşılıyor ne de afedersiniz ama tükürüklerini kontrol edebiliyorlar. çok kötü gerçekten

üstten küçük azılarım gitti 2 tane sanki kocamn boşluk var gibi hissediyorum bunlar nasıl kapanacak ya hiç inancım kalmadı sanki

Kızlar merhaba, benim geçen hafta tam 4 ayım bitti. Köpek dişlerim üstteydi. Bi tanesi indi bi tanesi de inmek üzere ama yukarıda hala. Alt çenedeki dişler de çarpıktı. Şimdi alt çene dişlerim dümdüz oldular sadece bi iki tanesi iç kısma bakıyor. Son gittiğimde doktor lastik verdi. Her gün takmam gerektiğini ve sadece yemek yerken çıkarabileceğimi söyledi. Sadece 24 saatte bir yenisini takıyorum. Bir gün bile takmasam tedavim 10 gün geri gidecekmiş. Lastikleri köpek diş ve yanındaki dişten alt çenedeki 3 dişe takmam gerekiyor. Ne için çok onu da bilmiyorum aslında. Lastikler hem çok kötü bi görüntü oluyor. Hem de esnerken, gülerken, konuşurken zorlanıyorum. Araştırdım genelde bu lastikler tedavinin sonlarına doğru veriliyormuş. Ama benim tedavimin bitmesine daha en az 1 sene var. Bu şekilde lastik kullanan arkadaşlar varsa fikirlerini almak isterim.

canım seninle aynı durumdayız ben 28 mayısta 5 ayım bitiyor ve randevum var köşeli tel takmıştı 4 ayda bu ay ne yapıcak bilmiyorum köpek dişlerim indi aşağıya ama sağa sola gitmede inatçı çıktı gitmiyor bir türlü acaba banada sağa sola gitsin diye ne yapıcak merak ediyorum açıkcası belkide banada senin tedavinden verir diye düşünüyorum

üstten küçük azılarım gitti 2 tane sanki kocamn boşluk var gibi hissediyorum bunlar nasıl kapanacak ya hiç inancım kalmadı sanki

merak etme kapanıyorlar hemen. benim de ön dişlerim yamuk ve sağ köpek dişim yukarıdaydı. o yüzden üstteki küçük azılarımı çekip öyle tel taktılar. ve şuan dişlerim dümdüz boşluklarım da kapandı inancını yitirme..dümdüz dişlere sahip olacağın günleri gözünün önüne getir valla nasıl geçtiğini bile anlamazsın.

sizlere lastiklerinizi tedavi sırasında sürekli olarak neden takmadı ki doktorunuz. ben tel taktırdıktan 1 ay sonra lastik kullanmaya başladım. ama lastiklerimi ben kendim takmıyordum. her hafta veya 2 haftada bir çağırıp dönüşümlü olarak ya baştan sona lastik takıyordu ya da tek tek takıyordu..:44:

Son düzenleme:

senin bahsettiğin o lastiklerden herkeste var canım bizim bahsettiğimiz paket lastiği gibi lastikler brakete takılan lastikler herkese takılıyor

benim de 3 yıl sürdü tedavim lastikleri son 3 ay filan kullanmaya başladım ,açıkçası pek kullanmadım da. duruma göre tedavinin başında da veriliyor. illa sonu ya da başı diye kural yok. tedavinin gidişatı ve dişlerinizin durumuna göre değişir.

senin bahsettiğin o lastiklerden herkeste var canım bizim bahsettiğimiz paket lastiği gibi lastikler brakete takılan lastikler herkese takılıyor

ayy desenize kurtulamayacağız bu lastiklerden..:84:
bütün tel kullanan herkese (kendim de dahil) sabır diliyorum..

dişlerimi cektirirp tellerimi takmam gerek doktorum beni beklıyor şu çektirme işinde cok tedırginim..:18:
arkadaşlar çekim yaptırırken dikkat edin iyi araştırın doktorunuzu.şimdiye kadar gittiğim dr.lar hem 4 dişimi çekeceklerdi ve 2yıldan aşağı düzelmez diyorlardı.3-4 dr. gittim karar veremedim hem dişlerime kıyamadım hemde 2yıl çok uzundu. şuan 27 yaşındayım ve 3,5aydır tel takıyorum.diş çekimi yapılmadı. ve şuan çekim yapılmadan alt dişlerim düzeldi.sadece 1tane dönecek dişim kaldı.onada yer açıldı.üst dişlerimindede yer bulamayan dişlere yer açıldı.bu ay tellerim değişiyo.galiba 2yıl dedikleri dişler 7-8ayda düzelecek.değişimi gördükçe tellerimi sevyorum....

bugün doktordaydım..

alt dişlerle yaklaşık 4 5 aydır uğraşıyoruz. çok yavaş ilerliyor. her diş için bir ay bekliyoruz yani.. belki daha da fazla.. öff!!
kafama takılan bi sürü şey var.

canım sıkkın.

sonuç çok güzel olmicak biliyorum.

orta çizgiden de vazgeçtim ben doktoru da vazgeçirdim. çünkü soldan sağa lastikler takmaktan bahsetti. hannibal gibi o ne yaa.. yok artık dedirtiyor yani... sinir bozucu. iğrenç!!! ben o lastikleri kesinlikle istemiyorum dedim.. o da tamam dedi. ....

Tam 4 sene önce bütün tellerimden kurtuldum :) 2 sene tel taktım ve o lastikjleri bende taktim ve iyikide takmışım diyorum hiç olmazsa gece tak. evdeyken tak çünkü dudak yapını ağız yapını düzeltiyor.

keşke bı mesajı daha önceden atsaydın artık cok geç:) cok cok üzülerek 2 dişimide çektirdim 1 hafta sonra tellerim takılıo. bende 5 ortodontidte gıttım 5 i de 2 çekim 18 ay süre verdi bende ne yapayım çarpıklıklarım düzelsin istiyordum üzüle üzüle çektırdım 2 dişimi artık sonuç nasıl olur bilmiyorum pişman mıyım degılmıyım onu da bılmıyrum

hadi ya?
dudak yapımı nası düzeltçek ki? benim dşiler baya bi içerde.. hiçbişey dişsiz nine gibi durmamı engelleyemez gibi gelio bana

lastigi bana üstteki dişleri kaydırmak için takıcak orta çizgi denk gelmiyor diye. sen ne için taktın? ne kadar taktın?

ben 6. sınıfın başında taktırdım ve 8. sınıfın sonunda çıkarttırdım düğün nedeniyle :) Lastikler benimde orta dişlerimin çizgileri düz durmadıgı için takıldı ama orta dişlerim düz olmadıgı için o çizgi dudak yapımda bozulmuştu çenem hafif yamukmuş doktor söyleyince farkettik. O kadar zorlanmıştım ki başlardım çenem ağrıyordu ama yavaş yavaş alıştım ve düzelti şimdi dudaklarım bile daha düzgün duruyor. Dişlerimin ortası tam oturmadıysada dudaklarım düzelti ama keşke tellerimi erken çıkarttırmayıp devam etseydim belkide daha güzel olurdu. Tellerim alınalı tam 4 sene oldu ve hiç bir bozukluk hiç bir yamulma dişlerimin ve dudaklarımın yapısında hiç bir değişim olmadı. Sen tak o lastikleri inan çok faydası oluyo.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…