Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

Eki Görüntüle 196612 Eki Görüntüle 196613

yukardaki yazıyı okurken bakın diye tekrar ekledim.

diğerleri arka sayfada kalmışlar..

Alt kısımdaki boşluk kapanırken ortanın açılması ilginç geldi doğrusu lastikle arkadan sağdaki boş yere çekilseydi olurdu sanırım zira bende 1 ay süren öyle bir uygulama yapılmıştı ona istinaden söylüyorum üst damağın düzelmiş diş etinin dipleri dalga gibiyken düz olmuş ama oturup ciddi ciddi konuş yani parayı alıp saldı mı kendini oldukça rahatsızsın..Kuruntularından uzak kal ve bekle biraz daha olmadı başka ortodontistten fikir de al..En azından savunma yaparken dişçine mantıklı bişeyler dersin..Kolay gelsin canım benim

otradaki boşluk orta çizgiyi ayarlamak için oluştu. soldakileri tümden sağa kaydırıyor

uzun zamandır yazmıyordum... çünkü canım çok sıkılıyordu konu braketlerim olunca... 3,5yıl oldu nerdeyse... ama sanırım son 1aydayım... şu anda ağzımda alttan üste taktığım lastikler var 2-3 haftadan beri ve 1-2 hafta daha bakacağız eğer başka değişim olmazsa braketleri çıkaracağız...

bu süreçte bende oneway ticket gibi sürekli tereddütler ve tatminsizliklerle boğuştum... maalesef olmuyor ; mükemmel olmuyor işte... istiyoruz ki madem tedavi görüyoruz madem bu eziyeti çekiyoruz sonunda da mükemmel olsun...

birkaç hafta sonra braketlerim çıktığında sonuç mükemmel olmayacak ve ben bunu kabul ettim artık...

mesela orta hattım altta biraz sağa kayık; sonra ön dişlerin yanındaki dişlerden biri biraz daha küçük ama bu yapısal bir durum ve düzelmeyecek... düzelmesi için dişin aşağı inmesi lazım biraz ama kökü çok kuvvetli olmadığı için aşağı çekme işlemi yapmayacağız... dişlerimi kapattığımda sol altlar daha çok içerde iken sağ altlar o kadar içerde değil... ve ben bunların hepsini kabul ettim...

bir yeri yaparken diğer yeri çok bozduk çünkü tedavim sırasında... son 5-6 aydır alt dişlerin üstlerin arkasına geçmesi için uğraşıyorum... hatta bunun gerekliliği konusunda dişçimle inatlaşıyordum... ama en son ön dişlerimle ısıramadığımı söylediğimde sanırım ciddiye aldı ve son 1 ayda yaptıklarımızla dişler hemen arkaya geçti....

şu an genel halinden memnunum ama dediğim gibi mükemmel olmadı... benim için son zamanlardaki öncelik konumlarının ısırma ve çiğnememde problem yaratmayacak şekilde olmasıydı...

sizlere tavsiyem önceliğinizin bu olması... Oneway ticket sen de bu şekilde bakmaya çalış istersen; o kadar çok afa yoruyor ve içinden çıkamıyoruz ki bu süreç bize işkence gibi geliyor... ama elbette dilleğim bittiğinde herşeyiyle içine sinmesi :)

Öncelikle merhaba..Benimde sol tarafta hala kapanış bozukluğu var ben köpek dişler indiğinde düzelir sanıyodum ama tamamen alt çenemde sorun varmış ama sıralaması düzgün olduğundan hepten yokuşa sürmek istemiyorum..O diğerine oranla küçük olan dişine dolgu yapılabiliyor aynı boyda olması için benimde sol 2. ve sağ ön dişimin altına yapılarak simetri sağlanıcak kolay gelsin şimdiden..Hastalar içinde en çok bilgi sahibi olan ortodonti hastalarının genel sorunu bu sanırım çok kafa yoruyoruz, boğuyoruz kendimi bende saldım hepten en kötü ne olabilir ki doğal dursun madem:26:

eksik diş derken?

benim sadece 20 lik dişlerim çıkmadı diğerleri vardı hep ama iki azı çekildi üstten. şimdi 26 dişim var.

anladım canım yanlış yorumlama yaptım demek. eksik diş problemim var benim yani ön iki dişten sonra köpek dişler geliyor. ve ön iki dişin arası açık.

yukarıdaki yorumları okudukça pişman oldum ya keşke dişlerimi çektirmemiş olsaydım bu tedaviye hiç girmeseydim.. çok pişman oldum

yukarıdaki yorumları okudukça pişman oldum ya keşke dişlerimi çektirmemiş olsaydım bu tedaviye hiç girmeseydim.. çok pişman oldum

olma olma.. iyidir yine de.. bu tedaviye hiç başlamamış olsaydın eğer hayatın boyunca bu takıntı kafanda seni dürtüp duracaktı. en kötü halinde bile eski halinden çok daha iyi hale gelecekler dişler. yorma kafanı bence ...

Arkadaşlar ön dişlerimin arası açık olduğu için ben de 4 ay önce porselen diş teli taktırdım.Yaklaşık bi 10 kilo verdim. Ama sorunum kilo vermek değil.Şimdiden çok sıkıldım. Dişlerim eğri hareket ediyor. Doktora sordum, dişler dümdüz olmaz sadece köpek dişleri düz gelir dedi ama beni tatmin etmedi. Ayrıca üst dişlerimdeki braketler beni çok rahatsız ediyor, dişlek gibi durmama neden oluyor ki öyle bir durumum yoktu önce,Tik oldu sürekli dişlerim dışarıda imiş de içeri almam gerekiyor gibi hissediyorum. Bu kadar zaman geçti alışamadım ( Yorumları okudukca da korkuyorum, mükemmel sonuc olmazsa diye, ben de pişmanım desem yeridir, uzun süre kullanan arkadaşlar benim gibi problem yaşadınız mı acaba, alışabiliecek miyim ben bu tellere? Cıkarttırmak istiyorum ama diyolar ki diş yapın eskisinden kötü olur o zaman ( Geçecek mi o kadar zaman ( Cevap verirseniz cok sevinirim.

psikolojik baskıdan çıkman ilk aşman gereken durum çok kafaya takmışsın dudaklarım öyle böyle ben kalın dudaklı olduğum halde ekstra kalınlaştı ama bana öyle geliyordu bi süre içinde o düzelir.. Yorumlardan korkma herkesin tedavi şekli süresi diş kökleri yapısı tamamen farklı.Bende 6 ayda dümdüz olan şey kimisinde 12 ayda oluyor.Olabildiğinde ağzında tel olduğu kanısını bırak sonrası geliyor zaten..Yani verebileceğim tek akıl bu şimdilik

tel den önce 4 kanal tedavisi ve dolgu yaptırdım diş eti tedavimi yaptırdım bir buçuk sene tel kullandım fırçalamama da hiç dikkat etmedim malesef . ama çıktığında hiç bir problemle karşılaşmadım şükür. korkma benim de aynı endişelerim vardı hatta tel varken 1 kanal tedavisi de yaptırmıştım

daha 4.ayında olduğun için böyle düşünmen normaldir. ben de 10 aydır diş teli kullanıyorum. 8 kilo verdim. ilk aylar işkence gibi geldi. dediğin gibi sürekli dişlerim öndeymiş gibi hissedip düzeltme gereksinimi duyuyordum. dudaklarım dolgun olmasına rağmen daha dolgun göründüler kendimi çok garip hissediyordum. canım çok acıyordu. yani anlayacağın bu tür problemleri ilk aylarda herkes çekiyor. bi zaman sonra tellerinin olduğunu bile unutacaksın yani rahat ol. bana 18 ay durucak dendi ama güzel bir şekilde ilerleme katetmişim 2-3 ay sonra çıkacak tellerim yani 12-13 ay durmuş olacak.. sabret canım bunlar olması gereken şeyler..sonunda çok güzel olacak dişlerin bunu getir aklına

aramizda invisalign, görünmez diş teli/kalıbı artik adi neyse onu yaptiran var mi?

bu bahsettiğiniz invisaling'in sürekli olarak kullanıldığını bilmiyordum. az önce internetten baktım meğer bu da bozukluklar için sürekli kullanılabilen bir kalıpmış. ben bunu diş teli kullanımından sonra dişlerde geriye dönüş olmasın diye geçici bir süre kullanmak için verildiğini falan düşünüyordum. ama öyle değilmiş. çevremde de kimsede bu kalıbı kullanan görmedim. diş doktorumda bundan bahsetmemişti. tedaviye başlamadan önce dişlerimin filmi çekildi, muayenesi yapıldı. metal diş teli mi yoksa şeffaf mı dedi o kadar. hiç bu çeşitlerden bahsetmedi. ben de metal tercih ettim ama gayet de memnunum. bakalım dediğim gibi tellerim çıktıktan sonra kısa bir süreliğine kullanmak için buna benzer bir aparat verecek mi merak ettim. :44: siz de tel taktırmayı mı düşünüyorsunuz?

o kalıplar herkese olmuyor zaten. bahsetmemesinin sebebi sana uygun olmaması olabilir. ben de bundan istemiştim ama bozukluk fazlaysa bu uygulanmıyor ne yazık ki. tel çıkına da ya bunun gibi kalıp ya da arkadan tel takılıyor, yoksa dişler tam oturmadan çıkınca bozulma olabiliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…