Eki Görüntüle 196612 Eki Görüntüle 196613
yukardaki yazıyı okurken bakın diye tekrar ekledim.
diğerleri arka sayfada kalmışlar..
Alt kısımdaki boşluk kapanırken ortanın açılması ilginç geldi doğrusu lastikle arkadan sağdaki boş yere çekilseydi olurdu sanırım zira bende 1 ay süren öyle bir uygulama yapılmıştı ona istinaden söylüyorum üst damağın düzelmiş diş etinin dipleri dalga gibiyken düz olmuş ama oturup ciddi ciddi konuş yani parayı alıp saldı mı kendini oldukça rahatsızsın..Kuruntularından uzak kal ve bekle biraz daha olmadı başka ortodontistten fikir de al..En azından savunma yaparken dişçine mantıklı bişeyler dersin..Kolay gelsin canım benim
uzun zamandır yazmıyordum... çünkü canım çok sıkılıyordu konu braketlerim olunca... 3,5yıl oldu nerdeyse... ama sanırım son 1aydayım... şu anda ağzımda alttan üste taktığım lastikler var 2-3 haftadan beri ve 1-2 hafta daha bakacağız eğer başka değişim olmazsa braketleri çıkaracağız...
bu süreçte bende oneway ticket gibi sürekli tereddütler ve tatminsizliklerle boğuştum... maalesef olmuyor ; mükemmel olmuyor işte... istiyoruz ki madem tedavi görüyoruz madem bu eziyeti çekiyoruz sonunda da mükemmel olsun...
birkaç hafta sonra braketlerim çıktığında sonuç mükemmel olmayacak ve ben bunu kabul ettim artık...
mesela orta hattım altta biraz sağa kayık; sonra ön dişlerin yanındaki dişlerden biri biraz daha küçük ama bu yapısal bir durum ve düzelmeyecek... düzelmesi için dişin aşağı inmesi lazım biraz ama kökü çok kuvvetli olmadığı için aşağı çekme işlemi yapmayacağız... dişlerimi kapattığımda sol altlar daha çok içerde iken sağ altlar o kadar içerde değil... ve ben bunların hepsini kabul ettim...
bir yeri yaparken diğer yeri çok bozduk çünkü tedavim sırasında... son 5-6 aydır alt dişlerin üstlerin arkasına geçmesi için uğraşıyorum... hatta bunun gerekliliği konusunda dişçimle inatlaşıyordum... ama en son ön dişlerimle ısıramadığımı söylediğimde sanırım ciddiye aldı ve son 1 ayda yaptıklarımızla dişler hemen arkaya geçti....
şu an genel halinden memnunum ama dediğim gibi mükemmel olmadı... benim için son zamanlardaki öncelik konumlarının ısırma ve çiğnememde problem yaratmayacak şekilde olmasıydı...
sizlere tavsiyem önceliğinizin bu olması... Oneway ticket sen de bu şekilde bakmaya çalış istersen; o kadar çok afa yoruyor ve içinden çıkamıyoruz ki bu süreç bize işkence gibi geliyor... ama elbette dilleğim bittiğinde herşeyiyle içine sinmesi :)
eksik diş derken?
benim sadece 20 lik dişlerim çıkmadı diğerleri vardı hep ama iki azı çekildi üstten. şimdi 26 dişim var.
yukarıdaki yorumları okudukça pişman oldum ya keşke dişlerimi çektirmemiş olsaydım bu tedaviye hiç girmeseydim.. çok pişman oldum
aramizda invisalign, görünmez diş teli/kalıbı artik adi neyse onu yaptiran var mi?
Arkadaşlar ön dişlerimin arası açık olduğu için ben de 4 ay önce porselen diş teli taktırdım.Yaklaşık bi 10 kilo verdim. Ama sorunum kilo vermek değil.Şimdiden çok sıkıldım. Dişlerim eğri hareket ediyor. Doktora sordum, dişler dümdüz olmaz sadece köpek dişleri düz gelir dedi ama beni tatmin etmedi. Ayrıca üst dişlerimdeki braketler beni çok rahatsız ediyor, dişlek gibi durmama neden oluyor ki öyle bir durumum yoktu önce,Tik oldu sürekli dişlerim dışarıda imiş de içeri almam gerekiyor gibi hissediyorum. Bu kadar zaman geçti alışamadım( Yorumları okudukca da korkuyorum, mükemmel sonuc olmazsa diye, ben de pişmanım desem yeridir, uzun süre kullanan arkadaşlar benim gibi problem yaşadınız mı acaba, alışabiliecek miyim ben bu tellere? Cıkarttırmak istiyorum ama diyolar ki diş yapın eskisinden kötü olur o zaman ( Geçecek mi o kadar zaman ( Cevap verirseniz cok sevinirim.
slm arkadaşlar.bende 27 yaşındayım. 15 gün önce tel taktırdım.hala görüntüsüne alışamadım.bi de benim sorunum dişlerimde epey bi dolgu var.zayıf yapıdalar. diş eti çekilmemde var.sürekli fırçalıyorum ama teller çıktıktan sonra hepsi ni kaybetmekten korkuyorum.bilgisi olan varsa sevinirim.:........
Arkadaşlar ön dişlerimin arası açık olduğu için ben de 4 ay önce porselen diş teli taktırdım.Yaklaşık bi 10 kilo verdim. Ama sorunum kilo vermek değil.Şimdiden çok sıkıldım. Dişlerim eğri hareket ediyor. Doktora sordum, dişler dümdüz olmaz sadece köpek dişleri düz gelir dedi ama beni tatmin etmedi. Ayrıca üst dişlerimdeki braketler beni çok rahatsız ediyor, dişlek gibi durmama neden oluyor ki öyle bir durumum yoktu önce,Tik oldu sürekli dişlerim dışarıda imiş de içeri almam gerekiyor gibi hissediyorum. Bu kadar zaman geçti alışamadım( Yorumları okudukca da korkuyorum, mükemmel sonuc olmazsa diye, ben de pişmanım desem yeridir, uzun süre kullanan arkadaşlar benim gibi problem yaşadınız mı acaba, alışabiliecek miyim ben bu tellere? Cıkarttırmak istiyorum ama diyolar ki diş yapın eskisinden kötü olur o zaman ( Geçecek mi o kadar zaman ( Cevap verirseniz cok sevinirim.
benim dedigim bu. artik adi hangisiyse :)görünmez diş teli ve kalıp ayrı şeyler
benim dedigim bu. artik adi hangisiyse :)
http://www.hekimim.com/merak_ettikleriniz/Gorunmez_dis_teli/Invisalign.jpg
aramizda invisalign, görünmez diş teli/kalıbı artik adi neyse onu yaptiran var mi?
bu bahsettiğiniz invisaling'in sürekli olarak kullanıldığını bilmiyordum. az önce internetten baktım meğer bu da bozukluklar için sürekli kullanılabilen bir kalıpmış. ben bunu diş teli kullanımından sonra dişlerde geriye dönüş olmasın diye geçici bir süre kullanmak için verildiğini falan düşünüyordum. ama öyle değilmiş. çevremde de kimsede bu kalıbı kullanan görmedim. diş doktorumda bundan bahsetmemişti. tedaviye başlamadan önce dişlerimin filmi çekildi, muayenesi yapıldı. metal diş teli mi yoksa şeffaf mı dedi o kadar. hiç bu çeşitlerden bahsetmedi.ben de metal tercih ettim ama gayet de memnunum. bakalım dediğim gibi tellerim çıktıktan sonra kısa bir süreliğine kullanmak için buna benzer bir aparat verecek mi merak ettim. :44: siz de tel taktırmayı mı düşünüyorsunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?