hadi ya?
dudak yapımı nası düzeltçek ki? benim dşiler baya bi içerde.. hiçbişey dişsiz nine gibi durmamı engelleyemez gibi gelio bana
lastigi bana üstteki dişleri kaydırmak için takıcak orta çizgi denk gelmiyor diye. sen ne için taktın? ne kadar taktın?
bugün doktordaydım..
alt dişlerle yaklaşık 4 5 aydır uğraşıyoruz. çok yavaş ilerliyor. her diş için bir ay bekliyoruz yani.. belki daha da fazla.. öff!!
kafama takılan bi sürü şey var.
canım sıkkın.
sonuç çok güzel olmicak biliyorum.
orta çizgiden de vazgeçtim ben doktoru da vazgeçirdim. çünkü soldan sağa lastikler takmaktan bahsetti. hannibal gibi o ne yaa.. yok artık dedirtiyor yani... sinir bozucu. iğrenç!!! ben o lastikleri kesinlikle istemiyorum dedim.. o da tamam dedi. ....
Ben de kesinlikle tak derim. Hem senin yine iyi aynı damak üstünde soldan sağa takılacak anladığım kadarıyla. Ben yaklaşık bi haftadır. Üst damaktan alt damağa takıyorum. Yaşım da 25 aynı senin gibi düşündüm başta ama bi gün bile takmasam tedavimin 10 gün geri gideceğini söylediler (ki bilmiyorum ne kadar doğru) yine de bi işe başladıysam devamını getirmeye çalışıyorum. Sadece yemek yerken çıkartıyorum. Tabi iş ortamında da zor oluyo ama her şey sağlık için. Boşver bi kaç ay daha sabret gitsin..
canım okadar şeyi göze aldık zorlandık ağrıya dayandık tamam ben lastik takmadım ama mecburen bende takıcam ve sonucu düşünerek 1 2 ay sabret ve tak daha güzel olması için kendini umutsuzluğa düşürme ve tak canım güzel olacağını düşün ki iyi olsun
ben 6. sınıfın başında taktırdım ve 8. sınıfın sonunda çıkarttırdım düğün nedeniyle :) Lastikler benimde orta dişlerimin çizgileri düz durmadıgı için takıldı ama orta dişlerim düz olmadıgı için o çizgi dudak yapımda bozulmuştu çenem hafif yamukmuş doktor söyleyince farkettik. O kadar zorlanmıştım ki başlardım çenem ağrıyordu ama yavaş yavaş alıştım ve düzelti şimdi dudaklarım bile daha düzgün duruyor. Dişlerimin ortası tam oturmadıysada dudaklarım düzelti ama keşke tellerimi erken çıkarttırmayıp devam etseydim belkide daha güzel olurdu. Tellerim alınalı tam 4 sene oldu ve hiç bir bozukluk hiç bir yamulma dişlerimin ve dudaklarımın yapısında hiç bir değişim olmadı. Sen tak o lastikleri inan çok faydası oluyo.
hayır canım. aynı seninki gibi alttan üste bi lastik olacak.. bana yok artık dedirten de o zaten. yoksa aynı damakta bi senedir takılı lastikler. onlar sorun değil.
Hmm :s sonuçta o kadar emek ve de para veriyoruz. Bi o kadar da çile çekiyoruz üstelikiçine sinmiyor ise bi de başka bir ortodontiste görün ve gerçekten gerekliyse lastikleri sırf görüntüden dolayı takmamazlık etme bence. Bi de senin tedavin başlayalı epey olmuş tabi sıkılmakta haklısın ama istediğin sonucu alacaksan (en azından yakın bi sonuç) bi süre daha diş sıkmakta yarar var.. Ben mesela ilk taktığımda hiç konuşamıcakmışım gibi geliyordu. Şimdi yemek yerken falan çıkardığımda rahatsız oluyorum. Dişlerimin sallandığını hissedip hemen takmak istiyorum. En azından bi kaç gün dene bakalım.
moralim bozuk çok fena.. bi tek bu değil bi sürü sıkıntım derdim var zaten.
bu bari yüzümü güldürseydi... ama nerde....
birbirimize destek oluyoruz sıkma canını lütfen herşey iyi olur zaman herşeyin ilacı
birbirimize destek oluyoruz sıkma canını lütfen herşey iyi olur zaman herşeyin ilacı
herkese merhaba 20 aydır tel takıyorum.
dişlerim hiç sararmamıştı ancak son 6 ay içinde sarardı. diş hekimime danıştığımda normal sararması sürdüğümüz ilaç içtiğin herşeyin rengini tutuyor o yüzden dedi. ama benim aklıma takılan ben başka bir diş hekiminin tavsiyesiyle diş macunumu değiştirmiştim sebep bu olabilir mi sizce?
bugün diş macunuyla ilgili bir konu görünce aklıma geldi bu durum. sensodyne kullanırken ipanaya geçtim 6 ay kadar önce. diş macunumdan memnunum dişlerimde eskisi gibi sızı olmuyor ancak bu durum aklıma takıldı şimdi.
sizin de dişlerinizde sararma oldu mu? olduysa hangi süre içinde oldu?
sizce eski diş macunuma dönsem düzelme olur mu? çünkü artık gülümsemeye çekinir oldum
macun değildir.. sanmam.. ben kırk türlü macun kullandım............
braketlerim bugün çıktı. darısı başınıza
foto, foto, fotobenimde 4,5 ay oldu takılalı
paket lastiklerinden bende takıyorum 1 aydır ama sadece bir tarafa:))) çok rahatsız etmiyor beni
hatta yemek yerken bile çıkarmıyorum, 24 saatte bir değiştiriyorum:))hatta bi keresinde yemek yerken ısırdım ve lastiğide yuttumm
ilk 3 ay dişlerim çok hızlı hareket etmişti ama artık hareket etmiyor sankiii
ilk 6 ayda hizaya gelir sonrada çene ameliyatı olabilirsin demişti ama söylediği gibi hızlı olmayacak galiba; bende ortodontistlerde tedavinin ne kadar süeceğini ne nasıl gelişeceğini pek tutturamıyorlar)) sonuçta herkesin genetiği ve diş yapısı farklı (doktor olduğumdan biliyorum azcık)
diş tellerimede taktığım paket lastiğine bile o kadar alışmışım kii bazen farketmiyorum bileee
dişlerim fırçalayıp bende bir foto koyumm:)) bir foto furyası başlatayım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?